Ne diyecekler ki zaten size? Görümce benim iki çocuğum var bir de seninkiyle uğraşamam demez. Babaanne de kafam kaldırmıyor demez.2 taraflı şöyle olabilir bana söylenen bakmaktan şikayetçi değiller kızımın sabah uyanıp uykusunun bölünmesine ve anne sevgisinden mahrum kalmasına üzüldüklerini söylüyorlar. Kötü niyetliler diyemem.
''Annesi para kazanacak diye ben bakıcılık yapıyordum ve o yaştaki bir çocukla ilgilenmek ve onu oyalamak öyle zor ki. Para teklif ettiler fakat tabi ki kabul etmedim..''Bende halayım yeğenlerimi çok severim. İki sene önce benim çalışmadığım bir dönem olmuştu o zaman 2,5 yaşındaki yeğenime ben bakmak zorunda kalıyordum ve gerçekten hoşlanmamıştım bu durumdan. Annesi para kazanacak diye ben bakıcılık yapıyordum ve o yaştaki bir çocukla ilgilenmek ve onu oyalamak öyle zor ki. Para teklif ettiler fakat tabi ki kabul etmedim. Yine de anne babanın kafası kalbi rahat edecek diye birilerine bakıcı rolü biçilmesini kabul edemiyorum.
KAdının biri Üniversiteye hazırlanan iki tane çocuğu var zaten. Kvaliden de gidip onun üstüne atıyor. 2 kaşık çorba yedirip göz kulak olmak zor geliyor demek ki. Bakmak zorunda da değiller. Eşini kreş olayına ikna edeceksin. Edemezsen de kaderine razı olacaksın yapacak bir şey yok. Problem eşinde.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Babaannede diyorki çok üzülüyorum sabah 7.30 da geliyor 12 ye kadar uyuyır evde çok mu koşup yoruluyor diyor.Ne diyecekler ki zaten size? Görümce benim iki çocuğum var bir de seninkiyle uğraşamam demez. Babaanne de kafam kaldırmıyor demez.
Eşim kreşe güvenmiyor daha çok küçük olduğunu söylüyor. Bende tam tersi düşünüyorum tam kreş çağı şuan evde benimle bile yetersiz kalacak. Kayınvalidem eşim istediği için bakıyor kabul ediyor sanırım. Ama görümcem patlak veriyor. Kayınvalidem de diyor sabah sıcak yatağından kaldırmayın çocugu eşimde böyle düşünüyor şuan kış olduğu için.Eşiniz kreşe niye sıcak bakmıyor? İnsanlar çocuğunuza bakmak zorunda değil. Çocuk bakımı kolay bir şey değil tahmin edersiniz. Maddi durumunuz iyi bile olsa muhakkak çalışın. Ekonomik güvenceniz olmalı, sigortanız yatmalı. Hal böyleyken geriye tek bir çare kalıyor, eşinizi ikna etmek. O niye ikna olmuyor, pandemiden dolayı mı?
Bakın ben en başından kreşe verilmesi tarafındayım eşimin takıntıları yüzünden kreşe de veremiyorum. Diğer taraftan görümcem bu şekilde konusuyor.''Annesi para kazanacak diye ben bakıcılık yapıyordum ve o yaştaki bir çocukla ilgilenmek ve onu oyalamak öyle zor ki. Para teklif ettiler fakat tabi ki kabul etmedim..''
açıksözlü olmanızı takdir ettim, her insan sizin gibi olamıyor. samimiyetiniz hep böyle devam etsin..
hep olmasını istediğim şeydir samimiyet.
N nomadd ; konu sahibi siz de olaya farklı bir çerçeveden bakarsanız, belki ''hala'' çalışmanızı istemiyor olabilir
kimseyi zan altında bırakmayayım şimdi, bence yaşı uygunsa kreşe veya anaokuluna verin, illa çalışmak istiyorsanız.
Ben zaten görümcem veya kayınvalidem baksın demiyorum bakmak zorunda değiller. Eşim takıntılı kreşe sıcak bakmıyor. Hem çalışayım istiyor hem çocuk emin ellerde olsun. Hele ki şu kış ayında asla ikna olmaz kreşe. Diğer türlü de ben zorla baktırır gibi çocugumu göndermek istemiyorum. İşimi de kaybetmek istemiyorum şartları iyi iken. Olan yine bana oluyor, bu kadınların derdi sorumlulukları ne yazıkki bitmez.KAdının biri Üniversiteye hazırlanan iki tane çocuğu var zaten. Kvaliden de gidip onun üstüne atıyor. 2 kaşık çorba yedirip göz kulak olmak zor geliyor demek ki. Bakmak zorunda da değiller. Eşini kreş olayına ikna edeceksin. Edemezsen de kaderine razı olacaksın yapacak bir şey yok. Problem eşinde.
Eşiniz neyine güvenmiyor kreşin onu anlamadım.Eşim kreşe güvenmiyor daha çok küçük olduğunu söylüyor. Bende tam tersi düşünüyorum tam kreş çağı şuan evde benimle bile yetersiz kalacak. Kayınvalidem eşim istediği için bakıyor kabul ediyor sanırım. Ama görümcem patlak veriyor. Kayınvalidem de diyor sabah sıcak yatağından kaldırmayın çocugu eşimde böyle düşünüyor şuan kış olduğu için.
Evet sizinle aynı fikirdeyim, ama ne düşündüklerini bilmeden sormadan cocuga baktıran eşim.Bunun için belki linç yicem ama ben çocuk bakma yaşını geçmiş büyüklerime hele bide mecbur değilsem, kendi dogrularimla ve prensiplerimle büyütmek istediğim çocuğuma baktirmaya karşıyım. Onlarada ister istemez yük oluyor, belli bir yaştan sonra rahatlamak istiyorlar hatta cocuga yetemiyorlar. Malum eskiden cocuk bakma şartlari filan farkliydi şimdi salsan salamiyosun ekran karşısına oturtma yediklerine dikkat et ilgilen derken büyüklerimizde epey yoruluyor. En azindan istekli yapabilen büyüklerimiz varsa insanin ici rahat eder. Ama anladığım kadari ile babaanne zorlaniyor gorumceye birakiyor. Anaokulu gibi bir alternarif varken bende yalan değil başkasının çocuğuna bakmak zorunda kalmayi istemem, hele ki annem zorlanacak ve önceden konuşmadığı halde cocugu bana getirecek benimde isim gücüm vardir sabrim olmayabilir. Yani bazisi ya ne var bakiversin der ama bakiversinle iş bitmiyor. Çocuğunuz anaokulu yaşındaymış, durumunuzda el verisli gibi duruyor isterseniz anaokuluna yazdırın, cocuk içinde güzel olur yaşıtları ile sosyallesie, sizde kimseye mecbur kalmazsiniz.( Burdaki sartlar farkli tabii, kimse 2-3 yasinda cocugu varken illa çalışmak zorunda degil dolayisi ile sistem farkli isliyor).
Bide kendimizi onlarin yerine koyun. Elti veya görümcenin durumu iyi olacak ama cani calismak isteyecek, is sizde bitecek siz kendinizi nasil oluyorsa cocuga bakmalla sorumlu bulacak hale geleceksiniz hemde anaokulu varken ve annenin calisma zorunlulugu yok iken. İster istemez siten edersiniz.
Benim annem en basindan dedi ben kimsenin cocuguna acil durum hastaliklar gibi bakamam hayatınızı ona göre kurun, çocuğu büyütün anaokul yaşına (2-3) gelince yazdirin sonra çalışmak mi istiyorsunuz napiyorsnaiz yapin, benim canim burnumda zaten ben bebek cocuk sorumluğu bu yaştan sonra alamam demişti.
Çocuk kendini ifade edemezmiş. Örnek veriyorum çocuga kızsalar yanlış bişey yapsalar anlatamazmış. Bundan dolayı istemiyor.Eşiniz neyine güvenmiyor kreşin onu anlamadım.
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Zaten en başından kreş tarafındayım, eğitimi sosyalleşme için ama eşim ikna olmuyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Bakıcı için de böyle düşünür o zaman. Bu düşünceyle eşiniz hayatta birçok alanda adım atamaz ki. Çocuk her yerde olumsuz şeylere maruz kalabilir. Böyle ekstrem örneklere bakarak önyargılı olmamak gerekiyor. İyi bir kreş araştırın, tavsiyeler alın, ikna etmeye çalışın.Çocuk kendini ifade edemezmiş. Örnek veriyorum çocuga kızsalar yanlış bişey yapsalar anlatamazmış. Bundan dolayı istemiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?