Çocuğunuza kim bakıyor

3 yaş kucuk bir yaş degil. Kreşe gondermek en mantiklisi
 
Hala üç çocukla ilgilenmek zorunda kalıyo ve 3 yaş çocuğu gerçekten zor. Benim kızımda o yaşlarda. Babanne kaç yaşında bilmiyorum ama annem 54 yaşında 2 saatten sonra kafası kaldırmıyo . Eşiniz kreşe karşıysa güvenilir bi bakıcı seçrneğini deneyin.
 
Babaannede diyorki çok üzülüyorum sabah 7.30 da geliyor 12 ye kadar uyuyır evde çok mu koşup yoruluyor diyor.
Bu kadar uyuması da nor al değil yani kaçta kalkıyor bu çocuk? Bizim bakıcı da sürekli uyuturdu ben eve gelince uyanma saatiydi.
 

uykusu bölünmez ki

3 yaşında sabah uyanır öğlen uyur zaten

günün en verimli zaman aralığı olan 8-12 arasında da oynayacak

bunun için de ideal yerler okul öncesi eğitim kurumları
 
Evet işte eşimde sinirlendi gitme işe diyor. Kreşe de sıcak bakmıyor.
O zaman paşa hazretleri eşin öyle emretmesin işten çıkıp kendi baksın orta yol bulmaya yanaşmıyorsa. Onunki işse seninki de iş, sen anneysen o da baba kendi baksın madem. Bu ne saçma şey yahu? O çocuğun gelişimi için kreşe gitmesi gerekiyor en başta, çocuk zaten annesiyle 24 saat birlikte olması gereken yaşı geçmiş artık toplumda arkadaşlarıyla olması, küçük sorumluluklar alması, toplumda kendini ifade etmeyi öğrenmesi gerekiyor.

Kocanın çocuk bilgisinden zerre haberi yok o belli de bari bilenlere kulak versin. Böyle kalasları cidden nereden buluyorsunuz ya bence haddini bildir bu adama cidden çok sevimsiz ve bilinçsiz çünkü.
 
3 yaş ideal bırakıp işe gitmek için.
Ama görümcenin üniversiteye hazırlanan kızı varsa, evde çocuk istememesi çok normal.

Kreşe gönderin bence. Eşinizi ikna edin. Daha zor şartlarda çalışıyor millet.

Eşine sen işten çık otur kışın çocuğunla ilgilen. Çocuk baba sevgisinden mahrum kalıyor de.

Bıktım bu cinsiyetçilerden.
 
Çocuk sizin çocuğunuz babaanne yetemiyor mecburen hala bakıyor, halanın rızası yok gibi. Siz o durumda olsanız muhtemelen sizde istemezsiniz. Ya eve bakıcı gelecek ya babaanne yanına yardımcı bulacaksınız ya çocuğunuza kendiniz bakacaksınız.
 
Çocuk kendini ifade edemezmiş. Örnek veriyorum çocuga kızsalar yanlış bişey yapsalar anlatamazmış. Bundan dolayı istemiyor.

ama anlatır

burada arada yazarım oğlum 25 aylıktı kreşe başladığında

kreşte konuşmazdı ilk başlarda

bir gün eve geldi ve anlattı arkadaşı X in dişi kanamış

nasıl oldu vs birisinin elindeki lego diğerinin dişine çarpmış

neyse sordum öğretmen ne yapmış vs

hemen koştu geldi dedi

neredeydi de koştu geldi dediğimde sarı masanın yanında bize etkinlik hazırlıyordu biz kırmızı masadaydık geldi dedi

masalar dip dibe ama "koştu geldi"yi duyunca öğretmen uzakta hatta sınıf dışında sanmıştım, sonuna kadar anlattırdım öğrendim

ertesi gün sabah kapıdan oğlumu verirken X e geçmiş olsun dişi kanamış önemli bir şey yoktur umarım dedim

öğretmeni şokkk oldu

müdür de yanımızdaydı, ben size çocuklar anlatır, bu tarz olayları hemen annelerine iletin derken bunu söylemiştim dedi

ağzını bıçak açmayan oğlum bu kadar ayrıntılı anlattı ki 25 aylıktı

37 aylık başladığı anaokulunda öğretmen dedikodularını bile anlatır, diğer öğretmenlerin birbirileri hakkındaki konuşmalarını bile anlatırdı, hamile olanı evlenecek olanı vs bilirdim

özetle çocuk gözlemler ve uygun ortam yaratılırsa, evde bu anlattıkları ile yargılanmazsa anlatır
 
Görümcenizin tarafından baktığımda haklı, kayınvalidenizin her gün çocuğunuzu kızına götürmesi hiç hoş değil. Eşiniz kreşe karşı ama burda birçok üyenin de yazdığı gibi hem sizin hem de çocuğunuz için en güzel seçenek. Özellikle maaşınız güvenli bir bakıcı veya kreşi karşılayacak kadar yeterli ise bu iki seçeneği düşünün. Benim çocuklarıma annem bakıyordu, sonra sağlığı bozulunca bırakmak zorunda kaldı ve yaptığım hesaplamalar sonucu bakıcı veya kreş olayına girseydim maaşımın yarısı bile bana kalmıyordu,üstüne iş yerinde çektiğim sinir stres bonus olarak kalıyordu.
 
Sorun eşimde zaten, görümcem de kusur bulmuyorum.
 
3 yaş mı? Özel sektörde kadına verilen ücretsiz izin hakkı 6 ay. E malum büyükşehirde sadece koca maaşı ile geçim zor.
Ben 8 aylıkken işe başlamak zorunda kalacağım. Biz oturup ağlayalım o zaman.
3 yaş kreşe gitmek için gayet uygun bir zaman. Keşke 3 yaşa kadar kendim bakabilsem de 3’te kreşe gitse. Başkalarına ancak hayal olabilen bu durumu neden dert ediyorsunuz?
Dert eden eşiniz ise çözümü de kendi bulsun.
 
Son düzenleme:
Mevzu çok açık, neyini soruyorsunuz ki.
Sizin çocuğunuza babannesi değil halası bakıyor, kadın da bakmak istemiyor. Çünkü neden baksın??
Bu şekilde davranmanız bence çok ayıp, kadının gönlü yok ve siz onu çocuk bakmaya mecbur bırakıyorsunuz.
Evinize birini tutun çalışmak istiyorsanız. O da olmuyorsa işten ayrılın.
Bu durum bana yapılsa ben çok daha fazlasını söylerdim. Kadın kendi çocuklarını büyütmüş kafa dinleyeceği sırada kardeşinin çocuğuna bakıyor. Ne alaka yani.
 

9 senedir (eski) kayınvalidem bakıyor. 8 sene önce boşandım. Hala bakıyor. Bazen kalıyor bile Vardiyalı çalıştığım için.
 
Maddi durumunuz iyiyse oyun oynatmak yemek yedirmek için günde bi kaç saatliğine gelecek bi genç kız gibi birini bulsanız babaanneye gelir biraz oynatır yemeğini yedirir gider. Bi kaç saatlik olduğu için çok yüksek paralar da gerekmez. Komşulardan biri bile olabilir.
 
Sevgili konu sahibi
Calışabilmeniz için çocugunuza iyi bakılması lazım. Babaanne gönüllü ama yetmiyor ve de kızına götürüyor ve de halası da bu durumdan memnun değil. Değil ki çalışma cocuguna bak diyor. Yani siz calışınca cocuk dolaylı yoldan halaya atılmış oluyor. Atılmak diyorum çünkü bir yerde böyle olmuş siz babaanneme babaanne kızına vs. Çalışan anne olmak demek cocugunun bakımını iyi bir sekilde planlamakla olur ancak. Ya bu konuyu masaya yatırın babaanne kızınıza komple kendi baksın. Ya halası ile konuşun kızınıza o baksın belli ücret ödersiniz halaya bence mantıksız ve ayıp değil. Ya bakıcı ya da kres. Yani kısacası siz calışacaksınız diye kimse kızınıza bak aya mecbur değil. Halası bile olsa.
Ben bir yıl önceye kadar calıştım. Eşim babaanne baksın istedi ben bu yazdıklarınız yüzünden (el ucu ile bakar cocuguma ve cocuk bakımsız kalır. Bi gelir Bi gel ez. TV acar. Çocugu oraya buraya götürür. Çocuk bakımı için bir kişi tamamıyla cocuga kanalize olmalı bence) bakıcı buldum. Ne zaman ki bakıcı devam etmek istemedi ben istifa ettim. Eşim halası baksın vs dedi ama ne görümcem le bu yola girerim ne de kafamı şişiririm dedim. Görümcem seviyorum ama böyle bir sey istemem ve de o yapsa bile bu büyük iyiliği kabul etmem. Ben kimseye mecbur kalmayı sevmiyorum.
Kısaca ya calışmayın ya da calışacaksınız herkesin gönül rızası olsun.
 
3,5 aylıkken bırakmak zorunda kaldım özelde çalıştığım için sağolsun annem bakıyor iyiki var ve hamileyken ben bakamam falan derdi kaynanam da aksine bakarım ederim derdi ama doğunca şartlar değişti annem bakarım moduna girdi kaynanam da şuram ağrıyor buram ağrıyor diye kızımı kabul etmedi
 
Doğr
Doğru söylüyorsunuz fakat eşim sormadan baktırmaya çalışıyor ben sizin söylediklerinize harfiyen katılıyorum. En doğrusu ayrılıp kendim bakacağım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…