Hala üç çocukla ilgilenmek zorunda kalıyo ve 3 yaş çocuğu gerçekten zor. Benim kızımda o yaşlarda. Babanne kaç yaşında bilmiyorum ama annem 54 yaşında 2 saatten sonra kafası kaldırmıyoMerhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Bu kadar uyuması da nor al değil yani kaçta kalkıyor bu çocuk? Bizim bakıcı da sürekli uyuturdu ben eve gelince uyanma saatiydi.Babaannede diyorki çok üzülüyorum sabah 7.30 da geliyor 12 ye kadar uyuyır evde çok mu koşup yoruluyor diyor.
Bende kreşe vermek istiyorum ama eşim sıcak bakmıyor.
2 taraflı şöyle olabilir bana söylenen bakmaktan şikayetçi değiller kızımın sabah uyanıp uykusunun bölünmesine ve anne sevgisinden mahrum kalmasına üzüldüklerini söylüyorlar. Kötü niyetliler diyemem.
O zaman paşa hazretleri eşin öyle emretmesin işten çıkıp kendi baksın orta yol bulmaya yanaşmıyorsa. Onunki işse seninki de iş, sen anneysen o da baba kendi baksın madem. Bu ne saçma şey yahu? O çocuğun gelişimi için kreşe gitmesi gerekiyor en başta, çocuk zaten annesiyle 24 saat birlikte olması gereken yaşı geçmiş artık toplumda arkadaşlarıyla olması, küçük sorumluluklar alması, toplumda kendini ifade etmeyi öğrenmesi gerekiyor.Evet işte eşimde sinirlendi gitme işe diyor. Kreşe de sıcak bakmıyor.
Çocuk kendini ifade edemezmiş. Örnek veriyorum çocuga kızsalar yanlış bişey yapsalar anlatamazmış. Bundan dolayı istemiyor.
Sorun eşimde zaten, görümcem de kusur bulmuyorum.Görümcenizin tarafından baktığımda haklı, kayınvalidenizin her gün çocuğunuzu kızına götürmesi hiç hoş değil. Eşiniz kreşe karşı ama burda birçok üyenin de yazdığı gibi hem sizin hem de çocuğunuz için en güzel seçenek. Özellikle maaşınız güvenli bir bakıcı veya kreşi karşılayacak kadar yeterli ise bu iki seçeneği düşünün. Benim çocuklarıma annem bakıyordu, sonra sağlığı bozulunca bırakmak zorunda kaldı ve yaptığım hesaplamalar sonucu bakıcı veya kreş olayına girseydim maaşımın yarısı bile bana kalmıyordu,üstüne iş yerinde çektiğim sinir stres bonus olarak kalıyordu.
Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Maddi durumunuz iyiyse oyun oynatmak yemek yedirmek için günde bi kaç saatliğine gelecek bi genç kız gibi birini bulsanız babaanneye gelir biraz oynatır yemeğini yedirir gider. Bi kaç saatlik olduğu için çok yüksek paralar da gerekmez. Komşulardan biri bile olabilir.Merhabalar, 1 hafta önce işe başladım şartları gayet iyi durumda. 3 yaşında kızım var evime 15 dk mesafede olan babaanne ve halaya bırakıyoruz. Maddi durumum iyi çok şükür ama çalışsam da fena olmaz. Görümcem kızımı bırakıp çalıştığım için eşimle bana sitem eder gibi. Anneye ihtiyacı var neden çalışıyorsun otur çocuguna bak diyor. Kayınvalidem bakmasına bakıyor ama yemek yedirmede ve oyalama konusunda pek ilgilenmediği için aynı apartmanda olan kızına yani görümcem götürüyor. Görümcem inde 2 çocugu var biri büyük üniversiteye hazırlanıyor diğeri daha küçük. Böyle olunca konusulunca görümcem ve eşi tarafından eşim sinirlendi. Çalışmamı istemiyor otur kışın çocugunla ilgilen diyor. Sizin çocuklarınız kaç yaşında iken başladınız işe ve kim bakıyor nasıl idare ediyorsunuz kafam çok karıştı. Eşim kreşe karşı çıkıyor güvenmiyor. Tek çare babaanne ama o da yetemiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Lütfen bir akıl verin.
Ne cocuklar var ya benimkini kimse zorla uyutamaz :))Bu kadar uyuması da nor al değil yani kaçta kalkıyor bu çocuk? Bizim bakıcı da sürekli uyuturdu ben eve gelince uyanma saatiydi.
Doğru söylüyorsunuz fakat eşim sormadan baktırmaya çalışıyor ben sizin söylediklerinize harfiyen katılıyorum. En doğrusu ayrılıp kendim bakacağım.Sevgili konu sahibi
Calışabilmeniz için çocugunuza iyi bakılması lazım. Babaanne gönüllü ama yetmiyor ve de kızına götürüyor ve de halası da bu durumdan memnun değil. Değil ki çalışma cocuguna bak diyor. Yani siz calışınca cocuk dolaylı yoldan halaya atılmış oluyor. Atılmak diyorum çünkü bir yerde böyle olmuş siz babaanneme babaanne kızına vs. Çalışan anne olmak demek cocugunun bakımını iyi bir sekilde planlamakla olur ancak. Ya bu konuyu masaya yatırın babaanne kızınıza komple kendi baksın. Ya halası ile konuşun kızınıza o baksın belli ücret ödersiniz halaya bence mantıksız ve ayıp değil. Ya bakıcı ya da kres. Yani kısacası siz calışacaksınız diye kimse kızınıza bak aya mecbur değil. Halası bile olsa.
Ben bir yıl önceye kadar calıştım. Eşim babaanne baksın istedi ben bu yazdıklarınız yüzünden (el ucu ile bakar cocuguma ve cocuk bakımsız kalır. Bi gelir Bi gel ez. TV acar. Çocugu oraya buraya götürür. Çocuk bakımı için bir kişi tamamıyla cocuga kanalize olmalı bence) bakıcı buldum. Ne zaman ki bakıcı devam etmek istemedi ben istifa ettim. Eşim halası baksın vs dedi ama ne görümcem le bu yola girerim ne de kafamı şişiririm dedim. Görümcem seviyorum ama böyle bir sey istemem ve de o yapsa bile bu büyük iyiliği kabul etmem. Ben kimseye mecbur kalmayı sevmiyorum.
Kısaca ya calışmayın ya da calışacaksınız herkesin gönül rızası olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?