cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

edaligeceler

Du bist mein schatz...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2014
519
683
78
Mesela gunluk neler yediriyorsunuz
Nasil besliyorsunuz?
Ozellikle 3-4yas arasi. Tecrubeli annelerin tavsiyelerine ihtiyacim var. Yardim lutfen..

3-4 yaş sizin yiyebildiğiniz her şeyi yiyebilir. sağlıklı bir yetişkinin ne yemesi gerekiyorsa aynısını yiyebilir yani.
Süt, yumurta, et(et yemiyorsa köfte) meyve sebze baklagil....

Siz ne yiyorsanız onu yesin. Ben anne değilim, tecrübeli hiç değilim ama bildiğim kadarıyla o yaşta çocuklara özel bir beslenme uygulamaya gerek yok.
Ben de anne degilim,ama 3 yasinda bir oglum var:)
Ben daha cok sunu merak ettim
Saat kacta yemek yemeli,yatmali
Vs

Vs
sizin yemek yeme saatlerinizde yese iyi olur, düzen oturmuş olur.. Yatma saatleri ise tercihen büyüme hormonundan dolayı 10 u geçmemeli ama genelde bu pek mümkün olmuyor, uyumadılar mı uyumuyorlar, onunla birlikte aynı odaya girip lambayı kapatıp biraz sohbet sonrası uykuya alıştırırsanız, uyuma düzeni de oluşur ama uyku kısmı dediğim gibi zor.

Vs
Değişik bir durum..
Siz ne zaman yerseniz o zaman yesin sizinle birlikte bence. Masaya otursun ki sofra adabını, yemeğin sofrada yenmesi gerektiğini öğrensin. Günde 3 öğün böyle olsun. Arada da ara öğünler verirsiniz. Bir elma biraz yoğurt ya da bir çikolata falan şeklinde. Gece de 9 dedi mi yatakta olmalı bence.
Çocuğum olsa böyle yapardım sanırım.

Hergun yumurta yememeli
Asiri sur icmemeli.aksam 9 da uyumali ama duzeni nanasıldir bilmiyorum

Vs
Nasıl yani anne değilsiniz?
Sabah kahvaltı 7-8 arasında (yumurta, süt, domates, ceviz, zeytin)
Öğle yemeği: 12:00-13:00 arası (normal bir öğün)
Ara öğün: 15:00-16:00 arası (meyve, kuru meyve, süt veya yoğurt)
Akşam yemeği: siz kaçta yiyorsanız sizinle aynı yemekler

takip ettiğiniz kadarıyla yemesi uykusu nasıl? teoridekiyle pratikteki uymaz birbnirine, her çocuk farklı.. gözlemleyerek yavaş yavaş rutinler oluşturun.. siz sağlıklı besleniyorsanız o da size ayak uydurur zaten.. en güzeli kısa süredir bakıyorsanız kontrole gidip bi kan tahlili yaptırın derim.. demir eksikliği vs ne durumda küçük yaşlarda önemli.. doktoru yönlendirir beslenmesini kilosuna gelişimine göre.. sevgiler..

Vs
Oncelikle her kadin anne olamaz yani ne anneler var bin sahit ister anne okduklarinaama siz olmussunuz helal olsun 1.5 yasinda bir kiz cocugu annesi olarak sunlari soyleyebilirim nekadar cok uyursa okadar iyi yani yemesinden ziyade ogle uykusu kavrami oksun aksam erkem yatsin gündüz uykusuna gore ayarlayabilirsiniz 13.14 aradi uyuyorsa 8de yatmasi kafi sabahda 7 gibi kalkar protein agirlikli besleyin sut icirin iiyorsa yogurt oda olmuyorsa sutlu tatlilar yasina gore eczaniza danisip vitamin alabilursiniz bagisiklik icin hergun banyo yapmaya calisin yada 2 gunde bir su geliştirir sonra oyun oynayin sevdigi seyleri yapin sabah kshvalti ettirin ara ogun ogle yemegi corba makarna gibi ara ogin yoğurt tatli meyva olabilir aksam et ruru olabilir yatarken sut icirin spora yazdirmanizi tavsiye ederim korkmayin cocuk hasta olur diye cikarin disari hava alsin cocuklaei mikroplar hasta eder...simdilik aklima gelenler bunlar

Kardesimin cogunu bakiyorum canim.
Mesela normal bir ogun demissiniz
Ne gibi,ben makarnayi sevdigi icin hep makarna yapiyorum
Aksam tabak mamasi yiyor
Yatmadan bir bardak sut iciyor
Ama yeterli,dengeli ve saglikli besledigimi dusunmuyorum

kahvalti ogle yemegi aksami sizinle yer sofraya oturur o yasta
yemek saaatinden 1-2 saat once bisey vermeyinki istahi kapanmasin
tatli turebi seviyorsa her zaaman yemekden sonra olmali

gunde en az 500 ml sut yada sut urunu amali, ( mesela 100 gr kasar peynirinde 1 lt sut degeri bulunuyor )
vede gunde en az bi kofte buyuklugun et urunu yemeli ( balik, tavuk , kiyma kirmizi et hersey olur, bi gun yemesede haftada iki uç defa saglam yediginde ayni kapiya çikar )

lahvaltida çocuklar genelde omlet ,patates kizartmasi,ekmek uzeri tereyag surme peynir vs sever ( benimkiler oyle en azindan ) tost sevebilir

ama gelisimi isin gerekli olan sut ve et i yemesi en muhimi, gerisi hava civa..
meyvayi ben saat 4 de veriyorum okuldan gelince ..

Sabah erken kalkma alışlanlığı varsa ki bu çok önemli ilk bir bardak/ biberon sut içebilir. Ardından kahvaltı.( Birgun prynirli domatesli omletse ertesi gün haşlanmış yumurta. Çeşitleme yapmak lazım yani.
Ardından bir ara oğun meyve veya ayran/ yoğurt sonra 12 13:00 gibi uyutmak gerekiyor.
Kalktığında kalktığında çorba, akşam da ne yecekseniz ondan yedirirsiniz.
Yine ara oğun ve yatmadan tok tutacak birşeyler çorba mesela ya da yoğurt ekmek.
Erken kalkan çocuk erken uyur uyku problemi yaşamıyorsa tabi.

Aksam tabak mamasi yiyor
Üç yaşında bir çocuğun öğün olarak tabak maması yerine normal bir yemek yemesi onun için çok daha sağlıklı olur. Bunun yerine yemeğe geçin bence.
Makarnada sadece karbonhidrat var ve sadece onunla beslenirse sağlığına pek faydası olmaz.
Bütün çocuklar makarnayı çok sever ama makarnanın yanına et, sebze yemekleri de mutlaka vermelisiniz.
Et köftesi yapabilirsiniz, sebzeli makarna yapabilirsiniz. Bulgur pilavı olabilir. Bir de çocuklar yeşil fasulye de sever. Gerçi kış mevsimi ama ona benzer şeyler yedirebilirsiniz.
Makarna dışında yemekleri yemek istemiyor mu?

Aksam tabak mamasi yiyor
tabak mamasi dedigin ne canim?
4 yasindaki çocuk mama yemezki yani senin eydigini yer
makarna her ogunde olmaz , her gunde olmaz
sutu gunde en az iki br içmeli
gelisimi için bunlar onemli

Cocugun istahinda sorun yoksa arkadaslarin dedigi gibi ne yiyiyosaniz ona da yedirin.
Ha benim kizim gibi kus yavrusu kadar yiyiyorsa bari onlar bol faydali seyler olsun. Mesela kasar peynir, icinde yuksek oranda calsiyum var.
Ya da corba icmeyi sevmiyorsa o da tarhana olsun.
Her seyin en faydalisini arastirip yedirmeye calismaktan tirlattim zaten.
Allah kolaylik versin.
Bizim evde derin bir yaradir bu yemek mevzulari.
Dun alisverise ciktik. Elini uzatip istediği tek sey 'pil' oldu...

uyanir uyanmaz sutunu ver, kahvaltiyi iki uç saat sonra hazirla,sutun ardindan emen yemez çunku ..

sabah erken uyaniyorsada oglen 2 gibi uyutursun, uyaninca meyvasini yer .. meyva yi sadece ona getirme, evde ne varsa tabaga koy gel beraber yeyin,esin oldugunda oda olur sizinle .. boylelikle aliskanlik olur çocukda ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…