cocugunuza nasil bakiyorsunuz?

Ayrica hic makarna yemeyecek dite bir sey yok.. ama makarnanin yemek ya da corbadan sonra yenebilecegini soyleyin.

Yemekleri kucuk porsiyonda olsun..

Istahsiz donemleri oluyr.. o zamanlar zorlamamak lazim. Ama hasta, istahsiz diye abur cubur yiyecek degil.

Meyve sikacaginiz varsa evde elma, havuc.sikabilirsiniz.. cok lezzetli oluyor.. hafif eksiyse seker katabilirsiniz.

Beraber yemek yiyin.. siz otuun istahli bir sekilde yiyin.. sizi gorup cani isteyecektir..

Ara ogunleri abartmayin.. yoksa onlarla doyup ana ogunleri yemiyorlar..

son derece kolay krep tarifimi yazayım ben de gece gece. basit pratik kahvaltılık. yaptıkça krepin daha değişiklerini de denersin.

krep için: 1,5 bardak süt
1 bardak un
2 yumurta
1 tutam tuz

çırp tavaya yay, pişir. bu ölçüyle 3-4 krep çıkıyor tavanın büyüklüğüne göre

arasına ister fındık ezmesi,ister nutella, ister muhallebi sür, muz, kivi, çilek doğra. varsa fındık parçaları serp. hazır.

ben muhallebi sürüyorum içine. muhallebi tarifi: 2 bardak süt, 1 fincan şeker, 2 kaşık un, 1 limon kabuğu rendesi, karıştır, ateşte 10 dakika pişir. bitti. afiyet olsun.

protein almalı mutlaka. özellikle kas gelişimi için...köfte en kolayı ...makarnanın yanına da yapabilirsiniz. Köfte yemezse kıymadan düğün çorbasıda yapabilirsiniz.

Tavuk but veya kanadından tavada kızartabilirsiniz. Yanınada pirinç pilavı veya bulgur pilavı...

Tavuk yemiyorsa çorbasını yaparsınız...

Meyve mutlaka olmalı ögün aralarında...

Blendırda muzu ögütüp içine biraz süt ilave edersiniz...Bunu yegeninizle birlikte yapın cocuklar çok keyif alıyor...muzlu sütünüzü beraber yapmış olursunuz hem...

Ceviz, fındık, nohut, vs gibi yiyecekleri hergün bir tanede olsa mutlaka verin...abur cubur yerine bunları yesin...

Balık yedirebilirseniz haftada bir kerede olsun yedirin.

Yeme konusunda bazı cocuklar çok kaprisli olur. özellikle sebzelerde...yegeniniz de bu sorun var mı bilmiyorum ama zamanla sebzeyede alışacaktır. Siz de onunla yemeye çalışın sizden görmesini saglayın. Yemese bile evde piştiginden kokusuna alışacak...bir gün yemek isteyecektir.

Asla yetişkinler olarak ben bunu sevmem etmem demeyin çünkü cocuklar hemen sizleri taklit ederler. kolaylıklar gelsin size...

Yani mesela pogaca falan seviyor turkiyeden geldi gecen hafta bana.
Onu istiyor seviyor
Bi kere yapmaya urastim ama olmadi
merhaba altın kalpli güzel hala :)
ne yalan söyleyeyim poğaçayı bende bir türlü tutturamam
makarna en sevdiğim yemek benimde ama her öğün ve hergün olmaz ki
karnıbahar, pırasa yemeklerini yapmayı denesen
çok basit ve faydalı onlar bu dönemde..

Kızım 3 yaşında sabah 7.30 da kreşe gidiyor, gitmeden evvel bir bardak süt veriyorum, kreşte bir gün tost, bir gün krep,
omlet, reçelli ekmek vs gibi her gün farklı bir kahvaltı ediyor. Saat 12'de öğlen yemeği yiyorlar, genelde çorba ve makarna pilav köfte tarzı şeyleri yiyor, sebzeleri az yiyor, eve gelince uyuyor, uyandıktan sonra meyve ve kuruyemiş yiyor, akşam 7 de de evde ne yemek varsa onu yer, bakliyata bayılır, köfte çok veriyorum yanında pilav makarna ile, arada sebze çorbası da veriyorum, balık da haftada 1 gün yiyor. Gece yatmadan önce de 1 bardak süt içiyor, 9.30-10 gibi uyuyor.

Benimki 12 saat uyuyor aksam 9'dan sabah 9 kadar .
öğlen uykusu yok
2 ay sonra 5 yasında olacak
Benım kıler de cutecım

8 de yatarlar 8 de kalkarlar

Tabı 8 de yatıp uyumuyorlar bıraz yatakta oyunlar oynuyoz masallar okuyoruz ama uykuyu çok severler

Kıme desem sasırıyor demek kı varmıs benımkıler gıbı olan:)))

Yemekte köfte makarna pıla patates corbası varsa ıtırazsız oturuyorlar

Balık sebze severek yemıyorlar

Istiyor ama ben yapamiyorum
Bi tencere makarna yapiyorum oglen ketcapli aksam peynirli yiyor sonra tabak mamasi ve süt.

öncelikle kolay gelsin.
ablanızın oğluna bakmanız, anne gibi sarıp sarmalamanız onun için endişelenmeniz süper ama arkadaşlar demiş ben de demeden geçemedim. makarnaya biraz ara verin. hele ketçap hiç yedirmeyin ne olur. 3 yaşında çocuğun ketçapı bu kadar fazla tüketmesi hiç iyi değil.
önerilmiştir ama ben şöle yazayım aklıma gelenleri.
yarım kilo kıymadan 10 dakikada ona bir sürü köfte yaparsınız. kıyma, ekmek, nane, tuz. isterseniz içine kabak, havuç filan rendeleyin. bu kadar. nette ölçüleri vardır ayarlayamam derseniz. buzluğa atın, pişireceğiniz kadar çıkarır, yedirirsiniz.
mercimek haşlayın, birer pişirimlik ayırın(2 avuç filan) buzolabı poşetlerine sarıp koyun buzluğa. haşlayın içine de un kavurun ohhh mis gibi mercimek çorbası.
kuru bakliyat çok önemli yine kuru fasülye veya nohutu haşlayıp, pişirimlik ayırıp. soğan ve eti kavurup içine haşladığınız fasülye veya nohutu atın. tuz salça oldu bitti.

vallahi çok kolay. makarna filan biraz kenarda dursun teyzesi, annesi.

Evde pisen her yemegi yiyebilir artik buyumus. O yuzden sebzesi,bakliyati,eti,tavugu baligi,mumkun mertebe duzenli kullanmaya cakisin ki cocuk evde her turden yemegin yendigini gorsun kendi de yesin.siz sevmesenizde balik pissin haftada bir en azindan. Gore gore alisir cocukta.
Bunun disinda abur cubura cok karsiyim. Okula gidene kadar covuk annesinin dizinin dibinde oluyor.en azindan bir bes yil yemese bunlari cips,cikolata,kola,fastfoodlar....hicbirsey kaybetmez diye dusunuyorum.

valla canim ne bileyim ben az pismis yumurta yerken bile tereddut ediyorum, doktorlarin her biri baska telden çaliyolar zaten
ayrica normal yumurtayla bildircin yumurtasinin bpyu birmi,ben 7-8 bildircin yumurtasinin bi tavuk yumurtasina esit oldugunu biliyorum ( buyukluk açisindan hesaplaniyor )

benim çocuklarimin bagisikligida çok iyidir,çig yumurta içmezler, bildircin yumurtasini ben bile yemedim hiç hayatimda : )onlarda yemedi yani

yukrdaki arkadasda yazmis edacim
mayonez ketçap gazli içecekler cips hazir çorba, et suyu vs CISS YASAK
SINIRLI bile kullanma, onlarida yemeyiversin

benim evime hiç girmez ketçap, mayonez , çocuklarima versen su an yemezler alisik deiller
cips i,gazli içecegi severler ama onuda ben almiyorum

Çok güldüm ya. Hakkatten, yani tek istediği şeyin pil olduğuna hayır çikolata, cips, şeker falan da değil. İlahi...

Bende çocukken çok zayıftım. Çöp gibiydi bacaklarım. Yemezdim, köfteyi bile zorla yedirirdi annem. Hatta "şu kız doğru düzgün bir yemek yesin sadaka vericem" derdi, verdide. Benim iştahım bir açıldı tam açıldı Boyu uzun olsun kan değerleri normal olsun gerisi oluyor.

Cips kola falan bizde kullanmiyoruz canim. Ketcup da kaldiriyorum
Bu sabah okula goturmeden nesquik icirdim,oglen yemegine simdiden girismem gerek

Bu sabah okula goturmeden nesquik icirdim,oglen yemegine simdiden girismem gerek
oy kuzum benimmm okula bisey yeyip içmeden mi giidyordu halasiii
neyse bundan sonra içsin sutunu
genelde sabah gozunu açar açmaz bisey yemek istemezler, 1 br sutunu içerse oda iyi hatta super
bardaga bak çabuk bitiriyorsa yarin bi buyuk boy br kullan
benim oglan 300 ml i bitiriyor ama bizde okulda kahvalti yok, oglen 12 ye kadar onunla duruyor ..
kalk hadi yemegini yap, bende kendim kahvalti yapiyim çocuklarinki hazirliycam ..

Çorba yapabilirsin canım,süzme mercimek çorbası çocuklar çok sever,yayla çorbası yapabilirsin bunuda çok severler Şehriyeli güzel olur,pirinç,bulgur pilavı yapabilirsin,patatesi kızartma olarak değilde haşlama yap salatasını yap çok güzel olur,ketçap,mayonez verme çocuğa sağlıklı değil.

Ben de anne degilim,ama 3 yasinda bir oglum var:)
Ben daha cok sunu merak ettim
Saat kacta yemek yemeli,yatmali
Vs
2 yaşından sonra çoğu şeyi kendi belirliyor çocuklar, uyku, yemek vs.
27 ayına girecek kızım var. En geç 2ye kadar uyumuş olur oğlen uykusunu,12 ile 2 arası bir saatte yani.
Yemek konusunda bizim yedigimiz yemeklerden yiyor ama sevmediği birşey yaptiysam yemekte onun icinde bir alternatif hazırlıyorum muhakkak. Abur cubur paketli gıda elzem değil. Bunlar olmayınca zaten yemeğe yöneliyor. Bir tek atıstırmalık ,kuruyemiş bizde şu an.
Etini, balığını, tahıl ve baklagil grubunu yedirmeye çalısırım ekstra olarak.

Kardesimin cogunu bakiyorum canim.
Mesela normal bir ogun demissiniz
Ne gibi,ben makarnayi sevdigi icin hep makarna yapiyorum
Aksam tabak mamasi yiyor
Yatmadan bir bardak sut iciyor
Ama yeterli,dengeli ve saglikli besledigimi dusunmuyorum
Makarna seviyorsa icine kiyma, tavuk yada sebze ekleyin muhakkak. Sade makarnanın çok bir faydası yok. Benim kızımda sever her öğün koysam yer ama böyle ceşitlendiriyorum vereceğim zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…