Çocuğuz olmuyor die arkadaşım nisbet yapıyor :..(

Fotograflarini nereye koyuyor ?kendi sosyal hesaplarina degil mi?bende koyuyorum cocugu olan olmayan olmayacak arkadaslarimla alakasiz bagimsiz kendi istegim icin
Siz alinganlik yapiyorsunuz fazlaca
2 yil zaten erken siz cocuklar gibi eglenin insaallah sonrada olur cocugunuz

Umursamamaya çalışın.
Aklıselim bir insan olsa zaten yapmaz.
Kafanızı bu tür düşüncelerle doldurup canınızı sıkmayın. Rabbim tüm isteyenlere nasip eder inşallah.

Rabbim görmüyormu neden insanlar bu kadar acımasız ben ne yaptım ona
Ah diyorum . Rabbim bizi böyle insan olmaktan korusun . Be vicdansız sana derdini açmış . üzüntüsünü paylasmıs destek olmak yerine köstek olmak nite . hiç mi merhamet vicdan yok bu insanlarda

Canm oncelikle gecmis olsun bnce sen yanlis anliyor olabilirsin cunku ayni olay bnmde basimdan gecti bende pko vardi hamle kalamiyordum en yakin arkadasim eşimin arkadaşinin karisi o korunuyordu korunduguna ragmen hamile kaldi bana geliyordu yemk yiyemiyordu kusuyordu bnde sen hamilesin dedim kabul etmek istemedi korunuyorum nasil olur suan istemiyorum erken dedi neyse bir hafta sonra doktora gitmis hamileymis esime söylemiş kocasi esimle arkadaslar ya birde bn kiza msj atiyorum rahatszlanmissin neyin var gecmis olsun diye bnm haberim yoktu esimde bana soylememisti kiz bana cvb yazdi biseyim yok biraz rahatsizim bana hamileyim diye soylemek istemedi o yeni iki aylik evliydi bnde 4 senelik evliydim bni uzulur diye esimede Liviya ya soyleme demis esimde. Soylemedi kiz bnden uzaklasti hamilelikle ilgili resmler paylasmayi basladi bnde esime israrla sorunca hamileymis sen uzulme diye soylememi istemedi dedi bnde onu yanlis anladim uzuldum agladim hamile kalinca bnm nazarim dokunucak sandi bni ogrenmemi istemedi kiskanicak sandi diye kendimi uc ay yedim bitirdim ama bnm dedigim gibi degldi o kendini suclu hissetmis bnibuzulucegmden korkmus resm paylasimlarina cok uzulmustum bana nispet olsun diye yapiyo sanmistim ama yanilmistim suan cok alingansin cok duygusalsin anlayabiliyorum ama yapma canm arkadasini kendinden uzaklastrma belki garcekten sende bnm gibi yalnis anliyorsundur Allah isteyen herkese evlat sahibi olmayi nasip etsin amin

Bir arkadaşım vardı çocuğu olmadığı için çocuğu olanlarla görüşmeyi kesiyordu sosyal medyadan siliyordu. Görünce üzülüyorum diyordu açık açık. Ben bu arkadaşı tedaviye götürüp getirirdim yanında olurdum. Sonra hamile kaldı benden sakladı. Görüşmeyi kesti. Sağlıklı bir psikolojisi yoktu. Bu süreçler insanı yıpratıyor evet ama her şeyin imtihan olduğunu vakti zamanı olduğunu unutmamak gerekiyor. Arkadaşın sana nispet mi yapıyordur bu kadar kalbi kararmış mıdır yoksa sen mi öyle hissediyorsun bilmiyorum. Ama sen yine de iyi düşünmeye çalış

Bence siz gereksiz alınganlık yapmışsınız. Nispet olduğunu soyleyebilmek için daha fazla veriye ihtiyaç var. Sizin gördüğünüz tek işaret ise sosyal medyada fotoğraf paylaşması.

Paylaşmaya yeni başlamış olmasının bile sürü sebebi olabilir. Çok küçükken paylaşmak istemiyordur, artık zamanın geldiğini düşünüyordur falan filan. Siz neden üzerinize alındınız anlayamadım. Ben bağlantıyı kuramadım. Sırf çocuğu olmayan birini üzmek için fotoğraf eklemek çok uç bir nokta çünkü. Insanın ruh sağlığının yerinde olmaması falan gerekir bunu yapması için.

Ayrıca bebeği çok sevdiğiniz için fotoğrafların paylaşılmasının da sizi mutlu etmesi gerekmez mi?

Bu kadar hassas olursanız çevrenizdeki insanları kaybedersiniz zamanla.

Seni çok iyi anlıyorum, biz de çok tedavi gördük, çok negatif sonuç aldık. O süreç çok zordu. Sosyal medyadaki arkadaşlarımın bir çok paylaşımından rahatsızlık duyuyordum. İnsanlar sanki gözüme sokmak ister gibi çocuklarıyla fotoğrafını paylaşıyordu devamlı. Sanki nispet yapar gibi algılıyordum bu durumu. Ama öyle değilmiş. O anki hassasiyetten dolayı buluttan nem kapıyor insan. Bu zorlukları yaşamayan insanların bizleri anlamasını beklememek lazım. Çünkü bilmiyorlar ne kadar canımızı acıttıklarını belkide. Tüp bebek tedavisiyle bir çocuğumuz oldu, şimdi de yine tüp bebek tedavisiyle hamileyim. Artık hiç kimsenin paylaşımı rahatsız etmiyor. Doktorunuz tüp bebek dediyse yaptırın bence başka tedavilerle vakit kaybetmeyin. Biz 2 yıl boyunca başka tedaviler denemiştik olmayınca doktorumuz artık tüp bebek dedi ve çok şükür her şey yolunda. Allah hayırlısıyla sağlıkla size de nasip eder inşallah anneliği...

Ben burda çok okudum çocuğumuz olmuyor diye falanca kişi çocuğunu benden kaçırıyor yazanları. Yazık ya sanki kendi elleriyle koydular çocuğu ana rahmine. Bi bunlara bi de ceket atsa hamile kalıyorumculara acayip kıl oluyorum.

Böyle bi insanla muhabbetinizi kesin boşverin o çocuğu kendi başarısıyla oldu sansın.

Ayrıca o arkadaşınız neden sizden kaçıyor anlayamadım. Bu bulaşıcı bir hastalık değil sonuçta. İnsanlar çok tuhaf. Nispet yapmayı çok seviyorlar bazıları. Arkadaşınızın paylaşımları rahatsızlık verdiği için onu takibi bırakabilirsiniz. Böylece hem arkadaş listenizde kalacak hem de onun paylaşımları ana sayfanızda görünmeyecek. Görmek isterseniz de onun sayfasına girip görebilirsiniz. Ben çok fazla gereksiz paylaşım yapan insanları takipten çıkarıyorum gayette iyi oluyor yani. Geçer bu günler inşallah, üzülmeyin...

Esekten duseni esekten dusen anlar diye bosuna dememisler. Evet arkadasim senin suanki halini cocuk hasreti cekmeyen hic kimse anlayamaz.
Bende de oyleydi herkes yaninda yok cocugum hastalandi yok cocuguma su besini basladim yok cocugum soyle boyle ortamda ben de varim ama kimse ya bu kizin cocugu olmuyo yaninda konusmayalim demezdi ha bana nispet yaptiklarini mi dusundum kesinlikle hayir yapmadilarda ztn. Benim yanimda cocuk muhabbeti yapmayin derdim.
Baska zmn yine cocuklari hakkinda konusmaya basladiklarinda ya ben size cocuk muhabbeti yapmicaksiniz demedim mi diye saka yapardim
Bi de ben kd de calisiyorum dusun artik her yer gebe :)
Diyecegim su ki; arkadasin sana nispet yapmiyodur sen fazla alingan olmussundur.
Cunku hepimiz oyleydik.
Rabbim tum isteyenlere nasip eder ins.

Ee dr tup bebek yapin dedi demissin ilk mesajda.
Dr anca tüp bebek olur demiş neyini anlamadın ki tüp bebeğe hamileyim demiyor ve iki kere okuyup böyle anlayıp kadını sıkıştırmanız çok komik yani..

Konu sahibi canım benimde 4 yıldır olmuyor sorun bende kanallarım çok dar ameliyat olmam gerekiyor...
Allah bizim kadar çok isteyen herkese hayırlı sağlıklı ve uzun ömürlü evlatlar versin inşallah...
Üzülme sakın bizde bir gün o duyguyu yaşayacağız inşallah.. umudunu kaybetme ve dua etmeye devam..

Iki mesaj celisiyor gibi belki anlamadimm belki anlamamds sikinti var engelliyim belki. Sana ne ? Neyin hesabinu soruyorsun bana sabah sabah git sinirini hirsini baskasindan cikart.

Ne biz dünyanın en önemli insanlarıyız ne de insanlar sürekli bizi düşünerek hareket ediyor.
Ne birinin hayatını mahvedecek kadar büyüğüz ne de hayatımız başkasının yaptığı iki satır sey yüzünden cehenneme dönecek kadar dandik.
Algınızı değiştirip bunları kabul ettiğinizde her şey çok güzel olacak.
Hamis: Sizi rahatsız eden hiç kimseyi ve hiçbir şeyi beyninizde tutmayin.

Bebeği olmayan bayankarın bir kısmı iclerinda tanıdıklarım da var sanıyorlar bebeği olanlar hep bir nispet halinde.Bebekleriyle bizi kıskandırıyor bize laf sokuyor gibi türlü türlü alinganliklar da bulunuyorlar.
Eminim arkadaşınızın böyle bir derdi yoktur

Iki mesaj celisiyor gibi belki anlamadimm belki anlamamds sikinti var engelliyim belki. Sana ne ? Neyin hesabinu soruyorsun bana sabah sabah git sinirini hirsini baskasindan cikart.
Sen konu sahibine neyin hesabını soruyorsan bende onun hesabını sordum sinirli olan ben değilim sensin sanane diye saldıran..
Ne hırsını çıkartayım senden tanımam etmem sıkıntı olduğu belki kendini tanıyorsun ama..

Senmi alınganlaştın acaba ?
Bende bi ara herkesi herşeyi yanlış anlıyordumda bu konuda.
Halada yeni bebegi olanlar acaba cekinirmi benden diye düsünürüm bazen.
Napalım bizim elimizde olan bişey degil ki.

Ayy cnm ya ben de senin gibi düşünüyorum. Bebeği olanlar bebeğini sevdiğim de içimden geçiyor acaba yanlış anlar mi, kiskandigimi düşünür mü diye. Eşim e söylüyorum bu düşünce mi çok ayrıntılı düşünüyorsun diyor. Hatta dün kan testi vermeye gittim. Ablam hemşire onun arkadaşı aldı kanımı. Kız da tup bebek ile hamileydi. Sonra öğrendim hastaneye yatmış erken doğum tehlikesi varmış. Kendimi kötü hissettim. Ablama dedim kendimi kötü hissettim diye. O da dedi seninle ne alakası var o zaten nst çektirmeye gidecekti ağrıları oluyordu diye. Ben çok korkuyorum birine nazar değdiririm diye hep aklimdadir. Insan düşünmeden edemiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…