Çocuk ayrımı

Etrafımda akil almaz cahil insanlar olduğunu anladım bu dönemde ve bu iflah olmaz bir hastalık bence .
Sonuna kadar haklısınız ne diyeceğimi bilemiyorum.
8 yasinda kiz cocugu anlayacak yasta dünyaca salgın bir virüs var, okullar bile kapali maskeli bir hayat anormal bir durum oldugu ortada akli var ise zaten anlayacak yasta bi zahmet kızına en guzel ve kolay sekilde anlatsaydi bu akil edilemeyecek kadar zor bir şey mi .
 
Benim öyle bir şansım yok kronik rahatsızliğim var virüs nedeniyle tedavim yarım kaldı ,hamileyim. Oğlumun kalbinde problem var. Bana bulaşırsa ölümüm garanti. Oğlum parasini ödediğim okula gidemiyor .ben hastane dışında dışarı cıkmıyorum. (Markette dahil) . Eşim işyerinde yer yatağında soğukta yatiyor eve gelmemek için.
Millet ev gezmesinde (benim k.v dahil) . Birsey söylesem sen hastaneye gitmiyormusun diyorlar. Ne diyim Allah belalarını versin.
Evet katılıyorum versin, bu virus bu turkiyede ki bu kafalarla bitmez.
 
annelik içgüdüsüyle düşünürsek çıkarım böyle olabilir, haklısınız, ama ya iki çocuğun da annesi siz olsaydınız? çocuğun velayeti de eski eşinizde olsaydı ve yeniden evlendiğinizde, çocuk sahibi olduğunuzda ilk çocuğunuza yani sizinle aynı evde yaşamayana, daima yanınızda olmayana hak ettiği ebeveynliği veremediğinizi düşünerek aşırı bir telafi etme çabası içinde olmaz mıydınız? evinize misafir olarak gelip giden biri gibi hissetmesin diye çırpınmaz mıydınız? çocuklu insanlar tekrar evlendiğinde, çocuk sahibi olduğunda büyük problem, problem de değil buhran çıkıyor, düşe kalka herşey zamanla rayına oturuyor ama ilk zamanlar gerçekten çok ama çok zor. herkesin hassasiyeti farklı, beklentisi farklı oluyor çocuklu insandan. o insanın işi çok zor, ince buz üzerinde yürüyor. stres içinde yalpalıyor, saçmalıyor. kimseye de yaranamıyor. konu zaten o insanın dramı değil, bize ne. konu birini yargılarken onun motivasyonunu, beklentisini, açmazını anlamaya çalışmak. hak vermek de değil ama nihayetinde anlamak. yani zanla, şüpheyle suçlamadan 'o hal içinde olmak nasıldır' diye düşünmek. hep kendi pozisyonumuzu koruyarak başkalarıyla birlikte yaşayamayız ki.
Yok diyorum ya yazdıkların da çok haklısın çok üzücü diğer çocuk için Allah hepsine iyilik versin
 
Temaslı çocuk babasına getirilmiş, temaslı sen annene gitmişsin.
Ülkece herkes birbiri ile öpüşsün olsun bitsin artık ya.
Bebeklere bir şey olmuyor rahatlığı eşindeki, doğru değil ama ebeveyn mantığı.
 
Temaslı çocuk neden evden çıkmış denmişte, annesi ağır geçiyorsa 8 yaşında ki çocuk ne yapacak, nasıl izolasyon sağlayacak tek başına 10 gün boyunca?
Tabi ki babası almalıydı oradan. Bende olsam gider alırdım çocuğumu.
Gelip 3 aylık bebeği öptürmeyip mantıklı davransa sorun olmayacakmış.

Ama konu sahibi sizin de konuyu, bebeğinize virüsün geçmesi ihtimalinden çok eşinden eşinden olan kızı benim oğlum da ayrım noktasından kalıp buna üzülmüşsünüz o da garip. Annenize gitmeniz ayrı anlamsız olmuş.
 
Bence kızını eve getırmemelıydi. Zaten kızına bulasmıssa bulasmıstır bulasmamıssada kendi evinde karantinaya alınacaktı. Valla ıyı ses cıkarmamıssın. Benim de 2.evlılıgım ama dogum yaptım en az 2 ay esimin kızı gelemedi bize olmaz dedım cunku.cok uzak bir yerden ve o donemde vırusun en alarmlı noktasından gelecekti. Benim bebegim 7 gun yogun bakımda yatmıstı solunum sıkıntısından dolayı o korkumda vardı biraz. Birde ben dogum yaptım daha hastane 2.gundeyken salgın patladı. Hersey sıcagı sıcagınaydı bilinmeyen bir hastalık sarmıstı dunyayı. Benim psikoloji pert tabi. Sımdı insanlar bide alisti ama esinizin yaptıgı goz gore gore lades. Valla bilemedim bende aşırı bozulurdum. Uzuldum de 😔
 
O benim annem diyorsunuz ama çocuğunu yanına alan babayı yadırgıyorsunuz , annesi ağır dediniz , çocuğu bırakmalıydı ama dimi . Çünkü ikinci çocuk kadar değerli değil.
Bence yanlış tavırdasınız , evet düşüncesizlik var ama sizde biraz bencillik ediyorsunuz .
Ben yadırgasam hayır getiremezsin bu eve derdim düşündüm oda karantinası yaparsak bende onlara besin olarak beslerim yemekler yaparım vitaminli vitaminli eşim kızını almaya giderken ben kemik suyu koydum çorba yapıyordum mutfakta buz dolabında turşu suyum vardı dışarı çıkardım gelince veririrm diye soğuk olmasın boğazı üşümesin diye hemen araştırmaya başladım ne yemekler yapayım diye odasını temizledim havalandırdım bütün oyunları çıkardım babasıyla oyalansın diye odasında bilgisayarı balkonu herşeyi var eşimin çocuğunu ben 7 yıl baktım daha yeni annesinde ve ben o sandığınız kadın değilim içim yandı benimde ama eşim ben onun kızına Allah şahidim içimden gele gele yapıyorum o kendi çocukları arasında düşüncesizlik yapıyor ve bu can sağlığı konusunda....
 
Temaslı çocuk neden evden çıkmış denmişte, annesi ağır geçiyorsa 8 yaşında ki çocuk ne yapacak, nasıl izolasyon sağlayacak tek başına 10 gün boyunca?
Tabi ki babası almalıydı oradan. Bende olsam gider alırdım çocuğumu.
Gelip 3 aylık bebeği öptürmeyip mantıklı davransa sorun olmayacakmış.

Ama konu sahibi sizin de konuyu, bebeğinize virüsün geçmesi ihtimalinden çok eşinden eşinden olan kızı benim oğlum da ayrım noktasından kalıp buna üzülmüşsünüz o da garip. Annenize gitmeniz ayrı anlamsız olmuş.
Burada duam oğlum iyi olsun ablası iyi olsun ablasının annesi iyi olsun. Ben size şu yüzden danıştım ben eşimin bu davranışını kaldıramıyorum bu konu ona oyuncak almış ona almamış değil can sağlığı gerçekten evliliğimi sorguluyorum ben bundan sonra ne yapıcam diyorum hep aklımda acabalar olacak nasıl olacak bu yüzden buraya yazdım
 
Burada duam oğlum iyi olsun ablası iyi olsun ablasının annesi iyi olsun. Ben size şu yüzden danıştım ben eşimin bu davranışını kaldıramıyorum bu konu ona oyuncak almış ona almamış değil can sağlığı gerçekten evliliğimi sorguluyorum ben bundan sonra ne yapıcam diyorum hep aklımda acabalar olacak nasıl olacak bu yüzden buraya yazdım
Öncesinde farklı sıkıntılarınız var mıydı eşinizle?
Evet yaptığı yanlış ama bunu evlat ayrımı olarak görmek doğru değil bence.
Cahillik, düşüncesizlik olarak gördüm ben daha çok. Yoksa eşiniz de oğluna birşey olsun istemez, ablası üzülmesin oğlum virüs kaparsa kapsin diye düşünmemiştir.
Kızmakta haklısınız ama evliliği sorgulamaya getirmek fazla geldi bana.
Çocuğa 7 baktım dediğinize göre eşinizle birlikte yaşıyordunuz evlilik öncesi ve kendisini tanıyor olmalısınız. Sağlık konusunda ayrim yapacak bir insan mıdır?
 
Bu konuda işleri bulandıran kocan olmus. Ben bile cok sinir oldum geldim baktim konuya adamin cevabı ne oldu diye. 3 aylik bebeği opturmus pes yani. Lutfen bu konuda sessiz tepkisiz kalmayin. Rahatsızlığınızı dile getirin. Eve geldi cocuk ok ama öp demesi akla mantiga sığmıyor. Sapla samani ayırsın. Boyle tehlikeli bir pandemi ortasında cocuk gönlü yapilacak bir durum yok.

O kiz sizin öz çocuğunuz da olabilirdi ayni evde surekli yaşıyor da olabilirdiniz hatta baba da temasli olabilirdi yapilacak is belli kim temasliysa ve risk teşkil ediyorsa izole olacak. Bir can hicbir sekilde oyle riske atilamaz. Kabul edilemez ben de olsam kizardim, koca kisisine.
 
Haklısınız ama annesi ağır geçiriyor kıza bakan olmayacaktı. Bana da alırken karantina yapıcaz diyerek aldık onu yapmayınca annemi aradım anne odamı temizle geliyorum dedim geldim anneme yaklaşmıyorum ayrı tuvalet kullanıyoruz ve plastik çatal kaşık tabak temas sıfır anneme
Temaslıların karantinaya alınmasının amacı ne diğer insanlara taşıyıcılığın önüne geçilmesi..belki çocuk pozitif annesine o getirdi virüsü bilemezsiniz çocuğun o evden acil bir durum olmadığı sürece kesinlikle çıkmaması lazımdı.temas ettiniz ve ailenizin evine gittiniz onları da riske attınız şu durumda panik yapıp hatalı karar vermişsiniz..
 
Çocuk pazar annesine gidiyor annesi Pazartesi covid pozitif oluyor. Bu durumda çocuğun evde kalması gerekirdi. Anne de kendini çocuktan izole etmeliydi. Eşinizin kızını o evden alıp yaşadığınız eve getirmesi çok yanlış. Evlat ayrımı değil bu kendi de dahil hepinizi tehlikeye atmış durumda. İnşallah kızı pozitif değildir de hiç kimseye bulaşmaz.
 
Yanlış işler ufff . Umarım kolay atlatırsınız . Ülkece virüse kafa tutuyoruz , Raid reklamında bana bir şey olmaaaazzz diyen sivrisinekler gibiyiz . Dün öğrencilerimin çoğu doğum günü partisinde bir araya gelmiş . 😩
Sürü bağışıklığına geçeriz zaten yakında . Çünkü maske , mesafe , temas , karantina bunları bir türlü anlayamadık . Kalan sağlar bizimdir deyip yola devam etmeliyiz .
 
Yeni varyant malesef çocuklarıda etkiliyor eşimde 20 gün önce test için hastaneye gittiğinde "ne çok çocuk vardı test olmaya gelmişler 3 yaşında, 5 yaşında,2 yaşında hepsi hasta çok moralim bozuldu" dedi.Eşinizin kızı annesinin evinden hiç çıkmamalıydı.Çok bulaşıcı olduğu için onada geçmiştir Sizde annenize gitmişsiniz böyle böyle yayılıyor işte yapacsk bişi yok artık olan olmuş
Kızım okuldan kapıp eve getirdi çok hafif nezlesi vardı.Normalde hiç nezle falan olmadığından şüphelenip kendimde ilaç kullandığım için direk yemeğini tuvaletini herşeyini ayırdım.Görseniz bana yuh abartmışsın derdiniz o kadar hiç bişeyi yok gibiydi ve o kadar dikkat etmeme rağmen 3-4 gün sonra ben ateşlendim .Benden 3-4gün sonrada eşim ki onunlada yatağımı falan da en başından ayırmıştım.Zor bir süreçti ama çok şükür ki biz atlattık Umarım size ve bebeğinize bulaşmamıştır bulaştıysada inşaallah çok hafif atlatırsınız
 
Mantıklı olan çocuğun annesiyle karantinada kalması ama anne hastayken çocuğa kim bakacak. Evde çocuğa bakacak başka kimse yoksa bende babanın yaptığı gibi evime getirirdim.
Bebeği öptürmesi yanlış o konuda haklısınız. Olan olmuş. Annenize gitmek yerine bence çocukla konuşmalıydınız.8 yaşında anlayacaktır. " Annen hastalandığı için seni birkaç gün gözlemlememiz gerekiyor, bu süreçte birbirimize mesafeli durmalıyız. Birkac gün odanda kal, senin sevdiğin yemekleri yaparım odanda takılırsın. Birkaç gün geçtikten sonra beraber film keyfi yaparız vs.."
Biz kızım karantinadayken böyle yaptık. Zaten 4 _5 gün takip etseniz hastaysa belli ediyormuş kendini.
 
Yeni varyant malesef çocuklarıda etkiliyor eşimde 20 gün önce test için hastaneye gittiğinde "ne çok çocuk vardı test olmaya gelmişler 3 yaşında, 5 yaşında,2 yaşında hepsi hasta çok moralim bozuldu" dedi.Eşinizin kızı annesinin evinden hiç çıkmamalıydı.Çok bulaşıcı olduğu için onada geçmiştir Sizde annenize gitmişsiniz böyle böyle yayılıyor işte yapacsk bişi yok artık olan olmuş
Kızım okuldan kapıp eve getirdi çok hafif nezlesi vardı.Normalde hiç nezle falan olmadığından şüphelenip kendimde ilaç kullandığım için direk yemeğini tuvaletini herşeyini ayırdım.Görseniz bana yuh abartmışsın derdiniz o kadar hiç bişeyi yok gibiydi ve o kadar dikkat etmeme rağmen 3-4 gün sonra ben ateşlendim .Benden 3-4gün sonrada eşim ki onunlada yatağımı falan da en başından ayırmıştım.Zor bir süreçti ama çok şükür ki biz atlattık Umarım size ve bebeğinize bulaşmamıştır bulaştıysada inşaallah çok hafif atlatırsınız
Allah göstermesin bir daha. Bizim burda çocuklara test yapmıyorlar. Zaten ilaç kullanmayacak diye. Aile de varsa çocuğu da pozitif gibi düşünün zaten onda da vardır diyorlar
 
Bu çocuk ayırımı değil yalnız, düşüncesizlik.
Yaşanan her olayı evlat ayırımına bağlarsanız işiniz zor olur.
Eşiniz yanlış davranmış. Siz de annenize gitmişsiniz mesela, bundan annenizi sevmediğiniz sonucununu çıkaramayız.
 
X