Cocuk buyutmek bu kadar zor mu

Sorduğunuzun cevabı bebeğin , çocuğun mizacı ile ilgili tamamen.Bazı bebekler rahattır,huzurludur,bırakırsın uyur vs.Ama benim iki çocuğum da öyle zordu ki anne olmadan önceki hayatla sonrası çok çok çok farklı.Bazı çocukları büyütmek üç dört çocuğa bedel oluyor maalesef.Bu sebeple,annelik,anne olduktan sonra hayat,eşle ilişki vs konularında ahkam kesilmesine tamamen karşıyım.Herkesin yaşadığı farklıdır.Çocuğu kolay olanlar genelde diğerlerini,denge tutturamadıkları için,kendilerini saldıkları için eleştirirler ama aynı koşullarda kendileri olsalar belki eleştirdikleri kişilerden çok daha kötü durumda olacaklarını hiç düşünmezler.

Yıllardır pasif bir üyeyim sırf buna cevap yazmak için giriş yaptım:) çok gezen zayıf hersey yapan biriydim.karyolalar en guzelinden dönence ıvır zıvır ne bulduysam aldım.yatağına yatıracaktım dönence müzikleriyle uyuyacaktı hayal buydu
Oğlum doğdu ve doğduktan 4 yaşına kadar her gece minimum 5 maksimum 20 civarı uyanıyordu.ilk 3 ay da sadece ağlamıştıHerkes 20 gunluk bebeklerini kucaklayıp gezerken ben kolik bi bebekle uğraştım.uykusuz ve yorgun olunca insanın gözü hiçbirşey gormuyor enerjik olmuyor ve hiçbirşey yapmak istemiyor.ayda bir hastalanma ateşlenmeleri hiç saymıyorum.
Eşim de ben de bittik desem yeridir.anneanne babaanneden de destek göremedik.
Velhasıl bebeği uyuyan,sakin olan herseyi yapabilir veya evde bir yardımcı,akraba .
Ama hep zayıftım 21 kilo almıştım hepsini de verdim
Hamile olarak seni telaşlandırmayayım ama gercekler bunlar ama şı dediklerimi hamile olan her arkadaşıma anlattım ,doğurdular onların bebeler uyuyup herseyleri tıkırındayken ben hala zombi gibi geziodum içine su serpeyim kötü bir örneğim
Neyse ki 5 yaşında ve şuan uyuyor ve ben de uyuyacağım 50 kilo bedenimle
Hayırlı evladın olur inşallah seni yormayan

Tuvalet egitimini nasil yaptiniz
Ikinci cocuk hamilelik surrci falan
Sikintili bir durum
Ben suan egitim vermeye calisiyrm da ondan merak ettim
Cocugunuz kaç yaşında bilmiyorum.ben kızım 27 aylık iken yaz sıcagında öncesınde hiçbir tuvalet egıtımı olmaksınız altını açtım .balkonda iki üç gün başında bekleyerek su ıle oynamasına ızın verdım ve lazımşıgıda yanımıza koydum bir iki derken oyle geçtı.sonra alıştırma kulodu denedım ama cok sıkıyordu bıraktık.salonda lazımlıkls oturduk ve bir ıkı hafta bu şekılde arkasında dolandım.büyüğünü hiç anlamıyordu valla sorttan dülüyordu bi kaç hafta elım sudan çıkmadı.özellikle tvye dalarsa ve oyuna gozumun içine baka baka yapıyordu.beze gerı donmeye karar vermiştımkı iki üç hafta sonra çişini arada kaçırsada lazımlıga zamanında oturdu.gecelerıde uyku arasında çişe tutuyorduk takı hamılelığımın son ayına kdr.sanırım toplamda 5 ayda düzene gırmuş.dort aylık hamule ıken basladım .birde baslarda yakın yerlere gıdıyordum çişi gelirse diye .her sokaga cıktıgımızda muhakkak çişini yaptırıyorum ve uyku oncesı.kızım bezı çok sevıyordu ben olmaz bu iş dedım ama .cocuga fırsat tanımak ve bir süre sabretmek gerek.sadece cocuk degıl sızde hazır olup altını açacaksınız ve devamı gelecek.bide potette aldım opşet geçiriliyor .acıl durumda bi kaç kez arabanın içinde ona yaptırdım.eğer arac varsa öneririm. Altına her yaptıgında kızmadan bıkıp usanmadan temızleyıp hallettık.ama inanın insanın sabrını zorlayabılen bi süreç

Markete bile zor gidiyoruz diyeyim sen anla :) bebek arabasina degil sanki mengeneye koyuyorum oyle bir bagirmak. Zorla bagliyorum kemeri. 50 tane oyuncak taşıyorum yanımda. 1.5 yas oldu hala tek cikmaya korkarim
Oy oy evdede sürekli paçalarımda birde artık 26 ayımız bitti yani şimdi yeni yeni parklara meraklandı yoksa geçen yaz Onuda yapmıyordu

Benimde hayaller aynıydı ilk geldik hastaneden kv sakın sallama dedim koyduğum yerde uyuyacaktı ama uyutamayınca minicik bebeğe ne istiyorsun benden diye bağırdığım bile oldu lohusa bunalımını çok geç atlattım ben, bi gün sabah uyandım anneme ya gel yada bu çocuk hiç susmuyor aşağı atacam dediğimi hatırlıyorum çok zor günlerdi

gece uykusuzluklari ki bebegim dogdugundan beri gec uyur ve gece uyanir mutlaka yemek sikintilari vs vs yasadim. yasiyorum. 1 yasinda ama ben bunlari hic sikinti olarak gormedim. bunu gercekten yurekten soyluyorum. sadece 2 defa yemek yemedigi icin oturdum agladim sonra sacmaladigimi farkettim vazgectim.
daha bira once tam yarim saatte uyuttum kizimi ama o yarim saati arkadaslarimla ya da sporla gecirecegim saatlere hayatta degismem.
hayat kolay degilki cocuk buyutmek kolay olsun.
onlar melek ya bazen cadilasabiliyorlar ama kokusu yeter sicakligi yeter. isteyen herkese aratmadan aglatmadan masipbetsin...

cok güldüm ya yorumuna 2 cocugum var küçüğü 4 aylik bebek arabasina koyup dusa girmek gelmedi aklima iyi düşünmüşsün valla
İsteyince çözüm üretiliyor :) koy duşakabinin karşısına dans ederek yıkan agu gugu :)) çocuk şaşkın kalıyor zaten :)

2. Sakin gaz derdi vardı geçti.yok anası sınırlu vs babası dıyorlar.yok arkadas bir kişilikle doguyolar .bazı şeylerı doğultan gelıyor .gerisini şekıllendırmeye calılıyoruz.ben büyük kızımı hamilelıiğim boyunca bile sürünsemde park larda bahcelerde gezdırdım vs şimdi hayalim ikisi ile birlikte parka gitmek .bakalım bu yaz neler olacak.benım ıkı taraftanda kımse yok.eşim yardımcı biri.şusn ikinci ile birlikte sıfır hayat .yemek ev uykuları duşlaru temizlik vs sürekli birşey yapıyorum.omuzlarım tutuk ama mutluyum.bu arada hazır evde ıken ikinci üniversite kontrnjeanından açıköğretime basladım.istersek hersey olur .yeterki saglıklı olalım

E şimdi bende 2 tane var, eşim yoksa duş alamıyorum doğal olarak, büyük küçüğe zarar verebilir diye hiç yalnız bırakamıyorum.
Bakım konusu tartışılır, evde zaten yapamıyorum bir şey, yine eşim çocukları devralınca kuafördür, spordur anca...
Ama çocuklarla iyi gezerim, çok kar kış olacak da evden çıkmadığımız gün olacak, en kötü markete gideriz.

İki çocuğumuda çok kolay büyüttüm hiçbir şey dende eksik kalmadım canım. Bence bu senin elinde olan birşey fazla evhamlı olursan bunalırsın rahat olmaya bak

İstiyorsan olursun zaten.. çocuk bu canavar değil ya korkmayın :)) sanmaki akıllı bi bebeğim var :)) uykusuz geceler dışında hayatımda hiçbişey değişmedi. Eskisi gbi bakımlıyım,geziyorum istediğim herşeyi yapıyorum.. daha ne olsun.. çocuk dünyanın en güZel şeyi.. kızım daha 14 aylık olacak ben ikinciyi yapmayı planlıyorum yakın zamanda :))

Evet ikiside küçükse yanlız bırakılmıyor.şuan bende sizin gibiyim.yemegi yaparken küçüğü anakucagına koyup yanıma alıyorum.birine kahvaltı yaptırırken diğerini bi elimle pıipışlıyorum.çok aglarda ortalık karışıyo birş omzumda biri karsımda:) büyüyüp beraber oynadıklarında daha ıyı olucak inanıyorum

Detayli aciklaman icin tesekkur ederim
Bende 23 haftalik hamileyim
27 aylik ogluma bi haftadir egitim veriyrz
Cok yol alamadik
Senin dedigin gibi uzun surecek sanirim
Ilk gunler lazimliga oturmak istemezken, kontrolsuz altina yaparken, suan lazimliga oturuyor oturalim dedigimizde ve tuvalet yapma araliklari uzadi yani tuttugunu fark etti, tutmaya basladi
Simdlik bu kadar gelisme saglayabildik
Kardesi dogdugunda tekrar basa donmez umarim
Tam pes etmek uzereyken buradaki anneleri okuyrm, surecin normal oldugunun farkina varip bez takmiyrm
Yilmadan sabirla devam o zaman:)

tabii bebegını alır gezersın sürekli
uyku saatlerı var maalesef ve genellıkle yataklarını ıstıyorlar. eger cok gezersen uyku duzenı olmaz ve bu sana patlar :=)
emerse bi müddet yırtarsın yemekten dısardayken . ama ek gıdadan sonra
dısarı cıkmak ıcın en az 2 saat evde hazırlık yapıyorsun ve gıdecek halın de kalmıyor zaten snra
uyku konusunda zor bı bebek olursa evden dısarı cıkmayı da unut
bebegını sese alıstır derler bütünüyle şanslı annelerın soyledıgı bi laftan ıbarettır bu
çünkü her bebek farklıdır. kiminin uykusu mınık ayıcık uykusuna, kimininki tilki uykusuna benzer aynı benımkı gibi.
ilk 3 yıl rahatı, gezmeyı ve kendını unut
neyse baya yazdım daha da korkutmayayım gözünü
şimdiden kendını hazırla dıye yazdım aslında. hee bir de gece bin kez uyanıyor o var

Sabret inanamayacaksın bir anda değişiyor.ben ciddi beze donucektım.işte şimdi öğrenirse kardeşi oldugunda geri dönmeyebilir.son gund burakırsanız yada doğum sonrası daha zor.heleki son haftalar altını yıkaması giydirmesi...bide büyüğünü başta pat pat altına yapan çocuk bi anda tutmayı ve zamanında ytiştirmeyı öğrenınve çok mutlu olunuyor.küçüğünü iç çamaşırına kaçırsalar bile buyuk tuvaletını daha çabuk öğreniyorlar.evde kendi başına indirip çekebilecehi eşofman altları aldım .şuan kendi gidiyor işi bitince beni çağırıyor.eğer dogurmadan sizinkide hallolursa rahat edersınız.bide banyoda ilgilendiği birşey varmı oynayabileceği.benımkı sabun hastası bide çamaşır makinesi çalışıyorsa dur basla dıyerek ıyun oynarken işini halledıyor.gibi gibi .banyonun kapısı aralık açabılmesı için .bizimkinin boyu ışıgı acmaya yetıyı artık .ışığıda açıp kendi gidiyor.yılmayın zafer sizin olacak

bana göre kendını ıfade etme zamanı geldıkten sonraki zamanlar daha kolay olacak. yani ilk 3 yıl dıyelım.

Bu arada nasıl alıştırırsan öyle gider ve evhamlı olmazsan bişey olmaz vb söyleyenlerin ben ve benim gibilerin yerinde olmadıkları için böyle söylediğini varsayıyorum .doğar doğmaz ağlayan ve uyumayan bebeğe yapılabilecek herseyü yaptığımı takdir edersiniz 4yılolmayınca olmuyor

Kocan yardımcı olursa rahat edersin. Biraz abartanlar da var. Yani yok tuvalete gidemiyoruz filan. Yemek yspamıyoruz diyeni anlarım yine uğraştırır da tuvalet kaç dk sürüyor yani 2dk sürsün, 2 dk da ağlasın çocuk yani hiç mi ağlamıycak. Duş desen 5 dk uyusa bile girilip çıkılır. Evet anne değilim ama çok çocuk baktım ve bu yakınmalar yeni jenerasyonda var. Emin ol hiç ağlamasın el bebek gül bebek giyinip köşede otursun istiyorlar çünkü çocuğu. Kolik bi bebeğin olmazsa çok fazla sıkıntı yaşamazsın moralini bozma böyle şeylerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…