ÇOCUK BÜYÜTMEK GERÇEKTEN BU KADAR ZOR MU?

Sıfırdan insan yetişmiyorsunuz nasıl kolay olsun?
Yemek yemeği öğretiyorsunuz, çişini kakasımı yapmasını öğretiyorsunuz, kendi uyumayı bile bilmiyor uyumayı öğretiyorsunuz, iyiliği güzelliği bilmiyor öğretiyorsunuz, neden kızınca vuramaz anlatıyorsunuz. Anlamıyor bir daha anlatıyorsunuz. Anlamıyor sabırla sakin kalmaya çalışarak bir daha anlatıyorsunuz.
Beynini tam kullanamadığı için sinirlenince gelip sizi ısırıyor vuruyor canınızı cidden yakıyor kızamıyorsunu sakince anlatmaya çalışıyorsunuz.
Senelerce kesintisiz uyuyamadığınız için gergin de olsanız bunları yapmanız gerekiyor.
Sıfırdan bir insan yetiştirmek nasıl kolay olabilir özetle 😁

Sürecin nasıl işleyeceği annenin ve bebeğin mizacına da bağlı. Evhamlı bir anneyseniz hayat çok zorlaşıyor, biraz daha sakin bir yapıdaysanız bu avantaj. Bebekten bebeğe de dağlar kadar fark var, kimi bebek karnı toksa, altı temizse eline verdiğin bir oyuncakla saatlerce oyalanır. Kimi bebeği naparsan yap oyalayamazsın, asla memnun olmaz.

26 yaş için nasıl hadi hadi acele et diyebiliyorlar. Yaşamak istediğiniz herşeyin tadını çıkardınız mı? Çok basit şeyler bile mesela sabaha kadar oturup film izlemek gibi basit bir şey bile imkansız hale gelebiliyor çocuktan sonra. İstediğiniz yerleri gezdiniz mi, gördünüz mü? Hayatınızın doya doya tadını çıkarın. Çocuktan sonra bu hayatınıza geri dönüş olmayacak.

Ben 38 de anne oldum. Iyi ki bu kadar beklemişim. Kocamla bir suru tatil yaptim, yurtdışına gittik cok sefer, kariyerimi de sağlamlaştırdım sonra çocuk yaptım. Fiziki sağlığınüz musaade ediyorsa(doktor yumurtalik rezervinize filan bakmalı) ve sadece bir, iki cocuk istiyorsanız biraz bekleyin, gezin tozun sonra biraz bebeğe bakabilecek para biriktirin, aklınız hiç bir seyde kalmasın, evlilik biraz otursun, iste o zaman zor bile olsa çok guzel bur duygu.

bakımla da alakası yok yanı cok emek verse anne kadar bakımını saglasa o da cocugu hısseder denıyor ya degıl...gercekten abartısız soyluyorum esımın benım kadar belkıde benden cok emegı olmustur kızımıza

bır kere kızım yenı dogdugunda alt temızlemeyı bana esım ogrettı yegenlerıne falan hep bakmıs ben hayatımda ılk kez bebek olarak kızımı gordum hıc tecrubem yoktu yanımda kımse de yoktu gaz cıkartmayı bez degıstırmeyı yıkamayı esım ogrettı zaten hatta esımle kızım daha ıyı anlasır 6 yasında onların ıletısımı daha ıyı tutuyor

ama önzesı dedıgımız anne olunca yuklenen o bır hıs varya ı ıh babada olmuyor

evet babada bakar yapar ama asla anne gıbı anne kadar olamaz bızım sankı antenlerımız var daha ıyı anlıyoruz bazı seylerı :)

konu sahıbı en fazla 2 sene daha beklerım demıssınızde neden ?
dogru zaman ne zaman ıse o zaman olsun 30 olsa 32 olsa ne olur kı ?
kendınızı gercekten hazır hıssetmenız lazım

mesaısı olmayan sıgortası olmayan maas da verılmeyen omur boyu bır ıs annelık oyle dusunun :) kendı hayatınızı kendı sorumlulugunuzu gecın bır kısının daha sorumlulugunu alıyorsunuz ve buda omur boyu suruyor...
etrafın dedıgıne baskısına gore dogurulmaz onları dınlersenız cocuk kardessız kalmasın 2. yap da derler cınsıyet de secerler

Yaklaşık 1,5 yıllık evliyim bir süre daha çocuk düşünmüyorum. Ama çocuk yapmaktan beni korkutan şey bakması. Yeni çocuğu olan arkadaşlarım var ve çalışmadıkları halde o kadar çok zorluğundan bahsediyorlar ki zaten olmayan hevesim daha çok kaçtı. Ben hem çalışıp hemde çocukla nasıl ilgilenirim diye düşünüyorum. Annem bakmak istiyor kısmet olursa ama ya daha sonrası sanırım hiç hazır değilim ve olamayacağım gibi...
Bir yandan da düşünüyorum 26 yaşına gireceğim çocuk istiyorsam en fazla 2 sene daha geciktirebilirim gibi geliyor. Hem çalışıp hem anne olmak zor mu?
Niye iki sene daha
Ben 29 olmak üzereyim çocuk düşünmüyorum halen de .
30 unda dogursan nolur mesela?

Ayrıca çocuk çok zor bişey evet, bende bı düşündükçe gerilir uzaklasirim zaman zaman.. hani yapmiyon mu ne zaman yapacan diye buradaki arkadaşlar sorUnca yokluyorum da bı kendimi

bakımla da alakası yok yanı cok emek verse anne kadar bakımını saglasa o da cocugu hısseder denıyor ya degıl...gercekten abartısız soyluyorum esımın benım kadar belkıde benden cok emegı olmustur kızımıza

bır kere kızım yenı dogdugunda alt temızlemeyı bana esım ogrettı yegenlerıne falan hep bakmıs ben hayatımda ılk kez bebek olarak kızımı gordum hıc tecrubem yoktu yanımda kımse de yoktu gaz cıkartmayı bez degıstırmeyı yıkamayı esım ogrettı zaten hatta esımle kızım daha ıyı anlasır 6 yasında onların ıletısımı daha ıyı tutuyor

ama önzesı dedıgımız anne olunca yuklenen o bır hıs varya ı ıh babada olmuyor

evet babada bakar yapar ama asla anne gıbı anne kadar olamaz bızım sankı antenlerımız var daha ıyı anlıyoruz bazı seylerı :)
Sen daha guzel ifade ettin valla.. sen sansliymissin ki
Esin herseyi biliyormus bakim
Konusunda.. yani cocukla olan bagi guclendirir kesin ayrica anneyede buyuk rahatlik bu durum… ama karninda tasimak ve dedigin gibi o his bambaska birsey.. ve babalarda olacagina inanmiyorum😐😂

Yaş büyüdükçe sabrın azaldığı gibi bir zırvalığı kim ortaya atti çok merak ediyorum.

Akıllı bi insanın buna inanacağını asla düşünmüyorum.

Sabır olgunluğun sonucudur. Gençken sabirliydim da şimdi yetişkin oldum sabırsızım diye bir şey olabilir mi inanilmaz.

Anneanneler babaanneler neden çok sabırlı acaba düşündünüz mü hiç?
20 yaşında anne olan bir kızla 30 yaşında anne olan biri Ayni olamaz. Ayni sabrı gösteremez. Ayni olgunlukta değildir çünkü.

20 yaşındaki kız gezme eğlenme yaşındadır. Çocuk sorumluluğu fazla gelir. Ağır gelir. Eve kapatılmış ve sıkışmış hisseder.

30 yaşındaki bir insan çok daha olgun ve sakin düşünebilir. Çünkü insan hayatının önemli eşiğidir 30 yaş. Her şeyi çok daha geniş bir perspektiften görebilir. Bin kere daha sabırlıdır.

20 yaşındaki insanla 30 yaşındaki insanin enerjisi bir değildir derseniz de... Aslinda mesele enerjik olmak değil. 20 yaşındaki kızın gezip eğlenmeye enerjisi vardir. Evde çocuk bakmaya değil .

30 yaşındaki hatta 40 yaşındaki bir insanin enerjisi cocuk bakmaya yeter. Sabrı geniştir çünkü.

55 yaşındaki Anneannelerin ve babaannelerin çocuk bakabilmesi başka açıklanamiyor zaten.

Daha 26 yaşında bi kız gelmiş 2 senem var diyor. Neden hiç kendi kararlarınızı vermeye çalışmıyorsunuz?. Toplumun size her dayattığını yapıyor musunuz mesela?

Ben 32 yaşındayım. 5 senelik evliyim. Çocuğum yok. Toplum baskisini sizden çok hissettiğim bir gerçek. Ama gerizekali cahil insanların laflarını dinlemeyecek kadar aklım başımda.

Rızkını Allah verir derler mesela.
Vermezse kimden soracağımızı açıklayan yok . Onu açıklayan çıksın bi daha sorgu sual etmeyeceğim.

Bunları kendim düşünüp karar veriyorum.

Toplumun baskısına çok kızmayın madem. Çünkü siz de öyle düşünüyorsunuz anladığım kadarıyla. Ikna olmuşsunuz.

Gec kaldığınızı düşünüyorsanız yapin tabi. Kimse buna bir şey deme hakkina sahip değil.

Ama şunu bilin ki çocuk yap diye baski yapanlar, sadece akıl verirken varlar. Kimse bir bardak su vermeyecek size ve vermek zorunda da değil.
Daha güzel açıklanamazdı ya. Her cümlesine imzamı atarım ♥️

Valla o kadar konu varki çocuktan sonra cinnet geciren annelerle dolu o yuzden yorum yapmiyayım ben cocuk hiç istemedim ve yapmadık bana gore değil bir gülüşü dünyaya bedel romantikleri şunu da söylim 20lerde yaparim diye düsünuyorum yaşım gectikçe rahatıma düskün biri oldum neden rahatımı bozayım ve her saniye aklımda olacak bi canlı dünyaya getireyim çok korkunç hrle böyle rezil bir dünyaya

Daha kucağıma almadım ama karnımdayken bile o kadar güzel hisler yaşatıyor ki.
Hele dokunup sevince karnında oynaması ben buradayım anne diyor bana.
Zor mu zor şuan karnımdayken bile zorlukları var.
Kilo aldım, nefesim daralıyor, mide bulantısı, yanması, ekşimesi maddi olarak hiç yazmıyorum bile ama dediğim gibi onu kucağıma alacağım anı iple çekiyorum.
Beni şuan bile bu kadar mutlu eden evladım doğunca kim bilir neler hissettirecek.
Bence zorluğunu kılınabilir yapan da o zaten.

Sevgisi olmasa çekilmesi çok zor olurdu ama korkmayın :)
Dogumunu hangi hastanede yapacaksın korkunç yazılı kız 🤪😅 bı ara korkuyordum büyük harflerle gümbür gümbür gelip ünlem koyuyordun bir de 😅 korku filmlerini anımsatıyordu bana

Daha güzel açıklanamazdı ya. Her cümlesine imzamı atarım ♥️
Yoo ben öyle düşünmüyorum mesela gençken 5 cocuk istedigimi bilirim o düsuncem 30 dan sonra puff oldu uçtu gençken doğurup büyütmek o gençlikle çok daha kolay mantıklı düsününce çocuk yapmak cok mantıksız geliyor bu kadar zorluğa 🤣

Niye yaşınız çok geçmişte, çok zor hamile kalacak yaşa gelmiş gibi yazmışsınız onu anlayamadım. Yaş daha 26 ??? Ben çocuk asla düşünmeyen biriyim, ama 5-10 sene fikrim değişirse 35 de filan anca anne olmak isterim. Ki bu yaş bile gayet normal. Siz 28 e menapoza girilen yaş gibi lanse etmişsiniz çok tuhaf geldi. Bence çocuk yapacaksanız da yaş geçiyor diye yapacaksınız siz, o istek gelmeden yaparsanız hayatınız cehennem olur ben size söyleyim.
Az evvel bir arkadsim bana kahveye geldi
Yengesini anlattı bana
Bende böyle bir yorumda bulunmuştum
Çocuğu sağ soldaki herkes doğuruyor diye mi doğurdu o, hiç çocuk bakamiyor

Çocugu altı aylık ve mamasını sütle yapıp veriyormuş cocuga .

Kendi istegiyle değil de çevre baskısı ve milletle olan yarışından veya yaş geçiyor diye çocuk sahibi olan insanın Halidir bence mamayı sütle hazırlayan bir anne 🤷
Anca bu kadar anne olur, kimsenin anneligini sorgulamak bana düşmez ama doğruya doğru şimdi ..

Yoo ben öyle düşünmüyorum mesela gençken 5 cocuk istedigimi bilirim o düsuncem 30 dan sonra puff oldu uçtu gençken doğurup büyütmek o gençlikle çok daha kolay mantıklı düsününce çocuk yapmak cok mantıksız geliyor bu kadar zorluğa 🤣
Yok ya ben öyle düşünmüyorum, tam yorum sahibinin yazdığı gibi düşünüyorum. Gençken gezip eğlenmek hayatta tek başıma gerçekleştirmek istediğim her şeyi sorumluluğumda bir canlı olmadan yapmak istiyorum Allah izin verirse tabi. Çocuk hep 35ime geldiğimde istersem anca yaparım dediğim bir şey tabi hemen olacak diye bir şey de yok nasip olursa olur olmazsa da üzülmem.

orta yaslarımın olgunlugu olayları daha sakin karsılaması 20lı yaslarımda yoktu
eskıden bende cok cocuk ısterdım bekardım daha :D yasım genctı
sımdı bırdaha dogurmayacagıma tek cocukla kalacagıma emınım ama kesınlıkle daha sabırlıyım ya
suan 20 lı yaslarımda olsaydım kesın yıne dogururdum daha bılıncsız davranırdım onumu ardımı pek dusunmeden hareket edebılırdım belkı

Valla o kadar konu varki çocuktan sonra cinnet geciren annelerle dolu o yuzden yorum yapmiyayım ben cocuk hiç istemedim ve yapmadık bana gore değil bir gülüşü dünyaya bedel romantikleri şunu da söylim 20lerde yaparim diye düsünuyorum yaşım gectikçe rahatıma düskün biri oldum neden rahatımı bozayım ve her saniye aklımda olacak bi canlı dünyaya getireyim çok korkunç hrle böyle rezil bir dünyaya
Aynen kesinlikle sürekli evde gözümün önünde duramaz, illaki topluma okula çevreye karışacak. Geçen ki güzelim kız aklıma geliyor doğur büyüt sevmeye kıyamadığın kızını elin şerefsizi kılıçtan geçirsin. Bu devir kendi başıma yaşamak için bile çok zor.

Az evvel bir arkadsim bana kahveye geldi
Yengesini anlattı bana
Bende böyle bir yorumda bulunmuştum
Çocuğu sağ soldaki herkes doğuruyor diye mi doğurdu o, hiç çocuk bakamiyor

Çocugu altı aylık ve mamasını sütle yapıp veriyormuş cocuga .

Kendi istegiyle değil de çevre baskısı ve milletle olan yarışından veya yaş geçiyor diye çocuk sahibi olan insanın Halidir bence mamayı sütle hazırlayan bir anne 🤷
Anca bu kadar anne olur, kimsenin anneligini sorgulamak bana düşmez ama doğruya doğru şimdi ..
Zaten evli olup da kendi hür iradesiyle ben bebek için hazırım ona en güzel şekilde anne olmaya hazırım, bakacak irade ve sabra sahibim diyen kişi sayısı analiz edilse ortaya çok komik bir rakam çıkacağını düşünüyorum. Bazı insanlar için hayatın düzeni o şekilde ilerliyor evlenmek çocuk sahibi olmak level tamamlamak gibi. Halbuki bu tarz şeyler ciddi şekilde mental ve fiziksel olarak hazır olmayı gerektiren şeyler zamanı geldi yapayım diye değil. Her insanın karakteri farklı iken, Zamanı nasıl aynı olabilir oda farklı bir soru

Aynen kesinlikle sürekli evde gözümün önünde duramaz, illaki topluma okula çevreye karışacak. Geçen ki güzelim kız aklıma geliyor doğur büyüt sevmeye kıyamadığın kızını elin şerefsizi kılıçtan geçirsin. Bu devir kendi başıma yaşamak için bile çok zor.
İçimde yaradır 😔

Back
X