Çocuk doğurma yaşı ve evde kalmak

Bence de kısmet gerçekten ne kadar zorlarsan zorla olmayınca olmuyor. Biz nişanlanmayı planlıyoruz haftasonu sanırım izin alıp gelemeyecek o da yalan olacak. Bu işler olanla değil kısmetse oluyormuş onu anladım çok üzülerek

Umarim gönlünüze göre hayırlısı olur.
Bu işler kısmet işi öyle güzellik,eğitim,statü,para çok belirleyici değil.
Öyle olsa tüm bunlara sahip olan kişiler evli olurdu.Ama bir kısmı hala bekarlar.
Bu kısmet işi başka bir olay..
Ben hala çözemedim en iyisi dua edip Allah'a güvenmek lazım yoksa kendini yiyorsun..

ne kadar güzel bir örneksiniz keşke böyle moral verici cevaplar olsa ve gerçekten derde şifa olsa...konu sahibi adına teşekkür ediyorum... size ve bebeğinize ömür boyu huzur mutluluk diliyorum..

ne kadar güzel bir yorum..ömür boyu mutluluklar...

canım çok sağol Bende 30 lu yaşlarının başında evlenmemiş çıtırlardan olunca konu dikkatimi çekti oo yeni flört mü hemen geliyorum çok hızlıymış

Konu sahibesi evde mi kaldım eyvahtan cnm bnm çok tatlı yaa ya hızlı bir geçiş yapmış Ee nasip yani konu sahibesinin karşısına çıktı biri bile olacağı varsa birdenbire oluyor böyle işler.

Ya 3.cocuga hamile olsaydın ve esin pisliğin gudubetin biri olsaydı? Daha mı iyiydi ya salla gitsin hayatını yaşa kısmetin ne zamansa ozaman gelir bulur seni. El alem ne deri boşver. El alem herşeyi derrr :)

Reactions: 000
allah askina evde kalmak nedir? Evde kalmayip afedersin hodugun biriyle evlenince daha mi iyi olacak. bu zihniyet yuzunden bir tanidigim hemen evet dedi cirkinmi cirkin birine su an oyuncak gibi kimin elinde kalirsa sulalede. Bence hiiiiiiiic gec degil. Inan bana ilerde cocularini bile daha bilincli buyutursun.

33 yaşında nişanlandım
34 yaşında evlendim
35 yaşında hamileyim. Hiçte evde kaldım korkum olmadı. Okudum, işimi buldum, paramı yedim, gezdim tozdum, istediğim kıyafet vs hepsini aldım hiçbirşey içimde kalmadı. Evliliğimde mutlumuyum ? Evet her evlilikte çıkan sorunlar bende de var ama bunlar rutin herkeste olan sorunlar. 20 yaşında evlenenler mutlu 30 dan sonra evlenenler mutsuz diye birsey yok bu nasip kısmet işi. Kavun değil ki adamı koklayıp alasın. Tup bebek merkezleri 20 li yaşlarda gençlerle dolu. Bunun yaşla alakası yok. Ya nasip diyerek önüne bakmalısın Allah ne zaman hayırlısını yazmışsa o zaman olacak

Kesinlikle katılıyorum.
Benim kuzenimde 24 yaşında evlendi 8 yıl çocuğu olmadı yeni 31 yaşında anne oldu.
Bir yakınımızda 32de evlendi şu an 33 yaşında hamile hem de doğal yolla hamile..
Evet doğurganlık azalıyor bilimsel gerçektir inkar edilemez.Fakat bir de nasip olayı var eğer olmayacaksa 21de evlen gene olmaz.
Hayırlısı ise olsun demek lazım.
Sizin adınıza çok sevindim..Allah sağlıkla bebeğinizi kucağınıza aldırsın..

deneyimledim de o nedenle öyle yazdım. ama artık evlilik yaşı ilerledi ve genelde 30 ve üzeri hamilelikler çok fazla risk ise tamamen kişinin kendi sağlık durumu ile alakalı. 33 yaşında anne oldum.

Evlenmek ve çocuk sahibi olmak neden bu kadar büyütülüyor anlamıyorum. Farz edelim ki evlenmediniz ne olacak? Evlenmiş olmak için evlenmek çok garip. Karşınıza biri çıkar ve onunla evlenmek istersiniz. Evlilik amaç mı yoksa araç mı iyi analiz etmek gerek. Çocuk sahibi olmak istiyorsanız da önünüzde uzun bir süreç var. Ben sizden küçüğüm ama benim de çevremde 3 çocuklular var. Onlar kendi hayatlarını ıskalamış gibi geliyor bana. Küçük yaşta evlenip, çocuk doğurup kendimi kısıtlamayı hiç istemedim. Şimdi bile evlenince 1 yıl korunmak gerektiğini düşünüyorum. Hayatımı doyarak geçirmek istiyorum sanırım. Siz de sabırlı olun her şeyin vakti gelir.

Evlilik acil degil ama 2-3 cocuk istiyosan evet biyolojik saat denen birsey var. 39 yasindada doguran var ama., fiziken ruhen uyum saglamak tabiiki daha zor oluyo

deneyimledim de o nedenle öyle yazdım. ama artık evlilik yaşı ilerledi ve genelde 30 ve üzeri hamilelikler çok fazla risk ise tamamen kişinin kendi sağlık durumu ile alakalı. 33 yaşında anne oldum.

Evet 30lu yaşlarda risk artıyor bu inkar edilemez.
Ama artık günümüz gerçekleri de var okulu bitir biraz maaşını yükselt oldu mu sana 30larin başı
Ben çocuk çocuk diye saplantılı değilim çünkü bazen kadınlar çocuklarından çok çekiyor görüyorum hayatları çok ama çok zor oluyor çoğu bunu yönetemiyor
Öyle olacaksa olmasın daha iyi.Cocuk sahibi olmam iyi olacaksa çocuğum olsun yoksa istemiyorum.
Çünkü asla inkar etmiyorum 30lurdan sonra çok sorunlu veya problemli bir çocukla uğraşmak istemiyorum.Kendi potansiyelimi biliyorum çünkü.. Eğer çocuğum olduğuna pişman olursam hem ben hem çocuğum ziyan olacak ama çocuksuz olursam en fazla pişmanlığımı bireysel yaşarım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…