Çocuk doğurma yaşı ve evde kalmak

31 yasimda evlendim. Cok sukur mutluyum. Herkes oyle olacak diye birsey yok tabi ama bana kalirsa yas biraz kemale erince evliligi ve iliskiyi daha iyi koruyor insan. Esine saygi duymayi kendine saygi gosterilmesini ev idaresi ve ozellikle hayata bakisi degistigi icin daha bir bagli oluyor insan evine esine hayatina. Takdir sizlerin ama 30 ve cok ustu olmamakla birlikte 30 ustu evlilik her iki cins icinde en mantiklisi diye dusunuyorum.

Kimsenin kısmetini kimse yemez derdi bi tanıdığımız ,senin kismetinde ahmet oglu mehmet yazılmışsa onu sana allah bi sekilde ulaştırır ama hasan oglu ali kismetinde yoksa kendin cirpin dur fayda vermezben de 26 yaşındayım evlenip cocugum olursa aramda cok yas farki olmasini istemezdim ama kismet olmayınca aha boyle bekar kaliyon

kadın olarak neden böyleyiz?30 yaş nedirki zaten okudun ettin gözünü açıp etrafına bakana kadar 30 yaşında oluyorsun.Hayat daha yeni başlıyor.
Ben bunu kadının kendine ve kemcinsine yaptığı kötülüklerden görüyorum.Adamlar otuzundan sonra prim yapıyor neden kadınlara gelince otuz yaşa miadını doldurmuş gibi bakılıyor anlamıyorum.
Geç falan kalmış değilsiniz.20 sinde evlenmiş 10 yıllık evli ve mutsuz bir kadın olsaydınız inanın geç kaldığınız çok fazla şey olması daha muhtemel.
Dilerim hayat size güzellikler getirsin.

Erken evlenip de yaptığını savunmayan bir insana ilk kez tesadüf ediyorum. Sanırım yaşınızla alakali.

Genelde "hic pişman değilim " diyorlar. Aslında yanlışta ısrar ediyorlar. Sözlerinden genelde cehaler fışkırıyor.

Dürüst olup tecrübenizi paylaştığınız için tebrik ederim.

Evet sevgili konu sahibi. 24 yaşında üniversite bitiyor zaten. 30 yaşında 3.çocuğu doğurmak matah bi şey degildir. Bunun bir başarı olduğunu kim söyledi size???

30 evlenme yaşıdır zaten. Ben 29 yaşında evlendim. 1 senelik evliyim. Halen daha gözüm babamin evinde.

Canım 28 de evlendim yaşım 32 iki çocuğum var Rabbim ol desin yeter 30 yas nedir ki bence evlenmek için en iyi yaş doğru insanı bulursun umarım

Insan insanın kurdudur _Hobbes.
Siyaset bilimi dersinde anamızı ağlatan fikir adamlarına Bu konuda rastlamak manidar oldu.

Bence erkek dişinin kurdudur :)

37 yaşındayım ve 1 yıllık evliyim.o kadar mutluyum ki iyiki geç evlendim diyorum. İkimizin de ilk evliliği. Çocuk biraz sıkıntı olabiliyo.ama bu herkeste aynı olmuyo.arkadaşim 40 eşi 48 yaşındaydı ve ilk geceden hamile kaldı.kader kısmet diyip hayırlısını için dua edin derim.umarım çok mutlu olursunuz

Evde kalmak gibi igrenc bir tabiri niye kendinize yakistiriyorsunuz? 35e girdim bekarim n'apalim bacim evlenemedik diye olelim mi? Ki siz daha 30 yasinizdasiniz yahu. Eskiden yasam süresi kisaydi insanlardan erkenden evlenirdi bu sebepten. O zaman 30 yasi cok buyuk gelirdi insanlara. Fakat artik yasam suresi uzadi. Artik kadinlar 40 45 yasinda da doguruyor. 30 yasinizdasiniz diye 60lik teyzeler gibi niye karalar bagliyorsunuz? Benimde hayir dediklerim oldu ama pisman degilim verdigim hicbir karardan. Eskiye dönük yasarsaniz geleceginizi goremezsiniz. Sizi anliyorum cevrede herkes evleniyor, herkes coluk cocuga karisiyor, biyoloyik saat vs derken ve malesef, bazilarinin agzi hic susmuyor. Bu baskilar yuzunden evlenmek icin evlenmek gibi yanlis bir karar sakin vermeyin. Ben kiyisindan döndüm iyi ki döndüm. Hakkimizda hayirlisi olsun, Allah'im guzel insanlarla karsilastirsin.

22 de evlendim 24te kizim oldu ayni sene bosandim.
34te yeniden evlendim 35 yasinda kismet olursa yine anne oluyorum.
Yani yas kime gore neye gore belirlenir ki
Ne zaman istersen o zaman hayatinda yer verecegin olaylar bunlar
Ay özür dilerim ama neden boşandınız çok merak ettim.

Siz 30 yaşı ne sanıyorsunuz demek istiyorum ama zaten 30 yaşındaymışsınız. Sanki bir ayağınız çukurdaymış gibi iç geçmişlik, sanki evlilik çocuk için 30dan değil de 65 yaştan bahsediyormuş gibi haliniz enteresan.

ya bak asil hayat 30 dan sonra basliyor..rahat ol cnm sen..cocuk zaten 45 e kadar hatta 50 yi bile gorur...sen dogru insani bul yeter..kismetbu isler.

Anlamıyorsunuz şu an hayatımda kimse yok. Biriyle tanıssam 3-4 sene içinde evlensem ne zaman cocuk yapacağım, zaman yok içimi bu karartıyor
Neden birisiyle tanıştığında 3_4 sene icinde evlenesin ki?
Böyle bir planlama olmaz ki..
Kimi insan 5 sene boyunca flört ediyor,birisiyle,sonra ayrılıyorlar..
Kız 6 ay sonra biriyle tanışıp 6 ay icinde evlenebiliyor ve cok mutlu oluyor..
1 sene icinde evlenen cok insan var..
Onlardan birisi de benim..
1 sene daha dolmadan evlendim eşimle..
Yaşım 27,bir olumsuz aşılama tedavim var. 1 senelik evliyim.. cocugumuz olmadı mesela..
Yani cocuk olayi da planladigin gibi olmuyor malesef
Biz karar veremeyiz buna
Bu forumda sayısız konu var,istedigi zaman cocuk sahibi olamayan pek cok insan var ve istediği zaman evlenemeyen..
Hayatta bazen ,bazi seyler,bizim istediğimiz gibi ilerlemiyor malesef..
Benim bir öğretmenim vardı. Yaşı 38 ve gecen gün nişanlandı.
Bir de önümüzdeki sene kadının kucağında bebekle fotosunu görürüm belki,kim bilir??
Yani oyle yaş baş zamanlama plan falan hikaye...
Kaygılarını anlıyorum ama doğru zaman,doğru insan oldugu sürece hersey güzel olur zaten.
Evlenmek için evlenilmez

bence 30 dan önce çocuk yapılmalı. sonra ınsan yavas yavas yorulmaya baslıyor. çocuk ise çok büyük bir enerji ve sağlık istiyor

31 yasinda anne oldum eltim 35 yasinda dogurdu sen takıntılı davranma ah almadan yuva kurarsin vakti zamanını allah bilir

Reactions: 000
ilk evliliğimi 29 ikincisini 34 yaşımda yaptım. 30 dan sonraki evliliğimden memnun kaldım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…