Çocuk evliliği nasıl değiştirir

bak elinin altında net var bulunduğun yere yakın hastanelerin veya özel muaynehaneleri araştırabilirsin bütçene göre tercih yap..
onlar seni yönlendirir bir bakmışsın kimseye anlatamadıklarını anlatmışsın..
lütfen sakın kendini iyileştirmeden çocuk yapma..

edit: kuledibinin arka tarafında bir hastane var ya ismi aklıma gelmedi şimdi (yabancı) oranın iyi olduğunu duymuştum arkadaşım gitmişti orda psikolağa..

evlilik sorumluluğu ağır gelmiş ve siz bir sorumluluk daha ekleyerek ağırlığım azalır mı diyosunuz.
mantık hatası.
sizin rahatlatacak bir aktiviteye ihtiyacınız var.
hobi mi dersiniz, sevdiğiniz iş mi dersiniz artık neyse.
önce bi öylece biraz rahatlatın kendinizi, sonra bebeği kendiliğinden isticeksiniz zaten.

Arkadaşlar kv'em de eşimle ayrı olduğumuz dönem içinde eşime "istemiyorum artık barışmayın ne bu böyle nereye kadar sürekli sorun" demiş. Görümce ve kp de aynı şekilde. Bunu duydum çok üzülmüştüm benim annemler de kocamı istemezdi ama bunu asla söylemezler hor görmezler.
Tuhaf olan kv ve kp şimdi de bizim eve buz dolabı ve tv almışlar (onlarla yaşamıyoruz). Neden böyle bişi yaptılar anlamadım. Durumları da çok iyi değil. Hem beni istemiolar hem de eşya alıyolar evime. Ben yine kafamda kurdum kurdum "senin başkasıyla mı evlendirmek istiolar" dedim kocama onun da sabrı taştı artık "ya yeter salak salak konuşma evcilik mi bu hadi ondan boşan onla evlen dicekler de eşya alcaklar iyice sıyırdın persephone bunları ufacık çocuk bile düşünmez böyle" dedi eskiden hiç hakaret etmezdi.
Ama açıkça beni istemediklerini söylemişler sizce niye böyle bişi yaptılar ne anlamalıyım bundan ?

Yazılan yorumları okuyor Musun?

sağlam evlilikleri bile tehdit edebilir bence bebek.
tamamen hazır olmak gerekir ebeveynler olarak.

hatta hamile topiğinde de paylaşıcam; hamileliğe bu kadar takılmayın, şimdiden doğum sonrasını planlayın diye.

oğlum 2,5 yaşında, ve bu aralar gece uyanma rekorlarını alt üst ediyor, sabaha kadar eşimle nöbetleşe kalkıyoruz, artık sabah olunca ve hala devam edince, "git odana" diye bağırıyoruz, kalkacak dermanımız kalmıyor, zaten 10 dakika sonra alarm çalıyor, bizimki "hadi uyanma vakti" diye yüzü gülüyor :)

düşünsene anlaşamadığın biri ile ortaklaşa bir gece bile bakamazsın çocuğa.

Sağlam evlilik derken bunların tamamını kastettim, hazır olmak zaten en başta ve benim kafamdaki sağlam evlilik kavramında bebek planlı yapılması gereken birsey maddi manevi hazır olunca de haydi denmeli

kayınvalidenizin lafından sizi istemediği anlamı çıkmaz ki, her şeyin altında bir şeyler arıyorsunuz bence. Kim çocuğunun üzülmesini ister ki. Sürekli sorun yaşıyorsunuz anlaşamıyorsunuz ayrılın barışmayın derdim ben de olsam.
Her yapılana anlam yüklemeyin bence.

Can sıkıntımı alır, bana meşguliyet sağlar, durup durup kocama sarmam, eşim eve bağlanır gibi
düşüncelerle bebek yapılmamalı.

Bebek küçük artılar getirebilir çok pembe bakarsak, mesela tutumsuz bir adam bebeği için
harcamalarına dikkat etme gereği duyabilir, ya da ailesinden kopamamıştır ama bebekle birlikte
aile olma bilincini edinebilir.

Ama bunun dışında her sorunu çözecek bir sihirli değnek olarak görülmemeli çocuk.

Bu ciddi sorumluluk isteyen çok önemli bir karar.

Bence özellikle psikolojiniz düzelmeden hiç düşünmeyin.
Hamilelik, lohusalık başlı başına psikolojinin dibe vurduğu dönemler zaten.

Canım hamilelikle birlikte kadın vücudunda ve ruhunda önemli değişiklikler olur. Sadece karnın şişmiyor yani. Zaten eşini kıskanıyorsun böyle bir durumda eşinle aranız daha da bozulabilir. İlişki oturmadan çocuk yapılmamalı. Umarım ciddiye alırsın önerilerimizi.

Her tespitine katılıyorum. Aynen öyle.

bence önce ruhunu iyileştir sonra çocuğu düşün.evet çocuk olunca insan iyi yönde değişebiliyor ama şu da var hamilelik süreci zor bir süreç ve sağlam psikolojideki insanları bile dengesizleştirebiliyor.hormonlar tavan yapıyor ve normalde önemsemeyeceğin bir çok şeyden olay çıkarabiliyorsun.o yüzden önce psikolojini düzeltip sonra bebek sahibi olmanı tavsiye ederim

Senin eşin senin sokağa çıkmana bile doğru düzgün izin vermiyordu değil mi . Çocukla nasıl çıkacaksın ?

Benim bebeğim olmadan önce berbat bir evliliğin vardı say say bitmez Bebeklerim olduktan sonra dünyanın en mutlu insanı oldum.Bu kararda kal ve hemen düşün dünyanın değişecek inan bana

Yani hala çocukça davranıyorsunuz. Sizin şu düşündüğünüzü çocuk bilee düşünmez zaten. Bir de bakıyorum hataları kendinizde görmeye başlamışsınız. Tamam kendini analiz etmek iyidir ama sizin kocanız değişik. Hala neler diyor neler düşünüyorsunuz

bak simdi tuvaletten yaziyorum. neden? cunku iki cocugum var. o kadar yordularki kendimi buraya kapattim. burda bile kapiyi tıklatip girmeye çalışıyorlar. gozumden deli gibi uyku akiyor. yani senin anlayacagin cocuk öyle kolay degil. disardan gorundugu gibe amaaan ne tatli cocukla bitmiyor. zaten psikolojin bozuk delirirsin

Güzel giden bi evlilikte çocuk tadından yenmez. Ama zaten evlilik perişan yıkık dokukse çocukta geldi mi zindan olur insana hem kadına hem erkeğe yazık hemde çocuğa. Öncelikle kendi psikolojik sorunlarinizla ilgilenin toplayin kendinizi ki çocuk sorumluluğunu kaldırabilir. Hamilelik doğum logusalik vs zaten agir durumlar tasiyamayabilirsiniz bu ruh haliyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…