- 25 Aralık 2012
- 2.031
- 1.661
- 133
- Konu Sahibi persephone__
-
Ya harika anlatmissin ben 6 yıl uğraşıp kızıma kavustum ama coookk zor mus anne olmak.kızım bir yaşında ama bende gittim yani faka6 esimle cooooookkkk mutluyuz evlat bambaşka.beraber okadar hastane gezdik tup bebek aşılama ameliyat cok uğraştık .şimdi sanki ruyadayim kızım iz çok tatlı ve aile olmak bambaşkA..8 yillik evliyim bu arada.Özellikle sizin durumumuza olan evliliklerde çocuk kurtarıcı değil tam aksi durumlar yaratıyor. Kendiniz için kuruntulu eşiniz için sorumsuz demişsiniz ya. Hatta bu durum 1 ay ayrı kalmanıza bile neden olmuş. Mesela ben evlendikten3 yıl sonra bebek yaptım cicim ayı denen dönem anladımki bebek olunca bitiyor. Benki hiç kuruntusu olmayan biriyim. Esimse sorumluluk sahibi çok iyi bir baba olur dedim. Ama hamilelik lohusa lık derken kuruntu abidesi oldum. Çocuğa adaptasyon süreci var erkeklerin. Erkeklerde sadece sorumluluk değil duygusallık olarak ta oluyor. Kadın çocukla daha çok ilgilenmek zorunda. Busefer adam kendini ihmal edilmiş buluyor. Evde surekli bir gaz problemi. Uyku problemi ağlayan bir çocuk. Eş te çalışıyor ise fosur fosur uyuyor ki şimdi düşünüyorum evet olması gereken bu adamın sabah işe dinç gitmesi gerek. Adamda meme mi var nasıl susturacak ama batıyor insana zamanla. Gecenin2 si 3 ü hastaneye gidilir. Gün sonu çocuğun sadece dış çıkardığı öğrenilir. İçiniz rahatlar ama o yorgunluğu iki kişinin de atacak zamanı yok. Adam işe gider kadın yine rutin ev işi çocuğun ara ara gelen ağlaması vs derken. Kadın akşam eşim gelsede yarım saat çocuğa baksa uyusam der. Ama adamın da tek hayali dün geceki tempodan sonra eve gelip uyumak tır. Yani oğlum4 buçuk su an ben eşimi esimde beni o dönem nasıl boşu boşuna kırmış anlıyoruz. Ama o psikoloji ile olmuyor.
Kadının aldığı kilosu. Çatlağı sarkığı. Özgüven sorunu yaratıyor. Cinsellik için öyle uzun zamanın yok. Çocuk her an uyanabilir. Süt vermeden dolayı salgılanan hormondan çoğu kadına cinsellik çekici gelmez. Hatta bana ilginç ama ayıp gelirdi. Sanki o vücutun sadece bebek doğuran onu emziren bir misyonu var ben buna hakaret ediyorum. Zamanla geçiyor elbet. Daha birsürü güzel anları ama bir okdar da zor yanları var. Arada hiçbir sorun yokken bir ay ayrı kalabilen bir cift bu sorunları aşabilir mi. Ben sanmıyorum.
yok yaa kafayı sıyaracak gibi oluyorsun ama Yaradan sabrını verdiği için direkten dönüyorsun.belkide bir bahane lazımdı çocuk bahane oldu aldatacak adama bahanemi yok.Konu sahibini unuttum içim acıdı sizi okuyunca.Ben zaten çocuk istemiyorum.tut ki oldu bir de üstüne böyle bir şey oldu kafayı sıyırırdım heralde.
Arkadaşlar konu alakasız olacak ama yeni bir konu açmamın uygun olmayacağına karar verdim, o yüzden burdan anlatıyorum. Okula geri dönmeyi düşündüğümü bikaç mesaj önce söylemiştim. Bu konuyu kocama telefonda açtım. O da kararımı destekledi. Daha önce de söylediğim gibi kocam üni yıllarımı da epey sabote etmişti. Bana eğer eve dönersem okul hayatıma karışmayacağını, saygı duyacağını ve bunun bana da iyi geleceğini, mezun olabilmem için beni motive edeceğine dair söz verdi. Gerçi okumamı zaten istiyordu ama bahsettiğim gibi o yıllarımı epey zorlaştırmıştı. Ben de eşim için bunun bir gelişme olduğunu düşünüp çok sevindim. Ve okula gidip gelmenin ders çalışmanın bana psikolojikman iyi geleceğini bildiğim için eşimin de attığı bu adımla evliliğimin iyi gideceğini düşündüm eve dönmeye karar verdim. Yarın eşimle buluşup uzun uzun konuşacaktık (gerçi hal öyle). Dünden beri çok mutluydum.Aslında üniversiteden tam olarak mezun olamamıştım önceki senelerden alttan bir kaç dersim vardı . Belki de okula dönüp onları versem kendimi daha iyi hissederim. Bir ay önce ders seçimini yapmam gerekiyordu ama o sıra kocamla ayrıldığım için gözüm görmemişti. Bugün eski bir sınıf arkadaşımla konuştum okulda insiyatif gösterirler dedi. Belki tekrar okula gidip gelmek iyigelir yıllar sonra biraz olsun sosyalleşirim. Üni yıllarımdan da bişey alamadım her gün kocam okula bıraktı o okuldan aldı. Biri okulda selam verse hemen çapraz sorguya alırdı . Grup çalışmalarına vs katılamamıştım hocalarla bile iletişim kuramadığım için bitiremedim okulu. Sınıfta bir sınıf arkadaşımın yanına oturmam bile bir iki kez ancadır :/
Ben olsam söylerdim çünkü yarın öbürgün başka bişey çıkarsa bu sefer siz suçlu kalırsınız durumu anlatın bu durumda belki okula gitmenizi istemeyebilir sizde o hocanın odasına bir daha tek gitmeyeceğinizi falan söyleyip ikna edebilirsiniz ki zaten gitmezsinizdeArkadaşlar az sonra kocamla buluşcaz sizce önceki mesajdaki konu ile ilgili ne yapmalıyım kocama bişey söylemeli miyim
Çocuktan vaz geçtim zatenYa keske bebeklerinde secme sansi olsa!
Eminim o bebek psikolojisi bozuk bir anneden ve sorumsuz bir babadan olmak istemeyecektir.
Arkadaşlar az sonra kocamla buluşcaz sizce önceki mesajdaki konu ile ilgili ne yapmalıyım kocama bişey söylemeli miyim
Hayır ciddiydim çünkü bu durumun ilerde büyüyüp ihalenin başıma kalmasından korkuyordum ama sora kocama söylesem olacakları düşündüm de en iyisi bişey dememek hocanın bida öyle bir girişimde bulunması da bence az bir ihtimalŞaka mı yapıyorsunuz ?
Bebek evliliginizi nasıl etkiler onu bilemem ama kendimden örnek vereyim; riskli bir gebelik süreci geciriyorum ve bebekte de gelişim geriligi tespit edildi. Allah nazardan korusun dört dörtlük evliligim var ama her hastane randevumuz göz yaşı ile geçiyor. Ertesi gün oluyor herkesin bebeği sağlıklı olacak değil ya bizim de sinavimiz bu deyip,sağlam doğsa da trafik kazasında da sakat olabilir diye teselli ediyoruz birbirimizi. Tabii ki içimiz kan ağlıyor. İyi gününüzü değil de kötü gününüzü düşünerek bebek yapmayı düşünün.
Konuna çok şaşırdımŞimdi mutsuz evlilikler çocukla kyrtulmaz diyeceksiniz biliyorum ama bizim mutsuzluğumuzun somut bir sebebi yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?