Çocuk evliliği nasıl değiştirir

Ya harika anlatmissin ben 6 yıl uğraşıp kızıma kavustum ama coookk zor mus anne olmak.kızım bir yaşında ama bende gittim yani faka6 esimle cooooookkkk mutluyuz evlat bambaşka.beraber okadar hastane gezdik tup bebek aşılama ameliyat cok uğraştık .şimdi sanki ruyadayim kızım iz çok tatlı ve aile olmak bambaşkA..8 yillik evliyim bu arada.
Kin sahibi esin sorumsuzca sakin cocuk yapma.benim esim mükemmel bir baba allah razi olsun ama sorumsuz koca cocuk la çekilmez aman diyim...

Önce psikolojinizi düzeltin,eşinizle iletişiminizi güçlendirin,sonra çocuk düşünün. Çocuk hobi olmaktan çok ama ćok uzak bir meşgale. Ben ki psikolojik sorun ömrümde yasamadım ama o hamilelik ve loğusalık sürecinde herşeyi kafama taktım,herşeye ağladım. Çocuğum oldu o bebekken 1 ağlarsa ben iki ağlardım. Çok sağlam psikoloji istiyor çocuk bunu unutmayın. Kötü giden evliliğe tampon olmaz asla,sadece eşiniz insaflı biriyse bir süre alttan alir,bir zaman sonra ciddi patlama yaşar.
Buda en başa daha beter bir şekilde dönmek demek.

Konu sahibini unuttum içim acıdı sizi okuyunca.Ben zaten çocuk istemiyorum.tut ki oldu bir de üstüne böyle bir şey oldu kafayı sıyırırdım heralde.
yok yaa kafayı sıyaracak gibi oluyorsun ama Yaradan sabrını verdiği için direkten dönüyorsun.belkide bir bahane lazımdı çocuk bahane oldu aldatacak adama bahanemi yok.

Bebek geldiğinde nasıl olur bilmiyorum henüz şu hamilelik süreci bile sağlam psikoloji gerektiriyor.Sıkıntılı endişe ve kaygı içinde geçen bir 9 ay bile bence sizin durumunuz için uygun gözükmüyor bence bir psikiyatri ye gidin terapi falan sorunlarınızdan kurtulun .Kendini sevmeyen biri nasıl olurda bebeğini sevebilir ona hakettiği ilgiyi ve sabrı gösterebilir öyle değil mi?Umarım herşey düzelir

Çocuk evliligi düzeltmek icin düşünülmelidir. sakin bu kafayla cocuk düşünmeyin kesinlikle...evliliginiz tam oturmus olmali cocuk icin. Tabi ki cok guzel ama eskisi gibi olamayacak hayatiniz gezmeler tozmalar oturmalar gidilecek ortamlar baştan sona herseyi ona gore ayarlayip yasiyorsunuz.tatil plani bile :)
Sakin diyorum bir kardesiniz ablaniz olarak evlilikte oturmayan seyler varsa lutfen bunu kurtarmanin cozmenin yolu olarak cocuk dusunmeyin....

Teşekkürler arkadaşlar hepinize cevaplarınız için

Arkadaşlar konu alakasız olacak ama yeni bir konu açmamın uygun olmayacağına karar verdim, o yüzden burdan anlatıyorum. Okula geri dönmeyi düşündüğümü bikaç mesaj önce söylemiştim. Bu konuyu kocama telefonda açtım. O da kararımı destekledi. Daha önce de söylediğim gibi kocam üni yıllarımı da epey sabote etmişti. Bana eğer eve dönersem okul hayatıma karışmayacağını, saygı duyacağını ve bunun bana da iyi geleceğini, mezun olabilmem için beni motive edeceğine dair söz verdi. Gerçi okumamı zaten istiyordu ama bahsettiğim gibi o yıllarımı epey zorlaştırmıştı. Ben de eşim için bunun bir gelişme olduğunu düşünüp çok sevindim. Ve okula gidip gelmenin ders çalışmanın bana psikolojikman iyi geleceğini bildiğim için eşimin de attığı bu adımla evliliğimin iyi gideceğini düşündüm eve dönmeye karar verdim. Yarın eşimle buluşup uzun uzun konuşacaktık (gerçi hal öyle). Dünden beri çok mutluydum.
Bugün ders kaydı için okula gittim danışman hocamla görüşmeye. "Aa persephone sen yaşıyo musun çok değişmişsin zayıflamışsın" falan dedi. Ben de konuyu ders kaydına getirmeye çalıştıkça "ne güzel kızsın" vs dedi. Sonra "ders seçimi bir ay önce bitti ama sana tabii ki insiyatifte bulunurum" flan dedi imalı bir şekilde. Saçıma dokundu da ben onu eli gitmiştir öyle diye düşünüp kötüye yormadım kafamı yana çevirdim. Ve birden yanıma yaklaşıp omzumla boynum arasındaki bölgeye dokundu. Hadi farkınd değil dicem de zaten ben arkaya gittikçe yaklaşıyodu ve orası açıkta bir bölge değildi resmen elini soktu. Ben direk yana fırladım bi an sesimi yükselttim "hocam siz beni dinliyo musunuz" dedim. Aslında daha fazla tepki göstermek istedim ama kocamı biliyorsunuz olayı pek duyurmak istemedim. Ama içim içimi yedi çok sinirlendim. Ve bu benim danışman hocam.
Kocamın muşta olayını çoğunuz biliyorsunuz, bunu duysa olacakları düşününc bile tüylerim ürperiyor. Ama bir tacize sessiz kalmayı veya bu adamın hiçbişey olmamış gibi dersine girmeyi istemiyorum. Kim bilir kaç öğrenciye zor durumundan güç alarak böyle yaklaşıyorlar. Yarın kocamla buluşucaz ve okul hakkında konuşcaz, zaten okula da sık sık beni almak bahanesiyle geleceği aşikar. Ama 4 yıl okuduğum okuldan da mezun olmak istiyorum. İyi de bir okulda okuyorum açıkçası. Siz olsanız ne yapardınız ?

Arkadaşlar az sonra kocamla buluşcaz sizce önceki mesajdaki konu ile ilgili ne yapmalıyım kocama bişey söylemeli miyim

Arkadaşlar az sonra kocamla buluşcaz sizce önceki mesajdaki konu ile ilgili ne yapmalıyım kocama bişey söylemeli miyim
Ben olsam söylerdim çünkü yarın öbürgün başka bişey çıkarsa bu sefer siz suçlu kalırsınız durumu anlatın bu durumda belki okula gitmenizi istemeyebilir sizde o hocanın odasına bir daha tek gitmeyeceğinizi falan söyleyip ikna edebilirsiniz ki zaten gitmezsinizde

Ya keske bebeklerinde secme sansi olsa!
Eminim o bebek psikolojisi bozuk bir anneden ve sorumsuz bir babadan olmak istemeyecektir.

Sizin kocanız böyle bir durumda katik olur bence. Söylemeyin bunu, gerekirse annenize danışın o kocanızı da tanıyor.

Birdahaki sefere o hocayla muhattap oldugunuzda ses kaydınızı vs'yi hazırda tutarsınız deliliniz de olur. Okulunuzu bitirmeye bakın bence.

Şaka mı yapıyorsunuz ?
Hayır ciddiydim çünkü bu durumun ilerde büyüyüp ihalenin başıma kalmasından korkuyordum ama sora kocama söylesem olacakları düşündüm de en iyisi bişey dememek hocanın bida öyle bir girişimde bulunması da bence az bir ihtimal

yetıstırılecek cocuga gebe kalmak ıcın dogurmak ıcın ve ıyı bı bırey yetıstırmek ıcın cıddı anlamda sabırlı herseyı yolunda ve en normal sekılde olmak gerekıyor

en sabırlı kısıyı bıle zorlayan bı mevzuda daha tam oturmamıs bı mevzuyu bırbırıne karıstırırsanız mundar mıncık olur :)

acele etmeyın

canım benim evliliğimde aynı senin gibi eşim boşanma davası açacak bend eboşanmak istemiyorum.çocuk konusunu bende sordum senin gibi eğer evliliğin mutluysa çocuk evliliğine daha mutluluk neşe katar eğer evliliğin sorunluysa sorunu daha da çok artırır dediler bilmiyorum ne derece doğru yaşamadan öğrenilmeyecek bir durum sanırım

Allah yardımcın hızır yoldaşın olsun canım inşallah sağlıklı bir bebegin olur

Şimdi mutsuz evlilikler çocukla kyrtulmaz diyeceksiniz biliyorum ama bizim mutsuzluğumuzun somut bir sebebi yok.
Konuna çok şaşırdım
En son soracağın şey çocuk olmalı bence
Somut sebep yok demişsin , en somut delil muşta der çekilirim
Mıh gibi aklıma kazınmış hani..

Ha yapacam diyorsan da Allah nasip ederse yapabilirsin tabi
Tercih senin
Ama şimdibile çöken psikolojini bi toparla önce
Çocuk sağlam psikolojileri bile çökertebiliyo
Gebeliği, kilosu, doğumu sonra bi de lohusalığı, bebeğe alışma süreci
Ağlama krizleri, gaz sancıları, banyosu, giydirmesi, maması, uykusuzluğu vs.

Mutsuzluğun somut sebebi yoksa daha fena, neyi düzeltmeniz gerektiğini bilmiyorsunuz daha demektir bu.
Yazık olur çocuğa, mantığınızı çağırın neredeyse. Size de yazık olur çocuğa da.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…