- 3 Şubat 2018
- 25.803
- 110.972
- 598
- Konu Sahibi cilekanonim
-
İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Çocuk olunca adam evden kaçıp giderse boynunuza kalacak vebali.
Yok hanımefendi aynı fikirdeyiz sizle. Baskı yok zorla baba yapamam zaten seni istemiyorsan sadece net konuş 7-8 sene sonra istemiyordum ben çocuk dedim sana beklemeseydin desin istemiyorum, yıllarımı vermek bu anlamda mantıksız. Zaten çocuğum olmayacaksa iki durumda da gider annemin evinde yaşarım ona bakarım. Evlilik ille çocuk değildir ama iki kişi de istemiyorsa önemi gündemi yoktur. Agrasif konuşmam ben genel olarak agrasif değilim çok sakinim konuşmaya başladıktan sonra agrasifleştim yükseldim olumsuz şeyler duyunca. Sonra konuşmayı bitirdim zatenAdama dini kullanıp baskı yapmayın. İstemiyorsa istemiyordur, fazla agresifsiniz bu bile adamı düşünmeye itiyor olabilir. Sakinleşip oturur konuşursunuz. Hiç istemiyorsa boşanır yolunuzu çizersiniz. Evlilik ille çocuk demek değildir. Sizin amacınız çocuksa ona göre yolunuza bakarsınız. Bu kadar baskıyla zoorrla çocuk yapmak hayır getirmez
Yanlış yönlendirmek? Sadece tecrübemi paylaştım. Hayatta her şey yaşamak mümkün.
Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapmak için her şeyi göze almak lazım maddi manevi Çelik gibi olmak lazım diye düşünüyorum. Büyük cesaret ve sorumlulukHıı evet mümkün deyip çocuk istemeyen adamdan hamile kalıp, adam çocuğu kabullenmeyince de her şey yaşamak mümkün demeliyiz. Ee bir çocuk da baba sevgisi olmadan büyüyecek olsa da olsun canım, sonuçta anne olduk, önemli olan bu deyip devam etmeliyiz.
geçerli bir sebebi yok mu yani istememesinin?Daha önce de konu açmıştım aslında da profil ayarlarından dolayı eski mesajlarım görünmüyor sanırım. Özet geçeyim yaşlar 26-27 ben üniversitesen beri çok istiyordum çocuğumun olmasını onu doğru düzgün tertemiz yetiştirebilmeyi vatana millete dinine bağlı sağlam bi evlat yetiştirmek için hevesliydim 2 seneye yakın evliyiz, eşim çekimser davranıyordu veya çocukla ilgili düşüncelerini tam bilmiyordum. Açık açık sormam gerektiğini söylediniz eşime. Sordum bugün
ama çok agrasif sordum gerçekten. Düşünmüyorum dedi (bu arada cidden maddi bi sıkıntımız yok onla ilgili değil) Dedim istiyor musun istemiyor musun sen benim annelik hakkımı elimden alıyorsun vebalime giriyorsun. Bu da dedi evlilikle çocuğun ne alakası var nasıl bağdaştırıyorsun ikisini anlamıyorum (aaa acaba ne alakası var)
dedim peki şimdi istemiyorsun ne zaman istersin bi tarih ver 6 ay sonra mı 1 sene sonra mı. Yok tarih de veremiyorum dedi. Bende dedim o zaman hiç istemeyedebilirsin ses yok, madem çocuk istemiyorsun ben de seninle evli kalmayı istemiyorum artık. Sana bakacağıma hizmet edeceğime giderim anneme bakarım yaşlı tek yaşayan kadın en azından sevaba girerim iki durumda da evlat sahibi olamayacağım madem (elinde olmayan sebeplerden çocuğu olmasa böyle konuşmam sağlıklı olduğunu biliyorum) internetten dini videolar açtım hoca diyo vebaldir eşlerden biri istiyorsa diğeri yapmalıdır bi sorun yoksa. Dinledi bu sefer inkar ediyor ben çocuk istemiyorum demedim sen yanlış anladın. Çok sinir oldum bu gece salonda yat bundan sonra da salonda yat deyip gittim yanından.
Gerçekten hevesimi kursağımda bıraktı. Ne diyorsunuz
Aslında daha başta agresif sordum demişsiniz yazınızda.Yok hanımefendi aynı fikirdeyiz sizle. Baskı yok zorla baba yapamam zaten seni istemiyorsan sadece net konuş 7-8 sene sonra istemiyordum ben çocuk dedim sana beklemeseydin desin istemiyorum, yıllarımı vermek bu anlamda mantıksız. Zaten çocuğum olmayacaksa iki durumda da gider annemin evinde yaşarım ona bakarım. Evlilik ille çocuk değildir ama iki kişi de istemiyorsa önemi gündemi yoktur. Agrasif konuşmam ben genel olarak agrasif değilim çok sakinim konuşmaya başladıktan sonra agrasifleştim yükseldim olumsuz şeyler duyunca. Sonra konuşmayı bitirdim zaten
Yok hanımefendi hemen öyle yazıldı diye koşarak çocuk yapılmaz zaten siz de haklısınız ama vebal filan çok yüksek perdeden konular. Burada iyi niyetli bi mesajla olumlu da olabileceğini dile getirmişİnsanları yanlış yönlendirmeyin. Çocuk olunca adam evden kaçıp giderse boynunuza kalacak vebali.
Bence de öyle.Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapmak için her şeyi göze almak lazım maddi manevi Çelik gibi olmak lazım diye düşünüyorum. Büyük cesaret ve sorumluluk
Bence eriniyor. şimdi az önce geldi odama uzun bir konuşma yaptı sen çok iyi bi anne olursun merhametlisin sahiplenicisin çok iyi eğiteceğinden şüphem yok asla gözüm arkada olmaz savaşa bile gitsem vsvsvs aslında ama işte zamanı var dur biraz daha dedi. Yumuşattı biraz en başta böyle deseydi daha sakin olurdum ben çok çabuk kanıyorum laflarına hemen ikna oluyorum keşke olmasamgeçerli bir sebebi yok mu yani istememesinin?
Ya bence biraz gözlemleyin. Samimi mi değil mi anlayın. Belki de bir süreliğine oyalamak istiyor sizi. Tepkinizi görünce, boşanma falan deyince acil durum butonu gibi zaman ver, sonra yaparız bebeği vaatlerine abandı. Emin olun önce bence.Bence eriniyor. şimdi az önce geldi odama uzun bir konuşma yaptı sen çok iyi bi anne olursun merhametlisin sahiplenicisin çok iyi eğiteceğinden şüphem yok asla gözüm arkada olmaz savaşa bile gitsem vsvsvs aslında ama işte zamanı var dur biraz daha dedi. Yumuşattı biraz en başta böyle deseydi daha sakin olurdum ben çok çabuk kanıyorum laflarına hemen ikna oluyorum keşke olmasam
Ya bence biraz gözlemleyin. Samimi mi değil mi anlayın. Belki de bir süreliğine oyalamak istiyor sizi. Tepkinizi görünce, boşanma falan deyince acil durum butonu gibi zaman ver, sonra yaparız bebeği vaatlerine abandı. Emin olun önce bence.
Gerçekten böyle mi bilmiyorum çok karmaşık hissediyorum sırf çocuk yapmak için evlenmedim ama çocuk yapmayo istiyorum. Onunla aynı fikirde olamadığımız ve o net olmadığı için üzülüyorum öfkeleniyorum. Gerçekten zor bi durumAbartmissiniz bence. Hic cocuk istemiyorum dememis. Ertelemis iste. Korkuyor muhtemelen. Sizin aceleniz ne yaşınız gecmiyor ki. Sizin yaptiginiz da cok hos bir sey degil, basbaya sirf cocuk yapmak icin evlendim seninle demek gibi bir sey olmus
demekki şuan kendini baba olmaya hazır hissetmiyor, ama siz de anne olmak istiyorsunuz. böyle bir durumda napılır bilemiyorum valla. ben de 3 aylık evliyim ama biz şuan maddiyatımız iyice yoluna girsin diye bekliyoruz, sizin bir sebebiniz de yokmuşBence eriniyor. şimdi az önce geldi odama uzun bir konuşma yaptı sen çok iyi bi anne olursun merhametlisin sahiplenicisin çok iyi eğiteceğinden şüphem yok asla gözüm arkada olmaz savaşa bile gitsem vsvsvs aslında ama işte zamanı var dur biraz daha dedi. Yumuşattı biraz en başta böyle deseydi daha sakin olurdum ben çok çabuk kanıyorum laflarına hemen ikna oluyorum keşke olmasam
Kadin yine sansli. Acaba kocasi ilk cocuk konusmada bosanmayi ve dini vebali felan kullansa millet bu kadar sakin kalirmiydi. Ben kalmazdim büyük ihtimalle
Ya çok kızamadım konu sahibine. Çocuklar hani bir şey istediklerinde heyecanlı olurlar, hemen alamayınca da modları düşer ya. Öyle bir hava var konu sahibinde. Ha tabi ki tepkisi aşırı ama kocası da süper değil yani. Adam da istemiyorum falan demiş çat diye. Kandırmak oluyor işte bu da düpedüz.Kadin yine sansli. Acaba kocasi ilk cocuk konusmada bosanmayi ve dini vebali felan kullansa millet bu kadar sakin kalirmiydi. Ben kalmazdim büyük ihtimalle
Artı iki senedir evliler, iki ay değil yaniYa çok kızamadım konu sahibine. Çocuklar hani bir şey istediklerinde heyecanlı olurlar, hemen alamayınca da modları düşer ya. Öyle bir hava var konu sahibinde. Ha tabi ki tepkisi aşırı ama kocası da süper değil yani. Adam da istemiyorum falan demiş çat diye. Kandırmak oluyor işte bu da düpedüz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?