Çocuk isteme meselesi-2

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Çocuk olunca adam evden kaçıp giderse boynunuza kalacak vebali.

Veya daha kötüsü..gecen hafta bebegini sallayip ciddi beyin hasarina sebep oldu bir "baba" burda. Su anda bebegin ölmesini bekliyorlar, cünkü hayatda kalma sansi yok

Yok hanımefendi aynı fikirdeyiz sizle. Baskı yok zorla baba yapamam zaten seni istemiyorsan sadece net konuş 7-8 sene sonra istemiyordum ben çocuk dedim sana beklemeseydin desin istemiyorum, yıllarımı vermek bu anlamda mantıksız. Zaten çocuğum olmayacaksa iki durumda da gider annemin evinde yaşarım ona bakarım. Evlilik ille çocuk değildir ama iki kişi de istemiyorsa önemi gündemi yoktur. Agrasif konuşmam ben genel olarak agrasif değilim çok sakinim konuşmaya başladıktan sonra agrasifleştim yükseldim olumsuz şeyler duyunca. Sonra konuşmayı bitirdim zaten

Vur denmiş öldürmüşsünüz siz. Çocuk isteyebilirsiniz bu en doğal hakkınız. Eşiniz istemeyebilir, sonradan fikri değişmiş olabilir. Bu da onun en doğal hakkı. Eğer eşiniz sizin için o kadar da önemli değilse, onsuz bir hayatı çok rahat düșleyebiliyorsaniz ayrılın tabii. Ama psikolojik baskıyla, manipülasyonla baba olmak istemeyen adama çocuk vermeyin. Ortalık iskele babasından geçilmiyor çünkü.

Yanlış yönlendirmek? Sadece tecrübemi paylaştım. Hayatta her şey yaşamak mümkün.

Bir çocuğun babası varken babasız gibi büyümesini ihtimale bırakmamalı, Türkiye’de böyle varken yok gibi yaşayan kalbi paramparça olan bir çok insan var, ihtimaller üzerine hayat karartılmaz

Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapmak için her şeyi göze almak lazım maddi manevi Çelik gibi olmak lazım diye düşünüyorum. Büyük cesaret ve sorumluluk

geçerli bir sebebi yok mu yani istememesinin?

Aslında daha başta agresif sordum demişsiniz yazınızda.
Bir de fazla yüklenmişsiniz bence her yönden.

İnsanları yanlış yönlendirmeyin. Çocuk olunca adam evden kaçıp giderse boynunuza kalacak vebali.
Yok hanımefendi hemen öyle yazıldı diye koşarak çocuk yapılmaz zaten siz de haklısınız ama vebal filan çok yüksek perdeden konular. Burada iyi niyetli bi mesajla olumlu da olabileceğini dile getirmiş

Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapmak için her şeyi göze almak lazım maddi manevi Çelik gibi olmak lazım diye düşünüyorum. Büyük cesaret ve sorumluluk
Bence de öyle.
Ama annelik çocuk daha olmadan önce başlar. Hiçbir anne normal şartlar altında bebeğinin babasız büyümesini istemez.
Ya yetişkin halimle babamın beni istemediğini, annemin de sever "belki" diyerek beni doğurduğunu öğrensem annemdeki cesareti ve anneliği sorgulardım ben olsam.

geçerli bir sebebi yok mu yani istememesinin?
Bence eriniyor. şimdi az önce geldi odama uzun bir konuşma yaptı sen çok iyi bi anne olursun merhametlisin sahiplenicisin çok iyi eğiteceğinden şüphem yok asla gözüm arkada olmaz savaşa bile gitsem vsvsvs aslında ama işte zamanı var dur biraz daha dedi. Yumuşattı biraz en başta böyle deseydi daha sakin olurdum ben çok çabuk kanıyorum laflarına hemen ikna oluyorum keşke olmasam

Ya bence biraz gözlemleyin. Samimi mi değil mi anlayın. Belki de bir süreliğine oyalamak istiyor sizi. Tepkinizi görünce, boşanma falan deyince acil durum butonu gibi zaman ver, sonra yaparız bebeği vaatlerine abandı. Emin olun önce bence.

Kadin yine sansli. Acaba kocasi ilk cocuk konusmada bosanmayi ve dini vebali felan kullansa millet bu kadar sakin kalirmiydi. Ben kalmazdim büyük ihtimalle

Gerçekten böyle mi bilmiyorum çok karmaşık hissediyorum sırf çocuk yapmak için evlenmedim ama çocuk yapmayo istiyorum. Onunla aynı fikirde olamadığımız ve o net olmadığı için üzülüyorum öfkeleniyorum. Gerçekten zor bi durum

demekki şuan kendini baba olmaya hazır hissetmiyor, ama siz de anne olmak istiyorsunuz. böyle bir durumda napılır bilemiyorum valla. ben de 3 aylık evliyim ama biz şuan maddiyatımız iyice yoluna girsin diye bekliyoruz, sizin bir sebebiniz de yokmuş

Kadin yine sansli. Acaba kocasi ilk cocuk konusmada bosanmayi ve dini vebali felan kullansa millet bu kadar sakin kalirmiydi. Ben kalmazdim büyük ihtimalle
( aslında dini vebali kullanmadım ama anladığı dil o, herkesin iletişim dili farklı yani çok inançlı biri bu tondan anlar, bu konuya hassasiyeti olmayan biri ilgilenmez, psikoloji okumuş birine daha başka bir dil kullanırsın vsvs ben böyle düşünüyorum

Evlilikte yataktan kovmak bence insanları daha kötüye götürüyor.
Diğer yandan çocuk meselesini konuşurken bu kadar agresif bir çıkış için öncesinde de konuşmuş, rartışmıs vs olmanız gerekiyordu.
Bilemiyorum. Üslup olarak çok uç gittiğinizi düşünüyorum.
Ayrıca dini referansları bu noktada baskılamak için kullanmayı da doğru bulmuyorum. (Dindar bir insan olarak söylüyorum bunu.)

Ya çok kızamadım konu sahibine. Çocuklar hani bir şey istediklerinde heyecanlı olurlar, hemen alamayınca da modları düşer ya. Öyle bir hava var konu sahibinde. Ha tabi ki tepkisi aşırı ama kocası da süper değil yani. Adam da istemiyorum falan demiş çat diye. Kandırmak oluyor işte bu da düpedüz.

Artı iki senedir evliler, iki ay değil yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…