- Konu Sahibi cilekanonim
-
Ee yani çok da erken değil. Baştan deseymiş çocuk yapmayabiliriz ama yapabiliriz de. Böyle bir ikilemim var, emin değilim diye. Konu sahibi de ölçer tartar ona göre evlenirdi yani.Artı iki senedir evliler, iki ay değil yani
( aslında dini vebali kullanmadım ama anladığı dil o, herkesin iletişim dili farklı yani çok inançlı biri bu tondan anlar, bu konuya hassasiyeti olmayan biri ilgilenmez, psikoloji okumuş birine daha başka bir dil kullanırsın vsvs ben böyle düşünüyorum
Bence isteyen adam için bile aynı durum geçerli. Hep derim, kadınlar madden ve manen sadece kendilerine güvenip çocuk dünyaya getirmeli. Boşanma olur, eş işsiz kalabilir, ölebilir. Sonra olan hep çocuğa oluyor ne yazık ki. Bence siz eşinizle kendiniz de sakinken tekrar konuşun. Basit bir mesele değil bu. Ama yaşlarınız da çok genç, eşiniz bu sebepten çekimserse ona da anlayışla yaklaşın. Yok hiç istemiyorsa da kırıp dökmeden kendi yolunuzu çizersiniz.Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapmak için her şeyi göze almak lazım maddi manevi Çelik gibi olmak lazım diye düşünüyorum. Büyük cesaret ve sorumluluk
Ya çok kızamadım konu sahibine. Çocuklar hani bir şey istediklerinde heyecanlı olurlar, hemen alamayınca da modları düşer ya. Öyle bir hava var konu sahibinde. Ha tabi ki tepkisi aşırı ama kocası da süper değil yani. Adam da istemiyorum falan demiş çat diye. Kandırmak oluyor işte bu da düpedüz.
Evliligin ilk vakitleri ben de aynen boyle davraniyordum. Eşiniz gibi yani. Ben kim annelik kim ya, evlenince illa cocuk mu yapilacak ne alaka yani vs vs... Gercekten hic cocuk yapmama kararinda olan adam oturur ciddiyetle kararini ve sebebini konusur. Ama bunlar bildiginiz korkan birinin kaçamak cevaplari. Olgunca degil ama normal bir davranis. Asil sizin yaptiginiz anormal ve cok kirici. Esinizin yerinde olsam bu tepkinizi karsiliksiz birakmazdim. Dedigim gibi, sadece cocuk yapmak icin evlenmissiniz gibi olmusGerçekten böyle mi bilmiyorum çok karmaşık hissediyorum sırf çocuk yapmak için evlenmedim ama çocuk yapmayo istiyorum. Onunla aynı fikirde olamadığımız ve o net olmadığı için üzülüyorum öfkeleniyorum. Gerçekten zor bi durum
Anladığım kadarıyla eşiniz başından beri istemiyormuş zaten çekimser davranıyor demişsiniz. Keşke böyle önemli durumları önceden konuşsanız. Ben mesela kesinlikle çocuk istemiyorum ama bunu tabi ki evlenmeden söyleyeceğim. Hiç konusu açılmaması tuhaf olmuş.Daha önce de konu açmıştım aslında da profil ayarlarından dolayı eski mesajlarım görünmüyor sanırım. Özet geçeyim yaşlar 26-27 ben üniversitesen beri çok istiyordum çocuğumun olmasını onu doğru düzgün tertemiz yetiştirebilmeyi vatana millete dinine bağlı sağlam bi evlat yetiştirmek için hevesliydim 2 seneye yakın evliyiz, eşim çekimser davranıyordu veya çocukla ilgili düşüncelerini tam bilmiyordum. Açık açık sormam gerektiğini söylediniz eşime. Sordum bugün
ama çok agrasif sordum gerçekten. Düşünmüyorum dedi (bu arada cidden maddi bi sıkıntımız yok onla ilgili değil) Dedim istiyor musun istemiyor musun sen benim annelik hakkımı elimden alıyorsun vebalime giriyorsun. Bu da dedi evlilikle çocuğun ne alakası var nasıl bağdaştırıyorsun ikisini anlamıyorum (aaa acaba ne alakası var)
dedim peki şimdi istemiyorsun ne zaman istersin bi tarih ver 6 ay sonra mı 1 sene sonra mı. Yok tarih de veremiyorum dedi. Bende dedim o zaman hiç istemeyedebilirsin ses yok, madem çocuk istemiyorsun ben de seninle evli kalmayı istemiyorum artık. Sana bakacağıma hizmet edeceğime giderim anneme bakarım yaşlı tek yaşayan kadın en azından sevaba girerim iki durumda da evlat sahibi olamayacağım madem (elinde olmayan sebeplerden çocuğu olmasa böyle konuşmam sağlıklı olduğunu biliyorum) internetten dini videolar açtım hoca diyo vebaldir eşlerden biri istiyorsa diğeri yapmalıdır bi sorun yoksa. Dinledi bu sefer inkar ediyor ben çocuk istemiyorum demedim sen yanlış anladın. Çok sinir oldum bu gece salonda yat bundan sonra da salonda yat deyip gittim yanından.
Gerçekten hevesimi kursağımda bıraktı. Ne diyorsunuz
Daha evleneli 2 yıl olmamış. Adam baştan demiş hemen yapmak istemiyorum diye biliyor muşsunuz. Aradan 5-10 yıl geçmemiş ki daha. Çok emin kararci dediğim dedik konuşma tarzınız var. Bu işler öyle eminim sağlıklı istiyorum yoksa boşasın analık hakkım var din iman dinlemez. Hayırlısı olsun deyin hayırlısı ise olsun deyin size tavsiyem.Evlenmeden önce istemiyorum demedi, istiyordu ama hemen yapmayız diye konuştuk. En azından hiç yapmayı düşünmüyorum uzun süre vs demedi. Bu açıdan sinirleniyorum ben de bilseydim
7 yıllık evliyim 5 yıl önceki halim gibisin çok üzüldüm senin için.Ben de çok üzüldüm bu konu yüzünden çok yıprandım aşırı fevri davrandım senin fevri konuşmanı duyunca aklıma benim konuşmalarım geldi ama bizde Adam haklıydı 5 yıl boyunca çocuk istemiyorum demişti .Evlenmeden önce istemiyorum demedi, istiyordu ama hemen yapmayız diye konuştuk. En azından hiç yapmayı düşünmüyorum uzun süre vs demedi. Bu açıdan sinirleniyorum ben de bilseydim
Hayır getirmiyor gerçekten.Adama dini kullanıp baskı yapmayın. İstemiyorsa istemiyordur, fazla agresifsiniz bu bile adamı düşünmeye itiyor olabilir. Sakinleşip oturur konuşursunuz. Hiç istemiyorsa boşanır yolunuzu çizersiniz. Evlilik ille çocuk demek değildir. Sizin amacınız çocuksa ona göre yolunuza bakarsınız. Bu kadar baskıyla zoorrla çocuk yapmak hayır getirmez
İstememesinin bir nedeni olmalı, konu biraz eksık gibi geldi bana ama neyse, verdiginiz tepkiyi abartılı buldum benDaha önce de konu açmıştım aslında da profil ayarlarından dolayı eski mesajlarım görünmüyor sanırım. Özet geçeyim yaşlar 26-27 ben üniversitesen beri çok istiyordum çocuğumun olmasını onu doğru düzgün tertemiz yetiştirebilmeyi vatana millete dinine bağlı sağlam bi evlat yetiştirmek için hevesliydim 2 seneye yakın evliyiz, eşim çekimser davranıyordu veya çocukla ilgili düşüncelerini tam bilmiyordum. Açık açık sormam gerektiğini söylediniz eşime. Sordum bugün
ama çok agrasif sordum gerçekten. Düşünmüyorum dedi (bu arada cidden maddi bi sıkıntımız yok onla ilgili değil) Dedim istiyor musun istemiyor musun sen benim annelik hakkımı elimden alıyorsun vebalime giriyorsun. Bu da dedi evlilikle çocuğun ne alakası var nasıl bağdaştırıyorsun ikisini anlamıyorum (aaa acaba ne alakası var)
dedim peki şimdi istemiyorsun ne zaman istersin bi tarih ver 6 ay sonra mı 1 sene sonra mı. Yok tarih de veremiyorum dedi. Bende dedim o zaman hiç istemeyedebilirsin ses yok, madem çocuk istemiyorsun ben de seninle evli kalmayı istemiyorum artık. Sana bakacağıma hizmet edeceğime giderim anneme bakarım yaşlı tek yaşayan kadın en azından sevaba girerim iki durumda da evlat sahibi olamayacağım madem (elinde olmayan sebeplerden çocuğu olmasa böyle konuşmam sağlıklı olduğunu biliyorum) internetten dini videolar açtım hoca diyo vebaldir eşlerden biri istiyorsa diğeri yapmalıdır bi sorun yoksa. Dinledi bu sefer inkar ediyor ben çocuk istemiyorum demedim sen yanlış anladın. Çok sinir oldum bu gece salonda yat bundan sonra da salonda yat deyip gittim yanından.
Bu arada bu süreçte ettiğimiz kavgaları yazmamışım. Boşanma lara kadar gidiyorduk. Hergün evde rezillik çıkar mı?7 yıllık evliyim 5 yıl önceki halim gibisin çok üzüldüm senin için.Ben de çok üzüldüm bu konu yüzünden çok yıprandım aşırı fevri davrandım senin fevri konuşmanı duyunca aklıma benim konuşmalarım geldi ama bizde Adam haklıydı 5 yıl boyunca çocuk istemiyorum demişti .
Ben de he he Nasıl olsa evlenince ister diyerek önemsemedim gerçekten 5 yıl boyunca istemedi adam evliliğin 3. Yılında korunmayı bıraktım( o konuda bile birden ben hap kullanmicam diyip bıraktım adama sormadım bile ordada hatalydm) . Hatta o korunmaya basladı sonra ikna ettim bir şekilde hemen olmayacaktır nasıl olsa belki o sürede sende alışırsn fikre diye.
11 ay sonra hamile kaldım başta pek sevinmedihatta psikolojim bozuldu çocuğu istemiyor kafalarına girdim çok kötü oldum depresyona falan girdim sonra 4,5 aylık hamileyken sağlık sebeplerinden dolayı bebeği kaybettik.
Çok üzüldü çok pişman oldu başlarda istemediği için vicdan azabı bile çekmiş.
İki yılda benim psikolojimin düzelmesini bekledik 5 yıl dan sonra tekrar korunmayı bıraktık artık bana da çok üzülüyordu Çünkü kayıptn sonra da o da istemeye başladı olmadıama tüp bebek yaptık şimdi hamileyim O da çok istiyor .
Ben bunların hepsine niye anlattım biliyor musun gerçekten eğer eşlerden biri istemiyorsa o hamilelik zehir geçiyor .
Adam 5 yıldan sonra çocuk istemeye başladı ve 7 yılımız da hamile kaldım zamana bırak Biliyorum çok zor ama onun da bir zamanı var. bak Sen sinirli davrandıktan sonra ben öyle demedim istemiyorum demedim demiş.
Demek ki benim eşim kadar katı düşünmüyor bu konuda. Zamana bırak evliliğin iyiyse adam iyiyse yıkma yuvanı zaman ne gösterir bilinmez.
Allah şerrinizden korusun diyorumDaha önce de konu açmıştım aslında da profil ayarlarından dolayı eski mesajlarım görünmüyor sanırım. Özet geçeyim yaşlar 26-27 ben üniversitesen beri çok istiyordum çocuğumun olmasını onu doğru düzgün tertemiz yetiştirebilmeyi vatana millete dinine bağlı sağlam bi evlat yetiştirmek için hevesliydim 2 seneye yakın evliyiz, eşim çekimser davranıyordu veya çocukla ilgili düşüncelerini tam bilmiyordum. Açık açık sormam gerektiğini söylediniz eşime. Sordum bugün
Sonra da kocam çocuğa hiç bakmıyor, canım çıkıyor, duş bile alamıyorum diye konu açarsınız buraya. Benden demesiDaha önce de konu açmıştım aslında da profil ayarlarından dolayı eski mesajlarım görünmüyor sanırım. Özet geçeyim yaşlar 26-27 ben üniversitesen beri çok istiyordum çocuğumun olmasını onu doğru düzgün tertemiz yetiştirebilmeyi vatana millete dinine bağlı sağlam bi evlat yetiştirmek için hevesliydim 2 seneye yakın evliyiz, eşim çekimser davranıyordu veya çocukla ilgili düşüncelerini tam bilmiyordum. Açık açık sormam gerektiğini söylediniz eşime. Sordum bugün
Vayvayvayavy amanamanaöan nerden anldınız hemen şer şeytan kattınızAllah şerrinizden korusun diyorum
Ben kocanızın yerinde olsam çocuk için ölüp bitsem bile sizinle yapmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?