Çocuk isteme meselesi-2

Artı iki senedir evliler, iki ay değil yani
Ee yani çok da erken değil. Baştan deseymiş çocuk yapmayabiliriz ama yapabiliriz de. Böyle bir ikilemim var, emin değilim diye. Konu sahibi de ölçer tartar ona göre evlenirdi yani.
Adamın davranışı daha çok kızılmayı hak ediyor bence, konu sahibine göre.

Güzel özel bir konuyu konuşur gibi değil de sanki savaşa gitmeyi konuşur gibi konuşmuşsunuz Daha düzgün ve sakin bir dille konuşsaydınız belki adam da düzgün cevap verecekti. Önce adamı suçlamışsınız, bsonra din min iyice baskı kurmaya yönelmişsiniz. Şu şekilde konuşan biriyle zaten düzgün konuşamazsın

Konuya geleyim sanırım önceki konuya da yazdık adamın yaşı çok genç, sizin de keza 27 çocuk için hazır hissedilen bir yaş olmayabilir. Güzelce sorsaydınız adam belki söyleyecekti. Annelik hakkımı elimden aldın boşanırım gideirm mik mik mik demişsiniz şaka gibi daha 26 yaşındasınız yarın menapoza girmiyorsunuz kiAdamın yerinde olsam beğenmiyorsan çık git derim ancak bu üslubaZaten aceleniz nedir onu hiç anlamıyorum öyle yazmışsınız ki 40 yaşında girdiniz öldünüz bittiniz, 26 yaş ne ki bu aceleyle karşıdakine saldırmak neden??

Bence biraz durun çocuk lafı açmayın şöyle bir hafta geçsin. Sonra sakince sorun. Tarih veremiyorum nedir ayrıca adam da bir acaip, şimdi hazır değilim ama biraz daha zaman geçsin dersin mesela eyvallah da zaman veremiyorum neO zaman adam gibi bir şey söyle, hiç istemiyorsan şimdi söyle daha fazla hayat tüketemem o zaman dersiniz işte.

Anne olmak istediginizi anliyorum. Ama düsünsenize oturup ciddi ciddi bu konu konusulacak ve siz duygularinizi oldugu gibi ifaade ettikten sonra esiniz sinirleniyor, konu ta bosanmaya ve vebal almaya geliyor. Yani sizi uzun süredir oyaliyorsa bilmiyorum, ama bence cok sert konuya girmissiniz. Bir kadin mesela kendini hazir hissetmese ona da "kendini hazir hisset öyle" diyoruz. Ayni sekilde erkegin de sorumluluklarinin artacagi icin hazir hissetmesi lazim. Ancak öyle gereken esligi yapabilir size ve bebege baba olur. Yani yalnis anlamayin sizi kirmak adina söylemiyorum, ama bu önemli kararda kendi yogun duygularinizin yaninda esinizin duygularina da kulak verin. Daha iyi gelir iliskiniz acisindan

Çocuk istemeyen adamdan çocuk yapmak için her şeyi göze almak lazım maddi manevi Çelik gibi olmak lazım diye düşünüyorum. Büyük cesaret ve sorumluluk
Bence isteyen adam için bile aynı durum geçerli. Hep derim, kadınlar madden ve manen sadece kendilerine güvenip çocuk dünyaya getirmeli. Boşanma olur, eş işsiz kalabilir, ölebilir. Sonra olan hep çocuğa oluyor ne yazık ki. Bence siz eşinizle kendiniz de sakinken tekrar konuşun. Basit bir mesele değil bu. Ama yaşlarınız da çok genç, eşiniz bu sebepten çekimserse ona da anlayışla yaklaşın. Yok hiç istemiyorsa da kırıp dökmeden kendi yolunuzu çizersiniz.

Ama ikisi bu su zaman yapariz diye bir anlasma yapmamis galiba. Benim mesela bir kac tanidigim ekonomik durumlardan dolayi cocuk planlamalarini ertelediler. Kimin aklinda ne var bilemeyiz. Ama konu sahibinin duygulari ne kadar önemliyse esinin de duygulari önemli. Sert cikislqr sadece cikmaza sürükler

Evliligin ilk vakitleri ben de aynen boyle davraniyordum. Eşiniz gibi yani. Ben kim annelik kim ya, evlenince illa cocuk mu yapilacak ne alaka yani vs vs... Gercekten hic cocuk yapmama kararinda olan adam oturur ciddiyetle kararini ve sebebini konusur. Ama bunlar bildiginiz korkan birinin kaçamak cevaplari. Olgunca degil ama normal bir davranis. Asil sizin yaptiginiz anormal ve cok kirici. Esinizin yerinde olsam bu tepkinizi karsiliksiz birakmazdim. Dedigim gibi, sadece cocuk yapmak icin evlenmissiniz gibi olmus

Çocuk konusu çok hassas. Böyle agresiflikle bağırarak yatak ayırarak çözülecek birşey değil.
Zaten öncesinde hemen çocuk istemediğinizi konuşmuşsunuz, 2 yıl henüz erken geliyor olabilir. Sizin bu fevri çıkışlarınızda onu düşünmeye itiyor muhtemelen.

Adamı zorla baba yapamazsınız, her iki kişininde bebeği istemesi lazım. Yoksa baba sevgisi olmadan büyümüş sağlıksız birey yetiştirmiş olursunuz. Bence bu fevri halleri bırakın, bebek işinide biraz zamana yayın.

Anladığım kadarıyla eşiniz başından beri istemiyormuş zaten çekimser davranıyor demişsiniz. Keşke böyle önemli durumları önceden konuşsanız. Ben mesela kesinlikle çocuk istemiyorum ama bunu tabi ki evlenmeden söyleyeceğim. Hiç konusu açılmaması tuhaf olmuş.

İkimizin de yaşları genç anne baba olmak icin cok zamanınız var. Evliliğiniz de cok yeni. Çocuk çok büyük bir sorumluluk. Bence eşinizi hiç zorlamayın. Eğer yolunda giden bir evliliğiniz varsa akışına bırakın. Kariyerinize eğitiminize ağırlık verin. Cocuk olduktan sonra annelerin hayatı epey zorlaşıyor. Bu günlerin tadını çıkarın ne acelesi var? Eşiniz bence çekiniyor bu sorumluluktan kesinlikle olmaz dememiş zaten. cocuk anne icin de baba için de güzel bir hediye ama zamanında gelirse daha keyifli olur. İstemediğini söylediği halde zorlamanız sonrası olursa her durumda ben zaten istememiştim sen istedin gibi cümleler duyacaksınız ve bu hiç güzel bir şey değil. Sürece bırakın tatlı tatlı olsun..

İstemiyorsa istemez yani de sağlıklı olduğunu biliyorum demişsiniz nereden biliyorsunuz adamın başka kadından çocuğu var mı? Belki azosperm kısır vs.

Evlenmeden önce istemiyorum demedi, istiyordu ama hemen yapmayız diye konuştuk. En azından hiç yapmayı düşünmüyorum uzun süre vs demedi. Bu açıdan sinirleniyorum ben de bilseydim
Daha evleneli 2 yıl olmamış. Adam baştan demiş hemen yapmak istemiyorum diye biliyor muşsunuz. Aradan 5-10 yıl geçmemiş ki daha. Çok emin kararci dediğim dedik konuşma tarzınız var. Bu işler öyle eminim sağlıklı istiyorum yoksa boşasın analık hakkım var din iman dinlemez. Hayırlısı olsun deyin hayırlısı ise olsun deyin size tavsiyem.

Evlenmeden önce istemiyorum demedi, istiyordu ama hemen yapmayız diye konuştuk. En azından hiç yapmayı düşünmüyorum uzun süre vs demedi. Bu açıdan sinirleniyorum ben de bilseydim
7 yıllık evliyim 5 yıl önceki halim gibisin çok üzüldüm senin için.Ben de çok üzüldüm bu konu yüzünden çok yıprandım aşırı fevri davrandım senin fevri konuşmanı duyunca aklıma benim konuşmalarım geldi ama bizde Adam haklıydı 5 yıl boyunca çocuk istemiyorum demişti .
Ben de he he Nasıl olsa evlenince ister diyerek önemsemedim gerçekten 5 yıl boyunca istemedi adam evliliğin 3. Yılında korunmayı bıraktım( o konuda bile birden ben hap kullanmicam diyip bıraktım adama sormadım bile ordada hatalydm) . Hatta o korunmaya basladı sonra ikna ettim bir şekilde hemen olmayacaktır nasıl olsa belki o sürede sende alışırsn fikre diye.
11 ay sonra hamile kaldım başta pek sevinmedihatta psikolojim bozuldu çocuğu istemiyor kafalarına girdim çok kötü oldum depresyona falan girdim sonra 4,5 aylık hamileyken sağlık sebeplerinden dolayı bebeği kaybettik.
Çok üzüldü çok pişman oldu başlarda istemediği için vicdan azabı bile çekmiş.

İki yılda benim psikolojimin düzelmesini bekledik 5 yıl dan sonra tekrar korunmayı bıraktık artık bana da çok üzülüyordu Çünkü kayıptn sonra da o da istemeye başladı olmadıama tüp bebek yaptık şimdi hamileyim O da çok istiyor .
 Ben bunların hepsine niye anlattım biliyor musun gerçekten eğer eşlerden biri istemiyorsa o hamilelik zehir geçiyor .
Adam 5 yıldan sonra çocuk istemeye başladı ve 7 yılımız da hamile kaldım zamana bırak Biliyorum çok zor ama onun da bir zamanı var. bak Sen sinirli davrandıktan sonra ben öyle demedim istemiyorum demedim demiş.
Demek ki benim eşim kadar katı düşünmüyor bu konuda. Zamana bırak evliliğin iyiyse adam iyiyse yıkma yuvanı zaman ne gösterir bilinmez.

Hayır getirmiyor gerçekten.
zorla ve kandırmacayla resmen ikna ettim hamile kaldım hem hamileliğin çok kötü geçti psikolojik olrk hem çocuğumu kaybettim. Adamın Mı gunahına girdim ne
Gerçekten zorla hiç güzellik olmuyor agır ödedim bu davranışımın bedelini.

İstememesinin bir nedeni olmalı, konu biraz eksık gibi geldi bana ama neyse, verdiginiz tepkiyi abartılı buldum ben

Bu arada bu süreçte ettiğimiz kavgaları yazmamışım. Boşanma lara kadar gidiyorduk. Hergün evde rezillik çıkar mı?
Nasıl gözüm körelmişse artık. Allah'tan karşımda dunyanım en sakın en mantıklı adamı duruyordu da hayatımı bok etmeden cözdük bi şekilde

Allah şerrinizden korusun diyorum
Ben kocanızın yerinde olsam çocuk için ölüp bitsem bile sizinle yapmam

Sonra da kocam çocuğa hiç bakmıyor, canım çıkıyor, duş bile alamıyorum diye konu açarsınız buraya. Benden demesi

Eşiniz bencil biri fakat bu onun belli ki karakteri.. Evlenmeden önce konuşsaydı belki sizde ona göre bir karar alırdınız.

Hangi taraf olursa olsun çocuk istemiyorsa vardır bir bildiği.. İstemeyen bir insanın iyi bir ebeveyn olabileceğini düşünmüyorum. O yüzden lütfen eşinizi zorlamayın.

Evlenmeden önce çocuk düşünüyorduk. Evlilik içinde hem eşime %100 güvenim olmadığı için hem de o yükü alabileceğimi şu an düşünmediğim için erteledim. Eşim de hani çocuk deyip duruyor arada ama yapacak bir şey yok. Siz böyle agresif yaklaştıkça adamın korkusu ne bilmiyorum ama onu pekiştiriyorsunuzdur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…