Çocuk isteme meselesi-2

Çocuk içinde evlenmiş olabilirsiniz bu anormal bir durum değil.
Herksin evlilikten beklentisi farkli.
Kimi ister kimi istemez.
İstemeyenin baştan asla istemiyorum diye söylemesi gerekli.
Çünkü evlilikte normal şartlarda çocuk istenen birseydir.
Şuan fikri degismisse asla istemiyorsa onu da soylesin.
Bazıları diyor ya ben baştan diyeceğim sonra ona göre kabul etsin.
Kimisi baştan da söylese zamanla değişir diye o an he he diyebilir.
Evlilik çok kompleks birşey.
Sizin de yaşınız sınırda degil.
Biraz daha zaman verin ondan sonra adam hala istemiyorsa ona göre karar veriniz.

Gecen burda biri konu acmisti, ismi hatirimda degil.. ama esinin onceki evliliginden bir oglu vardi ve 2. esinden cocuk istemekten vazgecmisti filan. Biz seni kandirmis filan derken konu sahibi gayet ilimli yaklasti esine konuyu acti, esinin anlayacagi dilden.. bu nabza gore serbettir ayni zamanda.. esi baya ikna olmustu, altinda yatan sebep bazi korkulariydi adamin.

Yani sizde boyle bir durum var mi? Esin bazi seylerden korkuyor olmasin? Eger oyleyse bekle biraz uygunca sor soyle anlat derdini..

Eger sen istiyorsan esin istemiyorsa ve onceden konusunca sana istiyorum dediyse seni kandirmis oluyor..pek tabii bosanmaya hakkin var.. durum tersi olsaydi yine ayni seyi soylerdim..

Evlilikle cocugun ne alakasi var demesi ayrica komik

hayattab beklentileri bambaşka iki insanın birlikte mutlu olması çok zor eğer çocuk sizin için çok önemliyse ve eşiniz asla istemiyorsa zor bir durum yüksek ihtimalle ya ayrılıkla yada mutsuz bir babalıkla biter o iş. ilk ihitimal bence ikinciden iyi babası sevmeyen ilgilenmeyen bir çocuk büyütmek çok daha zor çocuksuz boşanmadan bence.

Evlenmeden önce istemiyorum demedi, istiyordu ama hemen yapmayız diye konuştuk. En azından hiç yapmayı düşünmüyorum uzun süre vs demedi. Bu açıdan sinirleniyorum ben de bilseydim
Sizi kandırmış, madem istemiyordu net olacaktı. İstemeyen birini baba yapmak çok büyük hata olur zaten. İyi düşünün kararınızı verin.

Ortak değerleriniz üzerinden yapmışsınız konuşmanızı ben tuhaf bulmadım.

Çocuk istemeyen insanlar mutlaka evlenmeden önce bunu belirtmeli. Hayatın olağan akışı olarak değerlendirildiği için karşı taraf üstüne düşmüyor bu konunun evlenmeden önce.

İnan aynı şeyleri yaşadım ilk nikah için başvuru yaparken sağlık ocağındaki hemşireye 2 yıl düşünmediğini söyledi ve benim bundan haberim yok orada öğrendim sonuç olarak 5 yıldır annelik hakkim elimden alındı çok üzüldüm üzüntüden saglik sorunları yaşadım çünkü evlenirken anne olmayı hayal etmiştim ama maalesef bencil insana denk geldim zamanı geriye alabilsem o sağlık ocağında onu terk ederdim ama maalesef hepsini yaşadım, artık hayal bile kurmuyorum en kötüsü bu sanırım umutlarının heycanlarinin elinden alınması umarım sürecin benimki kadar uzun sürmez...

Çok üzüldüm, bi insana şu cümleleri kurduruyorlar ya, altındaki kırgınlığı derinden hissettim. Dilerim her şey gönlünüzce olsun bu saatten sonra

O kadar yataklara düşecek kadar üzüldüysen boşansaydın kardeşim.çok kızıyorum her defasında çekilen bu gereksiz acılara.neden yani neden ?

öncelikle 2 yıldır evlisiniz ve eşinizle hiç çocuk konusunu konusmadınız mı? Değil evlilikte insan sevgiliyken, nişanlıyken konusuyor bunları. Gerçekten bunca zaman ne konuştunuz, neden bu kadar iletişim eksikliğiniz var anlamadım. Bir de evlilik eşittir çocuk lafına ben de katılmıyorum. Eşlerden biri de çocuk istemeyebilir, bu da gayet normal birşey. Biri istiyorsa diğeri yapmak zorunda diye birşey yok. Ortalık ilgisiz anne, babalardan geçilmiyor.

Açıkçası eşinizin yerinde olsam,beni sadece damızlık olarak görerek evlenmiş gibi davranan birinden bende çocuk sahibi olmak istemezdim. Ayrıca üslubunuzda çok itici. Eşinize din ile veya başka şekillerde baskı yapmak yerine,neden çocuk sahibi olmak istemediğini öğrenmelisiniz. Korkuları mı var,kendine mi güvenmiyor,size mi güvenmiyor sorun her ne ise bunu öğrenip ona göre bir yol izlemelisiniz. Eşinizle düzgün konuşun,unutmayın tatlı dil yılanı deliğinden çıkartır. Sorun her ne ise öğrenip,korkularını giderdikten sonra,sevdiğim adamdan çocuk sahibi olmak istiyorum tarzında güzel bir yaklaşımla ilerlerseniz mutlaka düşüncesi değişecektir.

Bu neyin kafası cidden? Burada yazan insanlar evlenmiş, sorumluluk almış ve anne babalığı düşünen insanlar. Cidden ne çok uç örnekler var.
Keşke çoğalmasak. Hem doğaya zarar hem de bir canın sorumluluğunu alamayacak insanlar ebeveyn hiç olmasa.
Ama kronik bir sıkıntı ki çağımızın erkeklerinde Peter pan sendromu var. Evlilik deyince toplumda kodlanmış bir gerçek var, o da çocuk. İki kişiden herhangi birinin çocuk isteği yoksa yola çıkmadan paylaşılmalı.
Başlık açan kişide klişe bir durum var. Kadınlar ilk evlendiğimizde acaba doğurgan mıyım? sorunsalı gelir aklımıza. Ya olmazsa endişesi düşer içimize. Erkek evliliğin ilk dönemi krallığında bir süre keyfini çıkarmak ister. Maddi sıkıntıları aşmış olmak, borçları ödemiş olmak, akşam gelince ayaklarımı uzatayım, rahat rahat sevişeyim ister.
Toplumun çok az bir kısmında bahsettiğiniz çocuğuna sahip çıkmayan zarar veren insanların olduğunu varsayıyorum. ya böyle insanlar baba olmamalı, koca olarak da seçilmemeli net. Bu kişiler kendilerini zaten belli ediyor.

Sakince konuşmayı deneseydiniz keşke. Tek tarafın istemesiyle olmuyor gerçekten. Neden istemediğini anlamaya çalışın yargılamadan, tartışmadan, vebal falan karıştırmadan. Belki bir sebebi vardır. Gerçekten istemiyor ve kararlıysa o zaman başka türlü düşünürsünüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…