Çocuk istemek ve istememek. Ben ne yapacağım?

izmirlii_94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2016
29
4
1
31
Herkese merhaba. Bu hesabı sizlere sormak, danışmak ve belki de içimdekileri dökmek için açtım çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemizde genetik olarak aşırı tüylenme var. Annemde, anneannemde, kuzenlerimde büyük ihtimalle kardeşim ve benim çocuklarımda da olacak ve basit bir tüylenmeden bahsetmiyorum. 12 yaşımdan beri dekoltemde(bildiğiniz boyun altında komple), çenemde, karnımda, sırtımda, kalça, bel kısmında kalın ve sık tüyler çıkıyor. Herhangi bir tedavisi yok, gitmediğimiz doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. 22 yaşımdayım ve senelerdir lazer, iğneli derken çektiğim acıları, harcadığım paraları, dalga geçen insanları, kendimi 2 sene eve kapatışımı, yaşadıklarımı bir ben bilirim.

Bu konuyu açma sebebimse şu; biriyle tanıştım, geçen sene hayatıma girdi, harika birisi ve evlenmeyi düşünüyor ama bendeki bu hastalık yüzünden ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünemiyorum. Aslında şu hayatta en çok istediğim şey kalabalık, mutlu bir aile sahibi olmak ama doğacak olan çocuklarıma ve torunlarıma yaşadıklarımı yaşatmak, 12 yaşımdaki kızımın çenesinde neden erkeklerden daha fazla kıl çıktığını açıklamak istemiyorum. Bu yüzden de erkek arkadaşımdan ayrılmayı ve hiç evlenmeyip tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama içimdeki hamile kalma isteğime de söz geçiremiyorum. Sizce ben ne yapayım? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız?
 
Teknoloji ve tıp çok hızlı gelişiyor.tıbbi cihazlar gelişiyor.sırf bu yüzden çocuk sahibi olmak istememek çok mantıksız...evlenip çocuk yapıp,o çocuk 12-13 yaşına gelene kadar 15 yıl var daha,nelere çözüm bulunacak.allah korusun başka genetik hastalığınız olsaydı,bu sorunun aslında ne kadar basit olduğunu anlardınız.
 
Elbette zordur ama hiçbir yöntem işe yaramıyorsa düzenli ağdaya gidilir en kötü.
Bunun için çocuk sahibi olmaktan vazgeçilir mi?

Mutlaka bir çaresi de vardır, şifayı aramaktan vazgeçmeyin.
sorun sadece düzenli ağda olsa keşke. Her gün ağdayla alırdım yüzümdekileri her gün de sert sert çıkmaya devam ederdi. O kadar neşeli sosyal bir çocuktum ki bu kıllardan sonra somurtkan insanlardan kaçan biri haline geldim. Çaresi bulamadım ben şimdiye kadar, doktorlar bile ilgilenmiyor doğru düzgün, bilemiyorum ne yapacağım
 
Lazer ve iğneli epilasyon hormonları dengeli çalışmayan insanlarda etkili değil.,
Bir endokrinoloji uzmanını muayene olun sorun varsa tedavisi de var inanın çözülür.
Bende yaşadım hatta ablam yıllarca mahvoldu ama atlattık çok şükür sizde atlatabilirsiniz bu kadar karamsar bakmayın sorununuza.
 
kaç tane endokrinoloji uzmanına gittim bir bilseniz. Aldactone, doğum kontrol ilaçları hepsini yıllarca kullandım ama testlerde bir sorun yok her şey normal hatta fazla doğurganız, sadece sebebi belli olmayan kıllar var. İğneli işe yaradı neyseki yüzümde ama lazer yaramıyor haklısınız o konuda
 
Bende çok kıllıyım. bende ada yaptrdımmı tumvucut yaparım hep. Goğuslerime kadar.. Ama 1 ay oldu doğum yapalı ve bebeğim tertemiz. İşin garibi eşimde çok kıllı. Yani ne olacağı belli olmuyo. Bunun için bu mukemmel annelik duygusunu tatmamak çok buyuk kayıp olur.
 
Çocuk sahibi olduğunuz zaman bu fikrin çok saçma birşey olduğunu anlayacaksınız...

Sonuçta hayati bir sorun değil, sizi hayattan bezdirse de sadece görsel bir sorun... Ve çocuğunuzda olacağı da kesin değil. Genetik olarak babasına benzeyebilir ya da size benzese bile böyle bir rahatsızlığı olmayabilir.

Böyle bir durum için aşkı, anneliği bir kenara atmaya düşünmeyin hiç...
 
pcos değil. Hormonal de değil çünkü testlerde ultrasonda sorun yok ailecek fazla doğurganız zaten. Sadece kıllar var ama sebebi yok. Bütün doktorlar mı sorunlu ki
 
Bende bu çirkin dunyaya cocuk doguramam diyeceksin sabdim. Yok yahu ne belli genetik olacagi. Olsa bile bir kadin anneligi yasamali. Zaten kucaklayinca tuy yumagi olsa bile iyiki yapmisim diyeceksin .
 
Zaten bizim de bebekken temiz oluyor dediğim gibi 10 12 yaşlarından sonra birden kapkara kıllarla kaplanıyoruz bir de ailecek beyaz tenliyiz. Hastalık olduğu için olmama gibi bir şansı yok maalesef
 
babasına benzese bile hastalık olduğu için herkeste oluyor maalesef zaten ben çok istiyorum ama sadece yaşadıklarımı onların da yaşamasını istemiyorum
 
Bende bu çirkin dunyaya cocuk doguramam diyeceksin sabdim. Yok yahu ne belli genetik olacagi. Olsa bile bir kadin anneligi yasamali. Zaten kucaklayinca tuy yumagi olsa bile iyiki yapmisim diyeceksin .
ben iyi yaptım derim ama onun gelecekteki hayatını zehir etmek istemiyorum. Ailede herkeste var onlarda da olacak maalesef. Tam ergenliğe gireceği en heyecanlı anlarını yaşayacağı sırada kızımın yüzünde sakallar çıkacak çözümü için iğneli epilasyon acısını çekecek hem de en deli dolu çağında
 
pcos değil. Hormonal de değil çünkü testlerde ultrasonda sorun yok ailecek fazla doğurganız zaten. Sadece kıllar var ama sebebi yok. Bütün doktorlar mı sorunlu ki

Pcos doğurganlığın fazla olmasından kaynaklıyo. Yumurta sayısı fazladır heray enaz 2-3 yumurta hayır ben çatlıyım banane kavgasına girdikleri için problem çıkıyo. 35 ten sonra normalde hamilelik şansı düşer pcosta artar .

Bakın yüzünüzde tüylenme olsa altını çiziyorum tüylenme ( kıllanma değil) problem yoktur.

Erkek tipi tüylenmeye hursitzm denir bunun enbüyük sebebide pcostur. Başka sebeplerde olabilir ama ilk araştırılması gereken budur.

Ultrasonda bişey çıkmadı dediniz karın bakıldıysa ve çatlıycak kadar çişiniz yoksa gözükmemiş olma ihtimali yüksek.

Hormonlarınız referans değerinin içinde ama sınırdaysa doktorun fark etmemesi normal . Çünkü sadece referansın dışına çıkanlara bakıyolar.
 

İlginç gerçekten kan tahlilleri normal ama size ilaç yazmışlar.
Allah yardımcın olsun canım inşallah kısa zamanda kurtulursun..
 
Benim de engelli bir arkadaşıma doktor yüzde 90 çocuğun özürlü olur demişti.
Ama oğlu sapasağlam maşallah. Yani bu işler belli olmuyor.
Sağlıklı hiçbir sorunu olmayan insanların da engelli bebeği olabiliyor. Ayrıca belki de oğlun olacak o zaman bu sorun da olmaz herhalde. Kaldı ki kızın olsa illa bu hastalık geçecek diye birşey yok.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…