Çocuk istemek ve istememek. Ben ne yapacağım?

Yazılan yorumlar hep doktora git daha iyisine git şu olmasın bu olmasın.Kız yıllardır bu sorunla uğraştığını gitmediği yer kalmadığını ifade ediyor iğneliye lazere bir sürü para döktüğünü söylüyor hala herkes şuraya git buraya git.Bu aynı çocuğu olmayan kadına konu komşunun verdiği akıla benziyor çocuğu olmayan kişi kendi çaresini aramıyormuşçasına.Sizde belli ki hirsutizm var ve bahsettiğiniz ilaçlar+kozmetik tedaviler dışında da tedavisi pek yok ki her şey de normalmiş kıl reseptörünüz fazla genetik olarak.İğneliden sonra bahsettiğiniz yerlerden çıkmıyorsa eşiniz de sorun yaratmaz merak etmeyin iğneliden epey fayda görmüşsünüzdür diye umut ediyorum o gerçekten etkili bir tedavi.Malesef ailenin sahip olduğu çok hastalık var genetk olarak daha ağır hastalıklar da var nasıl anneniz ve diğer aile bireyleri kendilerini anne olmaktan mahrum etmediyse siz de etmeyin zamanı geldiğinde kızınıza da her tür desteği verirsiniz bu konuda o zamana aletler de daha gelişir zaten

benim kızımla hiçbir ortak noktam yok, ben beyazım o buğday tenli, ben renkli gözlüyüm o çekik kara gözlü, bende kirpik yok o sürmeli, benim saçlar kedi tüyü onunkiler rapunzel kısaca hiçbir genetik özelliğimi aktaramamışım çocuğa, siz nerden biliyorsunuz aktaracağınızı? nerden biliyorsunuz kızınız olacağını? kaldı ki kıllı olsun ne olur ki, sanki ciddi bir genetik hastalığınız var... bu düşünceyle çok uzunlar, çok kısalar, kıllılar, keller, şişmanlar evlenmesin ki çocukları de öyle olmasın... sadece toplumun normal!!! kabul ettikleri mi evlenip neslini devam ettirsin...

Bu sorunla yıllarca mücadele etmiş birine bu yargılayıcı yaklaşım niye belli ki kendi sıkıntı çekmiş evladı çeksin istemiyor paylaşmak istemiş hemen nerden biliyorsun diye yargılamaya girmişsiniz bile üzücü gerçekten

Dert mi bu ayol, sen doğurup büyütena kadar ne epilasyon yöntemleri çıkar kıllar tarihe karışır , hem belki 2-3 tane oğlun olacak :)

Bu konu çok kişisel tabiki..
Evlendikten sonra çıkan rahatsızlıklar da var ya da doğarken olmayıp sonradan edindiğimiz..
Çok yönlü bi konu ne desek kişisel kararımız..
Çözümsüz değil ölümcül değil rahatsızlığınız kendinizi cezalandirmayin derim..

Böyle bi sorunum vardı epilasyon ile kontrol altına aldım.. diyeceksiniz.. utanarak üzülerek değil.. ağda epilasyon her kadının derdi belki sizin daha fazla ama bu bir hata ya da suç değil ki.. utanmayin lütfen..

hmmm peki o zaman konu sahibi asla evlenmesin ve çocuk yapmasın o da kıllı olur maazallah, insanın başına daha kötü ne gelebilir ki

mi diyelim?

hmmm peki o zaman konu sahibi asla evlenmesin ve çocuk yapmasın o da kıllı olur maazallah, insanın başına daha kötü ne gelebilir ki

mi diyelim?
Sizin yaptığınız gibi yaklaşıma da gerek yok ünlemlerle nerden biliyorsun diye diye , kişi ne psikolojik zorluklr fiziksel acılar yaşamış bilemezsiniz dışardan kolaydır her şey yaşayan anlar hemen yargılamaya gerek yok daha tatlı dille bu kadar hayati bir konu olmadığı anlatılabilir gayet.

insan severse inan her şeyini görmezden geliyor ya çekinme bu konuda bence eğer sen utana sıkıla söylersen o zaten kötü algılar ama normal bir şey gibi bahset böyle çok da takmıyormuş gibi oda takmaz

Beni anladığınız için çok teşekkür ederim. Bazı insanlar yaşamadıkları için hemen yargılama yolundalar gerçi bir kadında her gün ağdayla alınsa bile sakal çıkmasının, sırtında siyah siyah 1 2 cm uzunluğunda kıllar olmasının ne demek olduğu tahmin etmek, anlamak kadınsal açıdan zor olmasa gerek
Evet iğneli çok şükür ki işime yaradı ama ben bile bu yaşadıklarımdan dolayı anneme bu kadar kızgınken benim aynı şeyleri çocuğuma yaşatmam çok acımasızca geliyor

çünkü bu bir hastalık ailedeki her çocukta var, kız olmasa bile oğullarımın kızlarına geçecek çünkü HASTALIK. Normal bir kıl tüy seviyesinden bahsetmiyorum. Her gün ağdayla alınmasına rağmen erkek gibi çıkan sakallardan, favorilerden bahsediyorum ki sadece yüzle de sınırlı değil. Her gün almanıza rağmen böyle bir şey yaşamak, lisede ortaokulda çocukların her gün o rapunzel saçlı çocuğunuzla dalga geçmesini, psikolojisini altüst etmesini ister miydiniz siz bir düşünün isterseniz. Yargılamak en kolayı.

Endişelerini anlıyorum. İstemiyorsan çocuk doğurmazsın. Yeter ki evleneceğin kişi de hem fikir olsun.

Benim bildiğim genetik bir problemim yok, ama yine de şu yaşıma rağmen çocuk doğurma gibi bir isteğim de yok. Hayırlısı neyse onu versin Rabbim.

Zaten doğurmaya gönüllü bir sürü kadın var. Var olan kimsesiz 1-2 çocuğa annelik yapmak çok daha çekici bir fikir gibi geliyor .

Evet canım anlıyorum bakma sen herkes akıl verir böyle konularda , iğneliye devam et bence yılma ondan.Ailesel çok hastalık var daha kötüleri de var inan , eşin çok kıllı olmazsa çocuğun biraz dengelenebilir zaten , kendini anne olmaktan mahrum etme derim sen zaten bu konuda deneyimlisin kendi kızını da olursa yönlendirirsin.Annelerimiz de istemez sonuçta bazı şeyler kişinin elinde değil, küçük yaşta görünen yerleri ağda ile halledersiniz sonra da direk iğneliye başlar. Diane 35 mi kullandın sen dk hapı?Bir de çok çabuk mu çıkıyor kıllar ağda bir hafta götürmüyor mu en azından?

iğneli de çok acıtıyor ya kıyamıyorum ya benim yüzümden gencecik yaşta o acıyı çekmesine
diane 35 kullandım bir ara yasmin de kullandım aldactone la birlikte

iğneli de çok acıtıyor ya kıyamıyorum ya benim yüzümden gencecik yaşta o acıyı çekmesine
diane 35 kullandım bir ara yasmin de kullandım aldactone la birlikte
Ailenizdeki erkek bireylerde de var mı bu sorun ya da onlar için de aşırı sorun oluşturuyor mu? Kıbrısta falan tüp bebekle cinsiyet seçimi yapılabiliyor erkek bebekler daha şanslıysa tıbbi nedenden böyle bir yol da denenebilir.

onu da düşündüm de anneannemde vardı dayımın çocuklarında da var maalesef yani erkek olsa bile geçiyor

Dusundum ve bu mesajiniz uzerine cocuk yapmamaniz gerektigine karar verdim. Kesinlikle cocuk yapmayin siz.

Tamam yahu ikna oldum, yapmasin cocuk falan. Killi olmak dert mi dedim diye nasil kotu bir insanmisim evet killi olmak buyuk bir der killilar cocuk yapmasin, genetigini aktarmasin, bitti uzatmayin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…