- Konu Sahibi izmirlii_94
-
Ben esmer oldugum için sanslym pek belli olmuyo yoksa bende de var kıl tuyfazla beyazım ben zaten ağda yaptırıyorum komple
böbrek üstü bezlerinden kaynaklıymış
Bu sorunla yıllarca mücadele etmiş birine bu yargılayıcı yaklaşım niye belli ki kendi sıkıntı çekmiş evladı çeksin istemiyor paylaşmak istemiş hemen nerden biliyorsun diye yargılamaya girmişsiniz bile üzücü gerçektenbenim kızımla hiçbir ortak noktam yok, ben beyazım o buğday tenli, ben renkli gözlüyüm o çekik kara gözlü, bende kirpik yok o sürmeli, benim saçlar kedi tüyü onunkiler rapunzelkısaca hiçbir genetik özelliğimi aktaramamışım çocuğa, siz nerden biliyorsunuz aktaracağınızı? nerden biliyorsunuz kızınız olacağını? kaldı ki kıllı olsun ne olur ki, sanki ciddi bir genetik hastalığınız var... bu düşünceyle çok uzunlar, çok kısalar, kıllılar, keller, şişmanlar evlenmesin ki çocukları de öyle olmasın... sadece toplumun normal!!! kabul ettikleri mi evlenip neslini devam ettirsin...
Dert mi bu ayol, sen doğurup büyütena kadar ne epilasyon yöntemleri çıkar kıllar tarihe karışır , hem belki 2-3 tane oğlun olacak :)Herkese merhaba. Bu hesabı sizlere sormak, danışmak ve belki de içimdekileri dökmek için açtım çünkü ne yapacağımı bilemiyorum. Ailemizde genetik olarak aşırı tüylenme var. Annemde, anneannemde, kuzenlerimde büyük ihtimalle kardeşim ve benim çocuklarımda da olacak ve basit bir tüylenmeden bahsetmiyorum. 12 yaşımdan beri dekoltemde(bildiğiniz boyun altında komple), çenemde, karnımda, sırtımda, kalça, bel kısmında kalın ve sık tüyler çıkıyor. Herhangi bir tedavisi yok, gitmediğimiz doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. 22 yaşımdayım ve senelerdir lazer, iğneli derken çektiğim acıları, harcadığım paraları, dalga geçen insanları, kendimi 2 sene eve kapatışımı, yaşadıklarımı bir ben bilirim.
Bu konuyu açma sebebimse şu; biriyle tanıştım, geçen sene hayatıma girdi, harika birisi ve evlenmeyi düşünüyor ama bendeki bu hastalık yüzünden ne evlenmeyi ne de çocuk sahibi olmayı düşünemiyorum. Aslında şu hayatta en çok istediğim şey kalabalık, mutlu bir aile sahibi olmak ama doğacak olan çocuklarıma ve torunlarıma yaşadıklarımı yaşatmak, 12 yaşımdaki kızımın çenesinde neden erkeklerden daha fazla kıl çıktığını açıklamak istemiyorum. Bu yüzden de erkek arkadaşımdan ayrılmayı ve hiç evlenmeyip tek başıma yaşamayı düşünüyorum ama içimdeki hamile kalma isteğime de söz geçiremiyorum. Sizce ben ne yapayım? Benim yerimde olsanız siz ne yapardınız?
haklısınız ama ne biliyim utanıyorum işte
bir de o sizin dediğiniz dilsiz aile konusunda çok haklısınız mutlulardır eminim ki ama yine de ben mesela çocuğumun dilsiz olacağını biliyorsam bunu ona yaşatmak ister miyim, böyle bir hakkım olmadığını düşünüyorum yine de. O yüzden kafama takılıyor.
Bu sorunla yıllarca mücadele etmiş birine bu yargılayıcı yaklaşım niye belli ki kendi sıkıntı çekmiş evladı çeksin istemiyor paylaşmak istemiş hemen nerden biliyorsun diye yargılamaya girmişsiniz bile üzücü gerçekten
Sizin yaptığınız gibi yaklaşıma da gerek yok ünlemlerle nerden biliyorsun diye diye , kişi ne psikolojik zorluklr fiziksel acılar yaşamış bilemezsiniz dışardan kolaydır her şey yaşayan anlar hemen yargılamaya gerek yok daha tatlı dille bu kadar hayati bir konu olmadığı anlatılabilir gayet.hmmm peki o zaman konu sahibi asla evlenmesin ve çocuk yapmasın o da kıllı olur maazallah, insanın başına daha kötü ne gelebilir ki
mi diyelim?
insan severse inan her şeyini görmezden geliyor ya çekinme bu konuda bence eğer sen utana sıkıla söylersen o zaten kötü algılar ama normal bir şey gibi bahset böyle çok da takmıyormuş gibi oda takmazo yüzden doğum kontrol haplarını veriyorlar ama işe yaramadı maalesef. Çünkü benim hormonlarla alakalı değil sanırım böbrek üstü bezlerinden kaynaklı bir şeymiş. Yapıyorum zaten ama öyle olduğunu bilmek bile çok kötü bir şey bence hele erkek açısından düşünemiyorum, utanıyorum da nasıl söylenir ki
Beni anladığınız için çok teşekkür ederim. Bazı insanlar yaşamadıkları için hemen yargılama yolundalar gerçi bir kadında her gün ağdayla alınsa bile sakal çıkmasının, sırtında siyah siyah 1 2 cm uzunluğunda kıllar olmasının ne demek olduğu tahmin etmek, anlamak kadınsal açıdan zor olmasa gerekYazılan yorumlar hep doktora git daha iyisine git şu olmasın bu olmasın.Kız yıllardır bu sorunla uğraştığını gitmediği yer kalmadığını ifade ediyor iğneliye lazere bir sürü para döktüğünü söylüyor hala herkes şuraya git buraya git.Bu aynı çocuğu olmayan kadına konu komşunun verdiği akıla benziyor çocuğu olmayan kişi kendi çaresini aramıyormuşçasına.Sizde belli ki hirsutizm var ve bahsettiğiniz ilaçlar+kozmetik tedaviler dışında da tedavisi pek yok ki her şey de normalmiş kıl reseptörünüz fazla genetik olarak.İğneliden sonra bahsettiğiniz yerlerden çıkmıyorsa eşiniz de sorun yaratmaz merak etmeyin iğneliden epey fayda görmüşsünüzdür diye umut ediyorum o gerçekten etkili bir tedavi.Malesef ailenin sahip olduğu çok hastalık var genetk olarak daha ağır hastalıklar da var nasıl anneniz ve diğer aile bireyleri kendilerini anne olmaktan mahrum etmediyse siz de etmeyin zamanı geldiğinde kızınıza da her tür desteği verirsiniz bu konuda o zamana aletler de daha gelişir zaten
çünkü bu bir hastalık ailedeki her çocukta var, kız olmasa bile oğullarımın kızlarına geçecek çünkü HASTALIK. Normal bir kıl tüy seviyesinden bahsetmiyorum. Her gün ağdayla alınmasına rağmen erkek gibi çıkan sakallardan, favorilerden bahsediyorum ki sadece yüzle de sınırlı değil. Her gün almanıza rağmen böyle bir şey yaşamak, lisede ortaokulda çocukların her gün o rapunzel saçlı çocuğunuzla dalga geçmesini, psikolojisini altüst etmesini ister miydiniz siz bir düşünün isterseniz. Yargılamak en kolayı.benim kızımla hiçbir ortak noktam yok, ben beyazım o buğday tenli, ben renkli gözlüyüm o çekik kara gözlü, bende kirpik yok o sürmeli, benim saçlar kedi tüyü onunkiler rapunzelkısaca hiçbir genetik özelliğimi aktaramamışım çocuğa, siz nerden biliyorsunuz aktaracağınızı? nerden biliyorsunuz kızınız olacağını? kaldı ki kıllı olsun ne olur ki, sanki ciddi bir genetik hastalığınız var... bu düşünceyle çok uzunlar, çok kısalar, kıllılar, keller, şişmanlar evlenmesin ki çocukları de öyle olmasın... sadece toplumun normal!!! kabul ettikleri mi evlenip neslini devam ettirsin...
Evet canım anlıyorum bakma sen herkes akıl verir böyle konularda , iğneliye devam et bence yılma ondan.Ailesel çok hastalık var daha kötüleri de var inan , eşin çok kıllı olmazsa çocuğun biraz dengelenebilir zaten , kendini anne olmaktan mahrum etme derim sen zaten bu konuda deneyimlisin kendi kızını da olursa yönlendirirsin.Annelerimiz de istemez sonuçta bazı şeyler kişinin elinde değil, küçük yaşta görünen yerleri ağda ile halledersiniz sonra da direk iğneliye başlar. Diane 35 mi kullandın sen dk hapı?Bir de çok çabuk mu çıkıyor kıllar ağda bir hafta götürmüyor mu en azından?Beni anladığınız için çok teşekkür ederim. Bazı insanlar yaşamadıkları için hemen yargılama yolundalar gerçi bir kadında her gün ağdayla alınsa bile sakal çıkmasının, sırtında siyah siyah 1 2 cm uzunluğunda kıllar olmasının ne demek olduğu tahmin etmek, anlamak kadınsal açıdan zor olmasa gerek
Evet iğneli çok şükür ki işime yaradı ama ben bile bu yaşadıklarımdan dolayı anneme bu kadar kızgınken benim aynı şeyleri çocuğuma yaşatmam çok acımasızca geliyor
iğneli de çok acıtıyor ya kıyamıyorum ya benim yüzümden gencecik yaşta o acıyı çekmesineEvet canım anlıyorum bakma sen herkes akıl verir böyle konularda , iğneliye devam et bence yılma ondan.Ailesel çok hastalık var daha kötüleri de var inan , eşin çok kıllı olmazsa çocuğun biraz dengelenebilir zaten , kendini anne olmaktan mahrum etme derim sen zaten bu konuda deneyimlisin kendi kızını da olursa yönlendirirsin.Annelerimiz de istemez sonuçta bazı şeyler kişinin elinde değil, küçük yaşta görünen yerleri ağda ile halledersiniz sonra da direk iğneliye başlar. Diane 35 mi kullandın sen dk hapı?
Ailenizdeki erkek bireylerde de var mı bu sorun ya da onlar için de aşırı sorun oluşturuyor mu? Kıbrısta falan tüp bebekle cinsiyet seçimi yapılabiliyor erkek bebekler daha şanslıysa tıbbi nedenden böyle bir yol da denenebilir.iğneli de çok acıtıyor ya kıyamıyorum ya benim yüzümden gencecik yaşta o acıyı çekmesine
diane 35 kullandım bir ara yasmin de kullandım aldactone la birlikte
onu da düşündüm de anneannemde vardı dayımın çocuklarında da var maalesef yani erkek olsa bile geçiyorAilenizdeki erkek bireylerde de var mı bu sorun ya da onlar için de aşırı sorun oluşturuyor mu? Kıbrısta falan tüp bebekle cinsiyet seçimi yapılabiliyor erkek bebekler daha şanslıysa tıbbi nedenden böyle bir yol da denenebilir.
çünkü bu bir hastalık ailedeki her çocukta var, kız olmasa bile oğullarımın kızlarına geçecek çünkü HASTALIK. Normal bir kıl tüy seviyesinden bahsetmiyorum. Her gün ağdayla alınmasına rağmen erkek gibi çıkan sakallardan, favorilerden bahsediyorum ki sadece yüzle de sınırlı değil. Her gün almanıza rağmen böyle bir şey yaşamak, lisede ortaokulda çocukların her gün o rapunzel saçlı çocuğunuzla dalga geçmesini, psikolojisini altüst etmesini ister miydiniz siz bir düşünün isterseniz. Yargılamak en kolayı.
Sizin yaptığınız gibi yaklaşıma da gerek yok ünlemlerle nerden biliyorsun diye diye , kişi ne psikolojik zorluklr fiziksel acılar yaşamış bilemezsiniz dışardan kolaydır her şey yaşayan anlar hemen yargılamaya gerek yok daha tatlı dille bu kadar hayati bir konu olmadığı anlatılabilir gayet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?