Sizin yazdıklarınızı ve duygularınızı paylaşmıyor diye neden tepki veriyorsunuz ben koalinayı çok iyi anlıyorum bende hamile kalacağıma hasta olmayı tercih ederim herkes çocuk bebek sevmek zorunda mi anlamıyorum ki alttan alttan laf sokmalar falanIlk mesajda bunun hortlayan bir konu olduğunu anladım ve altta takviminiz çıkınca sevindim. Ta ki bu yoruma kadar.
Ne kadar üzüldüğümü anlatamam. Yazmak istediklerimi yazmayacağım.
Allah inşallah acısını yaşatmaz.
Hayir ya salak, uc korunuyorsa bir geri cekilme. Onu da korundum saniyor.Eşin nasıl korundu pre. Le hamile kaldım deme
Hayir ya salak, uc korunuyorsa bir geri cekilme. Onu da korundum saniyor.
Hayatının en büyük hatasını yaparsın bana göre...Çocuğun olupta, onun kokusunu aldığın zaman, kendine öyle kızacaksınki.. neden bugüne kadar yapmadım diye. Ünlü sanatçılara sorduklarında, çocuk yapmadığınıza pişmanmısınız diye? Hepside hayattaki en büyük pişmanlığım diyorlar..ayrıca şimdi çocuk yapabileceğini biliyorsun için rahat, ama çocuk yapma yaşını geçince öyle derin bir pişmanlık duyacaksınki...Çocuk insan için yaşam sevinci, hayat amacı, sonsuz mutluluk kaynağıdır. Çocuğun olduktan sonra diyeceksinki, ben boşa yaşamaışım bunca yaşıma kadar... bu anlattıklarım bile yetmez çocuk sevgisine, ne yeğen, ne kardeş, ne anne nede baba tüm bunların üzerinde bir sevgidir çocuk sevgisi... ve daha ifade edemeyeceğim güzel duygular, sadece doğruranların anlayacağı...Ben de şuraya bir konu kondurayım
Çocuk konusunu aklımın ucuyla bile düşüneceğime ihtimal vermezdim ama geçen haftalarda aldığım ve çok içimin yandığı bir haber beni bunu düşünmeye itti. Bu kötü haber beni o kadar etkiledi ki beni geceleri uyuyamıyorum, inanılmaz içim sıkılıyor artık bitik düştüm. Bugün doktora gidip hazır sinüzitken durumu, yorgunluğumu, uyuyamadığımı anlattım ve 2 gün rapor alıp inzivaya çekildim.
3 sene bitti evliliğimizde, yaş oldu 31. Evet çocuk hiç istemedim hala da istemiyorum. Eşim de en az benim kadar istemez. Bu kafayla gidersek ömrümüzün sonuna kadar istememeye devam ederiz. Hiç çocuk ihtiyacı veya özlemi yaşamıyoruz, ailem sağ oldukça yaşamayacağımı da düşünüyorum çünkü hali hazırda olan bağlarım bana yeterli geliyor. Ama bir yandan da içim acıyarak yıllarca bir arada olamayacağımızı düşünüyorum. 45- 50 yaşıma geldiğimde, kardeşlerimin hepsi bir yere dağıldığında ve belki annem babam hayatta olmadığında ne yaparım?
Yalnız kalma korkusu ile çocuk yapmak çok bencilce bir düşünce ama yine de düşünmeden edemiyorum. Kötü zamanlarda kenetlenen aileleri gördükçe ileride hiç böyle olamayacağız, yalnız başımıza ne yaparız diyorum. Eşimle bu konuyu pek de ciddi konuşmadım, şu an için ne düşündüğümü tam olarak bilemiyorum zaten. Bir ara 50-60 yaşlarında (tabi o yaşları görürsek) ne kadar yalnız olacağımızdan bahsettim. Birimizden biri vefat ederse manevi olarak çok eksik kalırız dedim. O da ciddiye almadı tabi, git evlen dedi bana
Benim gibi hiç çocuk istemeyenlerin olduğunu biliyorum. Acaba onlar zor zamanlar geçirdiler mi, böyle zamanlarda neler yaptılar? Bu konuda inanılmaz katıyken az da olsa acaba mı demem beni şoklara uğratıyor. Bu konuda başkasının lafıyla hareket edilmez ama birilerinin de çıkıp "kaynım istemedi ve çocuk yapmadı, şu yaşında ama çok da mutlu" örneklerini vermesine ihtiyacım var.
NOT=Eşim ve ailesi konusunda yaşadığım sıkıntılar ciddi anlamda düzeldi.
Tamam ben sizi anladım ama demek istediğim “inşallah kanserimdir” falan gibi ağır laflar kullanmanız.Benim dusuncelerim her zaman boyleydi.
Annelik konusunda sorun olmaz soeun benim duygularim ve hayatim. Bir cok iyi anneden daha iyi anne olacagima eminim ama kendimden ne kadar calarim, 10 sene sonra ne dusunurum oralari kestiremiyorum.
Cok isteyen insanlar dahi hamile kalinca bunalima giriyor, dogunca bebeklerini kabullenemeyen arkadaslarim var.
Ben sadece cocuk sevmeyen bir insanim, icim kabarmiyor, hayatimi adamak istemiyorum. Evime gelip rahat rahat takilmak,kimseye gore hayatimi planlamamak, gece yarisi cikip gidebilmek gibi seyleri seviyorum.
Hamile kalma ihtimalim cok yuksek degildi,ilk defa korunmasiz iliski yasamiyoruz. Iliski olan tarih yumurtlama tarihimden uzakti. Yaslarimiz cok iyi degil. Doktorlar da 35e kadar oldu oldu sonrasi cok zor dediler yumurtalar icin. Yani artik bi rahatlik, hemen de hamile kalamam yastan dolati gibi bir dusunce cokmustu sanirim.
Psikolojik destek almam bir seyi degistirmez yine ayni dusuncelerim olacak. Ancak bebek sahibi olup dusunduvum sekilde hissetmezsem mutlu olurum ki bu da buyuk bir risk.
Iste dogurmaya bile emin degilim.Tamam ben sizi anladım ama demek istediğim “inşallah kanserimdir” falan gibi ağır laflar kullanmanız.
Bakın ben geçenlerde burda bir konuda okudum. Kadın üzüntüden hamileyken lösemi oluyor. Ve bebeği doğuyor ama bebek annesiz büyüyor.
Bu sebeple hiçbir zaman ağır laflar edilmemeli, eğer olmuşsa ve bunu doğuracağım da diyorsanız tadına varılması düşüncesindeyim.
Zaten bi sen kaldinHiç istemedik hala istemiyoruz çok dikkat ediyoruz korunurken bu yüzden
Hamile kalsın Allah korusun intihar ederim heralde
Hayırlı olsun
Ben de o moddaydim ama basa gelince kalakaliyorsun
Sonra kendi salakligimizin cezasini ona cektirecegime kendim cekeyim diyorsun.
Omur boyu cekilir mi
Bikar miyim
Paramiz yeter mi
Ve bilimum seyi dusunuyorsun
Tabi daha kese veya kalp atisi gormedik, diyorum insallah bos gebeli kfalan oyle biseydir de temizce kurtulurum.
Bir yerde de kanser durumlarinda da pozitif cikabildigini okumustum,kanserimdir insallah diyorum
Hic mi hic istemiyorum ama elle tutulur bir sebebim olmadigi icin sonlandiramiyorum da. Sebep ne; keyfim
Hamikelik super gecti benim
Yani sevgi konusunda suphem yok tabi ki severim ama hic cocuk istemeyen birini anlayacak pek insan yok. O yuzden emrak ediyorum cocuk dogduktan sonra kafami taslara vurur muyum acabaHamikelik super gecti benim
Keşke ordan büyütseydim
Şaka bi yana...8.aya kadar rahattim epey...sonradan canavarlaştı...
Genel olarak iyi ki diyorum tabi...benimde aldırma düşuncem vardi,daha dogrusu gidp geliyordu bu düşünce...bir insan saat başı kararını değiştirir mi? Tam da öyleydim...
Bence aldırma...
Çok ağır laflar ediyorsunuz, umarım bu laflarla sınanmazsınız.Iste dogurmaya bile emin degilim.
O kadar mutsuzum ki yani bir hastalik tedavisi gormeyi tercih ederim.
Ben yeterince korundum dha nasil korunabilirdim? Ayrica uzun bir ameliyat sureci gecirdim ve uzun zamandir ailemleydim. Evime geleli bir kac hafta oldu. Onca mr tomografi, ilac, antibiyotikten sonra nasil oldu senelerdie olmayan sey hala sasiriyorum. Yumurtlama tarihim bile degildi. Hala baaka bir sey olabilecegini dusunuyorumBunlar çok dehşet düşünceler. Kanser olmuşumdur falan hic sağlıklı düşünceler degil. Hastalık diyorsun dış gebelik diye bir sey var bu sebepten ölümden dönen kadınlar var. Bir şey temenni ederken hayırlısını dilemek daha iyi değil mi? Bu kadar istemiyorsan korunabilirdin.
Ama bu çocuk yıllarca sana yapışik olmayacak kiii anneanesi babaannesi dedesi falan var...yanilmiyorsam yakindinizBenim dusuncelerim her zaman boyleydi.
Annelik konusunda sorun olmaz soeun benim duygularim ve hayatim. Bir cok iyi anneden daha iyi anne olacagima eminim ama kendimden ne kadar calarim, 10 sene sonra ne dusunurum oralari kestiremiyorum.
Cok isteyen insanlar dahi hamile kalinca bunalima giriyor, dogunca bebeklerini kabullenemeyen arkadaslarim var.
Ben sadece cocuk sevmeyen bir insanim, icim kabarmiyor, hayatimi adamak istemiyorum. Evime gelip rahat rahat takilmak,kimseye gore hayatimi planlamamak, gece yarisi cikip gidebilmek gibi seyleri seviyorum.
Hamile kalma ihtimalim cok yuksek degildi,ilk defa korunmasiz iliski yasamiyoruz. Iliski olan tarih yumurtlama tarihimden uzakti. Yaslarimiz cok iyi degil. Doktorlar da 35e kadar oldu oldu sonrasi cok zor dediler yumurtalar icin. Yani artik bi rahatlik, hemen de hamile kalamam yastan dolati gibi bir dusunce cokmustu sanirim.
Psikolojik destek almam bir seyi degistirmez yine ayni dusuncelerim olacak. Ancak bebek sahibi olup dusunduvum sekilde hissetmezsem mutlu olurum ki bu da buyuk bir risk.
Annemler cok uzak, esimin ailesi ise genelde yazlikta yani bir kac saat mesafe var. Gece birak cik diyebilecegim kimse yok simdilik maalesef :)Ama bu çocuk yıllarca sana yapışik olmayacak kiii anneanesi babaannesi dedesi falan var...yanilmiyorsam yakindiniz
Misal 2 3 sene sonra onlara birakip gece cikabilirsiniz...yada kreş yaşı gelecek falan fistan...18 ine kadar eteginde mi gezdirmeyi planliyorsun
İlk bir süre sıkar tabi..ben hic unutmam dogum yaptım o hafta sağlık ocagina gittik bebekleYani sevgi konusunda suphem yok tabi ki severim ama hic cocuk istemeyen birini anlayacak pek insan yok. O yuzden emrak ediyorum cocuk dogduktan sonra kafami taslara vurur muyum acaba
Çocuklarım var.hiç düşünmedim bidaha spiralle 6 sene sonra tesaduf bi şekilde hamile oldugumu ögrendim.6 haftalıktı kanamam vardı.çok ağladım üzüldüm 1 ay sonrada düşük yaptım.ama o pişmanlığı canımın yanmasını anlatamam.şuan kendimi o kadar suçluyorum ki öyle şeyler düşündüğüm için.rabbimden nasibimde varsa inşallah bidaha verir diye dua ediyorum.Aklına öyle şeyler getirme inan kendi isteğinle bile son versen büyük yıkım yaşıyo insanYani sevgi konusunda suphem yok tabi ki severim ama hic cocuk istemeyen birini anlayacak pek insan yok. O yuzden emrak ediyorum cocuk dogduktan sonra kafami taslara vurur muyum acaba
O iste sıkıntı...teslim etmek icin guvendigin birinin olmamasi cok büyük şansızlıkAnnemler cok uzak, esimin ailesi ise genelde yazlikta yani bir kac saat mesafe var. Gece birak cik diyebilecegim kimse yok simdilik maalesef :)
Cıkss isteyenler yapsın benanaZaten bi sen kaldinbi de bi uye daha unuttum simdi adını...ama benim hala umudum var bu şoku tadacaksiniz
Ben yeterince korundum dha nasil korunabilirdim? Ayrica uzun bir ameliyat sureci gecirdim ve uzun zamandir ailemleydim. Evime geleli bir kac hafta oldu. Onca mr tomografi, ilac, antibiyotikten sonra nasil oldu senelerdie olmayan sey hala sasiriyorum. Yumurtlama tarihim bile degildi. Hala baaka bir sey olabilecegini dusunuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?