Çocuk İstememek/İleride Pişman Olursam Düşüncesi

Sevginizi verebileceğinizi düşündüğünüz zaman yapın derim...
Tanıdığım yok ya da yaşamadım ama hassas bir çocuk olarak empati yaptım.

Ay ben bayılırım bebek çocuk :))
Ama anne olma sebebim bu değil..
Anne olmak çok daha büyük bir resim bunu vurgulamakti amacım..
Allah size bağışlasin yavrunuzu..

Ülkenin hali içler acısı gerçekten, çocuk sahibi olursam ileride bana isyan etmesi de çok olası.
Bir de o çocuğu istediğim gibi yetiştiremezsem geri dönüşü yok -ki bu korkunç bir şey.
Hormonlar calismaya başlamış demek ki
Bir an arkadaşlar yazdı zannettim. Onlara bu düşüncelerimi söylesem gerçekten halay çekerler sanırım

Bana baksin diye cocuk yapmak bencillik denilmis, dogrudur da cocuk yapmanin esasinda kisinin kendi doyumu soz konusudur her yonden. Ister buna maddi anlamlar yukleyin, isterseniz karsiliksiz sevgi vs deyin farketmez. Henuz olmayan birseyi sevemezsiniz, seveceginize inanir ve onun olmasini saglarsiniz, cocuk secme sansi olmadan dogar ve siz sevme duygunuzu tatmin edersiniz. Yani biraz felsefe, azcık psikoloji okuyanlar bilir ki cocuk yapmak oyle cok da ulvi fedakarane hislerle olan birsey degil. Cok ilkel duygularin allanip pullanilmasi modern hayatta bizi bu yanilsamalara sokuyor.
Konu sahibine verecek aklim yok, zira benzer durumdayim. Eskiden biraz istiyordum ama gün gectikce uzaklasiyorum. Galiba hayata yeni bir canli getirmekle ilgili hala gecerli sebep bulamadim. Burada bütün sayilan sebepler bana ilkel ve ben merkezli geliyor ki olmasi gereken de bu zaten. Sana Schopenhauer okumani tavsiye ediyorum. Hem de çılgınca... o kadar ufuk acici ki. Cinsel askin Metafiziği makalesinden baslayabilirsin.

Sevginizi verebileceğinizi düşündüğünüz zaman yapın derim...
Tanıdığım yok ya da yaşamadım ama hassas bir çocuk olarak empati yaptım.
Sanırım bazı sıkıntılar yaşadınız, bahseder misiniz bir çocuk olarak sizi yıpratan şeyler neler oldu?
Benim annem çalışan bir kadındı, çok fazla görmezdik birbirimizi ve sevgi pıtırcığı değildik. Yani sarılmalar, öpmeler pek hatırladığım şeyler değildir. Ama okula gerekli bir şey olsun alyansını, tenceresini satıp alan biriydi. Onun da böyle sevgi gösterileri vardır. Çocukken pek anlamıyordum ama büyüdükçe aslında çok fedakar biri olduğunu öğrendim. Ben de ona çekmişim, sarılmam, güzel sözler söylemem ama aşırı fedakarımdır. Bilemiyorum bu konuda bir çocuk hiç bir zaman sevgimi hissedemez sanırım.

böyle bir endişen olduğu için yetiştireceğinden emin olabilirsin, garanti vereyim sana :)

Bende cocuklara karsi yakin hissetmeyen biri olarak anne oldum onun icin yazmak istedim. Hatta cocuklu hayat hic bana gore degil, olmasa da olur diye de dusunurdum.

Bir sure sonra bende tatminsizlik olusmaya basladi.
Calisiyorum,param var, geziyorum
Istedigim zaman egleniyorum, arkadaslarimla takiliyorum
Tatil, alisveris, yeme, icme, gezme, gorme
Kutlamalar, yil donumleri
Aile,es ile yapilabilecek her turlu faaliyet. film izle, gece gezmeleri, yat, uyu, kalk
Uff cok uzattim ama hep ayni seyleri yasamak bir sure sonra keyif vermemeye basladi. Kendimi tekrar edip durdugumu dusunmeye basladim cunku oyleydi.

Sonra bir cocugum olsa fikrini dusunmeye basladim :)
6 ay olmadi o 6 ay cok zor gecti.
Olmayacak diye aklim cikti. O an hayatta tek istedigim sey anne olmakmis da farkinda degilmisim gibi yikilmistim resmen :)
Evlendikten 3 yil sonra oglum geldi
Simdi amma abartiyor yaw diyenler olacaktir ama ben boyle hissediyorum
Allah beni oglumsuz
Oglumu da bizsiz birakmasin tek duam diyebilirim.
Zor ama bir insan yetistirmek o kadar anlamli ki.
Sizler gibi anneligi sorgulayan, dusunen
Kadinlarin cok iyi evlatlar yetistirecegine yurekten inaniyorum.
Cocugun olursa pisman olacagina inanmiyorum
Ama yapmaz isen ilerde acaba deme ihtimalin cok yuksek.

Cok uzun yazmisim

Ben bunu doğurdum ama sevmiyorum diyeni görmedim hiç :) diğer çocuklara karşı yine mesafeli olursun ama kendi evladını canından çok seversin. İstisnalar olabilir onları tenzih ediyorum.

Sen çocuk yapmalısın bence. İyi yetiştireceğine inanıyorum. Her aklına estiğinde çantasını sırtına atıp dağ taş gezen biri değilsen çocuk sana ayak bağı da olmaz. Zira ben çocuklarımla her yere gidebiliyorum. Tatildir, seyahattir gayet uyumlular bu konuda.

Hem bu konuyu açman bile sende ilerleme olduğunu gösterir

Ben şu an olduğum halde mutluyum, eksik bir şey hissetmiyorum. Gerçekten böyle bir konu açtığımı uzağımda yakınımda kim duyarsa duysun çok şaşırır. Ben bile nasıl ikilemde kalabildiğime şaşırıyorum. Gelecek kaygım var ama bir geleceğim olacağı da meçhul sonuçta.
Tavsiye için çok teşekkür ederim, bu sıra ihtiyacım vardı böyle tavsiyelere.

haklısın ama ben de su yönden bakiyorum. Esim de ben de calisiyoruz. Bugun karar versem dogurmaya, doktora mezunu anne olmus olacagim, düşünmeden çatır çatır doguranlardan cok daha akli basinda bir anne olacagim ama cocugumu ben büyütemeyecegim ki. Ilkokul mezunu hadi biraz iyi bir sehirdeysen sansliysan lise mezunu bir bakici bakacak evladima. Yanlis anlasilmasin kimsenin egitimini kucumsemiyorum sadece objektif kriterlerle cocugu kendi bilgi birikimimle buyutemeyecegimi anlatmaya calisiyorum. Ucretsiz izne çıkayım desem hem kendi kariyerimi heba edicem hem de tek maasla çocuğu rahatca buyutemeyecegim. Bu dedigin iyi hos da günümüzun modern koleleri olan biz mesaili çalışanlar icin cocugu kendinin yetistimesi tam bir luks canim.

Benim de bu konuda sizinle paralel fikirlerim var. Daha bugün bu konuda yine birileriyle konuşmuş ve anlaşılamamıştım ki konunuza rastladım :)
Benim için soyumun yürümesi falan mesele değil. Ne olur ki yani çok mu mühimim dünya için?
Belki yaşlanınca bu fikirleri sorgulayacağız ama istemediğimiz bir şeyi yapmamış olmanın da haklı gururu olacak. "Benim hayatım kaygıyla, almak istemediğim sorumluluklarla geçmedi ve istediğim gibi şekillendirdim, yaşadım." diyeceğiz.
Bugün etrafımızda olanlara sahip çıkıp ömür boyu sürecek aile, dostluk bağları inşa etmemiz daha mantıklı bence.
Koruyucu ailelik de çok cazip. Çocukları ne kadar sevMİyorsam, muhtaç çocuklara yardım etme ihtiyacım da o kadar güçlü. Çok daha fazla sorumluluk duyuyorum ayrıca. İmkan ve duygusal durumlar el verdiğinde mutlaka yapacağım bir şey. Onlar için yapabileceğim bir şeyler varken sıfırdan bebek yapıp el bebek gül bebek büyütmek tuhaf gelir bana.
Umarım sizi en mutlu edecek kararı verirsiniz.

cok iyi anliyorum, bizim birbirmize ihtiyacimiz var azizim. Ne kadar kendimizi uzak tutmaya, korumaya calissak da toplumun ogretileri bilincaltimizda var ve mutlaka dis uyaranlar ara ara bu var olan bu zemini uyandiriyor. O kadar aziz ki toplumun sirasiyla bir yetiskin kadina cizdigi yoldan gitmeyi reddeten kadinlar. Biz kendimizi yalniz hissetmeyelim de kim hissetsin?

Sevilmeme konusunda sıkıntı yaşamadım öyle düşünmedim hiç ama bazen kendinden çok uzaklara itti beni annem kendi içimde, çok hassas biriyim, psikolojik olarak hırpalandım biraz annem fazla öfkeli dayağını da yedim ama psikolojik şiddet, baskı daha çok oldu benim için :) Manen çok zorlandım, hayatta zorlandım, daha yok edemedim.
Pıtırcık olamadım ben de hiç açıkçası, o sevgisini gösterir arada düşünür eder çok çabaladı da hep madden ama ben yapamadım hiç. Karakterimde de var ama beni itti yine de. Babam da uzaktır sakindir.
Hassas karakterde biri olarak düşündüm sadece, hissedememesi değil de aksi olsa bunu hissetse/bilse diye düşündüm, siz seveceğinizi düşündüğünüzde yapın...

İlginc 7 yaşında insan nasıl çocuk yapmamak için bir olaymı yaşadınız .Boyle kararları almak için 7 yaş küçük bir yaş .

haklısın ama şu açıdan bak, anne ve babası eğitimli, açık fikirli bir çocuğun önünde role model olmak paha biçilemez.. senin onunla geçireceğin kaliteli bir kaç saat, eğitimsiz bir annenin (kimseyi küçümsemiyorum) geçireceği bütün günden çok daha faydalı olacak.. büyüdüğü zaman anne-babasını örnek alacak, sürekli eğitimin ve kendini yetiştirmenin içinde büyüyen bir çocuğun idealsiz olması bence mümkün değil..

Edit:
Sevemeseniz ve hissetse demek istedim.. Sevginizi hissetse gibi olmuş biraz tekrar okuduğumda.

İlginc 7 yaşında insan nasıl çocuk yapmamak için bir olaymı yaşadınız .Boyle kararları almak için 7 yaş küçük bir yaş .
Hayır yaşamadım.5 yaşında da bebeğin nasıl yapılacağı konusunda fikrim vardı mesela annemlere de hiç sormamışım ben nasıl oldum filan diye :)

Cocuk varya saydiginiz hicbirsey icin yapilmaz.anne olmak istegi varya anne olunca anlarsin derler anlayamazsin anne olmadan cocuk bisey ifade etmez.baskasinin cocugu gibi asla olmaz kendi cocugun.kesinlikle anlatilmaz annelik sadece yasanir ozaman anlarsin.anneyim ve cok mutluyum ikinci kez anne olucam insallah.ömre bedel birsey evlat cennet kokusu esi olmayan karsiliksiz sevgi.cocuksuz yaslanmak bence cok aci cokkk

Bir tanıdığım vardı ana okulunda çalışmış daha önce çocuk görmek istemiyorum diyordu bıkmıştı, insanın kendi çocuğu öyle olmuyor işte, çocuğun hakkında sadece eşin ve sen karar veriyorsun. Bütün yetki sende olduğu için kısıtlanmışlık hissi olmuyor ( olsa bile geçici)
Evlat gibi var mı, canından her şeyinden kıymetli oluyor, yorgunluklar oluyor elbette ama insanın gözüne gelmiyor o kadar.

Koruyucu aile olmayi dusundunuz mu hic?
Yani madem cocuk yapmak istemiyorsunuz ama en azindan biyolojik olmasa da manevi bag kurabileceginiz birisi olur hayatinizda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…