COCUK ISTEMIYORUM...COK MU TUHAF GERCEKTEN ?

gayet doğal bir düşünce...ben anneliğin gerçekleşene kadar iç güdüsel bir şey olduğuna inanmıyorum. bir bebek dünyaya getirdikten sonra hem hormonal hem psikolojik olarak anneliğe hazır hale geliyorsun tamam. fakat hiç sahip olmadığın bir şeyi deli gibi istemek, ne bileyim, çocuğum olmuyor diye dövünmek, tedaviler olmak, kendini üzmek bunlar bana doğal gelmiyor. tamamen toplumun dayattığı şeyler, çevre ne der, benim eksik olduğumu düşünürler korkusundan dolayı anne olunmak isteniyor bence ve belki de çoğu kadın bunun farkında bile değil. yaşım geldi hormonlarım bırakmıyor anne olmak istiyorum lafı doğru gelmiyor hiç. yaşım geldi etrafımdakiler bekliyor, arkadaşlarımın bir bşr çocukları oluyor o halde geri kalmamalıyım korkusu sadece bu. belki de bu yazdıklarım çoğu kişiye ters gelecek ama ben kesinlikle böyle düşünüyorum.

kimi de ilerde yaşlanınca bize bakar diye çocuk sahibi olmak istiyor, hep bu yaşımızda kalmayacağız deniyor. bnu da çok oportunistik bir yaklaşım olarak görüyorum. çocuk bir yatırım aracı hiç değildir. çocuğu ilerde bize bakma beklentisiyle büyütmek son derece yanlış. bunun için bakım evleri var. ben 26 yaşındayım ve yeni evliyim. uzun zamandır düşüncelerim bu yönde, büyük konuşmayı sevmem ama çocuklara karşı özel bir sevgi duymuyorum, bir bebek görüce acaba benim olsa nasıl hssederdim diye düşündüğümde aklıma tek gelen ona bakmanın maddi manevi ne kadar zor olacağı. bebekleri severim ama benim olsunlar istemem. yalnız değilsin....

İstememek tuhaf değil. Allah kadını annelik içgüdüsü ile yaratıyor. Sende bu var ki yeğeninle tek başına kaldığında bakabilmişsin. Ama kendin sahip olmaya gelince zorluğu daha ağır basıyor.

Ben de evlendikten 1,5 sene sonrasına kadar çocuk düşünmedim. Hatta yeğenlerindem tecrübe ederek çok zorluk barındıran bir şey olduğunun farkındaydım. Ama sanırım o biyolojik saat tik tak yapınca aklında tek o oluyor.
Bu arada ben de her gördüğüm bebeğin üstüne atlamam. Ama anaç biriyim.

İstemiyorsan kimseye hesap vermek zorunda değilsin.

Kesinlikle tuhaf degil.
Seni cok iyi anliyorum.

Allah bagislarsa benim de 8 aylik bir kizim var ve ayni senin gibi pipirikli bir insanim (tek fark ben cocuklari seviyorum) aklimda surekli bir sey oldu, ya bir sey olursa.. Bir de sahiden omur boyu sorumlulugu bitmiyor. Bazen kendi kendime diyorum ki ne guzel yasayip gidiyordum laylaylom, bu annelik bana gore degil diyorum ama sonra onun bir gulusu, bir agusu beni benden aliyor.

Hee desen ki bilerek isteyerek mi yaptin? Hayir, supriz oldu ve basima gelecekleri de bilmiyordum. Annelik gercekten de cok zor bir duygu, bir sorumluluk, bir gorev, bir teslimiyet!

Elalemi hic kafana takma. Zaten simdi 1 tane yapsan, ikinci ne zaman diye basinin etini yerler. Bu elalem dediklerimizin cenesi hic kapanmaz. O yuzden sen esinle mutluluguna bak, cocuk isteyen de kendisi yapsin, sevsin.

Bu sizin tercihiniz tabiki istememe en doğal hakkiniz ki esinizde destek olmussa kimse karismaz fakat isinize karismiyorum ama yaş gectikce doğum oranı düser ki sizin herhangigibir engelinizde yok ama söyle düşünün gezin eğlenin ama nereye kadar sürebilir evet cok zorluklari vardir elbelt sürekli uykusuzluk hasta oldumu korkusu okula gitmesi hepsi ama hepsi cok büyuk sorumluluk peki yaslandikdan sonra bir bayram ziyaretine yaniniza gelen bir evlat olması annemmm diye sarilması belki hastalandıgınizda elinizden tutması bakin ben anne olmadım henüz Rabbim nasip etmedi bana o güzel duyguyu belkide oyle olması daha iyidir ben bilemem ama sunu cok iyi biliyorum annemin gözünden yas aktimi icim sızlar babamı kıramam onlarin hep uzun ömrü olsunlar basimizda dursunlar derim sonra annem hastlandimi hemen yanina kosarim babamın bir isi oldumu esime söylerim yapalım diye esimin ailesine ayni sekilde davranir ileride böyle güzel seylerde olacak hayatinizda ve siz o güzel duygulardan uzak olacaksınız ben kimseye karisamam sizin karariniz sadecr biraz düşünün hemen kararinizi vermeyin güzel yillar bebeginiz belki sizi bekliyor

İstememek ve bunu açıkyüreklilikle söylemek gayet normal,anormal olan 2 çocuk doğurup (milletin gazıyla)sonrada çocuklarım şöyle yaramaz,böyle huysuz,bende mutsuzum deyip cocuklarınıda mutsuz etmek.
İstemiyorsanız yapmayın. Başkaları laf edecek diye hiç yapmayın zaten eşinizle mütabıksıniz bu konuda. Kimseyi konuşurmayın bile bu konuda.

Tuhaf olan bişey yok. Eşin de istemiyor ve saygı duyuyorsa yapmazsınız. Belki fikrin de değişecektir zamanla. Akışına bırak. Ben çok istiyorum, bir kaç yıl bekleyelim evliliğin tadını çıkaralım diye de düşünemiyoruz çünkü ben 34 eşim 39 yaşında ve iki aylık evliyiz. Kısacası nasıl bi hayat sürmek istiyorsan öyle yaşa. Keyfine bak:)

allah baguslasin beni anladiginiz icin cok tesekkur ederim:)

Bence en iyisini yaparsnz getirmemekle bnmde bi cocugum var daha çok küçük buna zor bakiyorm tutturmuslar bi daha getrmeye diye sanki onlar bakiyorlar gerçekten anlıyorum sizi sinir olmamak elde değil boşver getrmeye çocuk falan sevmesi ayrı tat veriyor insana ama bakması gerçekten çok zor

iyi yada kotu yorum yapan herkese cok tesekkur ederim. buraya biseyler yazmak gercekten minik capli bir terapi resmen. icini dokuyor insan. yarin 2016 annelerine yorum yazar misim burdaki beni yolarmis saka saka sirinlik yaptim

Kesinlikle hiç bir cümlenize katılamıyorum. Baştan sona yanlış mantık kurmuşsunuz bence. Tabi bu sizin düşünceniz saygı duymak lazım.

Sırf izim kalsın diye dünya denen bu cehenneme o zavallı bebeği atmak bencillik değil mi ya? ben kiyamiyorum doğmamış çocuklarıma.
iste ben de ayni tipki sizin gibi dusunuyorum. ama beni vicdansizlikla sucluyor genelde bazi insanlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…