Nereye açmam gerekGiggles bi topik açsın bence
Burası geyiğe döndü banın tadına bakmak istemiyorum
Dur ben açaym :)Nereye açmam gerek
Burada ilgimi çeken tek yer bi derdim var
Size mesaj atmal istiyorum ama profiliniz kapalıÜroloji ye gitmesi gerekiyor
.. aydır cocugumuz olmuyor eşim kontrol oldu sorun cıkmadı dru benim için spermiyogram ve doppler testi istemiş desin
Sadece cocugumuz olmuyor demeside yeterli aslında dr gerekli testleri isteyecektir her türlü
Devlette randevu alamazsa özel lablar var sadece spermiyogram yaptırmak için eger boyle tercih ederseniz mutlaka kruger test olması lazım
Who yontemi var birde tamamen hatalı bir spermiyogram sonucu veriyor. O yuzden onemli
Test sonuclarını bana atabilirsin
7 yıllık deneyimim var
5 ay çok erken bir süre. Ilk seferde de olabilir bir yıl sonra da. Genelde 1 yıllık süreyi baz alıyor zaten hekimler. Hamileliği kolaylaştırmak için yapabileceklerinizi eminim biliyorsunuzdur ama yine de bildiklerimi yazayım. Ilk olarak düzenli uyku ve sağlıklı gıda. Stressiz yaşam, ilişki sonrası belsokumuna yastık koyarak bacakları havaya kaldırma, folik asit desteği. Ben iki hamileligim oncesinde de bunları uyguladim.Merhabalar
Uzun zamandır açmayı düşündüğüm konumu 5. Başarısızlıktan sonra açayım dedim artık. Müthiş önlemlerle korunan korunmayan herkesi cevap vermeye davet ediyorum
Yaşım daha 30 olmadı 5 aydır çocuk denemeleri yapıyoruz ama henüz hiç ilerleme yok. Düzenli regl olurum, daha önce gittiğimde doktor yumurtalık rezervlerimi filan gayet iyi bulmuştu, yumurtlamamı takip edip ona göre deneme yapıyorum 4-5 aydır. Ne bileyim bana göre her şey normal. Biraz sistematik bakıyorum olaya doğru şeyi doğru anda yapıyorsak niye olmuyor moduna girdim
Yaşım geçti filan modunda değilim ve uzun süre çocuğu olmayan insanları da gayet iyi anlıyorum çünkü aile içinde de deneyimledik o süreci. O yüzden yanlış anlaşılmak istemem. Sadece 4 ne ki bizim 5 oldu bizim 7 oldu bu ne acele diyecek olan varsa şimdiden yorulmasınlar. Süre yarıştırmıyoruz sonuçta. Benim gibi olanlar var mı veya yaşadığım bu süreç normal mi onu merak ediyorum. Buraları okuyunca veya çevremde konuşunca filan mesela herkes hep korunmuş ama olmuş e biz korunmayanlar nerede hata yapıyoruz diyorum. Acaba bilerek isteyerek yapıp sonradan kazara mı diyorlar diye düşünmeye bile başladım
Bir yandan da acaba kadın doğuma mı gitsem diye düşünüyorum ama 1 yıl beklenmesi gerek diyenler oldu. Diğer yandan da deliler gibi ödüm kopuyor muayene yöntemlerinden.
Sanırım yine derleşesim geldi.
----------------------------------------------------
Gonderebilirsiniz suanSize mesaj atmal istiyorum ama profiliniz kapalı
Bana ulaşabilir misiniz acaba?
İnşallah tüm isteyenler hamiş kalabiliriz ..şahsen ben 5 ay sonra doktora gittim meğer hormonlarımda sorun varmış bi kaç aydır onları düzeltmeye çalıştık .. muayeneden korkuyorum demişsiniz Benin vajinismus geçmişim var ve alttan ultrason baktırdım sizde rahatlıkla muayene olabilirsinizVay be üstüne 2 ay daha geçmiş hala yok
Yaptırdım ya ben muayeneyiİnşallah tüm isteyenler hamiş kalabiliriz ..şahsen ben 5 ay sonra doktora gittim meğer hormonlarımda sorun varmış bi kaç aydır onları düzeltmeye çalıştık .. muayeneden korkuyorum demişsiniz Benin vajinismus geçmişim var ve alttan ultrason baktırdım sizde rahatlıkla muayene olabilirsiniz
Bana kalmamış sanırımOy ben bir ara sultan papağanı yavrularımı sahiplendiriyordum. Kime versem çocuğu oldu bunun bayağı dalgası oldu. En son birini verecek yer bulamadım uzun süre kaldı ve ben hamile kaldım. Sonra ona da yuva bulduk alan kişi ikinci çocuğu yaptı
Şu an hiç kalmadı maalesef ama çok tuhaf şeyler yaşamıştık bu şekil
Son durumunuz nedir bende haşimatoyum 9 ay oldu beklemedeyimTüm endişelerinde ve soru işaretlerinde haklısın. Sana şöyle anlatayım 2020 şubat ayı ilk bebek denememizi yaptığımız aydı ben kendimi 5 6 ay sürer hamile kalmam diye endekslemiştim hep çünkü bildiğim duyduğum hemen hamile kalmak cidden çok düşük bir olasılıktı ama şansa bak ki ben o ay hamile kaldım hayallerim ve sevincim battan 5 gün sonra başlayan kimyasal kanamam ile son buldu... O sıra aşırı takıntılıydım bi sorun olmalıydı bi sebebi olmalıydı doktordan tüm tahlilleri istedim inatla hiç bişeye gerek yok doğal bir durum diyip beni gönderdi içim rahat etmedi tekrar gittim hormon bak dedim gerek yok hamile kalabiliyorsun dedi ama hadi Tsh a bi bakalım dedi (asla gidilmemesi gereken Dr örneği bu) ben Tsh baktırdım değerim gayet iyiydi sıkıntı yok dedi ama ben yine tatmin olmadım geçirdiğim bi baygınlık ve ters giden bir şeyler vardı Dr değiştirdim doçente başladım beni dinledi anladı hormon testlerimi yaptırdı. O da ne Prolaktin 38 insülin direncim 4,5 çıkmıştı! Tsh ım da yükselmişti... Dr um prolaktinin oynayan bir hormon olduğunu 50 üzerine çıkmadıkça ilacın gereksiz olduğunu söyledi güvendim ins direncim için de spor ve sağlıklı beslenme dedi şuan tek sorunun o düşüreceksin yumurta kaliteni bozuyor dedi o an beynimde bi ışık yandı kimyasal geçirmemin sebebi büyük ihtimalle buydu çünkü eşimin sperm sonuçları gayet iyiydi... Ben endokrin Dr una gittim hemen tsh ımı detaylı inceledi antikorlarım yüksekti haşimato tanısı koydu ve ilaca başlattı 1 ay sonra hem Tsh hem ins direnci hem prolaktinim düşmüştü tüm bunlar 8 AYIMA mal oldu. Evet hamile kalmak için 12 Ay deneyin deniyor fakat ben altta yatan bir rahatsızlık var ise mutlaka bilinmesi taraftarıyım. Tüm testlerin yaptırılıp muaynenin olunup o şekilde oluruna bırakılması taraftarıyım. 1 doktor 5 AYIMA mal oldu belki bunları önceden bilsem tedaviye daha erken başlıyacaktım. Bu ay sonu regl olursam Dr um klomen tedavisine başlıyacak 9. Ayrımın içindeyim. Uzun oldu biraz ama lütfen arkadaşlar tüm testlerinizi isteyin doktor gerek yok diyorsa gerekirse başka doktora gidin. Öncelikle kendi sağlığınız için...
Benim tiroid değerlerim düzene girdi ins direncimi de düşürdüm ama 2 ay klomen kullanmama rağmen malesef gebelik olmadı hala 1 yıl doluyor bu ay, bu ay da olmazsa mart ayında rahim filmi çekileceğimSon durumunuz nedir bende haşimatoyum 9 ay oldu beklemedeyim
Benim tiroid değerlerim düzene girdi ins direncimi de düşürdüm ama 2 ay klomen kullanmama rağmen malesef gebelik olmadı hala 1 yıl doluyor bu ay, bu ay da olmazsa mart ayında rahim filmi çekileceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?