- 1 Mart 2016
- 137
- 67
- 98
- Konu Sahibi Gamzecikkk
-
Sıkıntı orda zaten yıllardığım başvurduğum işlerden cevap gelmedi yaşım gereği çocuk sahibi de olmam gerekiyordu artık..Hayatınız boyunca çalışmamışsınız birkaç sene daha idare edebilirsiniz bence. Planlamanızda ciddi sıkıntı var önce maddi birikim, çalışma hayatı, sonrasında çocuk olmalıydı. İşinde çok iyi bakıcılar da var elbette benim çocuğuma da bakıcı baktı ama güvendiğim, referansı tanıdığım kişi olan biriydi gözüm arkada kalmadı. 3 aylık bebeği tanımadığınız bir insana nasıl bırakacaksınız? Güvenilir bir aday da yok elinizde. Kayınvalideniz bakmam derse benim görüşüm olumlu değil maalesef
bende onu söyleyecektim para vermeyi teklif ederse kesin kabul eder bence. :)para
Hiç parasını da düşünmüyorum bi yerden başlamam gerektiğini biliyorum sgk girişim bile yok en azından bi süre bakar.. Bida böle bi fırsatın geleceğini hiç sanmıyorum şu zamanda onca işsiz varken sadece çok fazla vicdan yapıyorum ama şu şartlara bakarsam çalışmam gerektiğini de biliyorum hayat gerçekten çok zorbende onu söyleyecektim para vermeyi teklif ederse kesin kabul eder bence. :)
Daha önce sgk m olmadıgı için böle bi hakkım var mı bilmiyorum onu araştırıyorum inş vardır onu kullanırım önemli olan bi yerden başlamam eşim rapor alırız diyor ama 1 ay anca verirler rapor ya sonrasıBebeğiniz çok ufakmış ya. Maddi olarak o kadar da zor durumda değilsiniz demek ki ortada böyle bir iş yokken çocuk işine girişmişsiniz. Ücretsiz izin hakkınız yok mu peki, başlayıp izne ayrılsanız?
Sıkıntı orda zaten yıllardığım başvurduğum işlerden cevap gelmedi yaşım gereği çocuk sahibi de olmam gerekiyordu artık..
Yani açıkcası bakıcıya emanet edemem gerçekten güvendiğim biri olmalı. O yüzden kayınvalidemle ciddi olarak konuşmamız gerek sanırım yoksa çalışmayı düşünmüyorum şu zamanda nasıl güvenirim yabancı birine
Daha önce sgk m olmadıgı için böle bi hakkım var mı bilmiyorum onu araştırıyorum inş vardır onu kullanırım önemli olan bi yerden başlamam eşim rapor alırız diyor ama 1 ay anca verirler rapor ya sonrası
bir diğer alternatif de şu dursun aklınızda, mesela bakıcı kv'nin evine gitsin ya da o size gelsin. hem bakıcı gözetimde olur. eve kamera da kurun ya da ucuz yollu setler var. ama ben olsam iş fırsatını kaçırmam. Ekonomi ortada, hem çocuğa katkı hem eve katkı olur. sigortan yatar. psikolojik açıdan sosyallik iyi gelir. hayırlısı olsun.Çok haklısınız uzun zamandır bu işi bekliyordum böle bi zamana denk gelmesi üzdü. Kararlı olup çalışcam... Çocuklarımın geleceği için.. Bide kim bakcak bu sorunumuz var tabi. Kayınvalide bakcağını sanmıyorum.. Annem hayatta değil bakıcıya nasıl güvenicem bilmiyorum
Ben hiç anlamadim. Sizin çalışma deneyiminiz yok, hiçbir seyiniz yok, başvuru da yapmadınız. Ama kamuya bağlı çok güzel bir yerden teklif geldi. Esin de diyor ki (seni aldığına şükretmek yerine) hele bir de sahte rapor alırsın, çalışıyor gibi devlet sana para öder.Daha önce sgk m olmadıgı için böle bi hakkım var mı bilmiyorum onu araştırıyorum inş vardır onu kullanırım önemli olan bi yerden başlamam eşim rapor alırız diyor ama 1 ay anca verirler rapor ya sonrası
İştirak şirketlerinin personeli oluyorlar, benim eşimde öyle çalışıyor, belediye çalışanı olarak görünüyor ama haklarını şirketten alıyor, devlet işi ama memur olmuyorlarMerak ettim nasıl hiç ummadığun anda kamuda iş buldun ? Kpss gerekmiyormu ? Hayır bizim karşımıza hiç kamuda bi anda iş çıkmıyorda.
Merak ettim nasıl hiç ummadığun anda kamuda iş buldun ? Kpss gerekmiyormu ? Hayır bizim karşımıza hiç kamuda bi anda iş çıkmıyorda.
Yemin ederim başıma o kadar çok geldi ki bu artık bir tarafım tutuşuyor böyle bir şey oluncaBen hiç anlamadim. Sizin çalışma deneyiminiz yok, hiçbir seyiniz yok, başvuru da yapmadınız. Ama kamuya bağlı çok güzel bir yerden teklif geldi. Esin de diyor ki (seni aldığına şükretmek yerine) hele bir de sahte rapor alırsın, çalışıyor gibi devlet sana para öder.
O kadar mantıksız ki, sanirim idinin didisinin torpiliyle davet edildiniz. Ya da bir şeyin siyasi ayağıyla,bilmiyorum. Ben olsam haketmedigim bir işe girmek istemem. Hele girip sahte rapor almayı düşünmek bile istemem.
Çünkü o paranın benden çıkacağına inanırim. kamuya girmesi gerekirken,şartları varken giremeyen herkes 'kim torpille benim hakettigim yere oturuduysa hakkım haram olsun' diyor. Yani sizden çıkmazsa çocuğunuzdan çıkar, ben olsam risk almazdım.
Geçenlerde ilk defa biri benim biraz yüklü miktarda bir şeyimi ödedi. Ödeyen kisi sevgilimdi ve Euro kazanan biri,onun için kuş kadar paraydi belki. Ben de rahatsız oldum ama bir şey söylemedim,ödesin bu seferlik diye. Döndüm, kedim rahatsızlandı, o paranın 3 katını veterinere verdim, zavallı kedim de ameliyat oldu
Yani belki denk geldi ama ben buna yordum:) haketmedigim bir kamu işine girsem,hele sahte rapor alsam herhalde başıma gelen tüm aksilikleri hak ettiğime inanırdım.
O yuzden isin içinde refernaslar dayılar vs varsa Bence hiç bulaşma bile.
Niyetin güzel,memur olmak istiyorsan haizr evdesin hazırlanmaya çalış,online kurslarla falan..bu sene- sonraki sene-bir sonraki sene kazansan en azından çocuk biraz kendini ifade edebilecek hale gelir en azidnan
Calısanlarda bebek bakıyor.Hemde kamu .1 ay önce doğum yaptım önüme iş fırsatı geldi kamu kurumunda.. hiç çalışma hayatım yok olmadı . Teklifi kabul ettim 2 ay sonra başlıcam ama vicdan yapıyorum bebeğimi nasıl bırakcam diye. Bi taraftan da bu işe ihtiyacımız var maddi olarak o kadar kararsızım ki bu duruma çok üzülüyorum sanki her an kararım dan vazgeçicek gibi düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?