Çocuk mu kariyer mi

Kamudan iş teklifi almak ilginç.. hem de bu zmana kadar hiç çalışmamışken nasıl oldu anlatsanıza..
ben de KPSSden 93 alarak atandım 2012de mülakat fln yokken.. Ecevit’in kemikleri Nur içinde yatsın o olmasa memuriyet bana imkansızı. torpilim olmadığı için bu zamanda bu puanla da atanamazdım..
Ps: kamuya kpss ile eleman alma sistemini Ecevit getirmiştir.

Kamuda çalışıyorum. Çalışanların çoğu memur değil firma çalışanı ve çok düşük ücret alıyorlar. Eğer aileden biri bakmayacaksa ve bakıcıya emanet edecekseniz iyice düşünüp öyle karar verin. Elinize kalacak para bebeğinizi bırakmaya değecek mi iyi karar verin.

Bu arada ben de atanana kadar kamu kuruluşundaki herkesi KPSS ile atanmış saniyordum. Oysa belediye, hastane gibi yerlerde çalışanların büyük bir kismi firma çalışanıymis ve şartları hiç de cazip değil malesef.

Bende 35 gün önce doğum yaptım. Doğumdan 10 gün sonra ayaklanırım, işe part time da olsa dönerim diyordum ne mümkün. Bebeğim bana bağımlı. Babasıyla dahi yalnız kalmıyor. Bir de üstüne reflü teşhisi kondu. Bazı gün sabaha kadar gözümüzü kırpmadık.
Gündüz bakıcı tutabilirsiniz ama bu bebeklerin gece de uykusuzluğu devam ederse sizin işte performansınız düşer. Önceden de hiç iş tecrübeniz olmamış. Bence başlamak için çok uygun bir zamanlama gibi görünmüyor.

hastanelerde belediyelerde genelde tüm işi firma elemanları yapar, esas personele iş yaptırmak biraz zordur -linç ediliyorum böyle deyince ama durum bu. bazı kurumlarda kadrolu temizlik elemanları eline süpürge almıyor mesela....aldıramıyorsun.

yazılım vs. gibi işleri de firma elemanları yapıyor genelde kamuda, devletin böyle güncel gerekli işi yapacak, proje yetiştirecek pek elemanı yok, yönetişim de yok belki bu kadın da böyle bir alandan mezundur diye iyi niyetle düşünmek istiyorum.

Kısmen hak veriyorum ama bir kısmı da aynı işi yaptigi halde daha az para aldıkları için neden kasayım kendimi modunda. Neyse umarım dediğiniz gibi konu sahibinin şartları daha iyidir.

Valla kendi kurumum adına konuşuyorum şirket elemanlari en fazla maaşı alıyor x..parası y parası ztn hiç bitmiyor. kadrolu işçi 2. Sırada. 3. Sırada bir kaç memur kaldı Kupkuru maaş alıyor bu saatten sonra ise giden memur bulamazlar. Diğerleri de zaten türlü oyun ile kadro yükseltti maaşı arttırdı.
O yüzden işin içine girmeden yorum yapmayın derim, çok pis bir sistem oldu.

Kesinlikle şu anda hastanelerde çalışan işçiler hemşirelerden veya çalışan memurlardan daha yüksek maas alıyor.Bosuna yıllarca kendini parçalıyor insanlar memur olalım diye.

Eşimin kurumunda çalışan kadrosuz temizlik çalışanları asgari ücretin 1,5 katı maaş alıyorlar. Üstüne yeme yol parasıyla mühendis kadar alıyorlar, ohh sorumluluk da yok süper

Kesinlikle şu anda hastanelerde çalışan işçiler hemşirelerden veya çalışan memurlardan daha yüksek maas alıyor.Bosuna yıllarca kendini parçalıyor insanlar memur olalım diye.

Evet ben kpss konularında hayır hayır yazdıkça insanlar görmezden geliyor ama öyle. Yakmayın kendinizi milyonlara imza atıyorum adam hem karısının üstüne açtığı dükkanı işletiyor hem benden fazla alıyor yapmayın..

Eşimin kurumunda çalışan kadrosuz temizlik çalışanları asgari ücretin 1,5 katı maaş alıyorlar. Üstüne yeme yol parasıyla mühendis kadar alıyorlar, ohh sorumluluk da yok süper

Aynen
Memur ölse bile çocuğundan hesabını sorarlar.

Yazdıklarını ilginç geldi arkadaşlar. Durumlar kurumdan kuruma değişiyor demek ki.

Olay şu çoğu sözleşme asgari ucret+ zam diye geçer.
Asgari ücret zammı ile çok artış yaşandı ve artık hep önden gidecekler..

hastane için "tüm işi" demem biraz fazla genelleme olmuş çünkü doktor hemşire zaten hastanenin esas işini yapan insanlar. orada kast ettiklerim daha çok yazılım gibi sağlık lisansiyeri olmayan yani hastane diyince bizim işi pek görmediğimiz kısımlardı.

belediyelerde, en azından benim gördüklerimde, mühendislik işlerini, teknik işleri de firma elemanları yapıyor. aynı masada çalışıyorlar bildiğiniz mesela ikisi de üniversite mezunu. "asıl işi firma elemanı yapıyor" kısmı daha çok bu olaya uyuyor.

benim kast ettiğim bir diğer sorun "kamu işçisi" diye geçen çalışanlar... özellikle de havuz personeli olanlar. tam bir iş tanımı olmayanlar ya da temizlik filan yapıyor olması gerekenler mesela...bu abiler genel olarak bir iş yapmıyor. yaptırılamıyor. (eline süpürge almıyor dediklerim buydu yoksa memur zaten neden süpürge alsın) 12 bin lira filan da maaş alıyor mesela ben bazı kurumlarda birebir biliyorum.... genelde dışarıda ev araba filan alıyor satıyor oluyor arasanız kurumda bile bulamıyorsunuz :/ işin kötüsü emekli olunca da mis gibi maaş alacaklar...

ha şu anda çok güncel olarak asgari ücret neredeyse x2 oldu o yüzden bazı çok elamanı (ihale alan şirketin tüm personeli mesela, genelde sözleşmelerinde bir zam oranı da oluyor, ya da bayramda prim filan olabiliyor) olan firma elemanları yan bir hakkı olmayan kadrolu esas elemanlara göre daha iyi bile alıyor olabilir.

biraz kısa yazınca hepsini bir araya toplamışım gibi oldu... böyle de çok uzuyor. kusura bakmayın.

Eskiden öğretmenlerin doğum izni kırk günmüş. Bunu duyunca kulaklarıma inanamamıştım. Düşünün beş gün sonra sınıfa ders anlatmaya gidiyorsunuz. Tebrik ederim bu arada, hayırlı olsun
Eskiler gerçekten nasıl bizleri büyütmüş ben şu an gerçekten hayret ediyorum. Biz 3 kız kardeşiz, benim annemde çalışan bir kadındı. Misal gece saat 1. Benim kızda gece gündüz ayrımı daha oluşmadığı için cin gibi bana bakıyor. Ben de her türlü numarayla uyutmaya çalışıyorum onu. Sabah 8’de mesai yapacak bir hanım hangi arada uyuyacak. Keşke yeni doğum yapan hiçbir anne çalışmak mecburiyetinde kalmasa. Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için

Bebegim 3 aylik onu bırakmamak için ücretsiz izin aldım 1 yıl...siz hiç calismamissiniz zamanlama çok yanlış olmuş bence...henüz çok küçük...bende kurumda isciyim bu arada...öyle ahım sahim maaslarda yok ..memurda değiliz...bence değmez...bugünler geri gelmeyecek

Off cok zor.
3 aylık emiyor olacak .
4 ay izin bile az geliyor dogum izni.
Ben 10 aylıkken yarım gün basladım o bile koydu
Kim bakacak bir de?

İşten önce çocuğu yapmışsınız demek ki mevcut durumla da idare ediyorsunuz. Eğer gerçekten çok ihtiyacın yoksa ve çalıştığında kendini iyi hissetmeyeceksen hiç başlamamalısın. Öyle bir aylık rapor almayı düşünmekle olmaz. Çünkü anında işten çıkarırlar. Bebeğe bakacak güvenilir biri varsa bırakmak daha kolay olur. Bana sorarsan ben bir aylık çocuğu bırakıp gitmek istemezdim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…