- Konu Sahibi Gamzecikkk
-
Kamudan iş teklifi almak1 ay önce doğum yaptım önüme iş fırsatı geldi kamu kurumunda.. hiç çalışma hayatım yok olmadı . Teklifi kabul ettim 2 ay sonra başlıcam ama vicdan yapıyorum bebeğimi nasıl bırakcam diye. Bi taraftan da bu işe ihtiyacımız var maddi olarak o kadar kararsızım ki bu duruma çok üzülüyorum sanki her an kararım dan vazgeçicek gibi düşünüyorum
hastanelerde belediyelerde genelde tüm işi firma elemanları yapar, esas personele iş yaptırmak biraz zordur -linç ediliyorum böyle deyince ama durum bu. bazı kurumlarda kadrolu temizlik elemanları eline süpürge almıyor mesela....aldıramıyorsun.Bu arada ben de atanana kadar kamu kuruluşundaki herkesi KPSS ile atanmış saniyordum. Oysa belediye, hastane gibi yerlerde çalışanların büyük bir kismi firma çalışanıymis ve şartları hiç de cazip değil malesef.
Kısmen hak veriyorum ama bir kısmı da aynı işi yaptigi halde daha az para aldıkları için neden kasayım kendimi modunda. Neyse umarım dediğiniz gibi konu sahibinin şartları daha iyidir.hastanelerde belediyelerde genelde tüm işi firma elemanları yapar, esas personele iş yaptırmak biraz zordur -linç ediliyorum böyle deyince ama durum bu. bazı kurumlarda kadrolu temizlik elemanları eline süpürge almıyor mesela....aldıramıyorsun.
yazılım vs. gibi işleri de firma elemanları yapıyor genelde kamuda, devletin böyle güncel gerekli işi yapacak, proje yetiştirecek pek elemanı yok, yönetişim de yok belki bu kadın da böyle bir alandan mezundur diye iyi niyetle düşünmek istiyorum.
hastanelerde belediyelerde genelde tüm işi firma elemanları yapar, esas personele iş yaptırmak biraz zordur -linç ediliyorum böyle deyince ama durum bu. bazı kurumlarda kadrolu temizlik elemanları eline süpürge almıyor mesela....aldıramıyorsun.
yazılım vs. gibi işleri de firma elemanları yapıyor genelde kamuda, devletin böyle güncel gerekli işi yapacak, proje yetiştirecek pek elemanı yok, yönetişim de yok belki bu kadın da böyle bir alandan mezundur diye iyi niyetle düşünmek istiyorum.
Kesinlikle şu anda hastanelerde çalışan işçiler hemşirelerden veya çalışan memurlardan daha yüksek maas alıyor.Bosuna yıllarca kendini parçalıyor insanlar memur olalım diye.Valla kendi kurumum adına konuşuyorum şirket elemanlari en fazla maaşı alıyor x..parası y parası ztn hiç bitmiyor. kadrolu işçi 2. Sırada. 3. Sırada bir kaç memur kaldı Kupkuru maaş alıyor bu saatten sonra ise giden memur bulamazlar. Diğerleri de zaten türlü oyun ile kadro yükseltti maaşı arttırdı.
O yüzden işin içine girmeden yorum yapmayın derim, çok pis bir sistem oldu.
Eşimin kurumunda çalışan kadrosuz temizlik çalışanları asgari ücretin 1,5 katı maaş alıyorlar. Üstüne yeme yol parasıyla mühendis kadar alıyorlar, ohh sorumluluk da yok süperValla kendi kurumum adına konuşuyorum şirket elemanlari en fazla maaşı alıyor x..parası y parası ztn hiç bitmiyor. kadrolu işçi 2. Sırada. 3. Sırada bir kaç memur kaldı Kupkuru maaş alıyor bu saatten sonra ise giden memur bulamazlar. Diğerleri de zaten türlü oyun ile kadro yükseltti maaşı arttırdı.
O yüzden işin içine girmeden yorum yapmayın derim, çok pis bir sistem oldu.
Kesinlikle şu anda hastanelerde çalışan işçiler hemşirelerden veya çalışan memurlardan daha yüksek maas alıyor.Bosuna yıllarca kendini parçalıyor insanlar memur olalım diye.
Eşimin kurumunda çalışan kadrosuz temizlik çalışanları asgari ücretin 1,5 katı maaş alıyorlar. Üstüne yeme yol parasıyla mühendis kadar alıyorlar, ohh sorumluluk da yok süper
Yazdıklarını ilginç geldi arkadaşlar. Durumlar kurumdan kuruma değişiyor demek ki.
Eskiden öğretmenlerin doğum izni kırk günmüş. Bunu duyunca kulaklarıma inanamamıştım. Düşünün beş gün sonra sınıfa ders anlatmaya gidiyorsunuz. Tebrik ederim bu arada, hayırlı olsunBende 35 gün önce doğum yaptım
hastane için "tüm işi" demem biraz fazla genelleme olmuşKesinlikle şu anda hastanelerde çalışan işçiler hemşirelerden veya çalışan memurlardan daha yüksek maas alıyor.Bosuna yıllarca kendini parçalıyor insanlar memur olalım diye.
En mantıklısıYok malesefteyzem falan da yok.. Eşim konuşacak bakalım gerekirse para teklifi eder
Eskiler gerçekten nasıl bizleri büyütmüş ben şu an gerçekten hayret ediyorum. Biz 3 kız kardeşiz, benim annemde çalışan bir kadındı. Misal gece saat 1. Benim kızda gece gündüz ayrımı daha oluşmadığı için cin gibi bana bakıyor. Ben de her türlü numarayla uyutmaya çalışıyorum onu. Sabah 8’de mesai yapacak bir hanım hangi arada uyuyacak. Keşke yeni doğum yapan hiçbir anne çalışmak mecburiyetinde kalmasa.Eskiden öğretmenlerin doğum izni kırk günmüş. Bunu duyunca kulaklarıma inanamamıştım. Düşünün beş gün sonra sınıfa ders anlatmaya gidiyorsunuz. Tebrik ederim bu arada, hayırlı olsun
Bebegim 3 aylik onu bırakmamak için ücretsiz izin aldım 1 yıl...siz hiç calismamissiniz zamanlama çok yanlış olmuş bence...henüz çok küçük...bende kurumda isciyim bu arada...öyle ahım sahim maaslarda yok ..memurda değiliz...bence değmez...bugünler geri gelmeyecek1 ay önce doğum yaptım önüme iş fırsatı geldi kamu kurumunda.. hiç çalışma hayatım yok olmadı . Teklifi kabul ettim 2 ay sonra başlıcam ama vicdan yapıyorum bebeğimi nasıl bırakcam diye. Bi taraftan da bu işe ihtiyacımız var maddi olarak o kadar kararsızım ki bu duruma çok üzülüyorum sanki her an kararım dan vazgeçicek gibi düşünüyorum
Off cok zor.1 ay önce doğum yaptım önüme iş fırsatı geldi kamu kurumunda.. hiç çalışma hayatım yok olmadı . Teklifi kabul ettim 2 ay sonra başlıcam ama vicdan yapıyorum bebeğimi nasıl bırakcam diye. Bi taraftan da bu işe ihtiyacımız var maddi olarak o kadar kararsızım ki bu duruma çok üzülüyorum sanki her an kararım dan vazgeçicek gibi düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?