Çocuk Olmaması Eksiklik mi

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Bence değil. Kendinizi anne olmak gibi bir dürtüde hissetmiyorsanız hele hiç hiç eksiklik değil. Zaman geçer düşünürseniz o zaman yaparsınız çocuğu. Toplum baskısı ve öğrenilmişlik yüzünden çocuk yapmayın; olmak istemediğiniz bir yerde, olmak istemediğiniz sorumluluklarla başbaşa kaldığınızda kendinizi sorgular ve yıpratırsınız.

Sizce eksiklik mi çocuğu olmayıp da faydalı işler yapıp bir şekilde ömrünü tüketip bu dünyadan göçüp giden yok mu ..bu ömür boyu yara açar mı
Hiç eksiklik değil herkes evlenicek yada her evlenen çocuk yapacak diye birşey yok ki olmuyorsa da olmuyordur vardır herseyde bi hayır . belki yasayacaklariniz vardir ondan nasip olmuyordur belki cok uzuluceksiniz cocuk olunca daha agir şeyler yaşayacaksınız olumlu düşünün uzulmeyin

Cocuk sahibi olmamak bir eksiklik tabikide degil..
Kimi ister yapar, kimi istemez yapmaz, kimi istesede yapamaz saglik sorunlari vs...
Ama su varki su dunyada karsiliksiz sevginizi vereceginiz tek sey cocugunuzdur.. Yani yasamadan onun verdigi mutlulugu bilemezsiniz ama tabiki buyuk sorumluluk ve fedakarlik isteyen birsey maddi ve manevi anlamda yuku agir, egerki sartlar uygunsa saglikla ilgili bir sorun yoksa, cocuk sahibi olmak cok guzel bir duygu ama bana gore tek en fazla iki ideal sayi

Ben çocuk istemiyorum. Uzun süreli bir ilişkim olmasına rağmen sırf milletin "çocuk ne zaman" dırdırını çekmeye hazır olmadığım için evliliğe bile sıcak bakamıyorum bir türlü. Yani o derece çocuk istemiyorum. Kendimce sebeplerim de var.

Siz olmasını istiyorsanız ama olmuyorsa bu psikolojiyi aşmanın yollarını bulmalısınız. Kendinizi eksik hissedeceğiniz bir durum yok. Hayat çocuktan ibaret değil. Emin olun çocuk sahibi olup mutsuz olan pek çok kadın var.

26 yaşında evlendim şuan 30 um .4 yıllık evliyim ilk 3 yıl hiç istemedim.Sartlar bunye durumlar ici.den gelmedi etrafimda bebek için yanıp tutusanlara amannn bunlar deli mi derdim benim hiç içimden gelmezdi.Sonra geçen sene denemelere basladik içimden yine keske 2 ay sonra keske 3 ay sonra 5 ay sonra olur derdim.Takii 14.ay olana kadar meğer bizim bebeğimiz olmuyormuş.Agliyorum genelde sessiz sessiz daha çevre bilmiyor ok gibi hançerler saplanmaya başlayınca bakalım ne halde olucam.Hamile gordugumde anne babanin arasında bir çocuk gördüğümde geç de olsa artık boynum bükülmeye başladı. Allah isteyen herkese versin ruh hali düzgün olmayan mutsuz insanlarda çocuk dünyaya getirirken 2 kez düşünsün. Ama bence evliliğin meyvesi

26 yaşında evlendim şuan 30 um .4 yıllık evliyim ilk 3 yıl hiç istemedim.Sartlar bunye durumlar ici.den gelmedi etrafimda bebek için yanıp tutusanlara amannn bunlar deli mi derdim benim hiç içimden gelmezdi.Sonra geçen sene denemelere basladik içimden yine keske 2 ay sonra keske 3 ay sonra 5 ay sonra olur derdim.Takii 14.ay olana kadar meğer bizim bebeğimiz olmuyormuş.Agliyorum genelde sessiz sessiz daha çevre bilmiyor ok gibi hançerler saplanmaya başlayınca bakalım ne halde olucam.Hamile gordugumde anne babanin arasında bir çocuk gördüğümde geç de olsa artık boynum bükülmeye başladı. Allah isteyen herkese versin ruh hali düzgün olmayan mutsuz insanlarda çocuk dünyaya getirirken 2 kez düşünsün. Ama bence evliliğin meyvesi
yazıyı ben yazdım sandım aynı yaştayız senle ve ben de ilk 3 yıl istemedim deli gibi kaçtım bu fikirden etraftakilere acırdım bebekle tatil yapamıolar yanıp tutuşanlara şaşardım ama öyle olmuyormuş dediğin gibi insanın içine bir hançer saplanıyor hamilelere bnde özeniyorum yaralanıyorum resmen ..sizin olmama sebebi nedir tüp bebek vs şansınız yok mu

Kimini varligiyla kiminide yokluguyla imtihan ediyo yaradan.

Sen elinden geleni yaparsin olmuyosa ne yapabilirsin? O zaman cocuksuz olmanin tadini cikarirsin.

Cocuk sahibi olmak omur boyu kafanin dolu olmasi demek. Insanin belkide ilk defa bana bise olmasin yoksa cocuklarim napar diye dusunmek...bu gibi dusunceler yoruyo bazen.
Haricinde evlat sahibi olabilmek buyuk mutluluk tabii.

yani ben çocuğu olanları çok kıskanıyorum ve işyerinde birine bişe yapıldığı zaman çocuk sahibi olduğu anne olduğu için değer görüyor gibi geliyor çok saçma bir psikoloji içindeyim

Back
X