• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk terörü

Bende o cocuga çok sasirdim ama ben de oylesink görmedim oturduğunuz yer merkezi olabilir ama biraz karışık ve kötü bir semt mi, bence değiştirin ama bence Sorun sadece sizin oturduğunuz yerde bile olsa durum vahim sonuçta bu çocuklar büyüyüp bı yerlerde sosyal ortama kariscaklar. Bu arada çocuğunuzu parka götürmek yerine kreşe anaokuluna falan götürün. Orda nasıl konuşulacağı bı falan öğreniyorlar en azından.

Ne yalan söyliyim bende bu kadarına rastlamadım. Çok kozmopolit bir bölge olduğundan olabilir mi acaba?

Küfür edenler de genelde erkek çocuklardır. Toplumumuzdaki erkeklerin birçoğu erkek çocuklarına küfür öğrettikleri ya da yanlarında küfürlü konuştukları için alışmış olabileceklerini düşünüyorum. Büyük bir sitedeyseniz güvenlik vardır. Çocuğunuza yapılan tuhaf davranışlar varsa şikayet edebilirsiniz o anda. Ailelerini uyarırlar. Ya da yönetime bildirin, onlar da watsap grubundan ilan ederlerse en azından çocuklarını ikaz etmek zorunda kalırlar. Bu tip davranışlar üst üste kayıt altına alındığında ailenin para cezası yeme durumu bile var. Tabi profesyonel yönetim varsa bilirler bunu. Az çok bu işlerin içinde çalıştığım için size verebileceğim fikir bu sadece. Ailesi ya da çocukla çözmeye çalışmanız kavgaya sebep olur.

Bizim sitede bir tane böyle çocuk vardı butun siteye yetiyordu zaten. Zorba agzi bozuk
Anne baba da eğitimciler idari pozisyonda. çocuk da tek çocuk . O varken çocukları parka yollanıyordum artık. Neyse ki taşındılar

Ne şekilde yaşayacağımız sadece bizim tercihimiz mi? Veya şöyle sorayım, diğer tüm insanlar bizim tercih ettiğimiz yaşama göre mi şekilleniyor? Eğer böyle düşünüyorsanız, ütopik düşünceleri olan iyi niyetli bir insan yerine hayata kendi penceresinden bakıp herkesi de o pencerenin içine sığdırmaya çalışan saf bir insan olursunuz.
Tabii ki sadece kendi tercihimiz değil. Yorumunuza istinaden bunu söyledim. Bu konuda,evet kesinlikle bizim tercihimiz. O çocukları yok saymak da, agresif yaklaşım sergilemek de, yazdığım şekilde davranmak da tamamen bizim tercihimiz. İnsanlar bizim tercih ettiğimiz yaşama göre şekillenmiyor. Ama etkileşim diye de bir gerçek var. Ve söz konusu bir çocuk olduğunda, farklı insan tutumlarının olabileceğini göstermenin ütopik bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum.

Bizim var böyle sorunlarımız.
Oğlum 3. sınıfta , kibar naif bir cocuk.
Geçen yıl bıkmıştım artık okulda.
Sürekli akran zorbalıgı, oğlum onlara bulaşmasa da sürekli üstüne gittiler.
En sonunda ben de sen de vur oğlum dedim.
Olmuyor inanın, biz ne kadar efendi cocuk yetiştirmeye çalışsak da gerçekten bazı çocuklar korkunc kötü..

Ben bunun eğitimle çok alakalı olduğunu düşünmüyorum. Bence sizinki büyük oranda şans. Bu devirde bu ülkede sadece böyle insanların olduğu bir yer bulabilmek çok ütopik geliyor bana.
Yok zaten sadece böyle insanlar yok , arada havuzda bagrisan öküzler de oluyor , ya da selam vermeyen 🙈
Ama ben 44 yaşındayım ve açıkçası çok yer değiştirdim, sehir , semt vs
Yani 25 yaşımdan beri 15.evimde oturuyorum , 2 ülke 4 sehir ve farklı semtler , sizinki kadar çok berbat çocuğun olduğu yerde yaşamadım ne istanbulda ne başka yerde , yani var düzgün yerler , iyice araştırıp gözlem yapıp değişiklik yapabilirsiniz

çocuklar bazı dönemler ailesinin verdiği, vermeye çalistigi egitimle ters orantıli davranabiliyor.
kızım hala dısarda gördugum bir cok cocugun yaninda fazla naif kaliyor buna rağmen artık dısarda gorduklerini oda başkalarina uygulamaya çalısıyor.
ilk zamanlar uyardım, hayir o oyle yapti diye sende öyle yaparsan ne farkin kaliyor.
kendinin onaylamadigin davranislari sen baskalarina sergilememelisin vs. vs.
sonra baktım ki kazın ayağı öyle degil itiliyor kakiliyor, gerizekali vs gibi sozlere maruz kaliyor bıraktım.
sadece sana kotu soz soyleyen yada hirpalamaya calışan seni inciten kişilerle arkadaşlik kurma diyorum.
akran zorbalığı her yerde ve biliyorum ki bu gidişle yarın öbür gün oda gördügunu uygulayacak, o yuzden ailelere her zaman suç atamiyorum.
kendini savunmasina müsade ediyorum ortama karışmiyorum ama evde uyarıyorum bu şekilde değil, şu sekilde davransan daha iyi olurdu senin için diye.
endişeleriniz de haklisiniz, aynı sorunu bende yaşıyorum bu sene okula başlayacak kim bilir neler yaşayacak inanin bazen icimden keşke böyle değilde öyle yetiştirseydim diyorum.

Son düzenleme:
Tabii ki sadece kendi tercihimiz değil. Yorumunuza istinaden bunu söyledim. Bu konuda,evet kesinlikle bizim tercihimiz. O çocukları yok saymak da, agresif yaklaşım sergilemek de, yazdığım şekilde davranmak da tamamen bizim tercihimiz. İnsanlar bizim tercih ettiğimiz yaşama göre şekillenmiyor. Ama etkileşim diye de bir gerçek var. Ve söz konusu bir çocuk olduğunda, farklı insan tutumlarının olabileceğini göstermenin ütopik bir yaklaşım olduğunu düşünmüyorum.
Çocuk sizden anlık olarak olumlu etkileşim görse bile, dönüp dolaşıp ailesinin yanına gidecek sonuçta. Etkileşim sürdürülebilir değil de anlık olduğu sürece çocuk üzerindeki etkisi çok kısıtlı olacaktır. Aile de çocuğu düzgün yetiştirmesi için yönlendirilse dahi bu da kısıtlı ve etkisiz bir yöntem. Sonuçta çocuğunu zorba bir hale getirmiş bir ailenin 180 derece değişmesi etkileşimle olacak bir şey değil. Yani sizin iddia ettiğiniz gibi toplumsal bir etkileşim maalesef asla sürdürülebilir bir şekilde olmayacak. Bu yüzden de ütopik ve gerçeklikten uzak bir düşünce. Herkes kendi başına bu hayatta. 4 duvar arasında her aile kendiyle baş başa.

Bende çocuğumu sokağa çıkarmadım, izleyecegi şeyleri kontrol ediyorum,arkadaşlarını ben seçtim bu yaşına kadar artık karar verebiliyor,kimse vurmasın kötü laf öğrenmesin vb ne oldu bu sene 50 60 çocuk içinde ders görecek,çoğu sürekli sokakta küfür eden,biz çok abartiyoruz görüp öğrenmesini değil kurumaci olmaya çalışıyoruz hayat iyi insanlardan ibaret değil yaşayıp öğrenmeli toplum içine karışacak,el bebek gül bebek büyüttüğümuz çocuklar her zaman yanında olmayacağız,dönem dönem geçişler olabilir,şunuda soyleyim her zaman derim çocukları çocuklardan değil tv kanalarindan tv çıkan dizilerin çoğunluk cocuklar yanında izleniyor hiç uygun değil,çoğu +18 hata +30:)) helki o çizgi filmler çoğunda şiddet,oyunlardan çoğu şiddet içerikli,telefonlar,kavga edecekler küsecekler barisacaklar bu sene bende sizin gibi benim oğlum okulda ne yapacak döveceklerimi:(çocuk benim gereksiz kurumaciligim yüzünden çekingen

Kalabalık bir okulda öğretmenim kalabalık bir sitede oturuyorum kısacası çevremde farklı değerlerde yetiştirilmiş çok fazla çocuk var. Bahsettiginiz şekilde de çok çocuk var. Ben fazla korumacı bir anneyim çünkü tüm olumsuzlukları birebir görerek yaşıyorum. Bu nedenle çocuğuma şiddet uygulayan bir çocuk görürsem anında tepki veririm sözlü ikaz ya da bulunulan ortamdan şiddet gösteren çocuğu uzaklaştırmak gibi.. Bunu yapmazsam benim çocuğum yaşadığı şiddeti içselleştiriyor çünkü normal bulmaya başlıyor. Benim aksime dünyayla barışık bir çocuğum var(ben çok suratsizim) Acik açık söylüyorum oynama o çocukla diye. Lisede öğretmenim ve küçükken yaşanan zorbaligin ergenlikte nasıl sorunlara yol acabilecegini çok iyi biliyorum. Herkese tek tavsiyem çocuğunuzu asla ezdirmeyin, özgüven sorunu yaşamasın ve illaki bir spor dalına yönlendirin

Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Küçük bir ilçede yaşadığıma şükrettim şu anda.

Kalabalık bir okulda öğretmenim kalabalık bir sitede oturuyorum kısacası çevremde farklı değerlerde yetiştirilmiş çok fazla çocuk var. Bahsettiginiz şekilde de çok çocuk var. Ben fazla korumacı bir anneyim çünkü tüm olumsuzlukları birebir görerek yaşıyorum. Bu nedenle çocuğuma şiddet uygulayan bir çocuk görürsem anında tepki veririm sözlü ikaz ya da bulunulan ortamdan şiddet gösteren çocuğu uzaklaştırmak gibi.. Bunu yapmazsam benim çocuğum yaşadığı şiddeti içselleştiriyor çünkü normal bulmaya başlıyor. Benim aksime dünyayla barışık bir çocuğum var(ben çok suratsizim) Acik açık söylüyorum oynama o çocukla diye. Lisede öğretmenim ve küçükken yaşanan zorbaligin ergenlikte nasıl sorunlara yol acabilecegini çok iyi biliyorum. Herkese tek tavsiyem çocuğunuzu asla ezdirmeyin, özgüven sorunu yaşamasın ve illaki bir spor dalına yönlendirin
Çocuğunuzun yanında olmadığınız zamanlar nasıl oluyor peki? Mesela okulda akran zorbalığına maruz kalırsa bunu da içselleştirecek, onun için çözüm bulabildiniz mi? Çocuğunuzu ezdirmeyin muğlak bir ifade mesela, ne yapılmalı da çocuk ezdirilmemeli?

Çocuğunuzun yanında olmadığınız zamanlar nasıl oluyor peki? Mesela okulda akran zorbalığına maruz kalırsa bunu da içselleştirecek, onun için çözüm bulabildiniz mi? Çocuğunuzu ezdirmeyin muğlak bir ifade mesela, ne yapılmalı da çocuk ezdirilmemeli?
Oluyor olmaz mı hiç. Bunu bir psikiyatrist ile görüştüm çünkü benim çocuğum maalesef ilgisiz öğretmen sebebiyle akran zorbaligina 5 yaşında maruz kaldı. Okulda olanı biteni de anlatmiyordu kesinlikle,psikiyatrist bana oyun hamuru ya da lego oynarken konuşturma önerisi sundu bizde işe yaradı. Zorbalık olduğunu fark ettiğim anda anlatıyorum çocuğuma kendisine bu şekilde davranılmasına asla izin vermemesi gerektiğini ve öğretmeniyle direkt irtibata geçiyorum. Onlar çözüm üretmek zorundalar.
Ben tüm öğrencilerime öz evladım gibi yaklaşırım ve onların mutsuz olmamaları için kendimi paralarim benim çocuğuma da öğretmeni bunu yapmak zorunda. Bu konularda çok hassasım. Dediğim gibi akran zorbaligini hem mesleki anlamda hem de bir anne olarak yakından gözlemledigim için taviz vermemeye çalışıyorum.

Çocuk sizden anlık olarak olumlu etkileşim görse bile, dönüp dolaşıp ailesinin yanına gidecek sonuçta. Etkileşim sürdürülebilir değil de anlık olduğu sürece çocuk üzerindeki etkisi çok kısıtlı olacaktır. Aile de çocuğu düzgün yetiştirmesi için yönlendirilse dahi bu da kısıtlı ve etkisiz bir yöntem. Sonuçta çocuğunu zorba bir hale getirmiş bir ailenin 180 derece değişmesi etkileşimle olacak bir şey değil. Yani sizin iddia ettiğiniz gibi toplumsal bir etkileşim maalesef asla sürdürülebilir bir şekilde olmayacak. Bu yüzden de ütopik ve gerçeklikten uzak bir düşünce. Herkes kendi başına bu hayatta. 4 duvar arasında her aile kendiyle baş başa.
Aileyi değiştiremezsiniz, aileyle bu konuyu konuşamazsınız bile. Ama çocuk üzerinde bırakacağınız etkinin ne kadar uzun ya da kısa olacağını bilmek mümkün değil. Şefkat, anlaşılmak her zaman iyileştiricidir. Bahsettiğim, sihirli bir değneğin değip çocuğun bambaşka bir karaktere bürünmesi değil. Ama yaklaşımınız aklında kaldığı noktada, değişiklikler yaşaması düşündüğünüz kadar ütopik değil. Toplumsal etkileşim, başka bir nokta. Bir kişinin çabasıyla sonuca ulaşması çoğunlukla ütopik. Süreklilik, farkındalık ve değişim isteği gibi pek çok şey giriyor devreye. Çoğalmadan sonuç almak zor. Ama bir kişinin bile yaklaşımını etkilemek bence kazanımdır.

Sizin adınıza çok sevindim. Ben de buraya iyi olduğunu düşünerek gelmiştim ama bilemiyosunuz işte. Apartmanda yaşarken en azından rastgele parka çıkıyoduk böyle şeyler olmuyodu. Ama kız çocuğu da gerçekten başka. Ben burdaki kız çocuklarının da hiç birbirine vurduğunu görmüyorum. Erkekler kedi köpek gibi bi anda boğuşmaya başlıyo maalesef.
Kaçırdım mı bilmiyorum ama Gop demişsiniz semtinizi. Yani buraya geldim daha nereye gideyim demişsiniz bir yorumda. Heryerde bizi huzursuz eden durumlar olabilir tabii ki ama Gaziosmanpaşa öyle zannettiğiniz kadar iyi sanılan yada daha gidilebilecek başka iyi semtler olmayan bir yer değil. Gayet adı çıkmış bir semt. Bence heryerde var benzer sorunlar orası ayrı da. Bu düşüncenizi düzeltmek istedim. İstanbul’da yaşayalı çok olmuyor olabilir.

Oluyor olmaz mı hiç. Bunu bir psikiyatrist ile görüştüm çünkü benim çocuğum maalesef ilgisiz öğretmen sebebiyle akran zorbaligina 5 yaşında maruz kaldı. Okulda olanı biteni de anlatmiyordu kesinlikle,psikiyatrist bana oyun hamuru ya da lego oynarken konuşturma önerisi sundu bizde işe yaradı. Zorbalık olduğunu fark ettiğim anda anlatıyorum çocuğuma kendisine bu şekilde davranılmasına asla izin vermemesi gerektiğini ve öğretmeniyle direkt irtibata geçiyorum. Onlar çözüm üretmek zorundalar.
Ben tüm öğrencilerime öz evladım gibi yaklaşırım ve onların mutsuz olmamaları için kendimi paralarim benim çocuğuma da öğretmeni bunu yapmak zorunda. Bu konularda çok hassasım. Dediğim gibi akran zorbaligini hem mesleki anlamda hem de bir anne olarak yakından gözlemledigim için taviz vermemeye çalışıyorum.
Öğretmen evet zorbalığı engellemek zorunda, ama engellemezse bir yaptırımı da olmuyor. Öğretmen zorbalığı engelleyeceğinin garantisini sözel olarak verse dahi, uygulamada bunun üzerinde ne kadar durur, her öğretmen bu durumu aynı şekilde mi önemser muamma. Çocuk erken yaşlarda zorbalığa maruz kaldığı için de izlerini az ya da çok taşıyacaktır. Gerçekten zor bir durum.

Arkadaşlar selam,
Bugüne kadar öyle etrafımda akrabamın çocuğu komşu çocuğu falan olmadı. O yüzden yeni nesli daha yeni yeni çocuğum sayesinde tanıyorum. Ve her gün dehşete düşmekten ve çocuğumu nasıl büyütebileceğimi düşünmekten kendimi alamıyorum. Oğlum 4,5 yaşında, Ankara’nın oldukça merkezi yerlerinden birinde sitede oturuyorum. Yeni yeni dışarı çıkıyor arkadaşı falan oluyor. Gözlemlerime göre maalesef çocukların en az yarısı normal değil. Az önce dışardan eve geldim çocuk 1 saat oynadı bu sırada yaşananlar: çocuğuma durduk yere yanından geçerken küfür eden doktor ana baba çocuğu, şu meşhur dadı programında terör estiren sorunlu erkek çocuğu (çocuğumun suratına top attı ve annesine vurdu, diğer çocuklara da fiziksel zarar verdi), ben parka gidiyorum diyen çocuğuma napalım defol git diye bağıran 8-10 yaşlarındaki çocuk gibi tiplerle karşılaştım. Yani bu çocuklar maalesef artık öyle arsız olmuşlar ki sizin çocuğunuzun yanında olmanızdan hatta kendi ana babasından bile çekinmiyorlar ve sayıca böyleleri hiç de az değil. Bunların ağzının payını versem de çekineceklerini sanmıyorum çocuğu dövecek de değilim. Oğlum şu an pek bir şey anlamıyor ama yarın anladığında bunlarla nasıl baş edecek. Yazık kendi de sürekli oynayalım diye hepsinin peşinde koşan bir tip. Yani çocuğun ruh hastası olur mu derdim olurmuş görüyorum yaz başından beri. Ne zaman başından ayrılsam çocuğun biri saldırıyor. Şimdi bilmediğim için soruyorum, benim yaşadığım yerde mi sorun var yoksa artık çocuklar gerçekten bu kadar zorba ve kötü mü. Çünkü taşınmayı düşünüyorum taşınınca bir şey değişmeyecekse anlamsız. Siz böyle olaylarla nasıl baş ediyosunuz. Bana lütfen tecrübesi olan hanımlar bi fikir verip yol gösterebilir mi.
Tam şimdi benzer bir konu açtım..
Çocuklarım dışardaki çocuklara göre sakin ve aşırı merhametli..
Ne zaman dışarı gidip gelsek oturup düşünüp Hatta ağlıyorum nasıl başedecek benim çocuklarım (ikizler-5yaş) bunlarla diyorum

Dayanamayıp çocuklarıma koyduğum bile oluyor siz de şöyle karşılık verin diye ama benimkiler kıyamıyor “biz itersek ya kafası çarpar kanarsa” diyorlar ama karşıdaki çocukta yok bu duygular..

Telefonla büyümüş tipler öyle oluyor kendi çocuklarımla kıyaslayınca böyle olduğunu düşünüyorum
Bişey de yapamıyoruz maalesef :(

Benimkiler de 4.5 yaşında. İkiz oldukları için pek kimseye ihtiyaç duymuyorlar. Yakın aile dostlarımız çocuk dövmeyen, normal aileler sorun yaşamıyoruz. Ama Eylül de okula başlayacaklar. Ne olacak merak ediyorum. Çok kibar yetiştiler çevremize göre. Bende çok endişeliyim ama ne yazık ki bir çözümü yok.
Ahh Ahh biz de çok minnoş minnoş büyüttük zorluğunu görmeye başladık:( ikiz bizim de 5,5 yaşındalar:(

Tam şimdi benzer bir konu açtım..
Çocuklarım dışardaki çocuklara göre sakin ve aşırı merhametli..
Ne zaman dışarı gidip gelsek oturup düşünüp Hatta ağlıyorum nasıl başedecek benim çocuklarım (ikizler-5yaş) bunlarla diyorum

Dayanamayıp çocuklarıma koyduğum bile oluyor siz de şöyle karşılık verin diye ama benimkiler kıyamıyor “biz itersek ya kafası çarpar kanarsa” diyorlar ama karşıdaki çocukta yok bu duygular..

Telefonla büyümüş tipler öyle oluyor kendi çocuklarımla kıyaslayınca böyle olduğunu düşünüyorum
Bişey de yapamıyoruz maalesef :KK43:
Off aynı benim kızım her gece uykularım kaçıyor. Çocukların halini saldırganlığını gördükçe ben bakıp kalıyorum. Kızım nasıl baş edecek bilmiyorum. Geçen gün bi çocukla çarpışıp yere düştü. Çarpan çocuk yürüdü gitti. Kızım benden özür dilemedi anne neden beni kaldırmaya bile çalışmadı diye ağladı 🤦🏻‍♀️

Yani evebeyvnler ne ki çocuklar ne olsun?
Ana babası doktor bir çocuğa vurgu yapıp durmuşsunuz ama eğitimli=ahlaklı, karakterli demek değil. Belki ağız dolusu sövüyorlardır evde?
İstisnalar dışında ruh hastası çocukların ailelerine baktığınızda onların da problemli olduğunu görürsünüz. Ek olarak Türklerin çocuk yetiştirme konusunda büyük eksiklikleri ve başarısızlıkları olduğunu düşünüyorum, ülkece oy verip durduklarımızdan yaptığımız seçimlere kadar her şey ortada.
Ana baba olmak için ehliyet sistemi gelmeli çok acil

Back
X