Çocuk yapmak mı? Boşanmak mı?

Hep diyorum gerçekten herkes kendine layık olanı yaşıyor.

Ben şikayet etmiyorum ki. Düzenli olarak şikayet ediliyorum. Eşim de siz karışmasın o benim karım ya da varsa bir problem aranızda çözün demiyor. Bana bağırıp çağırıyor. Beni sindirdi kaç yıldır. Ben sanki aşağılık çok kötü bir insanım gibi hissediyorum. Öyle hissettiriyor..o böyle yapınca bende onun ailesine kin güdüyorum. Bilmiyorum çözemiyorum

Çocuk isteği gelince de bu dediklerinizi düşünün ve cayın.
Belki Allah korusun eşiniz çocuğunuzu da sindirecek.
Bağıracak küfür edecek.
Sizin ayrılma gibi bir iradeniz var.
O çocuk babasını seçemeyeceği için hep böyle babadan çekecek.

Hormonlarla düşünmeyin bilincinizle düşünün.

Çok bencilce.Mutsuz yalnızlığınıza birini daha ekleyeceksiniz.Daha fazla zaiyat vermeden çıkmanız lazım bence bu evlilikten.Ayrica bu çocuk cansız duygusuz oyuncak bebek mi.Nasıl bu kadar guvenebiliyorsunuz çocuğu yetistirme konusunda.Çünkü sadece maddi ihtiyaçları degil duygusal ihtiyaçları da olacak. Ayrıca yaşadıklarınızı o da yaşayacak ve o da çocuklarına yaşatacak bir nesil daha duygusal anlamda yok olacak.

Son düzenleme:
Konu başlığındaki ikilem sakın cocuk yapmayın dedirtecek cinsten. Çocukla hiçbi şey düzelmiyor tam tersine evliliğiniz 100 üzerinden 100 ise çocukta bi 20 puanı düşün... Ama anladığım kadarıyla amac evliliği kurtarmak değil çocuğu gerçekten istemek. Bilemiyorum.

peki doğacak olan suçu günahı ne? sonra boşanmış anne babanın yükünü senelerce çekecek ne gerek var? sırf çocuk sahibi olabilmek için bencilce şeyler yapmayın kedi köpek sahiplenmiyorsunuz bir birey gelecek farkında mısınız?

Reactions: 000
Bu ilişkiye sakınnn bir çocuk düşünmeyin . O çocuğa yazık bir kere . Yaşım geçiyor diye çocuk yapılmaz . İnsan hayatı bu oyuncak değil ki . Çocuk mutlu evliliğe mutluluk katar , sorunlu evlilikte bomba etkisi yaratır . Boşanma düşüncelerine geldiyseniz çocuk düşünmek yerine sorunlarınızı kökten çözebiliyor musunuz ona bakın önce. Yok çözülecek gibi değil diyorsanız çocuksuz boşanmak her zaman daha kolaydır mental olarak . Özetle bu evliliğe çocuk olmaz

Tıp ilerlesin de kadınlar çocuk yapmak için erkeklere minnet etmesin yoksa mutsuzum ama çocuk istiyorum, çocuk olursa düzelir konuları bitmez.

tamam onlar şikayet edince neden tepki vermediniz

derdiniz ne benimle paylaşın kozunuzu demediniz mi

bunları da geçtim

şikayet edecekleri ortamdan uzak durun

aynı evde yaşamıyorsunuz değil mi gitmeyin görüşmeyin örneğin eşiniz olmadan tek bir dakika bile onlarla başbaşa kalmayın

bir de şikayetin konusu ne yani eşiniz neden sizi hatalı görüyor gerçekten sizde de hata olabilir mi acaba

Derler ya çocuk gelince her şey düzelir katiyen doğru değil.Çocuktan sonra daha çok tahammülsüzlük oluyor,sakın güvenmediğiniz evlilikten çocuk yapmayın bu sefer cocuk var diye kolay kolay boşanamazsınız boşansanız da yeni bir hayat ha deyince kuramazsınız.Ayrılırsanız çocuksuz evlillik daha kolay olur sizin için

Benim sorunum kimin haklı olduğu değil aslında. Ben de haksız olabilirim onlar da. Sorun eşimin beni asla haklı girmemesi, benimle kavga etmekten hatta boşanma aşamasına gelmekten çekinmemesi. Onlarla da kavga etsin falan demiyorum. Sadece benim bu kadar kolay harcanabilir olmam canımı çok acıtıyor.

Şikayete karşı durma konusunda haklısınız ama gene eşimden çekiniyorum. Aile içinde hiç bir ağırlık hissetmiyorum.

Cok bencil dusunuyorsun, cocuk yapmak zaten basli basina bencil bir olay ama sen dogru durust anlasamadigin, huzursuzluklarin yasanacagi aileye cocuk getirmek istiyorsun sirf yaşin geldi ve canin oyle istiyor diye...

Üremeseniz ne olur ben anlamiyorum ki sizin gibileri. Yok üreyeceksen o cocugun hakkini ver bari.

her şeyin süper olduğu bir evlilikte bile çocuk o evliliği şöyle bir sarsıyo ve siz zaten sallantıda bir evliliğe çocuk istiyorsunuz... duygusal yaklaşmayın mevzuya bence... yaşım geldi vs diye....

Hadi siz cocuk istiyorsunuz ama o cocugun suçu günahı ne

bakın konu haklı olup olmama değil gibi olsa da eşinizden dinleyemiyoruz olayı

yani sizin açıkça haksız olduğunuz bir konuda eşiniz neden sizi tutsun

burada harcanabilir olduğunuzu düşünmeniz hatalı

şimdi birileri gelip bana eşimi de geçtim çocuğumu şikayet etse ve onun da hataları varsa karşı tarafa değil benim yanımda olana kızarım

ikinci kez aynı olay olduğunda da uğraşma, kendine bulaştırma derim

özetle mesafeyi ayarlayamamışsınız bunlar geçmiş gitmiş

ama eşim beni korumalı beni tutmalı vs düşünceniz bence hatalı

doğru bir tanedir kim haklı ise olayda o haklı denir sırf eşiniz diye göre göre neden sizi tutsun

hakareti çirkin tavrı vs eşiniz ile olan ikinci sorun onlar hatalı ama beni sahiplenmiyor hissinize ilişkin yazdım bunları

hiçbir zaman evliliğim süper olmadı ancak son 2 yıldır kavgalarımız durulduğu için çocuk yaptım. şimdi ise 2 bebekle boşanıyorum çünkü adam çıldırdı artık çekilmez hale geldi. lohusa depresyonundan çıkamadı herhalde :) her neyse çocuk yaptığım için hiç pişman değilim. çocuklarımın babasının boşandığım adam olmasından dolayı da pişman değilim çünkü çocuk sahibi olunca kimden olduğu farketmiyor. babasız büyüyen bir sürü çocuk var ayrıca aynı evin içinde ancak baba sevgisi ilgisi görmeden de büyüyen bir sürü çocuk var. ayrıca çocuktan sonra boşanacağınızın da bir garantisi yok. yaşım 37 olsa önce çocuk yapardım sonra duruma bakardım.

Hmmm kendimin değersiz görüldüğü eve bir de çocuk yapayım da o da çeksin çünkü yaşım geldi, hormonlar falan filan
Hiç tanımadığınız sadece derdini paylaşmış bir insanı nasıl bu kadar rahatsızca tersler gibi dalga geçer gibi konuşabiliyorsunuz? Ben ki bir insana normal yorum yaparken bile kırılır mı diye iki kere düşünürüm, normalde de insanlara karşı hep böyle tersler gibi mi konuşursunuz? sadece merak. Konuya dönecek olursak, tek başına ebeveyn olabilirim derseniz, özetle olumsuz koşulları da hesaba katıp karar verebilirseniz çocuk yapın, yoksa hayata yeniden başlamayı deneyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…