Hayretler içinde okudum.hiçbir zaman evliliğim süper olmadı ancak son 2 yıldır kavgalarımız durulduğu için çocuk yaptım. şimdi ise 2 bebekle boşanıyorum çünkü adam çıldırdı artık çekilmez hale geldi. lohusa depresyonundan çıkamadı herhalde :) her neyse çocuk yaptığım için hiç pişman değilim. çocuklarımın babasının boşandığım adam olmasından dolayı da pişman değilim çünkü çocuk sahibi olunca kimden olduğu farketmiyor. babasız büyüyen bir sürü çocuk var ayrıca aynı evin içinde ancak baba sevgisi ilgisi görmeden de büyüyen bir sürü çocuk var. ayrıca çocuktan sonra boşanacağınızın da bir garantisi yok. yaşım 37 olsa önce çocuk yapardım sonra duruma bakardım.
Bu kırıcı olmayan halimdi. Yeterki çocuk doğurayım bencilliğine sahip biri için ekstra nazik olmaya çalışmadım. Konuda zaten genel olarak aile yaşamından bahsetmiş. Bu doneler böyle bir yorum yapmam için yeterliydi.Hiç tanımadığınız sadece derdini paylaşmış bir insanı nasıl bu kadar rahatsızca tersler gibi dalga geçer gibi konuşabiliyorsunuz? Ben ki bir insana normal yorum yaparken bile kırılır mı diye iki kere düşünürüm, normalde de insanlara karşı hep böyle tersler gibi mi konuşursunuz? sadece merak. Konuya dönecek olursak, tek başına ebeveyn olabilirim derseniz, özetle olumsuz koşulları da hesaba katıp karar verebilirseniz çocuk yapın, yoksa hayata yeniden başlamayı deneyin derim.
evet farketmiyor çünkü çocuğunuzu eşinizden ayrı olarak değerlendiriyorsunuz. Eşinizden boşandığınız için çocuğunuzdan da boşanmıyorsunuz. her ne kadar boşanmış eşinizden çocuk sahibi olsanız da artık o adamı sevmiyorsunuz diye çocuğunuz da sevememezlik yapmıyorsunuz aksine canınızdan öte seviyorsunuz. benim söylemek istediğim bu. bu ayrı bir durum psikolpat birinden çocuk sahibi olmak ayrı bir durum. tabiki kimse psikopat bir adamdan çocuk sahibi olmak istemez.Hayretler içinde okudum.
Size göre sorun yok. Peki acaba çocuklarınız ileride ne düşünecek?Onlar içinde sorun olmayacak mı?
Çocuk sahibi olunca kimden olduğu fark etmiyor mu!
Açıkçası benim babam psikopatın biri olsa benim için fark ederdi.Psikopat bir babayı ciddi sorun ederdim.
Not: Psikopatı eşiniz için kullanmadım.Genel örnek verdim.
Kesinlikle anlatmak istediğim şey bu. Eşim en baştan beri taraf tutuyor..yüzgöz olundu bana göre. Ben kendimi çok kötü ise yaramaz ve cehennem zebabinisi kadar kötü bir insan olarak hissediyorum. İnanın konuyu açamıyorum bile. Hep kavga. Ne yapmalı bilmiyorum.Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. ilk kez bu cümleden sonra konuyu okumadım .Aileme hakaret edemez hickimse.
bende eş ailesiyle ciddi sorunlar yaşadım bi ton konum var ve emin olun eş taraf tuttukca çözülmüyor .Çocuk olunca daha fazla gelip gidecekler torun var diye
Ben hep kendimi savunduğum için cqdoloz taraf onlar sıkışınca ağlayıp bayiofigi için mağdur tarafı oynadı hep ve doğal olarak mağdur tarafı savunmaya ihtiyaç duydu .Sonra sonra birgün iyice hadlerini astılar ve eşim bana lütfen bir kere de bana bırak ben susturacagim yeter dedi ve susturdu .Çok çirkin şeyler oldu ama artık herkes ağzının payını anlamış halde .Kesinlikle anlatmak istediğim şey bu. Eşim en baştan beri taraf tutuyor..yüzgöz olundu bana göre. Ben kendimi çok kötü ise yaramaz ve cehennem zebabinisi kadar kötü bir insan olarak hissediyorum. İnanın konuyu açamıyorum bile. Hep kavga. Ne yapmalı bilmiyorum.
Ben çözmek de istemiyorum artık. Eşim asla beni haklı göremeyecek bir kişi bunu anladım.Ben hep kendimi savunduğum için cqdoloz taraf onlar sıkışınca ağlayıp bayiofigi için mağdur tarafı oynadı hep ve doğal olarak mağdur tarafı savunmaya ihtiyaç duydu .Sonra sonra birgün iyice hadlerini astılar ve eşim bana lütfen bir kere de bana bırak ben susturacagim yeter dedi ve susturdu .Çok çirkin şeyler oldu ama artık herkes ağzının payını anlamış halde .
Yani sizin kendinizi savunmaniz yetmiyor inanın .Siz kwvganizi ediyorsunuz arkanizdan yalandan ağlayan tipleri ah yazık size diye pohpohlayan biri olunca başa dönüyor .ben aglamayi becrememm hele yalandan hiç bayulamam o yüzden kaybettim .
Eğer eşim onda da hala ama sen cadolozsun rziyosun tavrına girseydi çocuğuma rağmen bosanirdim.
Peki hep birlikte toplanıp tartışma da olsa konuşa konuşa çözülemeyecek olaylar mi onlarla aranızdaki sorun
Benim sorum bu değildi yalnız.evet farketmiyor çünkü çocuğunuzu eşinizden ayrı olarak değerlendiriyorsunuz. Eşinizden boşandığınız için çocuğunuzdan da boşanmıyorsunuz. her ne kadar boşanmış eşinizden çocuk sahibi olsanız da artık o adamı sevmiyorsunuz diye çocuğunuz da sevememezlik yapmıyorsunuz aksine canınızdan öte seviyorsunuz. benim söylemek istediğim bu. bu ayrı bir durum psikolpat birinden çocuk sahibi olmak ayrı bir durum. tabiki kimse psikopat bir adamdan çocuk sahibi olmak istemez.
babasız büyüyen bir sürü çocuk var ayrıca aynı evin içinde ancak baba sevgisi ilgisi görmeden de büyüyen bir sürü çocuk var. ayrıca çocuktan sonra boşanacağınızın da bir garantisi yok.
Hep diyorum gerçekten herkes kendine layık olanı yaşıyor.
Yolunda gitmeyen evliligimde asla çocuk yapmam .Hayattaki en anlamsız söz diye sorsalar şunu yazarım.
Cidden kim çıkarmış bu malak sözü acaba? :)
İnsanların hayatlarında zayıf oldukları noktalar olabilir.
Bazı sözlerin anlamı derindir, düşünmeden oraya buraya yazılmaz.
Büyük büyük konuşmamanızı öneriyorum.
Bir gün ağır bir şey yaşadığınızda, kendinize layığımı buldum demeniz zor olur çünkü.
Yolunda gitmeyen evliligimde asla çocuk yapmam .
Bu konuda çok fazla büyük konuşuyorum .
Büyük konuşmak insanın karakter netligidir bence . Size de tavsiye ederim
Yoo o cümlenin de arkasindayim .Bu şekilde ifade edin o halde.
Bunda bir yanlış yok.
Doğru da düşünüyorsunuz.
Ama herkes layık olduğu hayatı yaşıyor cümlesi çok başka kapılara çıkıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?