Çocuk yapmak mı? Boşanmak mı?

Hayretler içinde okudum.
Size göre sorun yok. Peki acaba çocuklarınız ileride ne düşünecek?Onlar içinde sorun olmayacak mı?
Çocuk sahibi olunca kimden olduğu fark etmiyor mu!

Açıkçası benim babam psikopatın biri olsa benim için fark ederdi.Psikopat bir babayı ciddi sorun ederdim.
Not: Psikopatı eşiniz için kullanmadım.Genel örnek verdim.

Bu kırıcı olmayan halimdi. Yeterki çocuk doğurayım bencilliğine sahip biri için ekstra nazik olmaya çalışmadım. Konuda zaten genel olarak aile yaşamından bahsetmiş. Bu doneler böyle bir yorum yapmam için yeterliydi.

evet farketmiyor çünkü çocuğunuzu eşinizden ayrı olarak değerlendiriyorsunuz. Eşinizden boşandığınız için çocuğunuzdan da boşanmıyorsunuz. her ne kadar boşanmış eşinizden çocuk sahibi olsanız da artık o adamı sevmiyorsunuz diye çocuğunuz da sevememezlik yapmıyorsunuz aksine canınızdan öte seviyorsunuz. benim söylemek istediğim bu. bu ayrı bir durum psikolpat birinden çocuk sahibi olmak ayrı bir durum. tabiki kimse psikopat bir adamdan çocuk sahibi olmak istemez.

Onlar için benim aileme bile hakaret etmiş olması. ilk kez bu cümleden sonra konuyu okumadım .Aileme hakaret edemez hickimse.

bende eş ailesiyle ciddi sorunlar yaşadım bi ton konum var ve emin olun eş taraf tuttukca çözülmüyor .Çocuk olunca daha fazla gelip gidecekler torun var diye

Çocuk evliliğini hele hele eşini hiç düzeltmez. Aksine sorunlar daha da çok artar. Ben olsaydım yapmazdım.

Reactions: 000
Kesinlikle anlatmak istediğim şey bu. Eşim en baştan beri taraf tutuyor..yüzgöz olundu bana göre. Ben kendimi çok kötü ise yaramaz ve cehennem zebabinisi kadar kötü bir insan olarak hissediyorum. İnanın konuyu açamıyorum bile. Hep kavga. Ne yapmalı bilmiyorum.

Ben hep kendimi savunduğum için cqdoloz taraf onlar sıkışınca ağlayıp bayiofigi için mağdur tarafı oynadı hep ve doğal olarak mağdur tarafı savunmaya ihtiyaç duydu .Sonra sonra birgün iyice hadlerini astılar ve eşim bana lütfen bir kere de bana bırak ben susturacagim yeter dedi ve susturdu .Çok çirkin şeyler oldu ama artık herkes ağzının payını anlamış halde .
Yani sizin kendinizi savunmaniz yetmiyor inanın .Siz kwvganizi ediyorsunuz arkanizdan yalandan ağlayan tipleri ah yazık size diye pohpohlayan biri olunca başa dönüyor .ben aglamayi becrememm hele yalandan hiç bayulamam o yüzden kaybettim .
Eğer eşim onda da hala ama sen cadolozsun rziyosun tavrına girseydi çocuğuma rağmen bosanirdim.
Peki hep birlikte toplanıp tartışma da olsa konuşa konuşa çözülemeyecek olaylar mi onlarla aranızdaki sorun

Ben çözmek de istemiyorum artık. Eşim asla beni haklı göremeyecek bir kişi bunu anladım.

Çocuk mutlu evliliği bile sarsıyor, sen mutsuz ve hiç olamamış bir evliliğe çocuk getirip hır gür içinde bile olsa büyütürüm mü diyorsun?

Sırf yaş yüzünden çocuk yapılmaz. O çocuğun karakterli, aklı başında ebeveyne de ihtiyacı vardır.

Benim sorum bu değildi yalnız.
Sizin açınızdan sorun yok.Çocuğunuzu seviyorsunuz bunun aksini demedim zaten.
Benim sorduğum baba faktörü idi.O çocuk sorunlu bir babayla muhatap olacak. Bir çocuk bile bile bunu çekmek zorunda değil.Siz ayrıldınız ama o çocuk maalesef babasıyla ilişki halinde kalacak.
Ileride o sorunlu baba çocuğunuza külfet olacak.Çocuk sorun yaşayacak.

Buna ne gerek var demek istedim.

babasız büyüyen bir sürü çocuk var ayrıca aynı evin içinde ancak baba sevgisi ilgisi görmeden de büyüyen bir sürü çocuk var. ayrıca çocuktan sonra boşanacağınızın da bir garantisi yok.

O çocuklar bu durumdan çok mu hoşnut?Başka çocukları babaları ile mutlu görseler hiç mi içleri acımıyor? Hicbirmizin sonsuza dek evli kalacagimiza dair bir garantisi yok. Ama boşanmanın geleceğini bilebile, sırf toplum tarafından kabul edilsin diye, bitmiş evlilik birliğinde hamile kalmak bambaşka bir olay. Bencilliği de geçiyor bu. Belki karşı taraf da sperm donör olarak kullanilmak istemiyordur.

Hep diyorum gerçekten herkes kendine layık olanı yaşıyor.

Hayattaki en anlamsız söz diye sorsalar şunu yazarım.

Cidden kim çıkarmış bu malak sözü acaba? :)

İnsanların hayatlarında zayıf oldukları noktalar olabilir.

Bazı sözlerin anlamı derindir, düşünmeden oraya buraya yazılmaz.
Büyük büyük konuşmamanızı öneriyorum.
Bir gün ağır bir şey yaşadığınızda, kendinize layığımı buldum demeniz zor olur çünkü.

Elinde cocukla baba evine donmeyesin.
Cok cocuk istiyorsan bosansanda yapabilirsin sonuçta cimento dokmuyorlar oraya.

Konuyu okumadan direkt sorunuza cevap vereyim, Böyle bir ikilemde kalsaydım bosanirdim. Bosanmayi ihtimal dahilinde gordugum bir adamla cocuk yapmam insallah

Psikolojiniz gerçekten iyi değil.
Sizi sevmeyen ve saymayan bir adamdam kötü giden evliliğe rağmen çocuk yapmak
Peki çocuk olunca ne olacak sanıyorsunuz???

Yolunda gitmeyen evliligimde asla çocuk yapmam .
Bu konuda çok fazla büyük konuşuyorum .
Büyük konuşmak insanın karakter netligidir bence . Size de tavsiye ederim

Yolunda gitmeyen evliligimde asla çocuk yapmam .
Bu konuda çok fazla büyük konuşuyorum .
Büyük konuşmak insanın karakter netligidir bence . Size de tavsiye ederim

Bu şekilde ifade edin o halde.
Bunda bir yanlış yok.
Doğru da düşünüyorsunuz.

Ama herkes layık olduğu hayatı yaşıyor cümlesi çok başka kapılara çıkıyor.

Bu şekilde ifade edin o halde.
Bunda bir yanlış yok.
Doğru da düşünüyorsunuz.

Ama herkes layık olduğu hayatı yaşıyor cümlesi çok başka kapılara çıkıyor.
Yoo o cümlenin de arkasindayim .
Herkes kendine layık gördüğünü dolayısı ile layık olduğunu yaşar.
Bu hanımefendi kendine güzel şeyleri layık görse zaten böyle bir başlık açmaz böyle ilişkinin içinde olmazdı .
Degil kotu bir evlilik çok çok kötü şartlarda kendi değerini bilip farklı şartlara geçen insanlar var mesela . En basitinden ilk aklıma gelen malala yusufzay . Herhalde onun hayatini kötü bir evlilikle bir tutamayiz
Ya da başka bir çok kadın .
Hepsi hak ettiğim bu degil demekle başladı .
Kendimde birine bağımlı olursam , berbat ilişkilerin içinden çıkmak için hic bir şey yapmazsam kendime de bunu derim .
Demekki kendime bunu layık görüyorum derim .
Zaten kendime söylemediğim bir şeyi de kimseye söylemem .

Mükemmel giden bir evliliğim oldugu halde hamile kaldığım an herşey alt üst oldu benım hırmonlar eşimin benım değişimime alışma süreci bizi çok zorladı .
Hatta 7 yıllık evlilikte ilk defa boşanma konusmaları geçti .
Biz bile bu kadar sarsılmısken .
Sizin evlilik zaten düzgün bir konumda değil hamilelik süreci bebek derken daha çok yıpranırsınız.

Lütfen çocugu buna alet etmeyın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…