- 21 Ekim 2016
- 1.557
- 1.708
- 133
- 33
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
İNek kelimesini sadece sizin çocuğunuza mı söylüyo parkta oynarkenGünaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Evet sadece benimkine söylüyor başka kimseye demiyor bunu. Çocuğum henüz 1,5 yaşında normal boyda normal kiloda bir çocuk hani fiziksel olarak da ineğe benzer bir şey yok ortada anlamadım.İNek kelimesini sadece sizin çocuğunuza mı söylüyo parkta oynarken
Benim aklıma annesi geldi acaba annesi mi dedi sizin çocugunuza inek diye ondan mı duydu.
bak anne inek geldi dediğine göre böyle bişey olmalı
İşte bende sizinle aynı fikirdeyim parkta bile koymuyorlar ki çocuğum oynasın elindeki oyuncağı alıp götürmeye çalışıyor çocuğumun anne de ordan bakıyor hayır yavrum o başkasının alınmaz demiyor, geçen bir tanesi parkta kimseyi salıncağa bindirmedi böğüre böğüre ağlıyor bağırıyor çocuklar hep korktu saldırıyor hayvan gibi hırlıyor annesi gelip bakmıyor bile en sonu babasımıydı abisimiydi bilmiyorum gelip çok güzel bir ayar verdi valla normalde demem ama oh olsun dedim onca çocuğa parkta terör estirdi,bu kadar da rahat olmayın dimi ama bize de kızıldı zamanında hayır yapma denildi annemizin bir kaç işaretine yerimize sızardık noldu psikolojimiz mi bozuldu kötü insanlar mı olduk, bence herkes yerini bilecek büyük büyüklüğünü, çocuk çocukluğunuBende sizinle hemfikirim. Benim çocuğum başkasının malına eşyasına yada şahsına zarar veriyorsa orada devreye girerim. Mesela bir defa kızım yanlışlıkla arkadaşımın gece lambasını kırdı geri geri giderken çarptı. Gittim yenisini alıp hediye ettim kendisine. Hiç sevmem birinin malına zarar verilmesini, uzun uzun anlatıyorum şimdiden büyük olana.
Ozaman dediğim gibi annesinden duydu bu çocukEvet sadece benimkine söylüyor başka kimseye demiyor bunu. Çocuğum henüz 1,5 yaşında normal boyda normal kiloda bir çocuk hani fiziksel olarak da ineğe benzer bir şey yok ortada anlamadım.
Yok hayatım yok artık özgürlük adı altında tamamen saygısız bir nesil yetiştiriliyor. Kimsenin kimseyı rahatsız etmeye, kimsenin çocuğuna eziyet olmaya hakkı yok. O zaman biz de özgürüz diye her istediğimizi yapalım mı ,bu mudur yani.İşte bende sizinle aynı fikirdeyim parkta bile koymuyorlar ki çocuğum oynasın elindeki oyuncağı alıp götürmeye çalışıyor çocuğumun anne de ordan bakıyor hayır yavrum o başkasının alınmaz demiyor, geçen bir tanesi parkta kimseyi salıncağa bindirmedi böğüre böğüre ağlıyor bağırıyor çocuklar hep korktu saldırıyor hayvan gibi hırlıyor annesi gelip bakmıyor bile en sonu babasımıydı abisimiydi bilmiyorum gelip çok güzel bir ayar verdi valla normalde demem ama oh olsun dedim onca çocuğa parkta terör estirdi,bu kadar da rahat olmayın dimi ama bize de kızıldı zamanında hayır yapma denildi annemizin bir kaç işaretine yerimize sızardık noldu psikolojimiz mi bozuldu kötü insanlar mı olduk, bence herkes yerini bilecek büyük büyüklüğünü, çocuk çocukluğunu
Annesi bana mı inek dedi de çocuk oradan duydu diye düşündüm şimdi yorumlardan sonra.Ozaman dediğim gibi annesinden duydu bu çocuk
Uyarmakta haklısınız dozajı fazla olmuş. İnek insanlar için kullanmak güzel degil adı Ali istersen adını kullanabilirsin diyip annesi böyle konuşsa daha hoş olur derdiniz. Terbiyesiz felan agır olmuş
Haklısınız bir an öfkemi kontrol edemedim, zaten fikir almak istedim herkesten ona göre hareket edeceğim şimdi. Tesekkür ederim yorumlariniz için.Yaptığınız davranış yanlış. Neden çocuğa, sen ineğe daha çok benziyorsun dediniz ki? Sonuç itibari ile altı yaşında bir çocuk karşınızdaki. Böyle demek yerine, Canım bak bu kullandığın kelime hoş değil; vs. gibi bir söz kullanabilirdiniz.
Çocuğun inek inek diyerek sürekli gülmesi ve kalabalık ortamda yapması gerdi benı bıraz da aynısı yapılınca annenin tepkisi ne olacak onu ölçmek istedim.6 yas hic de kucuk bir yas degil bence. Anlayabilir birseyleri. Buna insanlara lakap takmanin yanlis oldugunu bilmek de dahil.
Ben olsam bende o sinirle cocuga soylerdim. Sonra da bir guzel anneye doner bakamiyorsan , terbiye veremiyorsan dogurma derdim. Kucucuk bebege inek demek nedir ya? Buna susan anne de bu laflari hakeder yani.
Ya size yada çocuga söylediAnnesi bana mı inek dedi de çocuk oradan duydu diye düşündüm şimdi yorumlardan sonra.
Mağazalarda gezerken bir başkasında güzel bir çanta görünce bunu bana ver diye çekiştirebiliyor muyuz? Yada durup dururken tanımadığın bir kadına sen ineksin?Yok hayatım yok artık özgürlük adı altında tamamen saygısız bir nesil yetiştiriliyor. Kimsenin kimseyı rahatsız etmeye, kimsenin çocuğuna eziyet olmaya hakkı yok. O zaman biz de özgürüz diye her istediğimizi yapalım mı ,bu mudur yani.
Simdi bikac uyenin yazdigina baktim da cidden bu cocuk size diyor olabilir mi acaba?Çocuğun inek inek diyerek sürekli gülmesi ve kalabalık ortamda yapması gerdi benı bıraz da aynısı yapılınca annenin tepkisi ne olacak onu ölçmek istedim.
Ben de 30lu yaşlardayım. Henüz anne olmaya cesaret edemedim.Bazen geç yaşta (30'lu yaşlar) anne olmuş, tek çocuğu olan kadınlar böyle oluyor.
Tabi ki hepsi değil. Çoğu çok bilinçli oluyor ama arada böyleleri de çıkıyor.
Bir de oğullarını paşam, prensim, şehzadem diye severler..
24 yasinda anne oldum kizimi prensesim diye seviyorumBazen geç yaşta (30'lu yaşlar) anne olmuş, tek çocuğu olan kadınlar böyle oluyor.
Tabi ki hepsi değil. Çoğu çok bilinçli oluyor ama arada böyleleri de çıkıyor.
Bir de oğullarını paşam, prensim, şehzadem diye severler..
İnek kelimesi çok zoruma gitti ya insan bazı kelimeleri kaldıramıyor. Çocuk 6 yaşında ve bunu sürekli yapıyor. Bize kimsenin malına dokunmamayı ailemiz öğretti küçükken, misafirliğe bile gidince insanların esyalarına zarar vermiyorduk.Mağazalarda gezerken bir başkasında güzel bir çanta görünce bunu bana ver diye çekiştirebiliyor muyuz? Yada durup dururken tanımadığın bir kadına sen ineksin?
Ee o zaman bu özgürlük neden? kendi yapamayacağın birşeyi çocuğunun yapmasına neden izin veriyorsun bre kadın herkesin bir haddi hududu var en sonunda patlamış bayan işte
İnekli yada hayvanlı bir kıyafet yoktu üzerinde çocuğumun. Bilmiyorum çocuk gelişiminden daha iyi anlayan arkadaşlar vardır mutlaka aramızda. 6 yaş grubu çocuklar bir insanla bir ineği ayırt edemez mi acaba diye düşünüyorum.Simdi bikac uyenin yazdigina baktim da cidden bu cocuk size diyor olabilir mi acaba?
Yada inegi andiran bir elbise giymis olabilir mi bebeginiz? Bizim binadaki 4 5 yasindaki cocuklar da kizima bir ara aa fil gelmis falan diyorlardi. Sordum birine neden boyle sesleniyorsunuz adini da biliyorsunuz dedim. Ama sen ona fil giydirmistin ya bir kere o yuzden falan dedi. Siz de siyah beyaz desenli birsey giydirmis olabilir misiniz acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?