Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
İNek kelimesini sadece sizin çocuğunuza mı söylüyo parkta oynarken
Benim aklıma annesi geldi acaba annesi mi dedi sizin çocugunuza inek diye ondan mı duydu.
bak anne inek geldi dediğine göre böyle bişey olmalı

Evet sadece benimkine söylüyor başka kimseye demiyor bunu. Çocuğum henüz 1,5 yaşında normal boyda normal kiloda bir çocuk hani fiziksel olarak da ineğe benzer bir şey yok ortada anlamadım.

İşte bende sizinle aynı fikirdeyim parkta bile koymuyorlar ki çocuğum oynasın elindeki oyuncağı alıp götürmeye çalışıyor çocuğumun anne de ordan bakıyor hayır yavrum o başkasının alınmaz demiyor, geçen bir tanesi parkta kimseyi salıncağa bindirmedi böğüre böğüre ağlıyor bağırıyor çocuklar hep korktu saldırıyor hayvan gibi hırlıyor annesi gelip bakmıyor bile en sonu babasımıydı abisimiydi bilmiyorum gelip çok güzel bir ayar verdi valla normalde demem ama oh olsun dedim onca çocuğa parkta terör estirdi,bu kadar da rahat olmayın dimi ama bize de kızıldı zamanında hayır yapma denildi annemizin bir kaç işaretine yerimize sızardık noldu psikolojimiz mi bozuldu kötü insanlar mı olduk, bence herkes yerini bilecek büyük büyüklüğünü, çocuk çocukluğunu

Yok hayatım yok artık özgürlük adı altında tamamen saygısız bir nesil yetiştiriliyor. Kimsenin kimseyı rahatsız etmeye, kimsenin çocuğuna eziyet olmaya hakkı yok. O zaman biz de özgürüz diye her istediğimizi yapalım mı ,bu mudur yani.

6 yas hic de kucuk bir yas degil bence. Anlayabilir birseyleri. Buna insanlara lakap takmanin yanlis oldugunu bilmek de dahil.
Ben olsam bende o sinirle cocuga soylerdim. Sonra da bir guzel anneye doner bakamiyorsan , terbiye veremiyorsan dogurma derdim. Kucucuk bebege inek demek nedir ya? Buna susan anne de bu laflari hakeder yani.

Uyarmakta haklısınız dozajı fazla olmuş. İnek insanlar için kullanmak güzel degil adı Ali istersen adını kullanabilirsin diyip annesi böyle konuşsa daha hoş olur derdiniz. Terbiyesiz felan agır olmuş
Haklısınız bir an öfkemi kontrol edemedim, zaten fikir almak istedim herkesten ona göre hareket edeceğim şimdi. Tesekkür ederim yorumlariniz için.

Çocuğun inek inek diyerek sürekli gülmesi ve kalabalık ortamda yapması gerdi benı bıraz da aynısı yapılınca annenin tepkisi ne olacak onu ölçmek istedim.

"Sen ineğe daha çok benziyorsun." Ne demek? Çocuğun annesine kızıyorsunuz ama siz ne yaptığınızın farkında mısınız? Karşınızdaki çocuk 6 YAŞINDA . Kendi çocuğunuzun psikolojisini düşünüp bir başka çocuğu incitmişsiniz. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz.

Mağazalarda gezerken bir başkasında güzel bir çanta görünce bunu bana ver diye çekiştirebiliyor muyuz? Yada durup dururken tanımadığın bir kadına sen ineksin?
Ee o zaman bu özgürlük neden? kendi yapamayacağın birşeyi çocuğunun yapmasına neden izin veriyorsun bre kadın herkesin bir haddi hududu var en sonunda patlamış bayan işte

Çocuğun inek inek diyerek sürekli gülmesi ve kalabalık ortamda yapması gerdi benı bıraz da aynısı yapılınca annenin tepkisi ne olacak onu ölçmek istedim.
Simdi bikac uyenin yazdigina baktim da cidden bu cocuk size diyor olabilir mi acaba?
Yada inegi andiran bir elbise giymis olabilir mi bebeginiz? Bizim binadaki 4 5 yasindaki cocuklar da kizima bir ara aa fil gelmis falan diyorlardi. Sordum birine neden boyle sesleniyorsunuz adini da biliyorsunuz dedim. Ama sen ona fil giydirmistin ya bir kere o yuzden falan dedi. Siz de siyah beyaz desenli birsey giydirmis olabilir misiniz acaba?

Ben de 30lu yaşlardayım. Henüz anne olmaya cesaret edemedim.

Ama duacıyım. Allah benim aklımı fikrimi bağışlarsa buldumcuk olmak istemiyorum. Normal bir insan olmak istiyorum. Ama baktınız ki ben sapıttım. Beni uyarın. Burdaki herkesten rica ediyoru.

Malesef ailelerde gittikçe artan bu tepkisizlik ve vurdumduymazlik sebebiyle küçük çocukların bu tarz konuşmaları artıyor. Ne deseniz haklısınız bence sadece anneyi uyarmak değil çocuğu da uyarmak şart. Ben olsam çocuğumu muhakkak uyarırım hem herkesin içind e hem basbasayken..

24 yasinda anne oldum kizimi prensesim diye seviyorum ama daha 6 aylik Bazen essek sipasi da diyorum ama cogunlukla prensesim diyoruz babasiyla. Az buyusun birakicam bende demeyi

İnek kelimesi çok zoruma gitti ya insan bazı kelimeleri kaldıramıyor. Çocuk 6 yaşında ve bunu sürekli yapıyor. Bize kimsenin malına dokunmamayı ailemiz öğretti küçükken, misafirliğe bile gidince insanların esyalarına zarar vermiyorduk.

İnekli yada hayvanlı bir kıyafet yoktu üzerinde çocuğumun. Bilmiyorum çocuk gelişiminden daha iyi anlayan arkadaşlar vardır mutlaka aramızda. 6 yaş grubu çocuklar bir insanla bir ineği ayırt edemez mi acaba diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…