Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
6 yaş çocuğu inanılmaz zeki bilmez mi ..
Hem o lafı söylemesi hem gülmesi ayiramadigini göstermez. Belli ki çocuğun yanında bu şekil konuşuyorlar. .Çocuklar çok iyi taklitcidir. .

6 yaş çocuğu inanılmaz zeki bilmez mi ..
Hem o lafı söylemesi hem gülmesi ayiramadigini göstermez. Belli ki çocuğun yanında bu şekil konuşuyorlar. .Çocuklar çok iyi taklitcidir. .
Okulda da öğretiyordur mutlaka öğretmenleri değil mi yani. Annesinden babasından duyup bize yöneldi bütük ihtimalle hayatım. Benimkiler henüz o yaşa gelmediler ama kızım şimdiden çoğu şeyi anlayabiliyor. Mesela hasta olduğumda yanıma gelip sarılıyor, yada üzgün olduğumu kızdığımı yani benim duygularımı anlayabiliyor.

Kadın benim çocuğuma hakaret edilmesine defalarca tepkisiz kalınca bende aynısı onun çocuğuna yapıldığında ne yapacak görmek istedim, benim hissettiğimi o da hissetsin istedim biraz da öfkeyle anneye laf sokmak istedim aslında. Bende kendimi o konuda haksız buldum sonradan .

İşte ben de hep olay anında sıcağı sıcagına uyarıyorum kendi çocuğumu, ama karsımdaki aynı hassasiyetı hiçbir zaman göstermiyor. Bu sefer insan kendini aptal yerine konulmuş hissediyor.

Bu kk da niyeyse konu sahibinin hatasını bulup onun üzerinden linç etmek moda oldu..
6 yaşında çocukmuş, ben de eğitimciyim..tamam belki böyle tepki vermezdim ama geç bile kalmışsınız verdiğiniz tepkide. Bundan sonra çocuğun annesine daha sert çıkın. Milletin çocuğu saldırganlık ve şiddette sınır tanımazken siz en kibar şekilde sorununuzu çözebileceğinizi mi sanıyorsunuz?
Herkese anladığı dilden konuşmak lazım.
Hiç canınızı sıkmayın, gerekli tepkiyi vermişsiniz.

Hiç haksız değilsiniz. Çocuk kendine inek dendiğinde üzüldüyse yaptığı yanlışı anlamıştır, üzülmediyse zaten yapacak bir şey yok. Kendine 1 kere inek dendiği için çocuğun psikolojisi bozulmaz. Bir başkasına her gördüğünde inek diyen bir çocuğun psikolojisinin ne durumda olduğuna bakmak lazım.

Konu sahibi çocuğa inek sana benzer demiş yani kınadığı şeyi yapmış çocukla kavga etmiş..annesini ikaz etmek ya da yavrucum lakap takmak hoş bir şey değil demek yerine ve KK bunu desteklemiş ben eski KK cıları arıyorum nerde o aklı başında hatunlar

Çok teşekkür ederim yorumunuz için. Ben çocuğun annesiyle konuşmayı düşünüyorum açıkça. Bu yaştaki çocuk yaptıgının farkında olarak tekrarlıyor bunu o halde .
Zaten çocukla direk muhatap olmamın hatalı olduğunu kabul ettim orada sorun yok. Ben bu hareketın bilinçli mi yoksa bilinçsiz mi olduğunu öğrenmek istemiştim. Yani bir çocuk bu kelimeyi ne amaçla ve neden kullanır sürekli. Bir anne buna neden tepki vermez.

Tabi ki bozuldu hemen annesine döndü bakıyor yani annesinden bana tepki göstermesini bekliyor. Yani onunki bir kere bozuldu belki ama benımkı sürekli bu kelimeye maruz kalıyor benım niye bozulmuyor psikolojım.

Bence anneyle bundan sonra ekstra konuşmanız, alttan almanız anlamına gelir..naif,sessiz, kibar görüp abazalıklarına devam edebilirler. Orda gerekeni söylemişsiniz. Dahası ekstraya girer, bekleyin. Aynı şey yaşanırsa, daha sert çıkın bence.
Ailece üslupları bu demek ki, tepkisiz kalması da davranışı onayladığının kanıtı işte. Kendi çocuğuna söylenince nasıl tepki vermiş. Demek ki mal değil o kadar Çok kızdım yemin ederim. Ben yavrumu ne olursa olsun ezdirmem, dediğiniz gibi bu çocuk bu tutumunu devam ettirse, sizin oğlan büyüyünce mahallede inek diye ünlense, sizin çocuğunuz için ne büyük bir facia.

Benim çocuğuma defalarca hakaret edilmesini normal karşılıyorsunuz yani öyle mi ? Aynısı başınıza geldiğinde daha aklı selim davranırsınız inşallah . Ortada 1 kerelik bir söz yok ben sürekli aynı duruma maruz kalmak zorunda değilim.

Tabi ki canım ,duyguları o kadar iyi hissediyorlar ki..Benim de 3 yaşındaki erkek yeğenim ve diğer küçük yeğenim yere düşüp ağladığı zaman koşup onu yerden kaldırmaya çalışıyor uf mu oldun ağlama ağlama diye onu avutuyor.
Ve bu çocuklarin parkta,dışarda kimsenin haklarını gaspettiklerini, hırçın davrandıklarıni görmedim onlarda çocuk hem de daha küçükler.
Ben hep şuna inanırım çocugun evde anne-babalasi ne kadar sakinse , evde birbirleriyle seslerinin tonuna bile dikkat ediyorlarsa, birbirlerine karşı saygililarsa kısacası huzurlularsa çocukları da öyle oluyor.

Doğru söylüyorsunuz bunun bir sonraki aşaması bu zaten çocuğumun adı inek olarak kalacak. Ve ben bu saldırgan insanlar yüzünden ev değiştirmek zorunda kalacağım belki de. Diğer çocuklar da bu kelımeyi defalarca duydular, yarın belki onlar da aynısını söyleyecek. Anneyle görüşmemek konuşmamak daha mı mantıklı diyorsunuz yani ? Çok arada kaldım , kafam karıştı şu anda. Ama kadın biraz kavgaya müsait bir kadın yani olayın daha da büyüme ihtimali de var. Eşlerimizin de öğrenmesini istemiyorum açıkcası. Bir sonrakı hareketlerini mi beklemeliyim ?

Zaten annenin birden parlamasından belli canım. Sessiz duran ama patlaması büyük olanlardandı gibime geldi. Yani uzatsam olayı mahalle kavgasına getirebilecek potansiyel de vardı.
İşte benim kızım da senin yiğenlerin gibi çok duygusal çok uyumlu bir çocuk. Şiddeti kırmayı dökmeyi bilmiyor. Bunda benım çabalarım da çok etkili. Eşimle tartışmaya bile girmem çocukların yanında, ses tonundan bile gerginliği hissederler çünkü biliyorum.

Bence bekleyin, konuşmayın. Gerçekten lütfetmiş, fazlasıyla alttan almış olursunuz. Yeterince sessiz kalmışsınız zaten şimdiye kadar. Bakın böyleleri gücü yettiğine çullanır, ezmeye çalışır, saygısızlıkta sınır tanımaz. Eşler duyarsa duysun, niye çekiniyorsunuz ki? O saldırgansa siz daha saldırgan gözükün, tırssın sizden. Öyle kibar kibar durmayın.

Bana da çocuğa verdiginiz tepki fazla geldi
Tamam o sacmalıyor olabilir dikkat cekmek icin diyor olabilir veya ne bileyim gıcıklıgına yapıyor olabilir ama siz niye kocaman kadın olarak kücücük bi cocuga sen inege daha cok benziyorsun diyorsunuz ki
Annesine ima ederek aile terbiyesi almamıs diyebilirdiniz veya kardes üzülür ayıp denirmi hic öyle sey vs de denebilirdi
Birde mahalle arası kavgacıları gibi sizinle ugrasırım fazla basit değil mi

Çocuğum çocuğum dediğin herkese aynı cevap verdiğin çocuk bebek durumun farkında değil senin çocuğun bunu anlayacak yaşa geldiğinde 6 yaşındaki çocuk 10-11 yaşında olacak en az ve o yaştaki çocuk bebeğe inek denemesi gerektiğini bilecek..neyse ya ne anlatıyorum ben 6 yaşındaki çocuğa inek diyen benimle ne kavgaya girer..

Doğru söylüyorsunuz konuşmayacağım bir sonraki hareketlerini bekleyeceğim. Ben sabırlı bir insanım son noktaya kadar sabrederim ama sabrımın taştığı noktada kontrolü kaybederim , öfke kontrolüm kalmaz o anda. Kadına karşı susmam çocuk kavgasını sevmememden, yani istediğim şey huzursuzluk olmadan halletmekti ama olmadı maalesef . Konuşarak çözme taraftarıyım ve bu kadın bunu yanlış algıladı benı sakin görünce. Şimdi anlamıştır kimsenin sabır taşı olmadığını , keşke daha önce anlasalar.

Direk sataşma amaçlı bir yorum olduğu için sizi ciddiye almayacağım.

Kadın aynısı kendi çocuğuna yapılınca da böyle sessiz mi kalacak onu ölçmek istedim, öfkemi kontrol edemedim. Birden aslan kesildi , demek ki yanlış yaptıklarının farkında.
Çocukla muhatap olmam konusunda haklısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…