Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bence de hiç konusma canım söyleyacegini söylemişsin laftan anlayan biriyse çocuğu ile konuşur ..Can sıkmaya değmez.

Malesef sizin verdiğiniz tepki yanlış çocuğun annesinin tepkisizliği de yanlış. Belki bebeğinize inek figürlü bir kıyafet giydirmiş olabilirsiniz o zaman görüp aklında öyle kalmış olabilir. Bu tepki yerine çocuğa yaklaşıp uygun bir dille neden öyle dediğini sorabilirdiniz. Şimdi kendi kendinizi yemezdiniz. Annesine de güzel ders vermiş olurdunuz.

Konu sahibi için söylemiyorum ama, bizim toplumumuzda çocuğa gereken hak verilmiyor bence. Örneğin bir haber çıkmıştı bir köpek bir çocuğa saldırmış, kadının biri, "Kesin o çocuk köpeğe sataşmıştır, köpekler durup dururken saldırmaz demişti bu olayın arkasından.

Hayır inek yada hayvan figürlü birşey yoktu çocuğun üzerinde, tamamen dalga geçmek amaçlı yapıldı. Annesi de susarak benı bu noktaya getirdi.

İnan ki bazen öyle cevap verenlere şaşırmıyorum. Örneğin bulunduğum yerde geçenlerde 2 çocuk tatlı bir kediyi taşla kovaliyorlardi.

Çok güzel anlatmıssınız ama ben ikinci çikolatayı neden istememeliyizi nasıl açıkladı çok merak ettim

Bence yerinde olmus. 6 yasinda cin gibi oluyolar. Ailesinin veremedigi terbiyeyi buyuk bir hayat dersiyle hizlandirilmis almis.
Cocugun psikolojini cok dusunuyosa annesi baskasinin cocuguyla dalga gecilirken ayibi da ogretsin bir zahmet.

Yok sen yapmazsın.
Burada yorumlarını en beğendiğim üyelerdensin.
Senin yorumlarını bayadır takip ediyorum.
Hiç kaliteni bozmadın.
Bu konuda da beni yanıltmazsın..
Sen en azından anne olmaya cesaret edemedin.
Ben 32 yaşındayım.Daha evlenmeye cesaret edemedim..

Buradaki konuları okuyup okuyup erkeklere hınçlanıyorum..

İnan ki bazen öyle cevap verenlere şaşırmıyorum. Örneğin bulunduğum yerde geçenlerde 2 çocuk tatlı bir kediyi taşla kovaliyorlardi.
Sizin verdiğiniz örnekle alakası yok bunun. Gözüyle görmeden hemen çocuğu suçluyor. Bazı hayvansever (!) ler hayvanları çok sevip çocuklara nefret kusuyorlar çünkü. Neyse konu dağılmasın...

Uyarmakla iyi etmişsiniz ama annesini uyarsanız iyi olurdu. 6 yaş çok küçük bir yaş değil kime ne söylemesi-söylememesi gerektiğini birileri öğretmeli doğru şekilde. Bu kişi de annesi olacak haliyle annesiyle güzel bir üslupla konuşsanız daha iyi olurdu. Eğer çocuk uyarılmazsa böyle durumlarda herkese istediği kelimeyi söyleme hakkı olduğuna inanır.

Bence yerinde olmus. 6 yasinda cin gibi oluyolar. Ailesinin veremedigi terbiyeyi buyuk bir hayat dersiyle hizlandirilmis almis.
Cocugun psikolojini cok dusunuyosa annesi baskasinin cocuguyla dalga gecilirken ayibi da ogretsin bir zahmet.
Bende bunu düşünüyorum aslında , tamam brn kendi hatamın farkına vardım ama yani karşı tarafın hiç mi suçu yok. Bu çocuk okulda aynısını başka çocuklara da yapıyor belki de , anne neden eğitmiyor. Öğretmenler hangi biriyle uğraşacak da terbiye verecekler. Böyle şeyler aileden öğrenilir.

Ben sizi haklı buldum sonuna kadar, gerçekten haketmişler bazen hak edene hakkını vereceksin eğer siz bir yerde dur demeseydiniz bu böyle devam edecekti emin olun, belki de sitede ki diğer çocuklarda duyup söyleyecekti lakap gibi yapışırdı masum kuzunun üzerine inek tabiri siz en iyisini yapmışsınız vicdanınız rahat olsun

[/QUOTE]
Aynen .
Benim oglum, Oğuz ismini yanlış anladığından mı telefuzu zor diye mi
oroz ,horoz arası birşey diyorlardı . Zor düzelttim

Diyorum ya kadin sizin cocugunuzun psikolojisini hice sayip "cocuk bu" demis hemen. Siz de durumu esitlemissiniz.
Cocuk neyine etkilenecek birine inek derken ona inek denilmis. Mis gibi empati firsati vermissiniz.

24 yasinda anne oldum kizimi prensesim diye seviyorum ama daha 6 aylik Bazen essek sipasi da diyorum ama cogunlukla prensesim diyoruz babasiyla. Az buyusun birakicam bende demeyi
Daha 6 aylık çok minnoştur çok tatlıştır o..
Kıyamam..
Bana da annem bazen bizim kraliçe hanım derdi.
Ama o daha çok işlere yardım etmeyince derdi.
6 aylık tam daha prenses ya..
Bir de dantelli tüllü elbise giyince tam prenses oluyorlar.

Allah bağışlasın..

Diyorum ya kadin sizin cocugunuzun psikolojisini hice sayip "cocuk bu" demis hemen. Siz de durumu esitlemissiniz.
Cocuk neyine etkilenecek birine inek derken ona inek denilmis. Mis gibi empati firsati vermissiniz.
Aslında o empati fırsatını anneye vermek istedim. Annenin yüzüne bakarak aile terbiyesi almadın mı dedim bu sebepten.

Zaten toplum içinde söylüyor hayatım, oyun parkında yada etkinlik alanında kalabalık yerlerde yani. Annesi de yanında duyuyor ama başkalarıyla sohbete devam ediyor , yada öylece bakıyor etrafına sanki olayla hiç alakası tok ve o çocuğun annesi o değil.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…