- 4 Mart 2012
- 15.972
- 37.182
- 798
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Bence de hiç konusma canım söyleyacegini söylemişsin laftan anlayan biriyse çocuğu ile konuşur ..Can sıkmaya değmez.Doğru söylüyorsunuz bunun bir sonraki aşaması bu zaten çocuğumun adı inek olarak kalacak. Ve ben bu saldırgan insanlar yüzünden ev değiştirmek zorunda kalacağım belki de. Diğer çocuklar da bu kelımeyi defalarca duydular, yarın belki onlar da aynısını söyleyecek. Anneyle görüşmemek konuşmamak daha mı mantıklı diyorsunuz yani ? Çok arada kaldım , kafam karıştı şu anda. Ama kadın biraz kavgaya müsait bir kadın yani olayın daha da büyüme ihtimali de var. Eşlerimizin de öğrenmesini istemiyorum açıkcası. Bir sonrakı hareketlerini mi beklemeliyim ?
Tesekkür ederim güzel yorumların için, benim için aydınlatıcı ve mantıklı oldular.Bence de hiç konusma canım söyleyacegini söylemişsin laftan anlayan biriyse çocuğu ile konuşur ..Can sıkmaya değmez.
Hayır inek yada hayvan figürlü birşey yoktu çocuğun üzerinde, tamamen dalga geçmek amaçlı yapıldı. Annesi de susarak benı bu noktaya getirdi.Malesef sizin verdiğiniz tepki yanlış çocuğun annesinin tepkisizliği de yanlış. Belki bebeğinize inek figürlü bir kıyafet giydirmiş olabilirsiniz o zaman görüp aklında öyle kalmış olabilir. Bu tepki yerine çocuğa yaklaşıp uygun bir dille neden öyle dediğini sorabilirdiniz. Şimdi kendi kendinizi yemezdiniz. Annesine de güzel ders vermiş olurdunuz.
İnan ki bazen öyle cevap verenlere şaşırmıyorum. Örneğin bulunduğum yerde geçenlerde 2 çocuk tatlı bir kediyi taşla kovaliyorlardi.Konu sahibi için söylemiyorum ama, bizim toplumumuzda çocuğa gereken hak verilmiyor bence. Örneğin bir haber çıkmıştı bir köpek bir çocuğa saldırmış, kadının biri, "Kesin o çocuk köpeğe sataşmıştır, köpekler durup dururken saldırmaz demişti bu olayın arkasından.
Çok güzel anlatmıssınız ama ben ikinci çikolatayı neden istememeliyizi nasıl açıkladı çok merak ettimÇünkü annesinin yetiştirme stili Avrupa stili.
O yüzden çocuk ne yaparsa yapsın müdahale etmiyor.
Bu çocuklar misafirliğe gider.Tüm evi dağıtır kırar döker ama gene de aileler müdahale etmez.Biz bu yetiştirme stilini çok yanlış anladık.
Avrupada çocuğa temel eğitim verilir.Iyi ve doğru öğretilir ondan sonra kararlar onlara bırakılır.
Bizde eğitim verilmeden hoop diye çocuklar bırakılınca böyle oluyor.
Ben bir kere bu yetiştirme stilini gerçekten uygulayan bir türk anne gördüm.Çocuğu ikinci bir çikolata istedi.Markette ikinci çikolata neden istememeliyiz diye kızıyla 5 dakika konuştu.Ona sebep sonuç açıkladı.Hiç baskı yapmadı.Kızı ağlayınca da eğer ağlamayı bırakırsan seninle çözüm bulabiliriz dedi.Sen artık konuşarak iletişim kurabilecek yaştasın dedi.Ve konuşmaya devam etti.Sanki büyük bir bireye açıklar gibi kızıyla konuştu.
Yani bizdeki çoğu anne Avrupa stili çocuk yetiştirmek istiyorum ama her şeyi çocuğa açıklamak, temel eğitimi vermek zor geliyor o yüzden o kendi öğrensin diyor.
6 yaşındaki çocuk empati kuramaz ki.
O soyut bir kavram.Soyut kavramlar sonradan gelişir.
O yüzden bu olaylar oluyor.
Bir süre geçsin anneyle konuşun.
Kendinize yüklenmeyin.
Herkes fevri bir davranış sergileyebilir.
Önemli olan bir daha tekrarlamamak..
Yok sen yapmazsın.Ben de 30lu yaşlardayım. Henüz anne olmaya cesaret edemedim.
Ama duacıyım. Allah benim aklımı fikrimi bağışlarsa buldumcuk olmak istemiyorum. Normal bir insan olmak istiyorum. Ama baktınız ki ben sapıttım. Beni uyarın. Burdaki herkesten rica ediyoru.
Sizin verdiğiniz örnekle alakası yok bunun. Gözüyle görmeden hemen çocuğu suçluyor. Bazı hayvansever (!) ler hayvanları çok sevip çocuklara nefret kusuyorlar çünkü. Neyse konu dağılmasın...İnan ki bazen öyle cevap verenlere şaşırmıyorum. Örneğin bulunduğum yerde geçenlerde 2 çocuk tatlı bir kediyi taşla kovaliyorlardi.
Bende bunu düşünüyorum aslında , tamam brn kendi hatamın farkına vardım ama yani karşı tarafın hiç mi suçu yok. Bu çocuk okulda aynısını başka çocuklara da yapıyor belki de , anne neden eğitmiyor. Öğretmenler hangi biriyle uğraşacak da terbiye verecekler. Böyle şeyler aileden öğrenilir.Bence yerinde olmus. 6 yasinda cin gibi oluyolar. Ailesinin veremedigi terbiyeyi buyuk bir hayat dersiyle hizlandirilmis almis.
Cocugun psikolojini cok dusunuyosa annesi baskasinin cocuguyla dalga gecilirken ayibi da ogretsin bir zahmet.
Ben sizi haklı buldum sonuna kadar, gerçekten haketmişler bazen hak edene hakkını vereceksin eğer siz bir yerde dur demeseydiniz bu böyle devam edecekti emin olun, belki de sitede ki diğer çocuklarda duyup söyleyecekti lakap gibi yapışırdı masum kuzunun üzerine inek tabiri siz en iyisini yapmışsınız vicdanınız rahat olsunİnek kelimesi çok zoruma gitti ya insan bazı kelimeleri kaldıramıyor. Çocuk 6 yaşında ve bunu sürekli yapıyor. Bize kimsenin malına dokunmamayı ailemiz öğretti küçükken, misafirliğe bile gidince insanların esyalarına zarar vermiyorduk.
Aynen .Evet çok saçma bir durum yaşamışsınız ve bence tepkinizi çok güzel vermişsiniz?
Çocuğun yaptığına çok anlam yüklemeyin.Bazen nedensiz olur.
Acaba diyorum çocuk oğlunuzun ismini yanlış telaffuz ediyor olabilir mi?
Dili tam dönmüyor olabilir.
Tanıdığım bir çocuk arkadaşının ismini horoz diye söylerdi. Bir türlü ismini söyleyemezdi un yaşı da aynen 5-6 civarı.
Bende bunu düşünüyorum aslında , tamam brn kendi hatamın farkına vardım ama yani karşı tarafın hiç mi suçu yok. Bu çocuk okulda aynısını başka çocuklara da yapıyor belki de , anne neden eğitmiyor. Öğretmenler hangi biriyle uğraşacak da terbiye verecekler. Böyle şeyler aileden öğrenilir.
Daha 6 aylık çok minnoştur çok tatlıştır o..24 yasinda anne oldum kizimi prensesim diye seviyorumama daha 6 aylik Bazen essek sipasi da diyorum ama cogunlukla prensesim diyoruz babasiyla. Az buyusun birakicam bende demeyi
Aslında o empati fırsatını anneye vermek istedim. Annenin yüzüne bakarak aile terbiyesi almadın mı dedim bu sebepten.Diyorum ya kadin sizin cocugunuzun psikolojisini hice sayip "cocuk bu" demis hemen. Siz de durumu esitlemissiniz.
Cocuk neyine etkilenecek birine inek derken ona inek denilmis. Mis gibi empati firsati vermissiniz.
Zaten toplum içinde söylüyor hayatım, oyun parkında yada etkinlik alanında kalabalık yerlerde yani. Annesi de yanında duyuyor ama başkalarıyla sohbete devam ediyor , yada öylece bakıyor etrafına sanki olayla hiç alakası tok ve o çocuğun annesi o değil.Ben sizi haklı buldum sonuna kadar, gerçekten haketmişler bazen hak edene hakkını vereceksin eğer siz bir yerde dur demeseydiniz bu böyle devam edecekti emin olun, belki de sitede ki diğer çocuklarda duyup söyleyecekti lakap gibi yapışırdı masum kuzunun üzerine inek tabiri siz en iyisini yapmışsınız vicdanınız rahat olsun
Tesekkür ederimÇok güzel konuşmuşsunuz valla tebrik ederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?