Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çok güzel anlatmıssınız ama ben ikinci çikolatayı neden istememeliyizi nasıl açıkladı çok merak ettim
Teşekkür ederim.
Günlük tek bir çikolata hakkı varmış.
Ve ilk çikolatayı da yemiş bu afacan..
Tabi reyonda gezerken ikinci çikolatayı görüyor.Gene istiyor. İşte ben yanından geçerken alalım ama şimdi yemem anne diyordu..
Tabi yalan yer yani çocuk bu..
Annesi de inanmadı.Hayır dedi.
Ağlamaya başladı.Ağlamayı bitirirsen konuşabiliriz dedi.Bir süre daha ağladı.Sonra sustu. Annesi önce tek hakkı olduğunu anlattı. Bugünkü hakkının bittiğini ama yarın bir hakkı daha olacağını söyledi. Yarın parka gitmeden önce uğrarız alırız dedi.Kız ne dedi duymadım ama kabul etmiştir.Ben başka reyona geçmiştim.
Sonra yan kasada bunları gördüm.
Çikolata yoktu.Özellikle baktım.
Zaten küçük çocuklar sürekli anne babayı dener.
Sözünden caymayacaksın.
Ama yalan yok çocuk anlayışlı bir çocuktu.
Şımartılmamış.

Ben ne çocuklar görüyorum anne hayır deyince yerlere yatıp tepiniyorlar..

Son düzenleme:
Haklısınız katılıyorum zaten uyarılmadığı için sürekli tekrarlandı bu olay.

Aslında o empati fırsatını anneye vermek istedim. Annenin yüzüne bakarak aile terbiyesi almadın mı dedim bu sebepten.
Benim de böyle şeylere tahmmülüm yok işte dayanamıyorum, sahip çık çocuğuna oralıklı olmuyormuş ayağı yapma deli oluyorum böyle insanlara bir kaşık suda boğsam az

benim kizcem de boyledir ya... hatta acaba bizi mi gordunuz diye dusundum.

Benim de böyle şeylere tahmmülüm yok işte dayanamıyorum, sahip çık çocuğuna oralıklı olmuyormuş ayağı yapma deli oluyorum böyle insanlara bir kaşık suda boğsam az
Böyle olup insanların damarına son noktasına kadar basanlar değil de , sabrı taşıp son noktaya gelip cinnet geçirenler hep haksız oluyor canım .

Ben de cavap veremezsem böyle oluyorum aynen, ama genelde veririm bu duruma düşmemek için. Uykularım kaçıyor .
Ayy benim de kötü huyum sinirlerime hakim olamamak, keşke bende sakin sakin cevabı yapıştırsam ama yok kavgaya karışıp, bir hışımla kafa atacak yeni yetmeler gibi sinirleniyorum dalıyorum olaya sesimin desibeli bayağı yükseliyor halbuki sakin sakin laf sok dimi ama ben beceremiyorum cool olmayı

Kızmakta haklısınız ama cocuga degilde annesini uyarabilirdiniz sert bir dille sert bir dille diyorum cünkü anne burda suclu oglunu duymuyor mu o insan uyarır cocugunu.

Normalde ben de sakin sakin tüm coolluğumla sokardım lafları kenara çekilirdim ama bugün tüm coolluk yerlerde

Kızmakta haklısınız ama cocuga degilde annesini uyarabilirdiniz sert bir dille sert bir dille diyorum cünkü anne burda suclu oglunu duymuyor mu o insan uyarır cocugunu.
Anne duyuyor hatta kızdığımı farkediyor gözgöze geliyoruz kafasını çeviriyor duymazlıktan geliyor.

Normalde ben de sakin sakin tüm coolluğumla sokardım lafları kenara çekilirdim ama bugün tüm coolluk yerlerde
Boşverin bence coolluğu
Çocuğa direkt söylemeseydiniz yine iyiydi ama insan söz konusu olunca tutamıyor kendini. Zaten kadının da kendi çocuğuna laf gelince ses edesi gelmiş
Herkesin yavrusu kendine kıymetli işte
Çocuklar bizi temsil ediyor evdeki davranışlarımızı insan içinde onlardan görüyoruz
Gerçekten insan çocuktan önce kendini yetiştirmeli
Çocuk zaten anne babaya benzeyecek
O çocuğun bir daha aynı davranışı yapabileceğini sanmıyorum ama eğer tekrarlayacak olursa tüm sakinliğinizle olaya müdahale edersiniz

İnşallah güzel çocuklar yetiştirebiliriz. Benim de var 14 aylık bir minişim. Allah en doğru şekilde yetiştirebilmeyi nasip etsin bize. Ben daha naif davranıyordum tutturmalarında ağlamalarında ama babası biraz daha otoriter yaklasıyor. Basta napıyosun falan dedim ama baktım bizim miniş daha az tutturuyo tuttursa bile hemen vazgeöiyo. Hiçbişey demiyorum. Her zaman yumusak davranmak olmuyormuş. Yani çocuk yetiştirmek bir sanat gerçekten. Otorite de lazım çocuklara.mesela telefonu aldı Hayır diyip elinden alıyoruz. Sonra gıdıklıyoruz şirinlikler vs unutturuyoruz. Bilmiyorum doğru mu yaptıgımız ikna ile görmezden gelme ile sonuna kadar gidilmeli mi yoksa biraz otorite de lazım mı

Reactions: 000
Ben de tekrarlanmaz diye düşünüyorum yani öyle umut ediyorum. Çocuğa tepkim fazlaydı, ama anne daha fazlasını hakediyordu buna eminim. Teşekkür ederim yorumunuz için.

Biraz ileri gitmişsiniz ama böyle duyarsız öküz gibi tiplere de iyi oluyo böylesi.Dinsizin hakkından imansız gelir.
Kendisi gibi davranmayanı pasif görüyorlar. Alttan alıp erdemli davranalım dedikçe kendilerinde herşeyı hak görüyorlar , haklısınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…