- 29 Ekim 2018
- 3.402
- 6.263
- 73
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Erkeklerin konuşması bizimki kadar sakin olmaz diye eşime hala konudan bahsetmedim açıkçası. Olayın büyümesini istemiyorum, kendim halletmeyı deneyeceğim. Site yönetimi zaten böyle konularda uyarıyor herkesi.Bence yine olursa yine anneyle konusun. 3. olursa site yönetimi (ise yarayacagini sanmam) ya da babaya iletebilirsiniz. Ben olsam babaya ileteceksem esimin konusmasini tercih ederim.
Kendimi bile sorguladım bır an acaba beni mi ineğe benzetti, şişman mı buldu yada birşey mi demek istedi diye. Etkilendiğim kesin zaten.Etkilemiş sizi baksanız ya çocuğumun ineğe benzer hali yok diye açıklama yapmışsınız, annesiyle konuşmanız daha iyi olurdu ama tepkisiz kalmak da olmazdı anlık gelişmiş zaten olay
Valla ben cocugum ezilsin istemem ama ezsinde istemem. Oyle insanlarda dislanir cunku. Birsey yediklerinde paketini cop gorene kadar ellerinde tuttururum yere attirmam vs. Yani asosyal olsunlar istemem. Bu gemide yasiyorsak batmamasi icin elimizden geleni yapmamiz gerektigini anlatirim. Birine laf atsalar uyaririm.. insanlar cidden tuhaflarTabi bunun bir sonraki varacağı nokta bu zaten. Okuldaki arkadaslarını taciz etmek , küfür etmek. Zaten aileler ne kendi laf söylüyor ne öğretmenlere birşey söyletiyor. Sanırsınız bir tek onlar doğurdu. Yahu eğitin şu çocuklarınızı başkalarının haklarını gasp etmesinler. İnsanlar sizin çocuklarınızın zorbalığına maruz kalsın diye çocuk büyütmüyorlar.
Bence otorite lazım.İnşallah güzel çocuklar yetiştirebiliriz. Benim de var 14 aylık bir minişim. Allah en doğru şekilde yetiştirebilmeyi nasip etsin bize. Ben daha naif davranıyordum tutturmalarında ağlamalarında ama babası biraz daha otoriter yaklasıyor. Basta napıyosun falan dedim ama baktım bizim miniş daha az tutturuyo tuttursa bile hemen vazgeöiyo. Hiçbişey demiyorum. Her zaman yumusak davranmak olmuyormuş. Yani çocuk yetiştirmek bir sanat gerçekten. Otorite de lazım çocuklara.mesela telefonu aldı Hayır diyip elinden alıyoruz. Sonra gıdıklıyoruz şirinlikler vs unutturuyoruz. Bilmiyorum doğru mu yaptıgımız ikna ile görmezden gelme ile sonuna kadar gidilmeli mi yoksa biraz otorite de lazım mı
Bizim gibi düşünen annelerin çoğalmasını diliyorum sadece.Valla ben cocugum ezilsin istemem ama ezsinde istemem. Oyle insanlarda dislanir cunku. Birsey yediklerinde paketini cop gorene kadar ellerinde tuttururum yere attirmam vs. Yani asosyal olsunlar istemem. Bu gemide yasiyorsak batmamasi icin elimizden geleni yapmamiz gerektigini anlatirim. Birine laf atsalar uyaririm.. insanlar cidden tuhaflar
Haklısınız gerçekten, öfkem mantığımın önün geçti belki de bir an. Ama şuna da eminim kadından en ufak bir iyi niyet belirtisi bir üzüntü hissetsem yada bir bakış alabilsem, sorun değil canım üzülme çocuk bunlar der geçerdim. Maalesef hiçbiri yok .Çocuğunuzla ilgili kaygılarınızda çok haklısınız. Duyulduğunda başka çocuklar da çocuğunuza inek diyebilir ve bu çirkin lakap yıllarca çocuğunuza yapışabilir. Herkes çocuğuna yeterli özeni gösteremeyebiliyor, bahsettiğiniz örnekteki gibi. Okuduğumda ben bile sinirlendim. İlk olayda belki tepki verebilirdiniz ama insan kalakalıyor sizi anlıyorum. İkinci olayda da sinirle çocukla muhattap olmuşsunuz keşke sakin kalıp annesine tepki verseydiniz ama bir şekilde tepki vermeniz iyi olmuş. Umarım devamı gelmez de daha fazla canınız sıkılmaz.
Hiç şaşırmadım.Sevgili @Mune hanım rica etsem konumu kapatır mısınız. Tamamen fikir almak amaçlı bir konu açmıştım. Ama burada sürekli birlikte hareket eden herkese saldıran bir linç tayfası var ve tahrik ediyorlar. Aklı başında mantıklı olumlu ve düzgün üslupla yapılan her eleştiriye açığım ama sırf belaltı vurmak ego tatmin etmek için yorum yapılıyor.
Mantık çerçevesinde eleştiren fikir veren tüm arkadaşlarıma tesekkür ediyorum.
Ben ilk yorumumu bir cocuk gelisimci olarak yazmistim. 6 yasinda bir cocuk lakap takmamayi da bilir. Ayirt etmek soyle dursun. Biz 4 yas grubunda basliyoruz bunlari ogretmeye. Ki ailede daha erken verilmeli. Benim yigenim 3 yasindayken bir gun amcasi halasina dort goz dedi diye oyle denmez onun bir adi var, ayip olur amca demisti. Kaldi ki 6 yasinda bir cocuk bunu hem evde hem okulda ogrenmis olmaliydi.İnekli yada hayvanlı bir kıyafet yoktu üzerinde çocuğumun. Bilmiyorum çocuk gelişiminden daha iyi anlayan arkadaşlar vardır mutlaka aramızda. 6 yaş grubu çocuklar bir insanla bir ineği ayırt edemez mi acaba diye düşünüyorum.
En güzeli..Benim cocuklarimda tedavili.. terbiyesizlik yapmalarina asla musade etmiyorum, erkek kiz ayrimi yapmiyorum. Tam tersi kizima pozitif ayrimcilik yaparim belki, dunya zaten yeterince erkek dunyasi
Olabilir aslında bunu da düşünmüştüm ama çocuk gerçekten zeki bir çocuk gibi yani bunu dalga geçerek söylüyor hani hem söyleyip hem de gülüyor.Konu sahibi aklıma bir şey geldi. Bu çocuk ilkokula ya da anaokuluna gidiyordur muhtemelen... Çalışkan çocuklara inek deniyor ya, oradan dilinde kalmıştır belki.
Tesekkür ederimÇok mutlu oldum söylediklerinize annesi çoktan haketmiş. Yeminle benim içimin yağları eridi burda. Benim oğlum da beş yaşlarındayken her gördüğü kız çocuğuna anne bana bakıyor bakmasın bana bakma diye takılırdı ben utanırdım çok derdim oğlum sana niye baksın seni ne yapsın önüne bakıyor diye yok dinlemezdi tuttururdu bana bakıyor diyeyerin dibine girerdim yaa. Çocuk aklı işte
Ben de sizin gibi düşünüyorum ama yine de bilenlerden fikir almak istedim . 3 yaşındaki çocuk bunu bilebiliyorsa 6 yaşındaki neler bilmez. Aile öğretmese dahi okulda öğrenmiştir muhakkak. Teşekkür ederim yorumunuz için .Ben ilk yorumumu bir cocuk gelisimci olarak yazmistim. 6 yasinda bir cocuk lakap takmamayi da bilir. Ayirt etmek soyle dursun. Biz 4 yas grubunda basliyoruz bunlari ogretmeye. Ki ailede daha erken verilmeli. Benim yigenim 3 yasindayken bir gun amcasi halasina dort goz dedi diye oyle denmez onun bir adi var, ayip olur amca demisti. Kaldi ki 6 yasinda bir cocuk bunu hem evde hem okulda ogrenmis olmaliydi.
Özelden mesajlasıp grup halinde hücuma geçip toplu linç yapıyorlar. Sizi tanımalarına gerek yok onlarla aynı görüşte olmamanız yeterli
Hiç şaşırmadım.
Herkes hayatta hep mükemmel davranıyor çünkü..
Eki Görüntüle 2279182
Çocuğun tavırları zaten aşırı geldi bana da. Hani normal bir çocuk bunları yapmaya çekinir ama bu son dönem çocukları çok aykırı , çok umursamaz ve saygısız. Koskoca kadınım yahu bir çocuk hiç mi çekinmez benim yanımda bunları yapmaya. Anne deseniz dünyadan bihaber takılıyor .Çocuk da olsa haketmiş. Yanındaki annesi terbiyesini vermiyorsa bir yetişkinin bunu söylemesi gerekiyor. Bir de bazı çocuklar yumuşak bir şekilde uyarınca iyice zıvanadan çıkıyor azıcık diş göstermek gerekiyor. Ne cesaret yaninda annesi varken inek diyebiliyor başka bir çocuğa. Çocuk da olsa sınırını bilecek, inek denilince ne hissediliyor yeterince anlamıştır umarım. 3 yaşında çocuk olsa anlarım hadi yeni öğrendiği bir şeydir önüne gelene söylüyordur derim. Bunun yanlış bir şey olduğunu anlaması gereken yaştaymış. Söz konusu çocuğum olunca kimsenin çocuğu incinecek mi diye düşünmem onu da terbiye vermesi gereken anası düşünsün.
Peki o gebertirim diyen çocuğun annesi müdahale etmedi mi olaya yani size mi attı topu?Geçen bir yerdeyiz misafir geldi 6 yasında çocuk bisiklete bindi balkonda, benim 17 aylık kızım da daha yeni yürüyor ve bisikletin önündeydi. Çekil gebertirim seni dedi kızıma benim yanımda. Tabi benden karşılığını aldı. Benim yanımda bu cümleyi kuran, on saniye yalnız kalsa kim bilir çocuğuma ne yapar. Üstelik annesi bakıcılık yapıyor, onun baktığı kıza kim bilir nasıl davranıyor aynı evin içinde.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?