- 4 Mart 2012
- 15.971
- 37.177
- 798
- Konu Sahibi MevsimlerGibisin
-
Pardon ..Ah bu beğenme durumları:)))Bence siz benim ne yazdığımı anlamamışsınız.
Büyük çocuğun annesi için sinirlenmekte haklı diye yazdığımı nerede gördünüz anlamadım..
Konu sahibine "sinirlenmekte haklı, tepkinizde abartılısınız" diye yazdım..
Konu sahibi sizin yazdığınızı anlamadan sizin yorumunuzu beğenmiş üstelik :))
Haklısınız kesinlikle.Bakışla anlasabilecek kadar naif biri olsaydı kendi uyarirdi daha ilk dalgasinda cocugunu.malesef
Her kelimesine katılıyorum ve bu mantıklı düşünceleriniz için de sizi ayrıca tebrik ediyorum. Mantıklı aklı başında insanlara ihtiyacımız var bizim.Belli ki çocuğun ağzı bozuk..
Bugün inek diyen yarıb küfür eder, bu konuda çok net ve eminim..
Böyle çocuklar yetiştiren anne babaların çocuğu olmasaydı huzurlu bir ortamımız olurdu...
Ayrıca kadın çocuğunun inek dediğine defalarca kez şahit olmasına rağmen sessiz kalıyorken, siz çocuğa kızdığınızda çemkiriyorsa bu da çocuğa artı bir güç verecektir.. Çocuk haklı olduğunu düşünecektir...
Bu çocuğun annesi çocuk yetiştirmeyi beceremeyen ama yarın öbür gün çocuğu okula başladığında öğretmeninden azcık azar işittiğinde hadsizce okula gidip öğretmen ile kavga edecektir..
Ne yazık ki anne olmayı hak etmeyen insanlar anne oluyor..
Yazık...
Bu konu altındaki birkaç yorumu okudum da anlayamıyorum bazı insanları gerçekten...Her kelimesine katılıyorum ve bu mantıklı düşünceleriniz için de sizi ayrıca tebrik ediyorum. Mantıklı aklı başında insanlara ihtiyacımız var bizim.
Hayatım o dediğin yorumları yapanlar da kendi çocuklarını öyle yetiştiriyor zaten , o yüzden başkasının hakkına tecavüz edilmesi onlara normal geliyor. Ha ben buna bu kadar zaman sabır göstermişim ama benim yerimde olsa daha kötüsünü yapacak olan bir sürü kişi burada ahhh tüü kaka diyor. Ellerine dırsat geçse saç baş yolacaklar biliyoruz bunları.Bu konu altındaki birkaç yorumu okudum da anlayamıyorum bazı insanları gerçekten...
Eğer bir çocuğu annesi uyarmıyorsa, her yaptığı her söylediği kelimeyi savunuyorsa, benim çocuğuma yada başka bir çocuğa zarar veriyorsa, onu uyarmak benim boynumun borcudur...
Lütfen çocuklarımıza doğruları göstermekten ve söylemekten korkmayalım..
Biz korktukça şımarık, ağzı bozuk bir nesil yetişecek..
6 yaşındaki bir çocuk konuşmasını bilecek.
Bilmediği yerde annesi babası müdahale edecek.
Oglum 6 yasinda ve karsidakine inek derse bunun hakaret oldugunu bilerek soyler. Bebek degilki 6 yas.. okuma yazmayi ogreniyor bu cocuk toplama cikarma filan yapiyorÇocuğum çocuğum dediğin herkese aynı cevap verdiğin çocuk bebek durumun farkında değil senin çocuğun bunu anlayacak yaşa geldiğinde 6 yaşındaki çocuk 10-11 yaşında olacak en az ve o yaştaki çocuk bebeğe inek denemesi gerektiğini bilecek..neyse ya ne anlatıyorum ben 6 yaşındaki çocuğa inek diyen benimle ne kavgaya girer..
Kesinlikle katılıyorumHayatım o dediğin yorumları yapanlar da kendi çocuklarını öyle yetiştiriyor zaten , o yüzden başkasının hakkına tecavüz edilmesi onlara normal geliyor. Ha ben buna bu kadar zaman sabır göstermişim ama benim yerimde olsa daha kötüsünü yapacak olan bir sürü kişi burada ahhh tüü kaka diyor. Ellerine dırsat geçse saç baş yolacaklar biliyoruz bunları.
O da sozde hayvan sever biridir eminimKonu sahibi için söylemiyorum ama, bizim toplumumuzda çocuğa gereken hak verilmiyor bence. Örneğin bir haber çıkmıştı bir köpek bir çocuğa saldırmış, kadının biri, "Kesin o çocuk köpeğe sataşmıştır, köpekler durup dururken saldırmaz demişti bu olayın arkasından.
Kaldı ki bizim gibi düşünenler başkasının çocuğuna dahi bu tarz şeyler yapılsa tepki gösteririz hoş değil yani insanlara psikolojık olarak şiddet uygulamaktır bu.Kesinlikle katılıyorum
Kimse kusura bakmasın ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın demicez. Kendi başımıza geldiğinde çirkef, başkasının başına geldiğinde aaa naptın sen niye yaptın demicez.
Gerçekçi olucaz.
Doğru söylüyorsunuz benim hatam baştan tepkimi göstermemek, karşımdaki annenın kendi insiyatıfıne bırakmak oldu. Oysa herkesın anladığı dil farklı demek ki. Kendi çocuklarına bu çirkin ithamda bulunulsa herkes kıyameti koparır eminim buna. Ama konu başkasına gelince hep bir önyargı hep bir eleştiri.Oglum 6 yasinda ve karsidakine inek derse bunun hakaret oldugunu bilerek soyler. Bebek degilki 6 yas.. okuma yazmayi ogreniyor bu cocuk toplama cikarma filan yapiyorcocuk terbiyesiz simarik yetistiriliyor bana kalirsa.
Birde inek sadece bir hayvandir gibi masumca seyler soylenmisonu biliyoruz.. eti yenir sutu icilir.. postuda ise yarar ama konu bu degil tabii..
Ilk defa anneyi ya da cocugu uyarsaydi konu sahibi bu kadar abarti tepkisi olmazdi zaten, ama karsidaki anneyi insan evladi sandigi icin topu ona birakmis. Ee bu kadinda sabir tasi degil ya patlamis iste biriktiginden.
En suclu anne.. 1. Si cocugun bunu surekli soylemesi normal karsilaniyor demekki ..2. Side uyarmamis cocugunu. Istedigini soyleyen, istemedigini isitir vesselam
Oglum 6 yasinda ve karsidakine inek derse bunun hakaret oldugunu bilerek soyler. Bebek degilki 6 yas.. okuma yazmayi ogreniyor bu cocuk toplama cikarma filan yapiyorcocuk terbiyesiz simarik yetistiriliyor bana kalirsa.
Birde inek sadece bir hayvandir gibi masumca seyler soylenmisonu biliyoruz.. eti yenir sutu icilir.. postuda ise yarar ama konu bu degil tabii..
Ilk defa anneyi ya da cocugu uyarsaydi konu sahibi bu kadar abarti tepkisi olmazdi zaten, ama karsidaki anneyi insan evladi sandigi icin topu ona birakmis. Ee bu kadinda sabir tasi degil ya patlamis iste biriktiginden.
En suclu anne.. 1. Si cocugun bunu surekli soylemesi normal karsilaniyor demekki ..2. Side uyarmamis cocugunu. Istedigini soyleyen, istemedigini isitir vesselam
Bu yazıda şahsın kendi çocuğunun algılamayacak olduğu bu yüzden kendi çocuğunun psikolojisinin bozulmayacağı ifade edilmiş 6 yaşındaki çocuğun nesne olay kavramı olduğunu ona inek diye hitap edilmemesi gerekildiği ve problemin anneyle ya da tatlı bir dile ifade edilmesi gerekildiği tarafımcam belirtilmiştir..artık bu dilide anlamıyorsanız benim anlatı açıklığımın yetersizliğine verin ve rahatlayınOglum 6 yasinda ve karsidakine inek derse bunun hakaret oldugunu bilerek soyler. Bebek degilki 6 yas.. okuma yazmayi ogreniyor bu cocuk toplama cikarma filan yapiyorcocuk terbiyesiz simarik yetistiriliyor bana kalirsa.
Bilinçli insanlar olarak çocuklarımızı bu tarz saçma söylemlerden korumak ve uzak tutmak görevimiz.Kaldı ki bizim gibi düşünenler başkasının çocuğuna dahi bu tarz şeyler yapılsa tepki gösteririz hoş değil yani insanlara psikolojık olarak şiddet uygulamaktır bu.
Benim çocuğum anlamıyor diye başka çocukların hakaret etme hakkı yok. Kaldı ki kızım 3 yaşına girecek ve o bile tüm hayvanları biliyor tanıyor, isimlerini söylüyor. Çevredeki diğer çocuklar da bunu duyuyor ve yarın onlar da çocuğa inek diyecekler farkında mısınız?
Bu yazıda şahsın kendi çocuğunun algılamayacak olduğu bu yüzden kendi çocuğunun psikolojisinin bozulmayacağı ifade edilmiş 6 yaşındaki çocuğun nesne olay kavramı olduğunu ona inek diye hitap edilmemesi gerekildiği ve problemin anneyle ya da tatlı bir dile ifade edilmesi gerekildiği tarafımcam belirtilmiştir..artık bu dilide anlamıyorsanız benim anlatı açıklığımın yetersizliğine verin ve rahatlayın
Asil senin anlamadigin sey.. diyorumki bu kadin zaten cocugun annesinden beklemis bu hareketi, tabiiki anneye soyleseydi daha iyiydi ama.. kadin bunca zaman bunu goruyor ve cocugunu uyarmiyorsa zaten bu olayi cokta anormal karsilamadigini gosterir. Yani anneyide uyarsaydi bu kadin ise yaramazdi. Bu sekilde belkide annenin cocugu birsey soylediginde sonuclarinin agir olabilecegini anlarda, ya cocuguna gerekli terbiyeyi verir ya da en azindan uyarir.
Bu yazıda şahsın kendi çocuğunun algılamayacak olduğu bu yüzden kendi çocuğunun psikolojisinin bozulmayacağı ifade edilmiş 6 yaşındaki çocuğun nesne olay kavramı olduğunu ona inek diye hitap edilmemesi gerekildiği ve problemin anneyle ya da tatlı bir dile ifade edilmesi gerekildiği tarafımcam belirtilmiştir..artık bu dilide anlamıyorsanız benim anlatı açıklığımın yetersizliğine verin ve rahatlayın
Direk çocuğu muhatap alıp sen daha çok benziyorsun demeniz o çocuğun yaptığından çok daha kötü ve yanlış. Onun çocuk haliyle yaptığını siz kocaman halinizle yapmışsınız. Yapmanız gereken direk annesiyle muhattap olmaktı.Günaydın arkadaşlar.
Sabah sabah bütün sinirlerim alt üst oldu. Oturduğum sitede 6 yaşlarında bir erkek çocuğu var, sürekli oyun alanında karşılaşıyoruz annesiyle birlikte geliyorlar . Benim de 2 çocuğum var. Bu 6 yaşındaki çocuk benim 1,5 yaşındaki oğlumu her gördüğünde " Anne bak inek geldi, anne bak inek geliyor, inek inek " diye bağırıyor. Annesi de tamamen tepkisiz ve hiçbir şey söylemiyor tek kelime dahi.
Eşimle kızım evde uyuyorlar, ben de güzel bir kahvaltı hazırlamak için oğlumu arabasına koydum fırına gidiyordum ekmek almaya. Fırın sabahları biraz yoğun oluyor gittiğimde 6 7 kişilik bir sıra vardı.
Kapıdan içeri girdim bu çocuk ve annesi de orada ve çocuk bizi görmesiyle " Anne bak inek geldi" diye bağırmaya gülmeye başladı. Annede tabi yine tepki yok. Benım bardağımı taşıran son noktaydı bu. Çünkü orada bir sürü insan vardı ve hepside dönüp bize baktılar, hatta başka bir küçük çocukda gülmeye başladı o sırada.
Bende " canım bence sen daha çok benziyorsun ineğe, ne alakası var benim çocuğumun inekle , sen hiç aile terbiyesi almadın mı , insanlarla nasıl konuşman gerektiğini öğretmediler mi sana" dedim sert bir şekilde. Bu sefer annesi hemen devreye girdi. Hanfendi çocuk o daha ne biçim konuşuyorsunuz siz pardon da diyor bana.
Kadına siz evde eşinizle birbirinize inek diye mi hitap ediyorsunuz, eğer öyleyse ailecek psikolojik yardım alın bence , bu çocuk bu kadar saçmalamayı başka yerden öğrenmiş olamaz dedim. Bir iki laf sürtüşmesinden sonra, bir daha aynı şey tekrarlanmasın bu kadarla kalmam bu sefer sizinle uğraşırım dedim kadına, alacağımı aldım çıktım eve geldik.
Hanımlar bu inek meselesi nedir sizce yani ben hiç bir anlam veremiyorum gerçekten sinirlerim aşırı bozuldu, çocuğumun da ineğe benzer bir şeyi yok yani çok saçma. Bir değil iki değil. Bu çocuk sürekli bunu söylüyor, ilerde diğer çocuklar da oğluma bu kelimeyi kullanırsa diye sinirden patlıyorum şu anda. Bir çocuk neden başka bir çocuğa inek der yani bunun bir anlamı var da ben mi bilmiyorum?
Annesi neden çocuğunu uyarmıyor. Benim büyük kızım konuşmaya başladığından beri tek bir kötü söz çıkmadı ağzından, böyle bir sözü başka bir çocuğa söylese çok ciddi ve sert bir şekilde uyarırım hatta bir süre ceza veririm parka indirmem.
Sizce haksız mıyım ben sinirlenmekte, yanlış mı yaptım ki ben yanlış yaptığımı düşünmüyorum. Bu olay tekrarlanırsa ne yapmalıyım bana bir fikir verin lütfen. Şu an birşey gelmiyor aklıma.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim
Ben çocuklarımın hatalarında hemen o an tepkimi gösteririm, durup da karşımdaki insan çıldırsın diye beklemem. Çocukta hiçbir problem yok okula gidiyor, gayet zeki, sağlık sorunu yok sürekli görüp gözlemledim çünkü.Yaptığınız gerçekten çok yanlış. Bir kere diğer çocuğu tanıyor musunuz? Belki davranış bozukluğu var belki zekasında bir problem var. Hasta yani... olamaz mı? İkincisi annesinin uyarmadığını farketmişsiniz önceden yani. E o zaman güzel bir dille uyarsaydınız çocuğu? Üçüncüsü çocukla çocuk olmuşsunuz ve hata olarak gördüğünüz şeyi kendiniz yapmışsınız? Bir de, sizin de evlatlarınız varmış ve o çocuklarda hata yapacaklar elbet. İşte o zaman biri onları uyardığında sesinizi çıkarmayıp oturacaksınız demektir eğer kadının tavrını doğru bulmuyorsanız.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?