Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Pardon ..Ah bu beğenme durumları:)))

Belli ki çocuğun ağzı bozuk..
Bugün inek diyen yarıb küfür eder, bu konuda çok net ve eminim..
Böyle çocuklar yetiştiren anne babaların çocuğu olmasaydı huzurlu bir ortamımız olurdu...

Ayrıca kadın çocuğunun inek dediğine defalarca kez şahit olmasına rağmen sessiz kalıyorken, siz çocuğa kızdığınızda çemkiriyorsa bu da çocuğa artı bir güç verecektir.. Çocuk haklı olduğunu düşünecektir...

Bu çocuğun annesi çocuk yetiştirmeyi beceremeyen ama yarın öbür gün çocuğu okula başladığında öğretmeninden azcık azar işittiğinde hadsizce okula gidip öğretmen ile kavga edecektir..

Ne yazık ki anne olmayı hak etmeyen insanlar anne oluyor..
Yazık...

Her kelimesine katılıyorum ve bu mantıklı düşünceleriniz için de sizi ayrıca tebrik ediyorum. Mantıklı aklı başında insanlara ihtiyacımız var bizim.

Sevgili Mune hanım rica etsem konumu kapatır mısınız. Tamamen fikir almak amaçlı bir konu açmıştım. Ama burada sürekli birlikte hareket eden herkese saldıran bir linç tayfası var ve tahrik ediyorlar. Aklı başında mantıklı olumlu ve düzgün üslupla yapılan her eleştiriye açığım ama sırf belaltı vurmak ego tatmin etmek için yorum yapılıyor.
Mantık çerçevesinde eleştiren fikir veren tüm arkadaşlarıma tesekkür ediyorum.

Her kelimesine katılıyorum ve bu mantıklı düşünceleriniz için de sizi ayrıca tebrik ediyorum. Mantıklı aklı başında insanlara ihtiyacımız var bizim.
Bu konu altındaki birkaç yorumu okudum da anlayamıyorum bazı insanları gerçekten...

Eğer bir çocuğu annesi uyarmıyorsa, her yaptığı her söylediği kelimeyi savunuyorsa, benim çocuğuma yada başka bir çocuğa zarar veriyorsa, onu uyarmak benim boynumun borcudur...

Lütfen çocuklarımıza doğruları göstermekten ve söylemekten korkmayalım..
Biz korktukça şımarık, ağzı bozuk bir nesil yetişecek..

6 yaşındaki bir çocuk konuşmasını bilecek.
Bilmediği yerde annesi babası müdahale edecek.

Hayatım o dediğin yorumları yapanlar da kendi çocuklarını öyle yetiştiriyor zaten , o yüzden başkasının hakkına tecavüz edilmesi onlara normal geliyor. Ha ben buna bu kadar zaman sabır göstermişim ama benim yerimde olsa daha kötüsünü yapacak olan bir sürü kişi burada ahhh tüü kaka diyor. Ellerine dırsat geçse saç baş yolacaklar biliyoruz bunları.

Oglum 6 yasinda ve karsidakine inek derse bunun hakaret oldugunu bilerek soyler. Bebek degilki 6 yas.. okuma yazmayi ogreniyor bu cocuk toplama cikarma filan yapiyor cocuk terbiyesiz simarik yetistiriliyor bana kalirsa.

Birde inek sadece bir hayvandir gibi masumca seyler soylenmis onu biliyoruz.. eti yenir sutu icilir.. postuda ise yarar ama konu bu degil tabii..

Ilk defa anneyi ya da cocugu uyarsaydi konu sahibi bu kadar abarti tepkisi olmazdi zaten, ama karsidaki anneyi insan evladi sandigi icin topu ona birakmis. Ee bu kadinda sabir tasi degil ya patlamis iste biriktiginden.

En suclu anne.. 1. Si cocugun bunu surekli soylemesi normal karsilaniyor demekki ..2. Side uyarmamis cocugunu. Istedigini soyleyen, istemedigini isitir vesselam

Kesinlikle katılıyorum

Kimse kusura bakmasın ama bana dokunmayan yılan bin yaşasın demicez. Kendi başımıza geldiğinde çirkef, başkasının başına geldiğinde aaa naptın sen niye yaptın demicez.
Gerçekçi olucaz.

O da sozde hayvan sever biridir eminim en son hayvan severim diyen sozde sanatci kizinin dugununde tavus kusu tuylu abiye giymisti cogu samimiyetsiz

Kaldı ki bizim gibi düşünenler başkasının çocuğuna dahi bu tarz şeyler yapılsa tepki gösteririz hoş değil yani insanlara psikolojık olarak şiddet uygulamaktır bu.

Doğru söylüyorsunuz benim hatam baştan tepkimi göstermemek, karşımdaki annenın kendi insiyatıfıne bırakmak oldu. Oysa herkesın anladığı dil farklı demek ki. Kendi çocuklarına bu çirkin ithamda bulunulsa herkes kıyameti koparır eminim buna. Ama konu başkasına gelince hep bir önyargı hep bir eleştiri.

Bu yazıda şahsın kendi çocuğunun algılamayacak olduğu bu yüzden kendi çocuğunun psikolojisinin bozulmayacağı ifade edilmiş 6 yaşındaki çocuğun nesne olay kavramı olduğunu ona inek diye hitap edilmemesi gerekildiği ve problemin anneyle ya da tatlı bir dile ifade edilmesi gerekildiği tarafımcam belirtilmiştir..artık bu dilide anlamıyorsanız benim anlatı açıklığımın yetersizliğine verin ve rahatlayın

Kaldı ki bizim gibi düşünenler başkasının çocuğuna dahi bu tarz şeyler yapılsa tepki gösteririz hoş değil yani insanlara psikolojık olarak şiddet uygulamaktır bu.
Bilinçli insanlar olarak çocuklarımızı bu tarz saçma söylemlerden korumak ve uzak tutmak görevimiz.

Sen hakaret içerikli karşıt yorumları görmezden gel.
Biz doğruyu biliyoruz arkadaşım

Benim çocuğum anlamıyor diye başka çocukların hakaret etme hakkı yok. Kaldı ki kızım 3 yaşına girecek ve o bile tüm hayvanları biliyor tanıyor, isimlerini söylüyor. Çevredeki diğer çocuklar da bunu duyuyor ve yarın onlar da çocuğa inek diyecekler farkında mısınız?

Yaptığınız gerçekten çok yanlış. Bir kere diğer çocuğu tanıyor musunuz? Belki davranış bozukluğu var belki zekasında bir problem var. Hasta yani... olamaz mı? İkincisi annesinin uyarmadığını farketmişsiniz önceden yani. E o zaman güzel bir dille uyarsaydınız çocuğu? Üçüncüsü çocukla çocuk olmuşsunuz ve hata olarak gördüğünüz şeyi kendiniz yapmışsınız? Bir de, sizin de evlatlarınız varmış ve o çocuklarda hata yapacaklar elbet. İşte o zaman biri onları uyardığında sesinizi çıkarmayıp oturacaksınız demektir eğer kadının tavrını doğru bulmuyorsanız.

Asil senin anlamadigin sey.. diyorumki bu kadin zaten cocugun annesinden beklemis bu hareketi, tabiiki anneye soyleseydi daha iyiydi ama.. kadin bunca zaman bunu goruyor ve cocugunu uyarmiyorsa zaten bu olayi cokta anormal karsilamadigini gosterir. Yani anneyide uyarsaydi bu kadin ise yaramazdi. Bu sekilde belkide annenin cocugu birsey soylediginde sonuclarinin agir olabilecegini anlarda, ya cocuguna gerekli terbiyeyi verir ya da en azindan uyarir.

Direk çocuğu muhatap alıp sen daha çok benziyorsun demeniz o çocuğun yaptığından çok daha kötü ve yanlış. Onun çocuk haliyle yaptığını siz kocaman halinizle yapmışsınız. Yapmanız gereken direk annesiyle muhattap olmaktı.

Ben çocuklarımın hatalarında hemen o an tepkimi gösteririm, durup da karşımdaki insan çıldırsın diye beklemem. Çocukta hiçbir problem yok okula gidiyor, gayet zeki, sağlık sorunu yok sürekli görüp gözlemledim çünkü.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…