Çocuk yüzünden çıkan tartışma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Haklısınız ama annesinin canını yakmak istedim aslında onun başına geldiğinde de böyle sakin kalacak mı ölçmek istedim . Öfkemi yenemedim.

Bunu bilemezsiniz hanımefendi. Her şey gözlemle olsa o zaman psikologlara ne gerek var değil mi? Sözün kısası 6 yaşında çocukla o şekilde muhattap olunmamalı. Neden bu lakabı taktığını bile sormamışsınız. Belki bir kıyafetten ya da bir oyuncaktan dolayı taktı. Olamaz mı? Konudaki hatanın büyüğü sizde.

Hatanın büyüğü bende öyle mi size bakıp sadece gülüyorum. Kendi çocuğunuz olsa saç baş yolarsınız. Objektif yorum yapın, bir iki yorumdan etkilenip başkalarını şakşaklamayın.

Ben olsam , sende danasın o zaman der gülerdim. rahatsız olduğum anda söylerdim. ama ben rahatsız olmazdım gülerek şakalaşır park arkadaşlığı başlardı belkide .

neden bu kadar büyüttüğünü anlayabiliyorum. karşıdaki 6 yaşında değilde "büyük adam " gibi gördüğün için. birde annesi belki çocuğu başka zman uyarır. sizin yanınızda uyarsa onuru kırılacak yavrunun.

Siz bunları söyleyince çocuk korktu Ya da üzüldü mü? Anneye söylediklerinizde haklısınız ama çocuğa sen ineğe daha çok benziyorsun demek olmamış.Sakin ve serinkanlı olun ki haklıyken haksız duruma düşmeyin.Bu arada çocuk bunlar diyenler olmuş şimdiki çocuklar her şeyin bilincinde.Annede hata.Çocukla ilgilense çocuk zaten böyle şeyler yapmaz , çocuğunu korumasının nedeni de "Benim çocuğuma nasıl böyle der??!!" sendromu.Yani çocuğunu değil kendi egosunu düşünüyor.

Ben diyorum ya cok bile dayanmissin ben olsam ilkinde derdim baktim anasi uyarmiyo sensin inek diye

Hatanın büyüğü bende öyle mi size bakıp sadece gülüyorum. Kendi çocuğunuz olsa saç baş yolarsınız. Objektif yorum yapın, bir iki yorumdan etkilenip başkalarını şakşaklamayın.
Neyse hanımefendi. Kimsenin saçını başını yolmadım ama çok yoldurttum. Elalemin yorumları da zerre umrumda değil. Haksızsınız. O kadar.

Aynen bende oyle, gozune bi bakarim cocugun anlamasini beklerim, baktim olmuyor annecim ayip filan.. cocuklarin psikolojisini dusune dusune ebeveynlerinki bozuluyor

Ben bunları söyleyince yüzü düştü çocuğun hemen anneye döndü yani cevap vermesini bekledi. Aslında bu onun yaptığının yanlış olduğunu bilerek yaptığı anlamına gelmez mi ben mi yanlış düşünüyorum. Çocuğa söyledim ama annenın yüzüne bakarak konuştum üzerine alınması için. Artık sabrım çok taşmıştı.

Bence yine olursa yine anneyle konusun. 3. olursa site yönetimi (ise yarayacagini sanmam) ya da babaya iletebilirsiniz. Ben olsam babaya ileteceksem esimin konusmasini tercih ederim.

Etkilemiş sizi baksanız ya çocuğumun ineğe benzer hali yok diye açıklama yapmışsınız, annesiyle konuşmanız daha iyi olurdu ama tepkisiz kalmak da olmazdı anlık gelişmiş zaten olay

Aynen bende oyle, gozune bi bakarim cocugun anlamasini beklerim, baktim olmuyor annecim ayip filan.. cocuklarin psikolojisini dusune dusune ebeveynlerinki bozuluyor
Annem de gözümüze bir bakardı o an ne demek istediğini anlardık. Şimdi kimsenin umurunda değil çocuğu kimi rahatsız etmiş kimi vurmuş kimi kırmış. Şaka gibi bir toplum olduk.

O çocuğa da üzüldüm.Yaptığı şeyi bilerek yapıyor olabilir , bazı çocuklar lakap takmayı ve alay etmeyi seviyor ama bu yaptıklarının sonuçlarını düşünecek yaşta değil.Annesinin ona böyle şeyler yapmaması gerektiğini güzellikle anlatması lazım.Herkes kendi 6 yaşındaki halini hatırlasın.Bana o yaşta kimseye inek dememem gerektiği çoktan öğretilmişti.Çocuk suçlu değil anne suçlu.Siz bir şey diyecekseniz çocuğa değil anneye yürüyün bir dahakine.Şimdi kadın size kinlenmiştir , gördüğü yerde olay patlayabilir.Orda hazırlıksız yakalanmış.Çocuğa bişey demeyin.

Annem de gözümüze bir bakardı o an ne demek istediğini anlardık. Şimdi kimsenin umurunda değil çocuğu kimi rahatsız etmiş kimi vurmuş kimi kırmış. Şaka gibi bir toplum olduk.
Bu cocuklar ilerde toplum icinde kufurde eder anasini babasinida dover, niye? Cunku hersey serbest istediklerini yapmaya alismislar. Okuldada ayni sekilde.. terbiyeli cocukta bir bunlarda bir. Sonra digerlerinide bozarlar. Cocuklar sunger gibidir, ne verirsen onu alirlar. Hic bir bebek cocuk kotu huylu dogmaz, onlara biz sekil veriyoruz sonucta

Haklısınız tüm sorun ailede bence de. Kadın gayet kavga etmeye müsaitti yani uzatsam eminim ki büyüyecekti. Ben bilerek uzatmadım. Bir dahaki sefere direk hedefimde anne olacak , çocuk konusunda haklısınız.

Tabi bunun bir sonraki varacağı nokta bu zaten. Okuldaki arkadaslarını taciz etmek , küfür etmek. Zaten aileler ne kendi laf söylüyor ne öğretmenlere birşey söyletiyor. Sanırsınız bir tek onlar doğurdu. Yahu eğitin şu çocuklarınızı başkalarının haklarını gasp etmesinler. İnsanlar sizin çocuklarınızın zorbalığına maruz kalsın diye çocuk büyütmüyorlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…