Çocukken annenizi nasıl bitkisel hayata sokardınız?!

bi de benim çocukluğuma laf bulamıyon.valla ben bu kadar değildim...!ama benim kızım da 'tek rakibim thy' diyenlerden.uçuyo ortalıkta resmen!!!geçen parkta bir kıza sinirlendi,elini beline koymuş:'senin kaşlarını yırtarım!'diye bağırdı.benim bakış aynen şu:....5 yaşında ama ne yalan söyliiim bazen beni bile tırsıtıyo...

evet hem de dün gibi aklımda
annem eve gelmeden önce gündüz babam kardeşimle beni önce temiz havada dağ bayır dolaştırırdı-o zamanlar izmir'in göbeğinde bile dağ bayır varmış bak şimdi anlatınca dikkatimi çekti-neyse babam da ilkokul öğretmeni.bize doğayı canlıları falan anlatırdı ama beni sadece o böcekler ilgilendiridi.babam yağmurda böcekleri dışarı çıkar derdi.ben de doğal ortam yaratayım yazık onlara diye düşünürdüm.babama çaktırmadan ceplerimi doldurup eve götürüdüğüm böcekleri babam kardeşimle beni uyutup evden çıkınca hemen kalkıp doğal yağmur ortamlarına sokardım zavallıları
bir de sanırım annemi delirtmek de ayrı bir zevkti babam gelene kadar o kavanoza elini süremezdi annem.onu öyle görünce çok gülerdim
diyorum ya mikrobum resmen

çok iyi ya...

o zaman canım düzeltiyorum.hem kızıma hemde sana söyliyecek laf bulamıyorum.ya dediğim gibi benim çocukluğum sakin geçtiği için bana çok geliyor kızımınkiler:))ben saf saf etrafa altın bileziklerimi dağıtıyomuşum:)))ama kızıma sebep annemle babamın büyük söylemeleri...yaramaz bi çocuk gördülermi neredeyse duvara tırmanıyo filan diyolardı.bilemezlerdi torunları daha beter olacak:))bizimki elinden gelse tavana çıkacak.inanın evde hiçbişey yerli yerinde değil.duvara monte ettğimiz raflardan biri eğri duruyo şuan.çünkü kızım onun üstünede çıkmaya çalıştı:)neyse konuyu saptırmıyayım

bir kurban bayramı hep beraber babaannemlerdeyiz büyükbabamla babam kurbanı kesmişler başlamışlar parçalamaya iç organlarını işkembe bağırsak kumbar falan filan doldurmuşlar büyük bir sepete koymuşlar kenara biz kuzenimle başladık bunlara işkence etmeye işkembe şiş ya avuc içimizle vuruyoruz kim daha hızlı vurcak diye de yarışıoz bide bir iki üç derken işkembe bi patladı bizim heryerimize sıçradı tabii pislik walla o sırada bizim halimiz perişan ama halamla annemi görmek daha vahimdi hani halam bizi pataklaya pataklaya soktu banyoya hem banyo hem dayak ama koku üç gün gitmedi bütün bayramı b.k içinde geçirdik vesselam...

:86::86::86:

tabi bu bizi kesmeye yetmedi sonra kuzunun gözlerini çıkarıp toprağa gömmüştük bakalım ne olacak diye, ama sonra ne oldu unuttum:26:

aman Allahım o nası bi eğlence

aman Allahım o nası bi eğlence

:86:
yine kuzenimleyiz bu defa yanımıza kardeşimi ve diğer halamın oğlunu aldık biz 9-10 yaşlarında ufaklıklarda 3-4 olması lazım babaanemlerdeyiz orası bizim buluşma annemke halamı delirtme noktamız zavallı babaannem heralde normal torunları olsun isterdi kadın allah rahmet eylesin neyse biz çıktık bahçeye kumlarla oynuyoruz hadi dedik çamur yapalım çamuruda yaptık eee ne yapalım şimdi derken aklımıza kendimize çamurdan eldiven ve çizme yapmak geldi kendimize yaptık bu yetmezmiş gibi bizim ufaklıklarıda bi güzel çamura sıvadık halamlar ve annemin bizi nasıl gördüğünü ve ne yaptıklarını hatırlamıyorum tek bildiğim bu olayın sonuda yine babaannemin banyosunda bitmişti...

süpersiniz kızlar flocke böyle konular aklına nerden geliyor bilmem ama son günlerde senin topiklerin psikolog tedavisi olamaya başladı gülüp gülüp stres atıyorum ama bundan sonra gündüz okuycam malum gece rahat gülemiyorumhevuk sende çok hoşsun elbise dikicem derkende dizini kesmişssin ama

işkence etmişiniz bize abla yaaaa tabiii bende bunun altında kalmazdım ablamın yeni aldığı benden deli gibi sakladığı pastel boyalarını balkondan aşağıya atardım daha da kötüsü hepsini orta yerlerinden kırarak:82:

Merhaba hanımlar..

Ben uslu bir çocukmuşum ama yine de ara sıra da olsa annemi bitkisel hayata soktuğum anlar olmuş

3 yaşlarındayım, babaannemlerin salonunda baş köşede babamın rahmetli dedesinin fotoğrafı var. Sürekli gördüğüm fotoğraf birden bire gözüme takılıyor ve soruyorum;

- anne bu kim? :44:
- hasan deden kızım.
- o kim? :44:
- babanın dedesi.
- o nerde peki? niye hiç görmedim ben? :44:
- o öldü kızım yaşamıyor artık.
- hasan dedem öldü mü?
- evet kızım öldü.
o anda bende bi feryat bi figan başlamışım hönküre hönküre ağlamaya..

- benim dedem nasıl ölür, niye öldürdünüz benim dedemi, toprağa nasıl gömdünüz, benim dedem orda üşür, hasan dedem benim, ben dedemi çok seviyodum ama niye öldü ki o??

tabii bu arada ben hasan dedeyi hiç görmemiş tanımamışım ben doğmadan önce vefat etmiş adamcağız bendeki hasan dede aşkı nerden doğduysa aratık 2 saatt bu şekilde ağlamışım tabi annem de bu sırada beni susturmaya uğraşıyo

yine 3 yaşlarındayken, annem bigün ben uyurken burnumda bişey parladığını farkediyo. epey uğraştan sonra çıkarıyor tabi bi bakıyor ki sigara paketlerindeki parlak gümüş renkli kağıt onu burnuma sokmuşum

amcamınoğlu ile balkondayız bigün. domates poşetini balkona taşımışız, aşağıya bir bir fırlatıyoruz domatesleri. annem birden farkediyor ve balkona koşuyor. o sırada aşağıdan bi adam bağırmaya başlamış :18::18::18: annem attı domatesi zannetmiş meğersem annem bi taraftan adama derdini anlatmaya uğraşıyo bi taraftan da bize kızgın bakışlar fırlatıyo :18:

5 yaşlarındayım, salondaki halı yıkanmak üzere toplamış. yerler marley tabii fırsat bu fırsat benim kuzenle fır fır koşup kayıyoruz marleyde. derken ayağım takılıyor ben güüüüüüüm diye sandalyelere uçuyorum. kaşım yarılıyor ve beni apar topar hastaneye götürüyorlar. dikiş atacakmış doktor, yüzüme bi bez örtmüşler, kaşımı dikecekleri yer açıkta sadece. yüzümü örtmeleriyle ben bağırmaya başlamışım.

- anneeeeeeeeee ben hiçbişey göremiyorumm doktor beni kör etti aneeeeeeeee ben kör olduuuuuuuuuuummmmm

doktor bana gülmekten dikişi atamamış

sonra doktor benim gözleirmin olduğu kısmı da kesmiş de anca öyle ikna olmuşum kör olmadığıma

8-9 yaşlarındayım acaip sıcak bir yaz günü çıkmışız arkadaşlarla oyun oynuyoruz.öğlen sıcağı bastırınca annem beni ee çağırmak için çıkıyor ama kelebek yok mahallenin altını üstüne getiriyor yok yook yok delirmek üzere kadın herkese soruyo gören de yok, neyse aklına bizim biraz ileride çocuk parkı var çok uzak sayılmaz ama yakında değil ve ana cadde geçiyorsun gitmek için oraya bakmak geliyor. tabii bizde bu arada mahalleden üç arkadaş binmişiz salıncaklara uçuyoruz ve şarkılar söylüyoruz. annemin bir hışımla çocuk parkına geldiğini gördüm ve sonra beraber çıkışımızı hayatımın ilk tek ve son dayağınıda işte o gün yemiştim. ama şimdi itiraf ediyorum daha bile fazlasını haketmişim

bende genel olarak uslu bir çocukmuşum.Annem kardeşimle beni cama oturtur gider işlerini yaparmış.Bizi kontrol etmeye geldiğinde hep aynı bıraktığı cam önünde bulurmuş..Ay ne safmışız şimdi ki çocuklar böyle mi kıpır kıpırlar ayol neyse bir gün annem gezmeye gidecekmiş.Bembeyaz bir elbise giydirmiş bana..Bende 2 yaşında falanmışım..nasıl olduysa annem hazırlanırken ben bir ara tuvaletin kapısı açıkmış heralde ve oturağım hemen kapı ağzındaymış..kilodumu indirmişim kakişimi papmısım oturağıma sonra salak bennnnn kakişimi avuçlayıp üstüme basıma sürmüşüm.Hiçte sesim çıkmıyormuşneyse annem hazırlanmıs gelmiş arıyor beni nerde bu cocuk diye ayy birde ne görsün bn yüzüm gözük kakiş içinde beyaz elbisem mahfolmusss.Annemi görünce bir de elimi ağzıma kapayıp gülmeye başlamısımTabi annem gezmeye fln gidememiş o gün beni yıkayıp paklamaktan

Son düzenleme:
Selam, günlerdir sizileri takip ediyorum. Tabi Flocke'nin açtığı diğer topikten... Annem benim, çok çekti benden.. Bayram yaklaşıyor ve alışveriş telaşı başlıyor.. Ben tutturdum kot takım isterim diye.. Annem ve babam ile alışverişe gittik.. Ama ben vitrinde pembe gelinlik gördüm ve hemen bağırmaya başladım... Bunu istiyorum... bunu alın diye.. Ama annem izin vermedi... Bununla rahat gezemezsin her istediğini böyle bağırarak alamazsın diye... Ne yaptıysam almadılar... Bende bir çığlık ile caddenin ortasına attım kendimi ve tüm arabaların önünde oturmuş ağlıyorum... Hemde nasıl bir ağlama.. Tabi annem babam hemen geliniğimi alıp geldiler... Ama eve yetişinceye kadar kolum morardı. Tabi evde gelince annemin meşhur terliklerinden birinin tadına bakacağımı biliyordum. Ben daha erken davranarak, koştum içeri annem arkamda söyleniyor. Çok sinirli baktım kurtuluşum yok... Hemen şimşek çaktı bende... Puf terliği elime geçirdiğim gibi annemin eline verdim annem onunla popoma vurdu. Ama hiç açıtmıyor tabiki.. Annem farketmesin diye de ha bire açıyor diye bağırıyordum...

En fazla 5 yaşımdayımdır ama hayal meyal hatırlıyorum =)

Tatil köyüne gitmiştik.

Odadan çıkıp kahvaltı yapacağız.Herkes ayakkabılarını bağlıyor.Bende inanılmaz açım.

Hangi arada bilmiyorum ama odadan çıkıp kahvaltı salonunu arıyorum.

Onun yerine barı buluyorum. ((Bakın nasılda çakalmışım ))

Ordaki sandalyeler boyumun 5 katı.Korkuyorum ben yemek bulamayınca.

Çıkıyorum ordan yemek salonunu aramaya giderken babamı,ağabeyimi ve annemi görüyorum.

Annem ağlamış belli.Babam da ağabeyimde endişeliler

Ben hala anlamıyorum olayı...Sonradan dank ediyor aslında kaybolduğum ve annemi bitkisel hayata sokmama ramak kaldığını

çok küçüktüm 3,4 yaşlarında bembeyaz kocaman bi köpeğim vardı, adı kartopu çok severdim,annem sıksık çamaşır mak atar yıkardı, oturur onu izler ağlarmışım kapaga bakıp bakıp
bir ramazan günü annem ile mukabeleye gitmişiz, ben kapıdan girer girmez başlamışım ağlamaya, kartopunu evde unuttuuuuk o evde korkaar ağlar çook nasıl unuttuk onu evdeee o yalnız ne yapaar
nasıl bıraktın onu evdee ne yaptılarsa susmamısım yıkmışım ortalığı tabi annem mecbur beni alıp eve geri dönmüş

canım annem o gün bile vurmamış, canımı yakmamış, eve gelip kartopu ile oyun oynamışız birlikte

ay çatladım gülmekten sabahtan beri sebepsiz yere ağlayasım vardı sayende hiçbirşeyim kalmadı

Çok eğlencelisiniz Çok güldüm gerçekten. Benim aklıma birşey gelmedi, çocukluğumu düşününce daha çok beni bitkisel hayata soktuklarını hatırlıyorum :26: Ama bu sayfayı takip edicem.Hepinizin eline sağlık.

dışarı çıkmamı yasaklayıp kapıyı kilitlediği bir gün balkondan atlayıp kolumu kırmıştım kızsın mı üzülsün mü bilememişti..

yaramazlığımdan dolayı disiplin cezası almıştım orta okuldaydık ve iki binayı bir araya getiren asma köprüsü vardı okulumuzun müdür annemi aradı uzaklaştırma aldığım için annem beni istedi tele hem okula geliyorum hemde gör bak sana neler yapacağım dedi telefonda korkudan asma köprüye çıkmıştım kendimi atarım annem kızmasın diye sonucunda ne oldu dersiniz hem uzaklaştırma, hem anne dayağı, hemde rehber öğretmenden alınan kişilik tesiti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…