Çocukken annenizi nasıl bitkisel hayata sokardınız?!

ben 7 kardeşim 5 yaşında yazın hamam böcekleri çıkardı annemler evi ilaçlamışlardı bizde kardeşimle ölmüş hamam böceklerini aldık aklı sıra deney yapcaz kavonozun içine 5-6 tane ölmüş hamam böceğini koyduk kapağını kapattık, bi kağıdın üstünede yine 5-6 tane ölmüş hamam böceği koyduk .odamızdaki dolabın üstüne yerleştirdik kavonozu ve kağıdı.aradan 2-3 gün geçti bu arada biz bakıyoruz kardeşimle noldu hamam böceklerine diye kavonoz hafiften kokuyo kağıdın üstündekiler kurumuş.bi gün kardeşimle sokaktan eve geldik annem odanın kokusundan şüphelenip temizlik yaparken bizim hamam böceklerini bulmuş bunlar ne diye bağırıp peşimizden bir koşuşturusu vardı derken bizi yakaladı vurcak kardeşim korkudan ablam yapalım dedi anne diye beni ispiyonladı dayağı ben yedim

birde sokakta köpek yavrusu bulup eve getirirdik annem feryat figan ne işi var onun bu evde götürün çabuk diye bağırıdı bizde arka bahçede saklardık havlamasından yakalanınca gene annem peşimizde.

daha çok vardırda aklıma gelmiyo

efem ben ilkokulu 2 sene okudum. hem 158 ıq hemde fotoğrafik hafıza

ama yaptıklarımdan dolayı annemle babam benim gerizekalı olduğuma kesin gözüyle bakıyorlardı

5 yaşına gelmeden daha 2 kolumu ve 1 bacağımı kırmıştım bile... bunları yazmaya kalksam sayfalar yetmez
ama 1 iki tane anımı paylaşayım en azından fikriniz olur

bu barbie bebek takıntısı bendede vardı.alır ama 2 günde hevesim geçerdi. 60 -70 frank bir barbie. annem çenemden bıkar pes der ve en sonunda dayanamaz alırdı... babamda anneme kızar "çok yüz veriyorsun bu kıza ilerde tepene çıkacak" derdi. neyse efem bi gün annem inat etmiş olacak ki istediğim saçları ayağına kadar uzanan barbie'yi almadı ama benim rüyalarıma giriyor
neyse; bir gece dayanamadım aldım makası ve annemlerin yatak odasına daldım. annemde orjinal sarışındır benim gibi çakma değil.beline kadar uzanırdı saçları
o benim istediğim uzun saçlı barbie'yi almıyorsa bende var olan barbie'lerime uzun saç yapardım annemin nasılsa saçları uzun ne farketçek azcık bişi kessem demi? ve annecağızımın anneme babama doğru dönüktü demekki o zaman sağ tarafı oluyor saçının sağ kısmını kesebildiğim kadar dipten kestim 1 tutam. gözüme az geldi bşraz daha kestim. (uyansana be kadııın)
odama geçtim annemin saçlarını bantalım barbie'ye ama hiç içime sinmedi. benim istediğim barbie'nin saçları düz annemin saçlar bukle bukle neyse dedim yattım...
hatırladığım tek şey sabah annemin "ismaiiilll..." diye babama çığlık atması ve ağlayarak hırsla yorganı çekip totomu olağanca hızla ısırmasaydı...

bunu kısa keseceğim: annem ruj sürmezdi pek,bilyeli parlatıcılar vardı o dönem.ve annem bunu sürünce benim bi hoşuma giderdiki
kurbanım (annem) yemek hazırlarken bende salonda resim yapıyorum. ama birden bi fikir geldi aklıma hemen o parlatıcıyı aldım uzun uğraşlardan sonra bilyesini çıkarttım ve içindeki sıvıyı resme boca ettim elimlede bi güzel yaydırdım. allama yağlı boya gibi olmuştu resim -de bir sorun vardı. şişe boşalmıştı.ne yapiim ne yapiim die düşünürken aklıma binlerce fikir geldi. mutfaktaki yağ olmazdı,sıvı sabun kokardı derken,,, babamın japon yapıştırıcısı
hemen babamın çekmecesine saldırdım ve yapıştırıcıyı aldığım gibi annemin parlatacının içine
parlatıcıyı koydum banyoya.. enneminde işi bitti wc'ye girdi elini yüzünü yıkamak için derken babam girdii eve "gülüüüm ben geldim diye" annemde herhelde kocası geldi sevinmiş olacakki bari parlatıcı süriim dedi
o olayla ilgili son hatırladığımda annemin dudakları birbirine yapışmış yeşil gözlerinden yaşlar deli gibi süzülüyor ve yüzü kıpkırmızı olmuş acile gittiğimiz ve annemle babamın bir kez daha beni pedagoga götürmesi olmuştu (babam biraz daha geç gelse o japon orda kururdu böle bi olay yaşanmazdı,bütün suç babamın)

annem küçüklüğümde panik atak sahibi olmuştu. ve şu anki halimi gördükçe keşke hep öyle kalsaydın der. zamanından önce olgunlaştım çünkü... küçük teröristlerinizin içindeki yaşama sevincini hiç kaybetmemesi dileği ile...

Son düzenleme:
Tek çocuğum..
Belki de bundan sebep çocukken kendinizi eğlendirmek için yaratıcılığınız oldukça gelişiyor..

Annemin anlattığına göre 4 yaşındayım. ve beni evde bırakıp komşuya oturmaya gidiyor. bunu niye yapıyor bilemiyorum ben 4 iken o 24 belki cehalet ... uyurken bırakıyor beni tahminen 2 saat sonra gelip beni kontrol edecek.. ben uyanıyorum ve demirli cama yapışıyorum.. nefes alıp veremiyor gibi hareketler yapıp ,tüpten zehirlendiğimi beni kurtarmalarını istiyorum.. önce çocuklar inanıyor bana sonra büyükler.. mahalle yavaştan toplanıyor herkes telaşlı ama cam açıkken nasıl zehirlenebildiğimi kimse sorgulamıyor? sonra karmaşa bağırış çığırış ben yavaştan ölü numarası yapıyorum ezelden beri çok severim ölü numarası camda ölmek üzereyim güya.. ağlayan kadınlar falan var karşımda annesi nerede diye deliriyorlar. biri ne alakasysa itfaiyeyi arıyor annem nihayet çıkıp geliyor.. herşey ortaya çıkıyor.. sonrası--------------------

Ben uslu falan değildim ya erken konuşmuşum çok net hatırlıyorum annem biberonuma süt koyuyor o az oldu biraz daha koyuyor çok oldu! biraz döküyor az oldu! çok oldu! az oldu! çok oldu! neyse sonra sütü benim istediğim miktarda ayarladık ama bu sefer soğuk, ısıttı çok sıcak oldu! biraz soğuk suda bekletti soğuk oldu! sıcak oldu! soğuk oldu! sıcak! soğuk! sıcak! soğuk!

Sonrasında biberonumun pencereden aşağı fırladığını ve benim ağlayarak onu almaya gittiğimi hatırlıyorum...
O kadar çok var ki beynimin içinde dönüyor resmen annemi çıldırttığım anlar hepsini tek tek anlatıcam:86:

Yine bir gün tahin pekmez istemiş canım hüngür foşurt ağlıyorum. Annemle babamda benden çok çekmişler herhalde ya da belki paraları yoktu bilemiyorum almamışlar bana bir tahin pekmez.. Eh o günde anneannemlerdeyiz ilk torunum tabi el üstündeyim dedeciğim kıyamayıp gidip en kalitelisinden tahin pekmezi alıp eve geri gelmiş.
Tam burayı hatırlıyorum işte.. Dedemle yerde oturuyoruz bir tepsinin üzerinde bir kase ve koca şişelerde tahin pekmez.. Dedem tahini koydu pekmezi koydu.. Tadına baktım pekmezi az, dedem pekmez ekledi yine tadına baktım bu sefer pekmez çok dedem tahin ekledi.. Eh bir daha tadına baktım..
Pekmezi az tahini çok! Tahini az pekmezi çok!......... Derken son hatırladığım dedemin yarıya inmiş şişeleri fırlatıp 'Sen ne biçim çocukmuşsun be! İstedin aldık geldik ye işte mızmızmızmız!' diye söylenerek yerden kalktığı bana delici bakışlar fırlatan ahali.. 'Biz sana dedik' diyerek dedeme gülen annemler.. Ve yeniden hüngür foşurt ağlayan ben:84:

Haha ölü numarasını bende çok yapardım,annem alışmıştı yemezdi ama bu numara ile kardeşimi babamı dedemi çok bitkisel hayata sokmuşumdur.

Benim yumurcak filmlerine konu olacak çok vukuatlarım var. 2 yaşlarında falanmışım kaybolmuşum evimiz bahçeliydi annem hep bahçe kapısını kitlerdi ama ben nasılsa açıp çıkmışım orayı kimse bilemiyor. Annem mahalleyi ayağa kaldırıyor herkes beni arıyor dakikalarca, sonra bir komşunun kocası evde uyuyormuş ben eve grimişim vitrindeki tüm kolonyaları üstüme boca edip oynuyormuşum adam keskin kokudan uyanmış dışarı çıkmış anneme söylemeye tabi annem dövünüyor ağlıyor kayıbım diye çağırmış içeri herkesi göstermiş o halimi, annem o korkuyu hiç unutamadığını anlatıp durur. Bir de 5 yaşında falandım hatırlıyorum (benim zaten kolonya deterjan merakım hiç bitmezdi küçükken. Tatlarına bakmayı da ihmal etmezmişim çok hijyenik bir çocukmuşum ) Tuvalete girdim çamaşır suyu bidonunu farkettim başladım oynamaya kokusu tüm eve yayıldı annemle babaannem hadi çık diye çıkışıyorlar ben az daha az daha derken koca bidonu her yere döktüm. tuvaletten çıktığımda birinin eline tuzlu ayran diğeri içtin mi içtin di mi diye dövünmekteydiler içmedim diyorum inanmıyorlar üstüm başım kokuyo tabi zorla ayranı içirdiler kusturmaya falan çalışmışlardı beni zehirlendim diye.

küçüktüm yaş olarak hatırlamıyorum halam tuvalete boya yapmıştı bende o boya yaparken onu baya bir izlemişim sanırım kı büyük çişim geldi tuvalete yaptım halamdan esinlenmiş olacagım kı ordaki fırçayı alıp çişimle btun duvarları boyamıştım halam tabi 2 tokat atmıştı dört dönmüştüm hiç unutmam bunu halamda hep hatırlatır saolsun unutmama fırsat vermez:78::78::78::78:

Küçüğüm yine canım simit istemiş kahvaltıya simit alınmış gelinmiş. Annem sağolsun hangi akla hizmet o simidi bölüp parçalara ayırdıysa ben başlamışım ağlamaya ben parçalanmış simit yemeeeem:84: ben bütün istiyoduuum:84:
'Kızım bunun tadı da aynı nolmuş bölündüyse?' 'Banane ben bütün isterim' ' Tamam gidip yenisini alalım' 'Yeni simit istemem ben bunu istiyodum ama bölünmüş simit yemeeeem:84:' diyalogları ve sonra...
Baya bir uğraş verdikten sonra beni susturamamışlar annem almış eline iğne iplik.. Simidi dikmiş...
Ben de içim rahat bir şekilde simidimi afiyetle yemişim

Simiti dikmiş miiiiiiiiiii :86: Allahım ne deli çocuk. Annedeki yaratıcılığa da bak, mecbur kalmış kadın napsın, nasıl uğraşsın bu deli veletle. Bi de hep aynı taktik, az olmuş, çok olmuş, hiç olmamış. Senin çocukluğun böyle geçmiş

Evet ama suç hep benim mi yani onlar ayarsız demekki Az diyince abartıyolar çok diyince hiç vermiyolar Ya onların orta ayarı yokmuş ya da ben fazla zekiymişim neyi ne kadar istediğimi biliyormuşum

Bir de makarna olayı var böyle ya onu da çok net hatırlıyorum yine 3 4 yaş civarındayım bir yere gidicez gitmeden makarna yedircek annem önce bir makarnayı çok kattın az kattın davası oldu neyse makarna miktarını ayarladık bu sefer de ketçabı az döktün çok döktün davası oldu ondan sonra bir tabak ketçaplı spagetti makarna kıvırcık saçlarımın arasında buldu kendini Ya da ben tabağı kafamda buldum
Tabi sonrası malum dayaklı dövmeli banyo seansı

Haber de çıkmıştı babama "Fuhuş ne demek? " diye sormuştum çok iyi hatırlıyorum Babam duymamış gibi haberi sessizce izleyemeye devam etmişti ısrarla çocukluk bu ya tekrar tekrar soruyorum Annem en sonunda kaç göz yaptı ben sana sonra söylerim dedi sustum

doğuda ücra bir ildeyiz. daha okula gitmiyorum.
polisevinden kalıyoruz çünkü il hiç güvenli değil.
bende polisevinin altını üstüne getiriyorum girişken bir çocuğum.
bir amca benimle konuşmak istiyor.. sohbet ediyoruz baban kim nerede görev yapıyor adı ne senin adın ne beni tanımaya çalışıyor bende ona soruyorum ..
senin adın ne kimsin vs..
adını söylüyor "şaban"
kahkayaı patlatıyorum aaa hayvan ismi o ! inek ismi diyorum.
o dönem kemal sunal filmleri bomba sezonunu yaşıyor..
adam bozuluyor yanımdan ayrılıyor.. odamıza gidiyorum birkaç saat sonra babam geliyor fakat o da ne
anneme :" emniyet müdürüne hayvan diyen bir kızımız var acaba daha ne kadar doğuya sürülebiliriz " diye soruyor

Evet ya, o sorular bomba olurdu. Bi de çocukların hep mi aklına misafir varken gelir yahu En olmadık soruları, en olmadık aile sırlarını hep resmi ortamlarda yumutlar bu veletler.

Bu arada, duygusuzum, canım cidden senin de minnacık beynin sarraf terazisiymiş mübarek Ama öyle birşey ki, anne baba olsan çözümü yok yani senin gibi bi deli veletin.Naparsın ki öyle bi çocuğa? Hani nasıl bi taktik geliştirirsin bi daha yapamasın diye? Cin gibi anneler varsa aranızda cevaplayıversin valla, böyle bi çocugun annesi olduğumu hayal ettim de, tavşan gibi kilitlendim kaldım.

Güzeeel.

Ben de sormuşum "flört" ne demek diye. Bizimkiler biraz düşünüp "dalga" diye cevap vermişler. Ee ben akıllı çocuğum tabi, hemen yeni öğrendiğim kelimeyi cümle içinde kullanmışım. Demişim "Denizde flört var."

Ahaha Çocuklarda olan düz mantık , çok fenaymışsın sen deee

Ben de o malum anne bedduasını alan çocuklardanım ilerde kendi çocuğumda çıkarsa napıcam bilmiyorum gerçekten bilen varsa anlatsın Hatırlıyorum da annem bir kere bana bağırıp bağırıp yeter bıktım senden diyip üstündeki bluzu caaart diye ortadan ikiye yırtmıştı. Korkmuştum ya

küçükken dansöz olmak isterdim.. zilim vardı onunla dans ederdim..
zilin demiri ayağıma girmişti.. aylarca tedavi görmüştüm, izine bakmaya şimdi bile korkuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…