Çocukla gelen mutsuzluk :(

Yengenize eşi diyemiyor mu gitme diye, siz hangi sıfatla kızıyorsunuz söyleniyorsunuz onu anlamadım?

Evin sicaksa klima al,vantilatör al ne sacma geldi bana annenlerde bunun ivin kalman,benim sicaga alerjim var benim de annemlerin evi cok serin bazen esime diyorumki birkacgun kalsakmi oda yok diyor ,onu birakirmiyim ,birakmam
Tepemde vantilatör le yatiyorum

Hayatınızda ki olumluzlukları bebeğe bağlamanız garip geldi,bebeler doğunca elbet çatışma olabiliyor ama mutsuzluğu ona yaftalamanız,sizinde eşinizin de dolayısıyla ,bebeğinizin de psikolojisini alt üst eder!Bence bu yıpratıcı düşünceyi çöpe atın,sizler kendinizdeki değişimleri sorgulayın ,ayrıca eşinizden ayrı yaşar gibi annenizin evinde olmanızı çoğu üye gibi bende yadırgadım!
Eşinizin tepkisi de ağır değil kızmış,söylenmiş,nihayetinde annenizin yanında olması hoş olmamış tabi.....

Yengenize eşi diyemiyor mu gitme diye, siz hangi sıfatla kızıyorsunuz söyleniyorsunuz onu anlamadım?
neden bu kadar tepki gösterdınız anlamadım,yengemle kızkardeş gibiyiz,ve bız hanımlar bırbırıne fikir veririz,uyarırız,bunda ne tuhaflık var,tabı eşide diyor,ama çok bunaldım dıyor oda,bende onun büyüğü olarak abla olarak,gitme eşini bırakıp dıyorum,ve zaman içinde yengem bunun doğru olduğunu anladı,yaşı daha küçük benden,ve yıneliyorum sorumu,sizi ilgilendıren ne burda,bu tepkınız merakınız neden,yanı normal arkadşaıma desem bu tepkiyi göstermıcektınız,ama görümceyım dıyemı bu tepkınız????kaldıkı kız arkadaşlaırmada dıyorum,hangi sıfatla dedim,bor dost,kızkardeş sıfatı ile dedim,ama belliki sizde bir görümce fobısı söz konusu,

Sorun çocuk değil ki sizsiniz ikiniz.evet ilk aylar büyük sıkıntı yaşar insan ama birlikte geçirmeniz gereken ve beraber anlatmanız gereken zamanlar bunlar

Hemen hemen herkesin evi çok sıcak şu mevsimde. Klima taktıramıyorsanız hemen hemen her yerde 50 TL'ye vantilatörler var onlardan alın bir tane. Sırf ev sıcak diye annenizde kalmanız tuhaf değil mi? Annemde kalmam sıkıntı değil hatta eşim git kal diyor diyorsunuz. Siz sürekli sıcaktan dertlenip çocukta huzursuz diyorsanız o da haliyle git kal diyordur, bunu gerçekten isteyerek mi kabul etti hiç sanmıyorum.

Ev sıcak diye anne evinde durmak nedir yahu?
Annen olmasaydı sokakta mı kalacaktınız evimiz sıcak diye.
Sıcaksa eviniz ona göre çözüm yolu arar bulursunuz.
Bu şekilde eşinizle aranız daha çok soğur.
Hatta ben bırak ayrı kalmayı çocuk doğduktan sonra çocukla aynı yatakta yatıp eşini farklı odada yatıranları da anlamıyorum.
Çocuk oldu diye hayatınızı tamamen değiştiren sizsiniz.
Erkekler bizim gibi değil ayrı durdukları zaman soğuyabiliyorlar değişebiliyorlar.
Tabi ki eşinin yaptığı doğru demiyoruz. Bir anne için evladının canının yanması kendi canının yanmasından çok daha acı verir.
Fakat nolur yapmayın artık çocuğu alıp anneye yerleşmek orada büyütmek ben anlamıyorum.
Ben bile sezeryanla doğum yaptım 10. gün annem memlekete gitti tek başıma baktım büyüttüm ki Türkiyenin en sıcak şehirlerinden birindeydim. Bence bunlar bahane değil. Sizin artık bir yuvanız var ve yuvanıza geri dönmelisiniz.
Aslında bebek mutsuzluk getirmiyor siz hayatınızı tamamen bebeğe odakladığınız ve değiştirdiğiniz için mutsuz oluyorsunuz. Oysa bebek sizin hayatınıza uyum sağlamalı.

ınsan cocugunun ustune duser onu sahıplenır ona bı zarar gelmesıne tahammul edemez bılerek veya bılmıyerek bu annelerde olur genelde ama babadada olmuş bunda bırsey yok bukadar abartmayın

O değil de eşinizi yanlız bırakıp anneniz gilde kalmanız çok mantıksız. 6 aydır mı annen gildesiniz?

Bebeklere bizlerden bi tık kalın giydirmek gerekiyo. Tek kat giydirseniz yeter bebek için.

Benim için sıcak diyosanızda bi vantilatör alın gitsin.

O kadar kızıp söyleniyorum ki gidemiyor annesine demişsiniz fikrimi söyleyince bana hak verdi dememişsiniz bu kısım beni rahatsız etti ve cevap verdim. Ayrıca yengeme değil ablama ve en yakın arkadaşıma da gitme annene diye ısrarla söylenmem, buna karşıyım. Gidilen yer annenin yanı bırakılan kişi eş, iki taraf da insana en yakın olan kişiler, bu durumun beni aşacağını düşünürüm ve fikir vermenin ötesine gidemem. Görüşüm budur.
Yazdığınız her şey burada bulunan herkesi ilgilendirir, cevaplama görüş bildirme Hakkım var. Seni neden ilgilendiriyor tarzı cevaplar çok yersiz kusura bakmayın.

Ayrıca konu sahibinin kolayca çözülebilecek bir konu gerekçesiyle bu kadar uzun süre annesinde kalması bence de doğru değil.

Evli değilim ama birlilte yAsıyor gibiyiz. Gecen hafta bi iş için sehir dısına cıktı 1 hafta yoktu. Eve geldiğinde inan dokunusu bile aynı dokunus değildi yani dısardan gorunur bi fark ve ya hareketlerinde bi farklılık yoktu aslında ama hissiyat yeni tanısıyoruz gibi bi meaafesi bi sınırı vardı. Bi kahve yaptım konustuk optuk koklAstık aynı eskiye dondu 1 saat kadar sonra. Uzaklık içsel mesafe gercekten yarAtıyormus test ettm onayladım

ilk mesajı düzenleyip 2 haftadır annenizde kaldığınızı yazın bence, sanki 6 aydır ordaymışsınız gibi algılanıyor böyle.
2-3 hafta ailede kalmanın bir mahsuru olduğunu da düşünmüyorum açıkcası, ben de yazın gidip yazlıkta kalıyorum haftalarca, üstelik eşim sadece haftasonu gelebiliyor, ama bu aramızda hiç soğukluk yaratmadı hatta özlem iyi geliyor bile diyebilirim.
eşinizin size kızmasını da yapısına bağlıyorum, çünkü ben de öyleyim, eşimin yanında kızıma bişey olsa çok sert tepki verebiliyorum, eşimi sevmediğimden mi hayır, kızımın canı acıdığı için gelen ani öfkemi ona yönlendirmemden.

Evet biraz ayrı kalmak Özlem yaratıyor iyi geliyor kesinlikle katılıyorum. Aylarca değil elbette ama Bi iki haftada da eş bir ömür birlikte yaşayacağı kişiden soğumasın Bi zahmet

Ayrıca konu sahibinin kolayca çözülebilecek bir konu gerekçesiyle bu kadar uzun süre annesinde kalması bence de doğru değil.
Ben yazın başından beri orada olduğunu düşünmüştüm konu sahibinin. Düzeltemedim yorumu

çok sölendiğim için artık gitmıyor ifadem yanlış olmuş,şimdi tekrar okudum,ama bu çok uzun konu,bak ben ve abimlerde çok komşulu bır bınada oturuyoruz,ben bınamızdaki evli adamların eşleri şehır dışına gittiklerınde eve kadın getirdıklerını kaç kez gördüm,abimlerde ıken de tam kapı komşunun hanımın böle bir şeyıne şahıt oldum,şimdi diceklerkki ben gidince benı aldatıryorsa aldatsın fılan öle değil işte,bazı şeylere zemın hazırlamamak lazım,ben huzur için çoluk çocuk ınsanların mutlu olmasında yanayım,ve bu uğurda evli insanların kadın erkek fark etmez evliliğini koruma adına her fedakarlığı yapmalarını savunuyorum,sonra üzülen hanımlar ve çocuklar oluyor,benım bu uyarım sadece ciflerın evli kurumunu koruması adınadır,yoksa banane,ben evli değilim,isteyen istediği yapsın derim,boynu bukuk çocuklar görmek benı çok üzüyor,ve malesef ınsanlar bıraz ayrı kalınca özgürlüğe alışıyor,erkekler özellikle çocukları ile bır buyumez ise o bağ kurulmuyor

Cocuk mutsuzluk getirmiyor. Cocuk gelince ciftler birbirini ihmal ediyor, çocuk endeksli yaşıyorlar. Cocugunuzun evinizin düzenine alışması lazım. Sürekli annenizde kalarak eşinizle uzaklaşıyorsunuz.

Hayır canım alakası yok kendisi de kal diyor çocuk sıcaktan mahfoldu evde

o zaman eve klima alacaksın.. ben nasıl rahat ettiğini bile anlamadım annenlerde.. bana soracak olursan sende evine alışamadın kaçmanın bir yolu gibi görüyorsun klima durumunu.. zaman içinde sen evinden, kocan da çocuğundan ve senden soğur.. hemen bugün eve dön, taksit-maksit bir klima al..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…