Çocuklarımı kreş kabul edermi?

Kres degil de bakıci ayarlasanız . Zaten kres fiyatlari çok yuksek. Komşu falan varsa bakacak daha iyi olur. Çok kucukler çünkü

Kres degil de bakıci ayarlasanız . Zaten kres fiyatlari çok yuksek. Komşu falan varsa bakacak daha iyi olur. Çok kucukler çünkü
Karşı komşumla konuştuk başta tamam dedi sonra rahatsızım dedi vazgeçti üst komşum çok iyi biri ama oda yaşlı yaşlı biri kendine zor bakar daha da kimseyi tanımıyorum güvenemiyorum da

Belediyeye basvurun, 3yasindakini alabilirler. Ayrica ohtiyaclariniza da yardim ederler gida yardimi vs de var. Hem oldugunuz ilceye hemde buyuksehire basvurun garanti olsun. Valilik de olur.
Bize temizlige gelen abla vardi bebegi de vardi. YAsadigim sehirde 700₺ temizlik isterseniz asgari ucretten daha karli olabilir.
Allah kolaylik veesin, cok guclusunuz cocuklariniz sizinle gurur duyacak

Karşı komşumla konuştuk başta tamam dedi sonra rahatsızım dedi vazgeçti üst komşum çok iyi biri ama oda yaşlı yaşlı biri kendine zor bakar daha da kimseyi tanımıyorum güvenemiyorum da
Etrafa haber salın. Bir arkadasim boyle buldu bakıci ayni mahalleden çok iyiydi kadın krese gore daha uygun fiyata baktı zaten. Biraz daha arastirin. Anneniz falan bakmaz herhalde gelip o seçenek yok gibi anladim kres sorunca. Keske bir kac yil d3stek olsalar

Birkaç önerim olacak size.
Kayınvalideniz sizi köye çağırıyordu, buraya gel işlerimi yap diye, oraya gitseniz, en azından çocuklarınızın boğazından et, süt, sebze, meyve geçer. Çalışmaksa yine çalışmış olursunuz. Alacağınız asgari ücretle mümkün değil kreşe vermeniz. Küçüğünüz de biraz daha kendine gelince devlet kreşi+yarı zamanlı komşu bakıcı vs gibi bir seçenekle düzen kurabilirsiniz.

Muhtarlığa gidip durumunuzu izah edip başvuru yapabileceğiniz yerleri sorsanız? Aylık erzak paketi gibi şeyler veriliyor. En azından temel gıdalar ordan karşılanırsa siz sadece çocuklara kadar sebze meyve alabilirsiniz.

Son olarak ve bence de en mümkün olan seçenek ev temizliğine gitmeniz. Benim çok yakın bir akrabam gidiyor. 700 TLden başlıyor. Siz bulunduğunuz yerin piyasasına göre tutunana kadar daha düşük ücretle ya da yarım gün gibi başlasanız, koca demeye bin şahit gereken baba müsvettesi eşiniz haftada birkaç gün bakmaz mı çocuklara?

Size üzülüyorum ama o çocuklara bin kat daha fazla.. Rabbim yüzlerine baksın inşallah.

Bence vakit kaybetmeden ilinizde/ilçenizde bulunan tüm resmi kurumlara tek tek gidip maddi destek/erzak desteği/kreş desteği ne varsa öğrenmeniz. Duyarsız kalacaklarını sanmıyorum.

İki çocuğuyla sizin eşiniz gibi bir adamdan boşanan tanıdığım var. Kapıcı dairesi buldu normal bir binadan, akşamları çocuklarını yanına alıp 3-4 binanın çöpünü attı. Belediyeden aldığı yardımlarla geçindi. Büyüğü 3 yaşında, küçüğü 7 aylıktı. Evde yaprak sarması yaptı, sigara sardı. Gece çocukları uyutunca tek tek uğraştı. Şimdi küçüğü 2. Sınıfa geçti. Tam zamanlı bir temizlik işi buldu asgarî ücretle çalışıyor.

Siz köydeki eş ailesinin evine gitmek istemeyen üyesiniz değil mi? Annesi bütün gün iş yaptırıyor falan diyordunuz. Burada bir çok kişi size gidin de çocuklar biraz gıda yüzü görsün yazdı. Niye gitmiyorsunuz? Çocuklarım için her şeyi yaparım demeyin çünkü yapmıyorsunuz. Evet kocanız adam değil, baba demeye bin şahit ister de sizin yaptığınız ne? Milletin bulaşığını yıkamaktansa ailenin bulaşığını yıkamak daha mı kötü? Çocuklarınız gözünüzün önünde olur aklınız onlarda kalmaz. Hep yazdık, çocuklar kreş okul çağına gelene kadar sabredin sonra iş bulursunuz birikim yaparsınız daha rahat boşanırsınız dedik. İki bebekle ev yok, birikmiş yok, iş yok, çocuklara bakan yok ne diye boşanıcam diye tutturuyorsunuz?

5 aylık görünüyor yazdınız ya benim içim gitti burada, ben de anneyim. Çorba makarna pilavı daha önce de yazmıştınız, ne hakkınız var çocukları aç gıdasız bırakmaya? Köydeki eve alış veriş yapılıyor buzdolabı dolduruluyor diyorsunuz, Allah aşkına götürün çocukları. Evet vicdanları olsa sizin buzdolabını da doldururlardı ama yok işte. Kusura bakmayın arka arkaya çocuk yapıyorsanız bedeli de ödemelisiniz. Babaları çocuklarını düşünmüyor, inşallah bir yerinden çıkar bu yaptığı. Ama çareniz varken çaresiz gibi davranmayın. 18 aylık bebek nasıl 5 aylık gibi görünür yahu, yetti bu toplumdaki gariban çocukların çektiği.

Aldığınız maaş ikisinin kreş parasına yetmez zaten küçük olanıda alan kreşler çok para ister ya dişinizi sıkacaksınız biraz daha büyüyecekler yada çocukları devlete vericeksiniz sizin yanınından daha iyi bakılırlar yazık gğnah o çocuklara madem sorunlarınız var neden peş peşe doğurduğunuz ya akılsız anne babanın cezasını hep çpcuklar çekiyor.

Haftada 1 günde olsa gorumceniz baksın 1 günlük temizlik ücreti çok iyi en azından mutfak alışverişi yaparsınız Allah yardımcınız olsun ferahlık versin çok üzücü bir durum
Sağolun köye gitmiştik oğlu benim oğlumun pijamasini indirmeye çalıştı oğlum da onun gibi hareketler yapar diye kesinlikle veremem ki görümcem yedi yirmi dört telefon elinde olan biri hani oğluna engel olacağını bilsem ama oda Yok

Teşekkür ederim yani bebeğiylemi kabul etmişlerdi

Ailem bir günlük yol uzaktalar annem vefat etmiş başka da kimse yok zaten

Gittim bostandan kabak fasulye soğan vb şeyleri topladım köydeki dondurucuya attım kayısı ağaçları vardı tek başıma toplayıp 10 poşet yapıp dondurucuya attım görümcem geldi kaynanam 5 poşet iki kızına verdi toplayıp koyduğum bütün sebzeleri kızlarına verdi gene gittim bostana toplamak için bu sefer kavga etti sen herhalde bostanı bitireceksin diye eşim anasının lafıyla hiç birşey aldirmadan bana getirdi evime bıraktı o kadar çabam emek o güneşin altında 2 çocuğumun ağlamasıyla gorumcemlere gitti

Şimdi giderim hiç cekinmem ama koca olacak adam köyden gelmiyor bir defa emanet ettim konularum da var az kalsın evi yaka yazdırdı çocuğa

Gittim tam on gün durdum alttaki yorumda yazdım okuyun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…