Çocuklarımı kreş kabul edermi?

Bağlı olduğunuz belediyenin Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne ve yine bağlı olduğunuz kaymakamlığa gidip durumunuzu anlatın belki kreş konusunda destek olabilirler size. ALLAH yardımcınız olsun.
Allah razı olsun internetten numaralarını bulup aradım telefon numarami ev adresimi istediler

Beni de annem büyüttü zor şartlarda fakat bir yetişkin olarak baktığımda her zaman düşüncem keşke yurda verseydi en azından şartlarım eğitimim iyi olurdu bir çok hakkım olurdu şeklinde tabi ki bunu anneme üzülür diye hiçbir zaman söyleyemem ama bu da bir gerçek. Ebeveynlerin bu tarz durumlarda biraz kendi vicdanını susturmak için bunları yaptığını düşünüyorum. Çocuğunuzdan vazgeçmeyin ama devletin verdiği imkanları veremiyorsanız o imkanları verebilene kadar devlet korumasında olsunlar.

1,5 yaşında 5 aylık görünen bebeğinizin yürümesi, konuşması, tepkileri normal mi? Sağlık sorunu mu yoksa sadece yetersiz beslenme mi?
Yetersiz de ola ek gıdanın yanında anne sütü de alıyorsa iyi kötü biraz daha büyük görünmesi gerekiyor diye düşünüyorum. Bir de belediyeler, yardım dernekleri, Kızılay vs başvurun. İaşe getirirken nohut, fasulye, mercimek vs. de getiriyorlar. Ki kurban zamanı et getirilir. Adaklardan getirirler.
İyi kötü bunları da yedirseniz çocuklara...
İlk önce bu kısmı bi çözün.

Eğer bakamıyorsanız hala bu konuda değiştirmek zorundasınız. Çok acı da olsa bir süre olsa devlet korumasına bırakın en azından bebekleriniz için sağlıklı bir ortam hazırlayın.

Kreşlere, kurslara, yurtlara iş başvurusunda bulunun.
Çocuklarınız uslu ise en azından yanınızda oyalayarak iş yapabilirsiniz.

İş kura da başvuru bırakın. Elbet bir yerden çıkacaktır. Ancak asgari ücretle hem kreşe çocukları göndereyim, hem evi geçindireyim maalesef mümkün değil.
Aile, akraba, komşu kim varsa bir şekilde çocuk konusunda destek almak zorundasınız.

Şunu da söylemek istiyorum.
Keşke korunsaydınız. Peşpeşe iki çocuk yaparken de eminim bu adam yine çalışmıyor yine huzursuz bir evliliğiniz vardır.

Belli bir süre kaldıysa (6 aydı sanırım) kendi hayatlarını kurmalarını istiyor kurum. Belki öyle bir durumdur. Eski evine dön dememişlerdir tahmin ediyorum.

Ki kurum memuru arkadaşlarım var özellikle aklı başında kalan kadınlar için gizliliği koruyarak yeni ev kurarken bizlerden destek isterler ev eşyası, iş bulma noktasında vs...

Sevgi karın doyurmuyor ama. Bu çocuklar beslenemiyor, giyinemiyor. Yarın bunun okulu var falan. Yani siz çok haklısınız ama yurtlardan çıktıklarında bir devlet kurumunda memur da olabiliyorlar. Bir düzen kurana kadar daha kalıcı çözüm bulmalısınız. Bize söylemesi kolay gerçi ama siz yaşıyorsunuz her şeyi. Allah yardımcınız olsun

Şöyleki çok iyi davrandılar kötü muamele yok yemekleri 4 çeşit ama oradaki gelen kadınların çocuğu büyük diye ben banyoda yada başka bir yerdeyken çocuklararima zorbalık yaptılar bir ikide saçlarını bile çektiler kadınla tartıştık uyarı aldık bu birkaç defa daha oldu en son idari birime gittik güzelce derdimi anlattım sağolsun ordaki insanlar çok iyiydi biz buraya gelenleri secemiyoruz milyon tane tip insan var dedi senin için neyin doğru olduğunu sen bilirsin çocuğuna ne kadar sahip ciksanda burda böyle durumların olması kaçınılmaz böyle devam ederse çıkış bile veririz önemli olan sığınma evinin huzuru dedi bende o kadınla iki defa daha tartıştık bu sefer kızımın kolunu istirdi oğlu ona çıkış verdiler bende çıktım

Çok kısa bir süre yazdı konu sahibi. 9-10 gün gibi

Ya hanzadens hanım, soru soruyorsunuz ama mantıklı fikir veren kimseyi de dinlemiyorsunuz. Siz üniversite okumak için ders calisacaginiza kpss olsun, bir meslek edinme olsun ona ugrassaniz şimdiye belki işe girmiştiniz.

Çocukları bir süre devlet korumasına verin siz de en azından iyi kazanacağınız ev temizliği gibi bir iş bakın elinizi toplayın bir küçük ev tutun, umarım da denk gelir uyguna bakacak bir komşu da bulursunuz. Ama şu an asgari ücret alayım kreşe kiraya yemeğe gitsin derseniz yetmeyeceği belli.

Aa bu o hanım. Oysa hep dedik ki okuldan daha öncelikli konularınız var onları çözün diye.

kaç kilo boyu kaç 1.5 yaş çocuğunuzun?
çalışmak yerine belediye ve kaymakamlığa gidin bence
muhtarla falan konuşun
şu an iki çocuğu kreşe verseniz elinizde ne kalacak

Doktora götürdüm kan ve vitamin eksikliği var diye ilaç yazdı kullandık götürdüm düzeldi ama sizin bol bol meyve sebze vermeniz lazım dedi ayrıca sizin de renginiz çok sarı sizde de anemi olabilir dedi buda demek oluyor ki sizin sütünüz den belki bu çocuk yeterli vitamin almiyordur dedi toz sütleri önerdi

kaç kilo boyu kaç 1.5 yaş çocuğunuzun?
çalışmak yerine belediye ve kaymakamlığa gidin bence
muhtarla falan konuşun
şu an iki çocuğu kreşe verseniz elinizde ne kalacak
Çocuk beslenemiyor ki. En önemli gıdalar 3 ayda bir giriyor demiş konu sahibi. Canımı çok sıktı bu konu

AÖFten kazandım istediğim bölümü.ama hukuk yazmadım

Çocuk beslenemiyor ki. En önemli gıdalar 3 ayda bir giriyor demiş konu sahibi. Canımı çok sıktı bu konu
Burda bir vakıf var onunla konuştum dün evinize gelecez dediler ona göre gerekli görülürse gerekli yardımları yapacağız dediler bekliyorum market kartı da veririz dediler

Peki neden arka arkaya çocuk ? Bari biri büyüseydi iki bebeğe de yazık.

Siz neden çıktınız? Huzur bozanı elbet çıkarırlar ama siz en azından bir ev kurana kadar çıkmamalıydınız

AÖFten kazandım istediğim bölümü.ama hukuk yazmadım
Hukuk yazacak puanı alıp hukuk yazmayıp ilahiyat yazdınız yani. Ben size söyleyim, şu an Türkiye’de örgün ilahiyat sayısı 100’ü geçti. Açıköğretimi ve İLİTAM’ı yazmıyorum bile. AÖF OKUMAKLA gelecek, iş güç olmaz. Eşimin üç, benim iki aöf diplomamız var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…