Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

trisina

kum tanesi...
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2011
5.035
23
358

Bir zamanlar biz çocuktuk ve şimdide anneyiz... Peki çocuklarımızın yaramazlıkları karşısında biz neler yapıyoruz? Çocuklarımızın "yok artık" dedirten hallerini haydi burada paylaşalımmm...

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım.benim ikiz kızlarım var şuan 6 yaşındalar.kızlarım 2 yaşında falanlar.genelde uyku problemimiz oluyordu.bir gün uyandım.saat 8.30 bunların odası ayrı.hole ayağımı bir baştım heryer su içinde.halı suyun üstünde yüzüyor.mutfağa girdim.bu iki kafadar biri sandalyeyi çekmiş musluğun başında lavobayı tıkamışlar.su taşmış tezgahın üstünde yere,hole hatta neredeyse odalara gidecek kadar.kendileride belden aşağı soyunmuşlar.suyun üstünde zıplıyorlar üst baş ıslak.siz nezaman uyandınız bu evi bu hale nezaman getirdiniz.çıldırdım:84:kış halılar ıslak, dolabların altına su gitmiş.2 saatte anca suyu boşaltıp halıları banyoya attım.ama o gün uyandığımda yaşadığım şoku hiç bir zaman unutamam.

oyy anaaam kötü olmuş gerçekten. insanlar tek çocukla başa çıkamıyor sizde ikiz .ikiz üçüz ve zalası olan anneleri ayakta alkışlıyorum valla her zorluğu hep 2-3 katı yaşamak zorundalar :)

benim annemde ablamın oğluna bakıyor 1,5 yaşında annem bi tuvalete gitmiş napsın kadın tuvalete de mi çocukla girsin :) odada ööyle sakin sakin oynuyormuş ufaklık. tuvaletten annem çıkmış bakmış çocuk yok mutfağa bakmış mutfaktaki 5 litrelik teneke yağı sen dolaptan çıkar nasıl kaldırmışsa artık bi güzel dök o yağın içnde otur yüzü gözü heryeri sıvıyağ içinde vıcık vıcık etraf yağ gölü olmuş Allahtan annem mutfağın halısınıda o gün kaldırmış kaleboduru temizlemek daha kolay ama annem ogün tabi ablamlara söylenip durmuş çok şımarttınız bu çocuğu heryeri vıcık vıcık etti deyip durdu

büyük oğlum 1,5 2 yaşlarında önce onu hazırladım sonrada kendim bi güzel hazırlandım tam çıkıcam evden benim oğlan yok ortalıklarda arıyorum sesleniyorum yok delirecem kapıdan çıkması mümkün deil pencerelerde demirler var ama nereye gider bu çocuk... bu sırada anne diye bir ses ve banyonun kapısından elinde klozet fırçasıyla benim ufaklık ben naptın dur dememe kalmadan klozet fırçasıyla benim krem halılarımı başla fırçalamaya allahtan yetiştim ama ben benden geçtim bu arada arkadaşlar kapıda beni bekliyor....neyse onlar gittii biz doğru banyoya halıları attım her yeri domestosla ovdum halılarımı sil sil sil ağarttım resmen bu arada sinirden ağlıyorum ve benim tatlı oğlumda noluyo diye bana bakıyo...:84:

sabırlı kadınmış annen...

benim kızlar birgün benim odama gidip bir kutu kremi kafalarına yüzlerine vede yerlere sürmüşlerdi.temizlemek için bayağı uğraşmıştım.

çok yakın bi zamanda benim ufaklıkta aynı şeyi yapmıştı kızarmısın gülermisin... bu çocuklar insanı dengesizleştiriyor duygu karmaşası yaşıyorum bazen

konun hayırlı olsun canım
bir oğlum bir de kızım var.ikisinin de halleri ayrı ayrı.birgün alışverişten çıktım bi baktım bi kadın oğlumun koluna girip çekiştirip kenara çekti onu.iki elimde poşet yanımda bi cüce,kaşlarım çatık bakıyom,anlamaya çalışıyom olan biteni...kadın oğlumu azarlıyo.lan destur,noluyo ulen diip poşetleri bırakıp kadının yanına gittim:'han'fendi noluyo?'dedim.kadın benim oğlumun onunkini diğerlerini de kışkırtarak kenara çekip dövdüğünden bahsetti.şok-1.objektiv bi anneyimdir,varsa duruma aykırı bişey kabullenir ve çaresine bakarım,öyle gözleri kapalı hatalarını gizleyenlerden değilimdir ama şunu belirteyim ki benim oğlum kavgacı değildir....herkes bilir kendi malını,benimki de böyle.ben daha:'oğlum,yaptın mı böyle bişey?'dememe kalmadı kadın:'zaten bana hala bir teşekkür borçlusun,bundan dolayı da çok kırıldım.'dedi oğluma...ben gene dumur:'siz benim oğlumu nerden tanıyorsunuz?size neden bi teşekkür borçlu?'dedimkadın da böyle bişey sorduğuma inanamadı ama o esnada benim oğlan morardı artık,çıkıyo tabe foyaları ortaya...kadın:'ben xxx'in annesiyim,oğlunuz bana geçen geldi ve dedi ki,teyze sizin işinize yakın bi yerde bi kırtasiye var,bilmem ne kartları satılıyo orda,annem çok yoğun olduğu için sizden rica etti,acaba siz iş dönüşünde oraya uğrayıp şu kartlardan alır mısınız diye,ben de aldım ama ne sizden ne de oğlunuzdan teşekkür gelmedi.'şok-2.bahsi edilen kartların destesi 50tl.kağıt parçasına bu kadar para veremeyeceğimi söyleyip oğluma bunu yasaklamıştım.hemen oğluma döndüm:'sen nerden buldun bu parayı?' mırın kırın yapıp:'oyuncaklarımı sattım anne.'dedi.şok-3kadından defalarca özür dileyip bu deyyusun saman altından baraj kurduğunu benim bu olaylardan tamamen bihaber olduğumu anlattım.parmakla örnek olarak gösterilen,sınıfında ilk 5 içersinde yerini alan,hiçbir zaman büyük ezaya neden olmayan oğlum beni şoktan şoka sokmuştu o gün.şiddet bizde esas değildir,ama o gün nitelikli adam dolandırmaktan ve darptan dolayı esaslı bi tokat yiip 6ay onun hayatına tat katan herşeyi yasaklamıştım...

su anda oglum 13.5 aylik.1 yasinda iken besiginde uyanik halde idi.henuz yurumuyordu,esimle mutfaga gittik

esim bir girmis iceri oglum besigin yaninda duran masanin ustune besikten cikip,ki nasil cikti ise oturmus vaziyette oynuyormus.hala anlam veremedik.

birgun yine oynuyordu mutfaga gittim bir geldim ki cekyatin tepesine cikmis ve tv kablolarina uzanmis ayni zamanda reklama popo salliyor.gulmek ve korku arasinda bir yerlerde gittim indirdim.uyy bakalim daha basimiza neler gelecek....

flocke oglun kac yasinda cok merak ettim

gercekten sok icinde bir gun olmus.

bizim de boyle seyler olacak mi yaa

guler misin aglarmisin..

oyuncakları satmak gayet yaratıcı bir fikir tam ticaret zekası büyük adam olur senin bu oğlan

Kızlar korkuyorum yaa nasıl basediyorsunuz valla allah bol bol sabır versin size. :26:

ticari dahi.. bak nasıla kolayca kredi bulmuş
ay sende ne ceza vermişsin 6 ay bu ya

valla işte bu gerçekten şok edici, düşünmek bile istemiyorum

ticari dahi.. bak nasıla kolayca kredi bulmuş
ay sende ne ceza vermişsin 6 ay bu ya
ya arkadaşım o an neye uğradığımı şaşırdım,resmen dizlerimin bağı çözüldü bir yere oturup sigara içtim olayları kafamda tek tek analiz ederek.ve nedense realite hissiyatımı kaybettim ve bunların hepsi acep bi rüya mı diye düşündüm.6 ay az bile gelmişti bana...sıpayı daha sonra hep göz hapsinde tuttum.aldığı nefes sayısını bile not alıyordum daha sonraama adam ettim,raya oturttum onu tekrar.ticaret kafası gerçekten vardır onda.kafası harıl harıl hep karlı işlere çalışır.bu yönünü baltalamamaya çalışıyorum ama doğru ve yanlışı da seçmesini bilmeli diye düşünüyorum.bunu yaptığında 10 yaşındaydı dana,o zaman çok sert müdehale etmeseydim,yanlış yöne rota alır diye korktum.sonuçta 30'unu aşmış başka bir kadını bi güzel kandırıp kartları aldırmayı başarmış,bende o esnada tehlike alarmı çalmaya başladı.10 yaşında bunu düşünen,15'inde napar diye.mecburen gestapo gibi takılmak zorunda kaldım yani...

bir de cücem var benim,bir ara daha boş bir anımda onu yazarım....küçük cadalozun büyük entrikaları...

Koptum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…