Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

Benimde bir oğluşum var. şuan 2 yaşında o benim herşeyim..
OLAY 1. birgün evdeyiz ben ozaman çalışmıyorum oğlumda 11 aylık falan mutfağa gittim yemek yapmak için koşa koşa geldi neyse bizim canavar. kavanozlarla oynuyor plastik, ama yanlarında cam kavanozda var ay bir baktım mısır kavanozunu aldığı gibi gözüme baka baka yere bi fırlattı heryer takdir edersinizki mısır ve cam kırıkları başladı ağlamaya suç bastırıyor. ben aldım kucağıma tamam annecim ağlama isteyerek yapmadın olur böyle hatalar (sanki karşımda büyük adam var)
OLAY 2. oğlum öğlen uykusundaydı bir yattımı 3-3,5 saat uyur bende tv nin sesi kısık izlerim. neyse birgün artık ne yapıyorsam uyandığını duymadım sen gel kendi yatağından bizim yatağa pat küt diye ses baktım bizimki çıldırıyor ağlamaktan. bizim yataktan yere vınnnn...
OLAY 3. Gece yatıyoruz oğlumun yatağı bizim yatakla bitişik normalde yanımıza gelince ya ben ya eşim uyanırız ama bu sefer uyanmadık. neyse bizimki kalkmış odalarda dolaşıyor karanlıkta ( eşim sonradan uyanmış) beni uyandırdı bak bak ne yapıyor diye o odadan diğerine sonra bizim odaya bir giriş girdi ağlaya ağlaya artık uykusunda dolandımı ne yaptı bilmiyorum.. He birde oyuncaklarını camdan atma gibi bir huyu var. Benimkiler sizinkiler gibi değil ama katılım yapıyım istedim.

canım şaka yaptım, kendi çocuğunu en iyi sen tanırsın tabii, ama valla bu devirde ikna yeteneği herşey, ve senin oğlanda bence bu yön süper:13:

aslında benim hikayemde suç bende.
kızım henüz 2,5 yaşında falan ben salonun camlarını siliyorum,kızımda salonda oyuncaklarını oynuyor.kapı çaldı ben kapıya bakmaya gittim eşim gelmişti.odaya bi döndük kızım yok.evimiz dükkan üstü 7.kat cam açık camın önünde sandalye ve merdiven.deliye döndüm odadan çıkmadığına eminim çünkü çıksa ben hemen koridordayım.deli gibi hem arıyorum hem sesleniyorum.cama yaklaştım ama benim bakmaya cesaretim yok eşim baktı çok şükür o korkunç manzara yok.meğersem prensesim iki koltuğun arasına girmiş büzülmüş küçücük olmuş benle saklambaç oynuyormuş.onu orda görünce hem ağladım,hem sarıldım,hemde kızdım bana neden ses vermedin diye.çocuk neye uğradığını anlamadı durup dururken bu ne sevgi,bu ne şefkat, bu ne öfke diye.durumu sonradan anlattım tabi.çok dikkatli temkinli geçinen kendime iyi bir ders oldu.kızım şimdi 5 yaşını bitirecek çok şükür o bilinçsiz dönemleri geçti.Rabbim herkesin çocuğunu kazalardan belalardan korusun.Kimseye evlat acısı yaşatmasın.

Benim kokoş kızımda 3 yaşındayken makyaş çantamdan rujumu almış sürmüş kendince tabi dudak ve yanak dahil olarak kalemlerimle yüzünü boyamış ayağınada ayakkabılıktan topuklu ayakkabılarımı almış giymiş bende balkonda çamaşır asıyorum bi baktım salına salına kırıtarak geliyor ... Bu ne hal duru dememe gerek kalmadan cevabımı alıyorum... erkek arkadaşım bana çıkma teklif edicek onun için süsleniyorum dedi.. sustum sadece sustum şuan 4 yaşında olmak üzere sanırım bu şekilde giderse 9 yaşında evlenmiş olucak

ay en tehlikeli şey çocuklarda, tüm kanı çekilir insanın

ay canım çok kötü olmuş.benm ufaklık yürüyünce neler yapacak bekliyoruz...

çok hoş...

çok korkunç.amin allah hepimizin çocuklarını korusun............

ağzım açık kaldı valla.ne zordur bir anne için.biz anneler aslında çocuklarımızı tanığımızı düşünürüz ama bu çocuklarımızın dışarıda neler yapabileceğinin göstergesi.süper zeka....

bir de cücem var benim,bir ara daha boş bir anımda onu yazarım....küçük cadalozun büyük entrikaları...

senin anıların böyleyse ben senin küçük flockelerin olaylarını daha çok merak ettim. paylaşımlarını bekliyoruz canım

benim ufaklıkta geçen gece bizim yanımıza gelmeye kalkışmış ben duydum kalktığını ama nasılsa geliyor diye kalkmadım yataktan bizimki uyku sersemi güüüüüm diye çarp kapıya.... sonrası malum

geçen akşam ben yine her zamanki gibi söylenirken bizim ufaklık bana anne bi sus dedim diye yarım ağız konuşmasıyla çemkirdi, kocişinde hoşuna gitti ve başladı gülmeye bizim ufaklığın cevabı aynen şu "hiç de komik deil baba" ve herkes şokta çünkü bu ufaklık olarak bahsettiğim çocuk henüz 2,5 yaşında bile yok ben artık bunun büyüdüğünü düşününce

oğlum o zamanlarda 2.5-3 yaşlarındaydı.ben çalışmayan bir bayan olduğum için haliyle çocuk beni daha çok görüyordu.tabi ki çocuklar gördüklerini taklit ederler.benimki de tencerede yemek karıştırmaya,toz almaya bayılır,benimle birşeyler paylaşmaktan mutluluk duyardı.bir gün eşime artık vakti geldiğini,çocuğun birini idol seçmesi gerektiğini söyledim ve eşimin de ön planda olması gerektiğini anlattım.o da tamam dedi ve bir erkeğin en basit işleminden ne yapması gerektiğini şov olarak oğluma göstermeye başladı:TRAŞ. kapı açık bir şekilde traş olur,herhangi bir bahaneyle de oğlumu yanına çağırırdı.tabiki bizimki onu incelemeye başlamıştı.bir gün eşim:'Sen de bir ERKEKSİN. ve biz ERKEKLER böyle traş oluruz.sen de büyüyünce,benim gibi bir ADAM olacaksın.annen bir KADIN. KADINLAR traş olmaz.sadece biz ERKEKLER oluruz.'dedi.çok basitinden kadın-erkek ayrımına ve farkına geçip çocuğa kimliğini vermeye çalıştık.ertesi sabah yatağa yapışmış bi şekilde yüzükoyun yatarken,banyodan bir ağlama sesi geldi.yataktan fırlayıp banyoya koştum.bi baktım bizimki klozet kapağına oturmuş,traş köpüğünü komple yüzüne sıkmış,sadece iki gözü görünüyor.jilet,makas bıçak gibi tehlikeli malzemeleri uzanabileceği yerde tutmadığımız için bu tabiiki önce köpüğü sıkayım sonra jileti alırım diye düşünmüş.uzanıp da alamadığı için de sıktığı köpükle kalmış.silmeye çalıştıkça da hepten bulamış.suyu denemiş,bu sefer de köpürmüş.ağzına ve gözüne kaçınca da panik yapmış.en sonunda da çareyi ağlamakta bulmuş.yüzünü arındırana kadar canım çıkmıştı...

kızım ise ayrı bir vaka.o daha fazla deneycidir.şampuan reklamında saf zeytin yağından bahsetmişler ve işte aman allahım bu kadar muhteşem olur saçlarınız bu markayı kullanırsanız deniyor ya.benimki aradaki bağlantıyı kurmaya çalışıyordu.sonuçta zeytinyağı ona göre bi tek salataya dökülürdü,başka bi işlem için kullanılmazdı.bizimkinin o sıra kafasında bi ampul yanıyo.bi ara salondan arazi oldu.önce fark edemedik.daha sonra baktık sesi soluğu çıkmıyor.bu genelde bizim cücenin bir aksiyon peşinde olduğu anlamına gelir.eşimle birbirimize baktık,telepatik bi şekilde bunun gene bi b.k yediğini konuştuk ve aynı anda yerimizden kalkıp bizim raziyeyi (kızımın lakabı) aramaya koyulduk.geçmiş mutfağa,almış litrelik yağ şişesini kafasından aşağı dökmüş oturuyo yağ gölünde...felç geçirdim sandım bi an...mutfağın haline mi yanayım,beline kadar uzanan saçlarının lök olduğuna mı bilemedim....

çok işlek bir caddede yürüyos kızımla.hava sıcak.sana dondurma aliim mi dedim? ben bunun şimdi eveeeeet diye bağırıcağını düşünerek dondurmacının önüne geçtim bilem cevabı almadan.kız birden durdu ve:'sen benim gerçek annem değilsin!'dedi.ne diyon kızım dedim,göz ucunla da dondurmacıya bakarak.adamın tebessümü teredüte döndü...bi an sessizlik oldu,ne diyeceğimi şaşırdım.bizimki önce sırıttı sonra allahtan:şaka yaptım ha ha ha!dedi.adım durduk yerde çocuk kaçırana çıkacaktı...dondurmayı aldım ama daha sonra sakin bir köşeye çekerek bunun hiç de komik olmadığını,insanların nası yanlış anlayacağını anlattım.hala da bilmem bu uç şaka aklına nası geldiğini ama şükür tekrarlamadı.

o dönem 16-17 aylık olan oğlum yerde oturmuş kendi kendine legolarınla oynuyor.ben de uzanmışım tv seyrediyom.bu birden oyunu kesti,durdu düşündü düşdü ve zıpkın gibi yerinden kalkıp son sürat gitti duvara çarptı sırt üstü düştü.elimde kumandayla ben şok bakakaldım.şapşal o kadar hızlı hareket etti ki,kapıyı tutturamadı....fırladım kalktım tabe yerimden.kafa yumurta gibi şişti.bi yandan havluya sarılı buz kaseti koyuyom,diğer yandan da söylene söylene bi hal olmuştum.

daha var da,aklıma geldikçe uğrar yazarım...

harikasınız tatlım tabi bunlar yaşanırken hiç güzel olmuyor ama vakit geçipte paylaşılınca insana tebessüm ettiriyor. senin flockeler de süper hani annelerine mi çekmişler ne paylaşımlarınızı bekliyoruz..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…