Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

oğlum maalsef azıcık şiddete meyilli deneme tahatsıda maalesef kızım
bi gün yine bunlar alt alta üst üste (tabiki alttaki kızım) boğuşuyolar. kızım fena halde hırpalanmış. koştum yanlarına bizimkinin derdi başka. salya sümük ağlıyo bi yandan da aynadan saçını düzeltiyo.
-anneeeee abim saçımı bozdu
-
Not: kızımın maalesef saçı çok yok. hafif kelvari. kreşteki öğretmeni varolan iki teli kendince bağlamış ve benim canım kızım çok mutlu abiside boğuşma esnasında bu telleri bozunca bizimki fena bozulmuş

Biraz okudum gülmekten koptum moralim düzeldi azıcık baştan sona okuycam:)

Benim oğlumda macera çokta birden sorulunca heyecanladım:)

geçen gün babası el şakası yapıyor bana her zamanki gibi:) bende ay annem falan diyorum bu içerden geldi duyun diyorum size duyun:) ağzımız açık kaldı 21 aylık kendisi

pepenin bebeğini aldık görünce istemiyorum istemiyorum diye ağaldı sonra alıştı neyse arada bir sevmiyoyum bunu sevmiyoum diyor hayelleri yıkıldı galiba küçücük pepeyi görünce:)

Babanesigille aynı apartmandayız hergün götürürüm battaniyeye sararım,o gün inmedik halası birşey bıraktı kapıdan bu bizide gidicez diye sırıtıyor kapı kapanınca şok sonra koşmuş içerden battaniyesini getirmiş bizde didiyoyuz :))dittik tabi:)

şimdi aklıma geldi benimki kalem kalem diye tutturunca evde kuru boya kalemi vardı verdim eline birde defter saf duygularımla:) neyse birkaç gün yazdık çizidik bir gün bundan ses çıkmıyor dedim ki bir iş çeviriyor seslendim geldi bir baktım ağzının kenarı üstü başı masmavi ay ne oldu dedim ağzını bir açtı ki dili dişleri mavi ama nasıl anlatamam ben şok ne yaptın sen kalemimi yedin diye odaya bir koştum koltuk vs. mavi ucunu bir güzel yalamışbir parçasıdad işine yapışmış ay ben sinirden ağladım korktum nasıl çıkacak bu ya zehirlendiyse diye önce yüzünü dilini yıkadım yok peçeteleri ıslatıp ıslatıp dilini sildim en son diş frıçasıyla dişlerini temilzedim zorla bir kase yoğurt yedirdim ben nasıl köpürmüştüm babasını aradım hemen gidip doktora sormuş neyse ki bir şey olmaz demiş tabi şimdi klaem falan yok istiyor ama pışık:))

ha ha ha senin oğlan şimdiden mürekkep yalamış oldu:)))))))))

Evett yıne ben ve tabıkı kızımın bebek nerden oldu soruları Kızımda 3 yasından ıtıbaren bı kardes sevgısıdır gıdıordu okula basla alıcam dıye dıye en sonunda yapmaya karar verdık ve suan 2.5 aylık hamıleyım her sabah kardesını gunaydın dıye uyandırdıgını sanıor karnımı operek ama nokda kadar bebe senı ne anlar annecım dedıgımde bu nezaman buyucek dıye ısayan edıor donup bana kızıyor sen ılaclarını ıcmıorsun demı buyumesı lazım cabuk yemegını bıtır Sabahları sankı aclıkdan cıkmıs kurt gıbı kahvaltıya saldıroum bak kardesım acıkmıs sen se hala uyucam dıye calsıorsun dıye hanımdan azarı sııtıorum sonunda bebegın nasıl oldugunuda anladık nasılmı doktorun bana mıde bulantısı ıcın verdıgı hap ve folık asıt hapını ıctıgımı gordugunden dolayı kardesımın bugun kolu oldu bugun bacagı oldu dıye sevınıor her hap ıcdıgımde Asıl meselemız dogdugunda baslıcak sımdıkden tuturmus ben hastaneye gelıcem secıcıem kardesımı Anneee efendım fındık kurdumm ben fındık kurduysam kardesımde cevız kurdu olsa olurmu olsun annecım olsunnn Pekı bız kız mı erkekmı nerden anlıcagız kardesımı benım buncummm var onun neyı olucak kı annecım eger patıklerıne bakıcaz mavı ıse erkekdır eger pembe ıse kızdır tammmı tamm annee acıkdı ama kardesımmm yemek ye yemekk

4 yaşındaki oğlum bir gün "anne allah beni keşke kız yapsaymış" dedi "neden" dedim "onların saçları uzun ve rengarenk giyiniyorlar" dedi öylece kalakaldım

benim oğlum 2,5 yaşında bir gün kahvaltıdan sonra ben 5 ddakkalığına solana gitmiştim oğlumun sessizliğinden herzaman korkarım gene bi sessizlik var hemen koştum mutfağa amann allahımm ben oğlan almış bi tencere kızartma yağını kaşıkla kafasından aşşağı döküyor koca tencereyi öylece dökmüş tepesinden aşşağı tam bi saat banyoda yıkamaya çalıştım okadar şampuan sabun dmktüm ama küprtememiştim saçlarını

benim çocuğum yok yeğenim 1 buçuk yaşındayken geldi bana anneiyle beraber. ogün annemde gelcek die temizlik yaptım mis gibi oldu evim mutfakta hazırlık falan. banyo paspaslarını kirliye attım pembe takımlarımı serdim annem gelcek ya. neyse geldi annemde yedik içtik bizm yaramaz kayboldu ortalıktan ara ara bi baktık banyoda almış kolzet fırçasını banyo paspasını fırçalıyo bi çığlık attım ki hemen aldık elinden paspaslar bol domestos eşliğinde makinaya. falaket bi biş ya

geçen gün yok artık olayını şok içinde yaşayan bi anne olarak paylaşmak istedim.... mutfakta bulaşık yıkayıp bitirdim ve oturma odasına geçtim...başımı bi kaldırdım aman allahııım:95::95::95::95::95: yeni suladığım saksının içindeki toprak etrafa saçılmış,duvarlara sürülmüş, tavana yapıştırılmış,halılara dökülmüş ve her taraf çamur içinde muhabbet kuşumuz yuvadan kaçınca oğlum çamurla müdahele etmiş sözde yuvaya geri döndürmek için toprak atmış.... gözlerim dolmuştu odanın o halini görünce

bu hafta sonu burgu makarna yaptım.beş yaşındaki oğlumu yemeğe çağırdım...bizimki geldi "nasıl makarna yaptın" dedi ben de "burgu" dedim...oğlum şöyle bi durdu "hani memelere takılıyo onun şeklinde olandan mı?!!..." anlatmaya çalıştığı fiyonk makarnaymış benzetmeye bakın

oğlum kalbimi kırıyor, üzülüyorum. çok dokunaklı bir şey söyleyeyim de bi daha yapmasın diyorum.
-bu dünyanın öbür alemi de var oğlum. anneye kalkan eller taş olur.
Oğlumun cevabı
-anne tamam, özür dilerim. ne olur beni Allah'a ispiyonlama:26:

çilek isteyen kızımın cevabı:
-ben istemedim ki canım istedi. :44:

İkizler buldukları bebek pudrasıyla evin içinde karayolu şeridi çizme çalışması yapar ve anneyi deliye döndürürler. Hem de birkaç saniyede :)

bnm minnoşum daha 3 aylık bakalım neler bekliyo benide
o değilde ablamın küçük kızı tam bir fettan...
-iş yaparken salıncagında tv izlemeye koymuş kadın.
ağlama sesine koşmuş bebek televizyonluga düşmüş kafatası çatladı hatta..
-burnunda et var diye diye 3 yaşındaki çocugu ameliyata aldılar burnundan çıkan neymiş : aplikatör pamuğu
-nasıl becerdiyse kulak zarını patlattı.allahtan küçüktü ozamanlar yeniden toparlar demişti doktor..
-apandist ameliyatı oldu
-yaptıgı yaramazlılar saymakla bitmez.
ablam benim cnm ya 2 kızı var araları 13 ay nasıl büyüttü bilmem.
şuan bahsettiğim kızı 5.5 yaşında
biraz kıskançtır ablasının dişi düştü beyin gücüyle kendi dişini sallayıp kopardı

kizim 25 aylik ve bu aksam babasi ve bana :
1 civciv
1 kopek
1 kedi
1 balik
almak istedigini soyledi

bir tane seç dedigimizde israrla hepsini istiyor ve numaradan aglayip "nütfen, nütfen, nütfennn" diye yalvariyor..
Yarin ola hayrola..

dun babasina kizdi ve "oküzsün" dedi asla kullanmadigimiz bir kelime nerden ogreniyorsa

Son düzenleme:
kızım bir espiri yapıyor ve gülüyoruz, sonra aniden ciddileşerek soruyor :Anne Allahımızda gülmüşmüdür.
evet kızım diyorum. oda gülmüştür.
mutlu olup tekrar gülümsüyor.

Bu ara sürekli Allahımızı merak ediyoruz. zorlu bir süreç inşallah layıkı ile atlatırız.

bi tane muhabbet kuşumuz var dün 4.5 yaşındaki yeğenim eşime diyoki, enişte haydar halama anne diyo ya halamada anneler günün kutlu olsun dicem, sonra bana döndü hala anneler günün kutlu olsun dedi bende teşekkür ederim dedim

14.5 aylık oğlum ama bu olay olduğunda 1 yaşına yeni girmişti...

Normalde banyonun kapısı kapalıdır yoksa fırçayla falan oynuyor,duşakabinin kapısını açıp açıp kapatıyor,çamaşır makinesinin kapağını vuruyor..O gün bende banyonun kapısını açık unutmuşum..Bi baktım benim ufaklık yok odalarda ,hafiften de şıp şıp gibi su sesi duyuyorum... Baktım banyoda çamaşır makinesin üstünde diş fırçalığı falan vardı onu nasıl uzandıysa almış,diş fırçasını klozetin içine sokmuş, resmen diş fırçasıyla klozetin içini karıştıryor..Hemen elinden aldım fırçayı attım ellerini güzelce sabunladım,üstünü değiştirdim...
Hemen ağlamaya başladı oyununu böldüm diye güler misin ağlar mısın:2::2::2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…