Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

ablacım topikin millete hayırlı uğurlu olsun çok paylaşasım geldi ama daha veletim yok ama flockecim yazdıklarını okudukça kendimden geçiyorum yanee senin topiklerinide takip ediyorumm hani maşallah paratonersiniz

Son düzenleme:
ben henüz anne değilim evliyim bebekte düşünüyoru kısmetse ama bu topik çok hoşuma gidiyor hep bakıyor ve gülüyorum. Erkek kardeşimi ben büyüttüm sayılır neler geçti başımızdan neler çok yaramazdı benim tersime nerede cinlik varsa o vardı işin içinde birkaç örnek vereyim.

Kardeşim bana çok bağlıydı hep ben ilgilenmeye çalışır onunla oyun oaynardım aramızda 5 ayş olduğu içinde net hatırlıyorum. Ben okul başladım tabii beni göremeyince mızmızlanmaya başlamış anneme. Annemle okuluma bir kere gelmelerine rağme inanılmaz bir hafızaya sahip kardeşim annem uyurken o zaman müstatik lan evimizin penceresindne kaçıp okuluma gelirdi. Ve abbaaa ben geldim derdi hocam artık alışmıştı kızım eve bırak gel derdi. Hatta annem artık çamaşır ipleriyle bağladı camları nasıl diş varsa smker düğümleri yine yanıma kaçardı. Bir gün 23 nisan bayramında şiir okucam kardeşim de abbayı görmeye gidelim dedi annemde olmaz dedi akşamdan sen sabahtan kaşta göz arasında kaç gel suvara çık tam ben şiir okumaya çıkacakke abba diye seslen bana ben şiir okumayı mı gideyim onu mu indireyim şaşırmıştım..

Evimizin bahçesinde saksı, odamızda zigon sehpa ve küçük viski bardakları yoktu artık çünkü kardeşim eline geçeni gözümüze baka baka kırıyordu. Br keresinde de feci birşey yaşadık. Katalitik sobamız vardı onunda borusun demir halkası vardı yedek çekmecede. Beni annem poğaça almaya yollamıştı annemde mutfağa çay demlemeye gitmş bu bulmuş bu kelepçeyi ve götürmüş ağzına kaçmış boğazına annem görmüş neyse ki nefessiz kalmış annem o can havliyle parmağını boğazına götürüyor çıkmıuyor bir kere daha deniyor ve çıkarıyor çok tehlileli birşey ama o anda onu yapması gerekiyor çünkü tamamen nefessiz kalmış halde ne hasteneye yetişir ne ambulans yetiiişir. Ben geldiğimde herşey olup bitmişti konuşmayacak diye çok korktuk ama birşey olmadı doktoru da iyi ki bu müdaheleyi de zararsız ve zamanında yapabildiniz demiş anneme. Bir de nedense 2 yaşlarındayken başını hep duvarlara vururdu eşinden birşeyi al yada birazcık kız hemen başını tak tak yere yada duvara vururdu artık sünger yaptırmıştık alnına. Bir süre sonra geçti bu huyu..

Daha bitmez tabii neler neler var.

Bir keresinde de Annem kardeşimi de alıp Mersin'e halamın bir akrabasının düğününe gitmişlerdi ben İstanbul'da kaldım. Neyse annemler kuaföre gidiyorlar ama bakıyorlar ki dolu eve gidelim biraz dinlenelim sonra geliriz diyorlar biraz kestiriyorlar sen kardeşim yine kaybol ortadan anında. Herkes seferber oluyor ara ara yok. Sonra en so kuaföre bakıyorlar bir gidiyorlar ki kardeim gitmiş koltuğa oturmuş benimde saçım yapılacak diyornuş ve sadece bir kere gördüğü bir kuaför hiç bilmedii bir şehir iki cadde geçiliyormuş kuaföre gitmek için. Bir günde yine öyle parka gitmiş götürmedi halamın kızları diye acayip bir hafıza vardı. Yine Mersin'de annemler felan biz körler konser veriyormuş sahilin üst kısmından nları dinlerken kardeşimi de halamım oğllarına teslim ettik onlar sahildeler ama küçükte değiller 19-20 yaşlarında çocuklar. Bunlar kardeşime kuma oturtuyorlar şakasına dövüşüyorlae dalga bir geliyoe götürüyor kardeşimi kardeşimde debeleniyor ama batıp çıkıuyormuş suya görüyorlar da çıkarıyorlar. Bir kere de su kuyusuna düştü bizim evin orada apartman yapılırken açmışlar biriside itmiş düşmüş ama öyle böyle değil adam götürür cinsten ama nasıl çırpınıyormuş çıkarmşlar görevliler öyle cin diki bir var bir yoktu o zamanlar mahalle kavramıda olduğunda zaten evde durmazdık. Kardeşimin başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmemiştir hala nasıl hayatta kaldı bu zamana kadar Allah acıdı hep der annem..

cnm ya bu ne okurken bile dehşete düştüm hakkaten de bu çocuğun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.... rabbim koruyo bütün melekleriii....

yeğenim var 2.5 yaşında geçen gün poposuna vurdum severken anneside mutfaktaydı gitti annesinin yanına halam beni dövdü diyo anneside sevmiştir halan seni dövmez dedi sonra unutmamış onu akşam babası gelince babasınada söylemiş halam beni dövdü diye sonra babası gelmiş bana sen benim kızıma naptın diyo yeğenimede soruyo naptı kızım halan sana diye yine dövdü diyo zilli artık şikayet etmeyede başladı dayakçı halaya çıkarcak adımı

Son düzenleme:
cnm ya bu ne okurken bile dehşete düştüm hakkaten de bu çocuğun başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmemiştir.... rabbim koruyo bütün melekleriii....

öyle canım yaa çok çok yaramazdı durmazdı hiç durduğu yerde bunları okuyanlar aman ne ilgisiz annesi varmış diyebilir ama gerçekten öyle değil. Anında kaybolurdu anlayamazdın bile. Bir keresinde de babamın dayısınn kızıyla ben oturuyoruz bize dedi ki abla beni parka götürün bende dedim kardeşimciğim akşamüzeri oldu yarın gideriz dedim tamam dedi çıktı evin önünde oynamaya sonra biz çıktı ara tara yok ama annem çıldırdı hava karardı aramadığımız yer kalmadı karakola gittik üstünü başını tarif ettik. Sonra aradılar bulunmuş meğer parka gitmiş bayada mesafe var. Sonra dönerken yol ikiye ayrılıyor hava kararınca da hangi yola sapacağını şaşırmış oturmuş başlamış ağlamaya ama çat pat konuşuyor daha. Bir adam görmüş almış karakola getirmiş kötü niyetli biri olsa giderdi kardeşçiğim. Bir kere de ayağının üzerinden araba geçmiş okuldan gelirken ay biliyo musunuz araba ayağımın üzerinden geçti indiler birşey var mı doktora götürelim dediler yok bişi demiş eve gelmiş gülerek anlatıyor nasıl doktora götürdüğümüzü hatırlamıyorum. Bir kere de yine okulda ayağı takılmış düşmüş demir mazgala çarpmış kafasını yarmış kaşını dikiş atmışlardı. Yanii o akadar çok şey geldi ki başına hala hayret ediyoruz sapasağlam kaldığına. Haa birde sıkı Feberlidir kardeşimm acayip hem de. Bir gün Rize'ye yenildiler o zaman 16 yaşında. Bu da sinirlenmiş eve geldi bizimde odanın kapısı kapalı camlı kapı sen o sinirle cama yumruk at. bileği boydan boya kesildi kemikler gözüküyordu o derece. O an o da şok oldu görünce de panik oldu. Kan revan içinde hemen hastaneye yetiştirdik 2.5 saatte diktiler ramak kalmış damarına gelmeye. O zaman asla yetişmezmiş. Hala izi duruyor. Felaket birşeydi anlayacağın neyse ki askere gidip gelince artık duruldu..

sözün bittiği yerdeyim hakkaten "yok artık"

benimde aklımda geçen aylarda yaşadığımız birşey geldi dün akşam burada kızlarla muhabbet ederken hatırladım.

benim büyük bu sene 1. sınıf çocuğu 1. sınıfı atlatmış olanlar yada şu an benimle aynı şeyleri yaşayanlar bilirler ilk 15 gün 1 ay zordur birde bizim okul tam öğretim öğlen gidip okuldan alıp yemeğini yedirip geri okula götürüyorum yani günde 8 kere git gel yapıyoruz bu arada evde 2 yaşında oldukça mızmız bir velet daha var ve tabiiki kociş yani üç erkek ve bi de ben... evin dağınıklığından çocukların mızıklamalarından ve üstüste gelen olaylardan ben böle olmuşum bi gece ve kafayı kırıp ben gidiyorum diyiverdim büyük oğlan bir feryat kopardı salya sümük ağlıyor susturamıyoruz ama neyse zorla ikna ettim asla ve asla onları bırakıp gitmeyeceğimi sadece çok bunaldığım için şaka yapmak istediğimi anlattım ama göbeğim çatladı tabii.. her neyse oğlan sakinleşti neden bu kadar çok ağladığını sordum hazır olun verdiği cevap şu; sen gidersen babam bütün evi bana toplatır temizliğide yemeğide bana yaptırır ben daha küçüğüm yemek yapmayı bilmiyorum ki

şimdi bu cvp karşında şok oldum tabi ne düşüneceğimi bilemedim güleyim mi ağlayayım

ayy canim cok hosuma gitti bende sendenim uc erkek ve ben

3,5 yaşındaki oğlum.bikaç hafta önce kayınvalideme gittik babanesi kucağana aldı ay ay benim oğlum gelmiş kurban olsun babanen sana deyip seviyo oğlumu benimki pis kokuyosun sen pis dediben kıpkırmızı kesildim şok oldum kadın ben öğrettim sanacak aksine çok temizdirde kayınvalidem öyle pis koktuğunu duymadım hiç ben olurmu oğlum çok ayıp diyorum o hala pis diyo :84:neyse çocuk işte dedi kayınvalidemde ne desin kadın

zaten diyecek söz bırakmamış senin minik bende çok korkarım böyle durumlardan sanki ben öğretiyormuşum sanacaklar gibi geliyor

Ah bu çocuklar nasılda şaşırtıyorlar insanı.
Benim oğlumda şu an dokuz yaşında sanırım 5-6 yaşlarındaydı işten dönüyoruz gökyüzünde de ay yarım ay şeklinde baktı baktı bana döndü ve ''anne yarım ay var da yarım güneş niye yok ''dedi.
Yine geçenlerde birlikte televizyon izliyoruz o sırada dizideki kadın ve adam kavga etmeye başladı kadın hem ağlıyor hem bağırıyor oğlum şöyle bir bana baktı ''işte siz kadınlar hepiniz böylesiniz''dedi
Hafta sonu da kızım, oğlum ve ben alışveriş merkezine gittik tabii biz bütün mağazaları tek tek dolaşıyoruz.oğlum da bütün erkekler gibi ''yeter artık ''deyip duruyor. en sonunda bir mağazaya girdik baktım oturacak yer var oğlumu hemen oturtum oraya oturturken de''şimdiden alış alış ki ileride eşine zorluk çıkarma ''dedim.kafasını önüne eğdi''doğru ya ileride eşimde beni böyle dolaştıracak di mi ben şimdiden alışayım katlanıcaz artık of of''diye de derin bir iç çekti

kolzete girdi sandımm

ay seninkidemi öyle benimkide aynen öyle. 9 yaşında . alışverişe çıktık ve babasına , baba senin yerinde olsam annemi döverdim diyomuşşş

benim oğlanda inci çokkk, geçen din bilgisi ile ilgil isorular sordum biraz sıkıldı tabii. en sonunda sinirlendi bana soruyo oda sinirli bi şekilde,

"söyle bakalım allahın kulu kaç "

ne diyeceğimi bilemedim

Son düzenleme:
ay seninkidemi öyle benimkide aynen öyle. 9 yaşında . alışverişe çıktık ve babasına , baba senin yerinde olsam annemi döverdim diyomuşşş
Aynen canım demek ki kaç yaşında olurlarsa olsunlar bu erkekler hep aynı

gecen birseye kizmistim bagirdim cagirdim yeter artik dedim susarsam hersey yolunda birazda siz alttan alin dedim kocis ogluma diyorki oglum ne yapacaksin kari kismi dirdir oluyor dedi...sonra öteki odada oglumla konusuyorum ülen gardaaaaas kari milleti böyle oluyormus diyor 9 yasindaki oglum...

benim oğlanda inci çokkk, geçen din bilgisi ile ilgil isorular sordum biraz sıkıldı tabii. en sonunda sinirlendi bana soruyo oda sinirli bi şekilde,

ne diyeceğimi bilemedim
hahaahaaa ay süperdi valla...

benim oğlanda inci çokkk, geçen din bilgisi ile ilgil isorular sordum biraz sıkıldı tabii. En sonunda sinirlendi bana soruyo oda sinirli bi şekilde,

Ne diyeceğimi bilemedim

Süpermiş tuttum senin oğlanı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…