Çocuklarımızın "yok artık" dedirten halleri

oğlum babasını işe yollamak hiç stemiyor her gece nöbetine gittiğinde aynı yalvarışlar yakarışlar gitmeee nooolur gitmee bizde sana süt alcak para kazanması lazım gitsin sabaha gelcek felan diye oyalıyoruz dün akşam artık canına tak etmişki baba yine göreve hazırlanırken bi hışım mutfağa girdi kaşlarçatık dur bakıyım süt varmı diye dolabı açtı hızlıca kapatıp hıh bak süt var gitme işte

Geçen annemdeyiz bizim veletler oklava ile oynamaya bayılırlar. Oklavayı çekmece oynarken bir tanesi bıraktı oklavayı o hızla oklava benim kafada... Felaket canım yandı tabi 180 km hızla geldi yani neredeyse... Annem oldu mu birşey dedi. Bende kafam şişti deyince ufak velet - Anne neden kafan şişti şarkıcıya mı gittin yoksa demez mi? Kurduğu mantığa bakın kafamın şişmesini nasıl anlamış. şarkı dinledimde kafam şişti sanmış. Bu çocukların kurduğu mantık bazen beni çok şaşırtıyor...

geçen gün oğlum anne bana hikaye anlatırmısın dedi bende anlatmaya başladım ama hikayenin arasına ince mesajlar yerleştiriyorum, ali annesine yardım ediyomuş da çok düzenli bi çocukmuşta kıyafetini katlayıp dolabına yerleştiriyomuşda derken oğlum bi anda durumu farketti oda bana ince bi mesaj verdi 'anne bu ali herşeyi yapmaktan yoruldu artık'demezmi...bu arada oğlum 5 yaşında

benim daha çocuğum yok kısmet olursa seneye düşünüyoruz.babasına çekerse buraya yazacak çoook hikayem olur:))

komşunun 4 yaşında şeker mi şeker bir kızı var,
geçenlerde annesi uyurken mutfağa girmiş 3 kilo kırmızı mercimeği yere dökmüş,alıp alıp havalar atıyormuş,
yağmur yağıyooo diyede seviniyomuş,tabi annesi bunun sesine uyanınca yaşadığı şoku siz düşünün:))))

4.sınıfa giden oğlumun sorusu: portekiz avrupa kıtasında , brezilya güney amerikada peki o zaman brezilya nın resmi dili neden portekizce
-hıh pıh kem küm
hakan şükür 2002 dünya kupasında kaç yaşındaydı
-hıh pıh kem küm
1998 yılında dünya kuasını kim aldı
yeterrrrr beni google mi sandın sen

benim henüz bebişim yok ama 1 ay önce karsı komsumuzun oğlunun söylediği bir şey karsısında cevap veremedik ama öldük gülmekten...

yemek sonrası ailece hava almak için balkona cıkmıslar. ben de alt komsudaydım balkonda laflıyorduk. komsumuz dedi ki karnın baya büyümüş falan tam bunları konusurken oğluna döndü dedi ki " bak oğlum ablanın karınında bebek var, onun bebeği olacak" bunun karşısında ne dese beğenirsiniz " hani nerde göstersin :26:" önce bir durakladık sonra bir kahkaha attık... dedim ben de durumu toparlamak icin " simdi uyuyor üzerini açarsam üşür, uyanınca gösteririm " diye... o gün bugundur ne zaman beni görse diyor ki hala mı uyuyor bunu söyleyen velet henuz 2 yasında bu arada

Duman adında dısı bır kedımız var ve yavruları oldu bunu goren kızım hala sakın ve her fırsatta soruyor bu kedının delıgı yokkı anne nerden cıkdı bu kedıler sen benı hastaneden aldın odamı hastaneye gıttı aldı yavruları hıı demıs gecısdırmısdımkı komsumuzun kızıda dogum yapmıs annesıne gelmıs onu zıyarete gıttık bebek sevdım dondu yıne aynı seyı demezmı ınsanların ıcınde bak dumanında delıgı yok yavruları oldu pekı bunun delıgı nerde bu cocouk nerden cıkdı bı soyleyın artık bızı aldı gulme artık usuluce anlatık karnını kesdıler ordan aldılar bakalım suan boyle oyalıoruz kı daha 4.5 yasınd aıkı gun sonrda ısyan edıp ıyıce anlat demez ıse

"bunun deliği nerde?" benim kızım da 4,5 yaşında her gün yeni bir gariplikle karşımıza çıkıyor :)) zamane çocukları :))))

yazılanları okudum çok güldüm ya:))))))))
benim oğlum 7 aylık.yüreteç hastasıyız su aralar.yemek yaparken falan yürütecine bindiririm oda yanımda gezenler.su aralar çamasır makinasına merak sarmıs durumda.nasıl yaptı bilmiyorum çamaşır makinasının kapağını açmış elini arasından sokmuş tek tek kirli çamaşırları çıkarıyor.ege napıyon annem dedim.allahım nasıl çırpınıyor sevinçten yaramazlık yaptım diye bir görseniz dahada çamaşırları çıkarmada hızlandı.

memleketteyken annemde uyusun diye ona hamak kurmus.çok uykusu gelmişti akşam hamağa yatırdım uyutmaya çalışıyorum tabi 1 saat hamakta salladım.beni görmesin diyede ben hamağın altından sallıyorum.hiç sesi çıkmıyordu uyuyor diye bende bakmıyordum. çocuğa bakayım dedim.odanın ışığını yakarsam uyanır diye.bende telefonumun ışığıyla bakayım dedim birde ne göreyim benim sıpa gözleri açık bana gülüyor.allahım dedim ya ben 1 saattir kimi uyutmaya çalışıyom:))))))))))))))))

tekrar yürüteç maceramızı anlatayım.bizim evde kapı eşiği olmadığı için her odayı gezebiliyor.mutfaga getirdim benim sıpayı:)) yemek yapıyorum.bir ara koridorda geziyordu bende fazla ilerleyemez diye düşündüm.bir ara sıngırtı sesi geldi bir baktım benim sıpa yatakodasına gitmiş benim takılatı almış onlarla boğusuyor.ege annem naptın dedim bir baktım elindeki takıları dahada sıkı tutuyor.elinden alıncaya kadar canım çıktı.çok fena oldu bu çocuk ....ama tatlı şeyler bunlar...

senin kız çok alem. deliği nerde, siz öpüşün ben bakmam işin zor valla bu kızla benden söylemesi.

benimde 20 aylık dünya tatlısı bir oğlum.yeni yeni cümle kurmaya başlıyor. haftasonları temizlik yaparken onunda eline bir ıslak mendil veriyorum
hadi anneciğim sende bana yardım et diyordum çok mutlu oluyordu.bende o oyalanırken rahat rahat işimi yapıyordum.
geçen hafta sonu yine ben yerleri silerken baktım mızmızlanmaya başlıyor dedim bana musallat olacak benim işler kalıcak hemen atağa geçtim
yine dedim hadi oğlum al şu bezide bana yarım et..aldığım cevap karşısında dumur oldum..
küçük bey yüzüme baktı baktı ve aman bana ne diyip arkasını döndü..
öylece kalakaldım ama çokta zoruma gitti.dedim bana yapmaz yarın öbür gün evlenince eşine yapar..
sanırım geleceğin dert yakılan kaynanası olucam
benim gelinde burda bol bol konu açar kaynanam cümlesiyle başlayan

senin kız çok alem. deliği nerde, siz öpüşün ben bakmam işin zor valla bu kızla benden söylemesi.

aynen oyle cok fena cok arkadasımız var bayan onun erkek arkadasına takmıs benı tanısdırmadın dıye bıze her geldıgınde on ust deısıyor hatunun yanında bol bol resım cekdırıp o an telden yollatıor cocuga telı ac ara konusucam dıor dıorum kuman var dıkat et ondna ıyı kuma can saglıgı dıorlar

alem bu çocuklar benim oğlan çok yaramaz bakışları bile bi fırlamalık belirtisi dışardan aptal gerizekalı demeyi öğrenmiş kızınca bize diyor bende elimde kırmızı biber kavanozuyla dolaşıyorum bi keresinde sürdümde yandı ağzı azalttı ama yine bazen kaçıyo ağzından geçen evdeki misafirimiz tw de bişeye kızdı ne aptalca dedi oğlum anneeeee kırmızı biber çabuk çabuk getiiiir nasıl bağırıyo misafiride tehdit ediyo bak görürsün şimdi geliyo biber oh birde bu ara nerden duyduysa yaramazlığı yapıyo ben kızınca yapma oğlum tamammı dedikçe tamam bebişim diyor .. ağlıyo yırtınıyo istediği olsun diye babası ara buluculuk yapıyor sakinleştiriyor bak anneyi üzdük özür dileyelim hadi oğlum
:bebişiiiim diyor fırlamam yine özür yok gönül al yeter

ayy gerçekten şimdi seni geçimsiz kaynanagibi hayal ettim
Allah iyiliğini versin, oğlun büyüse eşine yardım etse fena mı
ne güzel işte, karı koca birbirleinden razı olurlar
sen de dersin ki ne güzel oğlumun yuvası mutlu

Bir arkadaşım anlatmıştı.Arkadaşımın arkadaşının üç yaşında bir oğlu var ve annesine sürekli ben nasıl doğdum?ben senin göbeğine nasıl girdim? diye soruyor.
Anne ve baba konuşup çocuğa şöyle anlatıyorlar.Oğlum babanın cüzdanında bir tohum vardı ben onu yuttum sonra yemek yedim su içtim ve sen göbeğimde büyüdün.Birkaç gün sonra
eve teyze geliyor ve teyzenin çocuğu yok.Çocuk teyzeye soruyor.Teyze senin neden çocuğun yok?Teyze ne desem diye anneye bakıyor.Anneden aldığı kopyayla şey oğlum eniştenin cüzdanında şimdi tohum yok sonra diyor.Çocuktan cevap eeee babamın cüzdanında var o sana versin :))

üç buçuk yaşındaki kızım

-anne Allah bizi neden galatasaraylı yaratmış?
-??????????:44:

kanepede uzanarak dinleniyorum
kızım tepemde at nallıyor,
yapmadığını bırakmıyor
sinirle;
-kızım yeter artık, in tepemden, bunaldım, rahatsız oldum
-ama ben seni seviyorum, sevilmek seni rahatsız mı ediyor
-:26::26::26::26::26::26::26::26::26:

-annneee abim beni kandırıyor, bende onu kandırmak istiyorum ama kanmıyorrr
-ereennnn, çabuk kan!
-???????

Son düzenleme:
21 aylik kizima sariliyorum ve ay ay diye seviyorum oda bana sariliyor ve oy oy oy oy diyor. kizim bari oy oy emine deseydin diyorum gülerek. sonuc: o günden beri oy oy emine diye ortalikta oynuyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…