çocukların babalarıyla her hafta görüşmesi konusu+2 küçük çocuk+iş hayatı=ben nezamn ders çalışcam

sererbah

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Temmuz 2014
1.980
4.119
133
kızlar kpss kursuna yazıldım haftasonları sabahtan öğleden sonraya kadar.

eşimden ayrıyım birçoğunuz biliyorsunuzdur 2 haftada bir gidiyorlardı babalarına çocuklar.. eski eşime haftasonlarıda çalışıcam o yüzden çocukları istersen her haftasonu alabilirsin dedim..

dedim ama içim içimide yiyor bu sınavı kazanmam lazım çocuklarım ve kendi geleceğim için çünkü şuan çalıştığım işimin 3 yıl sonra bir geleceği yok kapanacak. özel sektörde iş bulması zor ayrıca ben yalnız bir kadınım ilerleyen yaşlarda özel sektörde nasıl iş bulabilirim ki..

emeklilik yaşıma kadar çalışmam gerek bunun içinde memuriyet çok daha uygun diye düşünüyorum.

halkla ilişkiler önlisans mezunuyum önlisans kpss sınavına hazırlanmak istiyorum ..

çocuklarımla bir haftasonu ben bir haftasonu babası ilgileniyordu şimdi bütün haftasonlarını babalarıyla geçirirseler onların psikolojileri açısından daha mı iyi olur daha mı kötü olur bilemedim...

babaları çocukların kıymetini boşanınca anladı kafasında iyi mi kötümü planı var bilmiyorum ama çocuklarla çok kaliteli vakit geçiriyor çocuklar babalarına gitmeyi seviyorlar..

ama kendime hakim olamıyorum ya babalarıyla iyice kaynaşır onunla yaşamak isterlerse içimden bu korkuyu atamıyorum moralim bozuluyor elim kolum kalkmıyor üzülüyorum..

hafta içi çocuklarla zaten 3 saat ancak vakit geçirebiliyoruz akşamları sonra onları uyutup evi toparlıyorum sonrada zombi gibi oluyorum esnemekten ağzım ayrılıyor ben hangi ara ders çalışcam bilmiyorum..

iş yerinde mi çalışsam acaba o da bir garip geliyor..

fikirlerinize ihtiyacım var hem çocukların babalarıyla görüşme konusu hemde kpss ders çalışma konusu hakkında

çocukların yaşları biri 4 yaşına gircek diğeri 2 yaşında ikiside erkek

2016 kasım güncelleme..

iyi haberlerle döndüm azmettim vazgeçmedim ve sınavdan 85 puan aldım atanabilirmiyim bilmiyorum ama ben elimden gelenin en iyisini yaptım :)))

Son düzenleme:
Allah yardımcınız olsun ya valla çok zor bir yola baş koymuşsunuz ama tebrik ediyorum sizi umarım başarılı olursunuz.

Çocuklar uyuduktan sonra hemen yatmasanız bir iki saat çalışsanız kahve içip de. Kaçta uyuyor çocuklarınız?

Her hafta sonu babalarında kalma fikrine gelince bilemiyorum eski eşiniz nasıl biri sinsi planlar yapar mı çocukları kendi tarafına çekme gibi?

babaları çocuklarla ilgilenen birisi değildi boşandıktan sonra başladı bir ilgi bir sevgii.

evet seviniyorum bu bir nimet diyorum..

velayetle ilgili bir konuda tartışırken 'çocuklar beni istiyor sosyal hizmet uzmanları bunu anlar zaten falan demişti'
sanki onunla yaşasınlar diye çocukları benden çekmeye çalışıyor gibi

bu arada çocukların velayetini çok istedi ama alamadı

Bence şu an için haftasonları göndermekten başka seçeneğiniz yok..
He Allah kelamı mı sanki, onlarla çok olmak istediğiniz zamanlar göndermezsiniz.
Her şey siyah ya da beyaz olacak diye bişey yok.

Çok mantıklı düşünüyorsun her şeyi.
Öncelikle bu sınav gerçekten önemliymiş senin için, ama hayatın sonu değil.
Özel sektör insanı 2 kat hızlı yaşlandırıyor. Hafta içi çocuklarla güzel vakit geçirebiliyorsan zaten 2 haftada bir babalarını görmeleri çok az. Her hafta olması daha güzel. Senin yerinde olsam anne ve baba figürünü aynı anda göstermeye çalışırım çocuklara. Ayrılmış olabilirsiz ama ortak çocuklarınız var.
Bir iki saat 4 ünüz zaman geçirip sonra yanlarından ayrılabilirsin. Ya da bir gün tamamen onlarla olabilisin. Ancak bir süre bu şekilde denemekten asla zararlı çıkmazsın. Senin ve çocukların için en iyi şekli bulana kadar deneme yanılma yapmaya devam.

büyük oğlum babasından geldiği gün bile soruyor ' anne babama gitmeme ne kadar kaldı' diye..

onları gezdiriyor-tablet telefon- çocuklara kalsa sadece patates kızartması yiyecekler mesela her gittiğinde patates kızartması yaptı babam bana onu yedim diye anlatıyor çocuk

çocuklarında aklı karıştı kıyaslıyorlar.. babam şunu yapıyor sen yapmıyorsun falan diye..
babasıyla konuştum bu durumu ben sebze yediriyorum sen patates kızartması çocuk bu istediklerinin yapıldığı yeri istiyor diye.. orta yollu olmak lazım falan dedim ama anlıyormu beni bilemiyorum..

ben olarak cevap vericem ben böyle bir kıyak yapmazdım ona
ama kendimi senin yerine koyamıyorum

çocuklar akşam 22:30 gibi uyumuş oluyorlar bende mutfağı toplayım falan derken uykudan gözlerimi açamıyorum ben ne yapacağım bilmiyorum

iş yerinde çalışma fikrine nasıl bakıyorsunuz peki kızlar?

mesela iş yerinde öğlene kadar işlerimi yapsam sonrada açsam test kitabını olmaz mı ki

Bu islerde muhatabin baba olmali. Guzelce cocuk yetistirme uzerine konusun. Davranislar, yeme icme vs. Kotu niyetli yaklasirsa o zaman aksiyon alirsin.

Bu islerde muhatabin baba olmali. Guzelce cocuk yetistirme uzerine konusun. Davranislar, yeme icme vs. Kotu niyetli yaklasirsa o zaman aksiyon alirsin.

ben ılımlı konuşursam falan o da ballı pekmez oluyor.. ama velayetide almak istediğini biliyorum..

evet mahkeme çocuğu anneye veriyor ama çocuğa sormalarını isteyebilirim diyor.. çünkü çocuklar beni daha çok istiyor diyor..

tabi böyle ilgileniyor falan ama nafakayı ödememk için sgk sız çalışıyor.. ilk açtığım konuya bakarsanız neden boşanmış olduğumu görürsünüz..

bazen annelik babalık konusunda hangimiz daha iyiyiz diye yarıştığımızı ve kaybedeceğimi hissediyorum.

yani kpss olduğu çıkarsa sanki işten memnuniyetsizliğim varmış gibi anlaşılır..

Çocuklar ona gitmek istese her hafta sonu gitmeden yani iki haftada bir giderekte bu kararı alabilirler. Anlayışlı ve babalarıyla sıkıntı yaşamayan bir anne imajı çizerseniz onları daha çok kendinize bağlarsınız. Bence süreci iyi yöneten, onları babasından koparmayan hatta gerekiyorsa eski eşle de arayı iyi tutan bir anne olun. Çocuklarınızı da o süreçte asla ihmal etmeyin ama... Mesela şöyle yapabilirsiniz, iki hafta sonu eşinizde bir hafta sonu sizde şeklinde de olabilir. En azından o bir hafta sonunda da kaliteli zaman geçirip eksiği telafi edersiniz...

tabi var . odamda tekim.. öğlene kadar günlük işlerimi tamamlayabilirim ama anlarlarsa ders çalıştığımı nasıl karşılarlar bilemiyorum
bence calısabılırsın
acıkcası bende yaptım zamanında mecburdum yaptım
haklarına gırdıysem de artık ahhırete

bu güzel bir fikir teşekkür ederim..

aslında mahkeme çocukları bukadar bile vermiyordu çünkü boşandığımda ikiside bebekti..

anlaşmalı boşanmayı istedim çocuklarımız için ve küçücük çocukları yatıya verdim babaya.. aslında bende o düşüncede olmaya çalışıyorum ama bazende içimi kemiriyor bu kuşkular..

onlar büyüdüklerinde babalarını tercih ederlerse saygı duymaktan başka çarem yok malesef..

ama bunları düşünüp şimdiden kaygılanıyorum

bende oyleyım
dusun kı benım yavrumun bıyolojık babası ortada yok ama bır gun zorla veya oglum ısteyerek orayı tercıh ederse dıye ıcım kan aglıyor burnum dıregı sızlıyor. ben mesela saygı duyamam . ben onun ıcın herseyı yaptım ve oda bunu bılerek yasamına devam etmelı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…