- 27 Kasım 2017
- 1.309
- 2.413
- 133
Kiyamam ya4-5 yaşlarındaydım.Tek çocuktum,hala da öyle.Bu yüzden içimde hep bir kardeş özlemi vardı.Annemle birlikte bir arkadaşının bebeğini görmeye gidecektik.Nasıl da heyecanlanmıştım bebek göreceğim diye.Gittik.Zaten uslu bir çocuktum.Oturdum sakince annemin yanında.Sonra bebeğin beşiğinin yanından geçerken merak ettim yaklaşıp yüzünü seyrettim.Sadece seyrettim ama.O sırada sert bir sesle uyarıldım.Bebeğin anneannesiydi.Çekil bakayım çocuğun başından!dedi.Daha başka azarlar da savurdu.Ne dediğini çok hatırlamıyorum ama kalbimin çok kırıldığını hatırlıyorum.Hatta başka bir kadın daha vardı o da benim ağlamaklı olduğumu görünce teselli etmeye filan çalıştı.Hiç unutmuyorum.Sonra gittim,annemin yanına oturdum ve bir daha bebeğin beşiğinin kenarından bile geçmedim.Annem üzgün olduğumu görünce ne oldu diye sordu,hiçbir şey söylemedim.O kadar net hatırlıyorum ki.Hani bazı çocukluk anıları vardır ya bu da benim her hatırladığımda içimi cızlatır.Nedense çok etkilemiş beni.O çocuk halimle benim kendi kardeşim olsaydı keşke diye çok üzülmüştüm.Bazı insanlar ne acımasız...Şimdi düşünüyorum da ben o minicik halimle ne yapabilirdim ki?Sadece yanına gidip seyretmişim.Yanımda başka insanlar da vardı zaten,hatırlıyorum.Çocuk da olsa her insanın bir kalbi var...
Orta okula gidiyordum . Elim kesilmisti turkce ogretmenime soyledim eli. Kesildi diye dersteydik, demesinmi kedi seyini gormus birsey zannetmis diye . O an hic birsey diyemedi. Utandim bozuldum nefret ettim.Ben de anlatayim bir tane;
Cok küçük de degildim ben gerci , liseye yeni başlamıştım. Arkadaşlarım okulun ilk gunleri ders islenmiyor diye parka gidip piknik yapalim dediler tamam dedik 3 kiz 1 erkek dört kisiydik.
Kızlar sonra gidip etraftan birseyler alalim dediler erkek arkadasla bende cardak tutmak icin bekliyoruz.
Yaşlı bir amca geldi yan yana oturuyoruz. Vay terbiyesizler burada ne halt yiyorsunuz okula diye cikip burada yiyismeye mi geldiniz! Kendimizi savunmaya falan çalışırken de bana yine bir küfür geldi arkadaşım da amca utan kiz senin torunun yasinda deyince torunumu da ....
.
O gün boş yere kufur yedim okul bitinceye kadr da arkadastik yani flort durumu bile yoktu
Ya ne kadar güzel kalpli bir insansınız ben de sizin o naif yüreğinizden öperim.Bir de benim annemle babam geç evlenmişler.Yani şöyle söyleyeyim annem beni 45 yaşına yakın doğurmuş.Haliyle kardeşim de yok hep bebek hasreti çektim kardeş hasreti...Bir de küçükken bana arkadaşlarım sorardı senin annenle baban niye bu kadar yaşlı diye.Hiçbir şey söyleyemezdim.Kiyamam yacok iyi anlıyorum sizi. Ayrıca bu durumun psikolojide de yeri var zaten. İnsanlarımız çok cahil ne yazıktir ki. Bir örnek vereyim bir arkadaşım esiyle boşanma aşamasındaydı psikologa gidiyordu, kendiyle ilgili bir takim anlam veremediği şeyler vardi örn öfke nöbeti gibi. Psikolog çocukluk yıllarına inmiş ve ilk okul ögretmenin ona attığı tokadın gelişimin sürecinde onu cok yaraladığıni söylemiş. Beynimiz her şeyi saklıyor bu bazen bir nimet bazen de zillet olabiliyor ne yazik ki. Kırılmış kalbinizden öperim
Yurtdışına annemgil beni götürmeden büyük ev bulamadıklarında 2 yıl akrabaların yanında kaldım en vicdansızca halamdı o zaman ilk okul 2 sınıftaydım
Ben kahvaltıda büyük bardak aldım diye bardağı yere fırlatıp sen kızımdan daha büyük bardakta çay içemezsin dedi ve ufacık bardağı çayı doldurdu hep aç gezdim zaten halam ölüm döşeğindede beni çağırmıştı gitmedim
Çünkü vicdanlı çocuklar yetiştirmiyoruz. Tohumdan fidana yanlış kodlama. Bizim yetiştirdiğimiz canavar, bizim sorumsuz davranışlarımizdan dolayı başka bir çocuğun kalbinde yara acar mi zerre umursamıyoruz. Sonra gelirsiniz yillar yillar sonra burada içim acıyor diye konu açarsınız işte sorumsuz, duyarsiz ebeveyinler yüzünden oluyor bunlar dolaylı yoldan da olsa bu böyle. Bu da bir nevi birinin bahçesini kirletmek , birinin hakkına girmek olmuyor mu? (Sizin üzerinizden msj veriyorum ama k bakmayin) Ne olur farklılıklara saygı duyan çocuklar yetiştirin, toplumsal yozlaşmayi ancak böyle aşabiliriz. Biri bile okusa acaba ben nasıl yetiştiriyorum çocuğumu dese kâr benim için. Offf gece gece cenem düştü affolaYa ne kadar güzel kalpli bir insansınız ben de sizin o naif yüreğinizden öperim.Bir de benim annemle babam geç evlenmişler.Yani şöyle söyleyeyim annem beni 45 yaşına yakın doğurmuş.Haliyle kardeşim de yok hep bebek hasreti çektim kardeş hasreti...Bir de küçükken bana arkadaşlarım sorardı senin annenle baban niye bu kadar yaşlı diye.Hiçbir şey söyleyemezdim.
Ne münasebet keşke herkesin sizin gibi dili düşse...Ender bulunan insanlardansınız siz.Sevgiyle kalın...Çünkü vicdanlı çocuklar yetiştirmiyoruz. Tohumdan fidana yanlış kodlama. Bizim yetiştirdiğimiz canavar, bizim sorumsuz davranışlarımizdan dolayı başka bir çocuğun kalbinde yara acar mi zerre umursamıyoruz. Sonra gelirsiniz yillar yillar sonra burada içim acıyor diye konu açarsınız işte sorumsuz, duyarsiz ebeveyinler yüzünden oluyor bunlar dolaylı yoldan da olsa bu böyle. Bu da bir nevi birinin bahçesini kirletmek , birinin hakkına girmek olmuyor mu? (Sizin üzerinizden msj veriyorum ama k bakmayin) Ne olur farklılıklara saygı duyan çocuklar yetiştirin, toplumsal yozlaşmayi ancak böyle aşabiliriz. Biri bile okusa acaba ben nasıl yetiştiriyorum çocuğumu dese kâr benim için. Offf gece gece cenem düştü affola
Siz de sevgiyle kalın...hep güzellikler sizi bulsun. İncindikleriniz, inceliginiz olsun hep güzel bakalım bilinçli bakalım etrafımızaNe münasebet keşke herkesin sizin gibi dili düşse...Ender bulunan insanlardansınız siz.Sevgiyle kalın...
annemi tarif ettiniz. Sirf bu yuzden cok ezildimBenim annem hep öyleydi ki ben de çık sessiz uysal bir çocuktum. Ona rağmen gittiğimiz her yerde yanına oturtur kalkmama asla izin vermezdi. Biraz hareket etsem gözümün içine sert sert bakıp korkuturdu
Bunu okuyunca içim acıdı abla olmak böyle bir şey herhaldeAyy bi yoksulluk hikayeside benden gelsin be arkadaş ne de fakirdik ilk okul çağlarında şimdiki halimize çok şükür..
Şöyle ki amcam çok merhametli adamdır ne zaman görse bize hep harçlık verir okula bırakırdı.. o mendebur yengem sırf bizi okula götürmesin diye kızını hep geç kaldı bahanesiyle sonradan yollardı okula biz soğukta yürür giderdik cebimizde fazla para olmazdı bazen hiç olmazdı kızı hep kantinden tostlar çikolatalar yerdi gözümüzün önünde bizde öylece bakardık birgün annem ikimizede harçlık verdi ama ayrı ayrı tost almaya yetmiyordu bende kardeşime vermiştim paramı ona tost ayran almıştık o yemişti ben yine bakmıştım.. kardeşim 2. Sınıf ben 4. Sınıftım. Gözlerim fena doldu çok şükür bu günlerimize Allahım..
Kıyamam yaBana kardesimi hatirlattiniz.. Kuzenimin oglu olmustu kiz ksrdesim de daha cocuk sizin gibi meraklanmis besikten bebegi izlemeye baslamis. Kuzenim de gelip bebeklere cok bakilmaz nazar deger demiş.. Kiz kardesim hala anlatir abla nazar nedir onu bile bilmiyordum ama cok uzulmustum diye..
Ne biçim merhametsiz insanlar var çocuğa bir bardak su versen ne olucak böyle şeyler okudukça iyice nefret ediyorum insanlardanBenim de bi anım aklıma geldi.
Annemle parka gitmistik çok sıcaktı ve aşırı susamıştım. Annem de beni parkın yanındaki ev sahibimizin annesinin evine gönderdi, teyzeden bi kap su rica et diye. Gittim dedim ki teyze beni annem gönderdi biraz sus verir misin çok susadım dedim. Kadin bana aynen şöyle dedi '' Su felan veremem burda su yok hadi çık git burdan ''
Üzülerek annemin yanına döndüm tabi..
Abla olmak tarifsiz güzel birşey ablalar anlar o kardeşleri koruma içgüdüsünüBunu okuyunca içim acıdı abla olmak böyle bir şey herhalde
Yillar önce Çocuklarla ilgili bir yerde çalışıyordum, kucuk kızla içeride etkinlik yaparken beyaz saçlı , ellili yaşlarında bir adam da cam dışından kızı kameraya çekiyordu. Ben de 'bak deden kameraya çekiyor. İstersen önce poz ver öyle baslayalim' demistimDaha çok anı var bende esasında.Benim annem beni 43-44 yaşında dünyaya getirmiş haliyle yanımda bayağı yaşlı gözüküyor.Bir gün küçükken annemle bir mağazaya girmiştik.Annem bana seslendi bir ara.Ben duymamışım mağazadaki görevli abla bana şöyle dedi:Bak sana sesleniyor.Annen mi,anneannen mi bilmiyorum ama.'Onu da hiç unutmam.Gerçi kadının bir suçu yoktu o ne bilsin ama yine de bu olay da benim içime oturan olaylardandır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?