Çocukların Da Kalbi Kırılır

Ayar oluyorum şu çocuklar üstünden egosunu tatmin eden zavallılara

Nasi tanidik geldi. Benim de halam karpuz kesiodu bi gun, hala gobek kismindan kucuk bi parca verir misin dedim yasim 4 falan. Sen gobegini yicen de biz neresini yicez gec iceri dedi hic unutmam. Ulan ufacık karnim var zaten göbeğin hepsini koysan önüme yiyemem bile. Alışverişe çıkardı ankaraya geldiginde cocuklari gezdiriyim diye bizi de alirdi. Poset tasitirdi tum gun yemek bile yedirmeden geri getirirdi eve. Ben de ayni hissiyatlar icerisindeyim halama karsi. O kadar hasta oldu hic gitmedim yanina umrumda da degil.

3-4 yasindaki cocuktan bebege zarar gelmez kafasinda olmayin arkadaslar. Tam da o yastaki çocuktan zarar gelir. Ben de 12 yasindaydim kardesimi 3 yaşındaki kuzenime verdiler. Ya bi su almaya gittim geldim. Cocugun kucuk parmagini ısırmış kırmış. Dayagi da ben yedim niye bakmiorum diye.

Konu sahibi kadının uslubu kesinlikle yanlış bunda hemfikiriz. Kalbinizi kırmadan söyleyebilirdi yada gözünü üzerinizden ayırmayıp dikkat edebilirdi size laf etmeden. Bebeğe dokunmanız durumunda uyarabilirdi güzelce.
Bende kızıma yaklaştırmıyordum çünkü eşimin sizin yaşlarınızdaki yiğeni,uyurken gidip gözüne elini sokmaya çalıştı defalarca,her boşlukta kucağına almaya çalıştı kızımı ki ben kucağıma almaya korkuyordum ya düşürse. Kucak konusunda artık saçımı başımi yolacak raddeye gelmiştim benim kızım onun oyuncağı değildi anlatana kadar dilimde tüy bitti. Şu an 10 yaşını geçti o çocuk göya çok seviyor kızımı ama hala korkutmaktan geri durmuyor. Haliyle gözümü hala üzerinden ayırmıyorum.
Hasta hasta gider şap şup öperdi mesela bir iki kez hasta olunca kızım,anneside uyarmayınca ben uyarmak zorunda kaldım çünkü bebekler çok savunmasız. Bu şımarıklık,hatta kıskançlık yani sevgiyle yakından uzaktan alakası yok.
Ha tabiki yineliyorum,sizi azarlamasına gerek yoktu,birşey yapmadığınız sürece gözlemleyebilirdi sadece. Birşey yapmaya çalışsanızda güzel güzel uyarabilirdi.

Bu olayi hiç unutmam nedense. Köydeyiz dedemler ve akrabalarla pikniğe gitmiştik. Mangal yaptilar yedik bende eti çok severim hala öyle. Fazla yemisim biraz heralde suan farkina variyorum. Orada dalga geçmişti adamin biri ne demişti tam hatırlamıyorum ama şunu iyi hatırlıyorum aradan yıllar geçti lisedeydim başarı belgesi mi ne almistim o yaşlarda ana babalar duyurur ya herkese... bu adam da duymuş ve demişti ki “aferin yediği etler helal olsun ona”. Aradan en az 4 yıl geçmiştir yani deli olmuştum bu lafi duyunca zaten haz etmiyordum iyice nefret ettim adamdan.

Lisedeyim... her zamanki gibi otobüse binip eve gidiyordum okul cikisi.. kalabalik tabi bende oturmuşum koltuğa akşam hastaliktan uyuyamamışım yok yazilmiyim diye mecbur gitmişim sabahin köründe kalkmisim. Yaşlı teyzenin biri kalabaliklar arasindan sıyrıla sıyrıla geldi benim oturduğum koltuğun yanina nasilda fark etmiş hemen... dik dik baktı anladım ki rahat vermeyecek tam kalkicam... Terbiyesiz hem kalkmiyor hem köpek gibi bakiyor diye azarlamisti herkesin içinde. Bir allahın kuluda ses etmedi. Kalktım ayağa gözlerim doldu bir sey diyemedim.

Yine köydeydik bir tane huysuz yaşlı teyze var. Çok geniş bir teras gibi açık alan var bayada kalabalık içerisi...Oynayayim diye kağıt kalem makas falan vermişler elime. Kelebek çiziyorum sonra onları kesip uçuruyorum kendimce. Kelebeklerimi kestim yanlislikla rüzgardan o kadının önüne uçtular :) sonra herkesin içinde bu beni bir azarladı, bağırdı... ne dediğini hatırlamıyorum ama o an gözümün önünden gitmiyor. Gözlerim dolmuştu yine... annem babam da nedense ses etmemişti.

Gerçekten çocuklukta yaşanılanlar unutulmuyor travma olabiliyor daha bir çok böyle anım vardır allaha havale ediyorum kalpleri kararmış insanları... aslında bunlara hukuki yaptırım da uygulamak gerek..

Bak hepimizi kırmışlar yalnız değilsin konu sahibi.

3. Sınıftayım, birgün yağmur yağmış bizim sınıfın arka duvarı da su çekmiş ıslanmış. Sınıfta tevfik diye bi çocuk var salağın önde gideni ders başlayınca öğretmene “örtmenim MinikPiranha elini yalayıp duvarı ıslattııaaaa” diyip dayak yememe sebep olmuştu.

Bir kere de çok yakın olduğumuz bir komşuya benim sınıf arkadaşım gelmişti ben de gitmiştim. Sofra hazırlandı oturdum ama bana tabak yoktu, ne üzülmüştüm beni istemiyorlar diye.

Tatilya vardı bi zamanlar. Bir yerden dönüyorduk ben 14 ,kız kardeşim 12, erkek kardeşim 6 yaşında. Erkek olan tutturdu gidelim diye. Giriş parası da bayağı bir yüksek babam düşündü karar verdi annemle bizi arabada bırakıp erkek kardeşimi Tatilya ya götürmüştü. Bir saat sonra döndüler. Oysa ki biz de çocuktuk. Hiç unutamam o günü neden öyle yapmıştı babam hiç anlamıyorum maddi durumumuz da kötü değildi. Yaş olmuş kırk o üzüntüyü hiç unutmuyorum

Çok üzüldüm gercekten .birde bilinçli yapmıs kendide biliyorki yaptıgını seni cagırmıs.nasıl bir vicdan var aklım almıyor

Ohoo şimdi düşünsem kaç paragraf çıkar. Hiç başlamasam daha iyi.

Ben de çocuklar için ölüp biten, gördüğüm yerde mıncıran biri değilim hiç olmadım. Çocuğumu mıncırıyorum orası ayrı tabi ama çocukla nasıl konuşulur az çok öğrenmek insanlık vazifesidir.

O çocuğu azarlamadan, iğnelemeden de bir şey söylemenin türlü yolu varken psikolojik şiddete ne gerek var?
Bence burada gücü yeten yetene durumu var. Bunlar hep bana eziklik psikolojisindeki insanlar gibi gelir. Hayattaki sevgisizlik ve mutsuzluklarının sebebi başkalarıymış gibi davranıyorlar..

olmaz mı tabi ki vardır. Ve çocuklukta alınan darbeler kolay kolay unutulmuyo..

Çok uzuldum ya benim esimin yegenleri geldiginde elimde ne varsa yapip veriyorum bu nasil vicdansizlik cocuk bu utanabilir bir tabak koyuver yani yemezse de geri koyarsin tencereye

Buna istemsiz guldum cok tatlisinizdir eminimki :)

konu sahibi, o teyze fosil olmuştur.
artık öbür tarafta zebanilerle uğraşır.
artık sana öyle davranan birinden olan nesil nasıl annen daha iyi bilir.o zamanlar o kadını tanıyan tek oydu çünkü.
yada belki bir kere karşılaştığınız biriydi o zamanlar.

Senin gibilerin kem gözünden sakınmak için demek lazım da çocuk işte nereden bilecek.. Bir de anasınıfı öğretmeni bu salak..

7 yasindaydim.
Köy dernegi piknikleri olur bilirsiniz oraya gittik. Tüm köylüler davetli
Babamin kuzeni olucak adam koluna saat yapicam bahanesiyle habire isirip durdu canim yaniyor haliyle babama sikayet ettim.
Babamda cok sinirlendi o an adami göremedi bana da sakin kendine yaklastirma gördügün yerde bagir beni cagir dedi.

Adam ortaya yeniden cikti isirmaya geliyor bende bi özgüven tabi

Hössst köpek sen beni ne isiriyorsun dedim arkamdan savurdugu tekmeyi hic unutmam yere serdi beni..
Cenemde yarik olustu kanamadi fazla kuzenlerime yalvardim kimseye söylemeyin diye.

2 gun falan sonra annem farketti yarayi o zaman soyledim evde kiyametler koptu o an niye soylemedin haddini bildirirdik adamin diye..

13 yasimdayken o adam dedemi ziyarete geldiginde kucuk kuzenimi sevmeye calisirken x fazla yaklasma isirir dedim pisman degilim

Gecen senede dedem vefat ettiginde sirtimi sivazlamaya kalkti sen az öteye git diyebildim sadece.
Ķucukken yillarca ondan nefret ettigimi aklima her geldiginde agladigimi hatirliyorum ama simdi 2 kere onu bozdum rahatladim.

İşte, dediğim gibi ben pek sessiz kalmadığım, aksine ortalık yıkan bi çocuk olduğum için, o yaşlarda kırıldığım şeyleri hüzünle hatırlamıyorum. Bi olay ilave edeyim ben de:

5-6 yaşlarında filan olmalıyım, takunya terlikler var galiba o sıralar; ayağımda beyaz, çiçek desenli olanlarından, renkli ceyolar çıkmazdan önce. Apartmanda inip çıkarken beyin deliyor sesi, takır tukur... Ben de oturuyorum köşede.
Komşu çocuklarında da var, tak tuk geziyorlar bakkalın önünde-apartman içinde.

Birinci kat komşumuz çıktı pencereye bir bağırdı. Ama diğer çocuklara değil, direkt bana bağırdı. Adım çıkmış ya yaramaza; "Kafam şişti kafam, Gangsta! O terliklerini yakacağım sobada! Annen en üst katta tabi rahat" filan gibisinden. Oturuyorum oysa.
Ben de "Sen de üst katta otursaydın o zaman. Kulağını tıka!" demiştim. "Şimdi geliyorum oraya" diye paldır küldür pencereden içeri girmişti, kaçmıştım ben de. :) Yani hatırlıyorum "Neden bana kızdı diğer çocuklara değil de, ben oturuyordum oysa" diye düşündüğümü anımsarım.

Daha çok var böyle, yapmadığım halde her şeyin benden bilindiği durum, ama içime pek batmaz. :)

üzülmeyin çocuklukta herkesin benzer anıları vardır. bunun nedeni çıcukken bize yapılan haksızlıklarda kendimizi koruyamıyoruz maalesef sessiz kalıyoruz özellikle haksızlık yapan büyük biriyse. o nedenle içimizde yara oluyor. çocukların kalbini anlamayan herkese gıcık oluyorum sevmesen bile zarar verme.

yazık ya ne geçti eline iftira atınca

annen de bişey diyememiş ki yazık. o da ekmeğinin peşinde.

Disleri dokulsun ufacik cocuga tekme atan ayaklari kirilsin pisliğin... Allah surundursun nasil icim gitti ya sizin yerinizde kizimi dusundum de ben onu koklamaya kiyamadan buyuteyim s.... teki gelip tekme atsin. Kopek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…