Teşekkür ederim. Geçenlerde arkadaş oturmasına gittik, birinin çocuğu aynen anlattığnıız gibiydi çocukların oynadığı odaya gidip baktım sık sık bakarım oğluma ne yapıyor diye, çocuk çocuk değil bildiğin terminatör ikaz ettim dinlemiyor bir de saygısız sanane diyor bana. Annesine söyledim bir bak istersen diye kalktı uyduruktan baktı aaa benimki evde de böyle hareketli vallahi aman oynasınlar sonra toplarız dedi içeri geçti tekrar. Aradan biraz zaman geçince oğlum ağlayarak geldi yanıma oğlumun elini öyle bir ısırmışki anlatamam dişlerinin izi çıkmış bende film koptu artık o an annesine kalkta çocuğunla ilgilensene biraz oturdun kaldın oraya yapıştın sanki o koltuğa oğlumun eline bak dişleri içine geçmiş resmen bu ne böyle ya böyle çocuk mu yetiştirilir dedim. Kadın çok bozuldu çocuk onlar ne yapayım yani dedi çocuğuna sahip çık başkalarına zarar vermemeyi öğret mesela, ortalığı savaş alanına çevirmemeyi de öğretebilirsin dedim. Şimdi benimle konuşmuyor çokta umurumda değil konuşması açıkçası.
Ay sırf çocuklarına dur demeyi bilmedikleri için evimize kabul etmediğimiz insanlar var valla
valla kapan kapsın canım kımse benım yatak odama giremez en nefret ettigim sey ayrıca neden tablet laptop cep telefonu bunları sakmaladın daha gelmeden akıl edemedin mi istedigindede sarjı yok bozuk vs de alınanda alınsın mesela bibloları elledginde hemen gülerke bi müdahale ayy yengecim ben bunu cok pahalıya aldım yada bunu cok sevdigim bi arkadasım aldı desen öyle herseyi ortada bırakmak kapıyıda kitle yatak odasına gidersen sende yanında git sesli bi sekilde aa cok ayıp yatak odasına girilmez de annesi babasıda duysundiyemedim, çünkü çok alınganlar. buluttan nem kapıyorlar.
Tamamen kisisel kanaatim,Sürekli gündeme gelen bir konu.
Herkesin bebesi ya çok uslu ya da anneler peşinde pervane.
Bizim evleri dağıtan bebeleri durdurmayanlar nerede acep?
benim kızım cok meraklıdır. mümkün olduğunca kimseye gitmem, gidince peşinden ayrılmam, oyuncak dışında bir seye uzanırsa 'bırak,alsın' diyen başta hala, teyze olmak üzere her kim varsa ben kızarımSürekli gündeme gelen bir konu.
eeee çocuğun kulağını çektiğimizde dahi çocuğa şiddet diye paralanan insanlar var ,belliki hiç kızmamışlar yavrucaklarına..kızsalardı birileri bi köşeden şidddeeeeeet diye parlayacaktı vesselam şimdi çocuk nasıl yetiştirilir bende bilemedimevet arkadaşlar, dün evimize eşimin abisi, yengesi ve çocukları geldi. küçük çocuk 5 yaşında, büyük kız 10 yaşında.. küçük çocuk bütün çekmecelerimi karıştırdı. salondaki konsolun, ünitenin çekmecelerini, mutfak dolaplarını, yatak odasındakiler her yeri. ve anne babası en son kalkmaya yakın karıştırma dediler. çok sinirlendim. büyük konuşmayayım diyorum, benimde çocuğum böyle olursa, ilk öğreteceğim şey başkasının evine gittiğimizde kimsenin çekmecelerini karıştırmamasını öğretmek olacak. eline tablet, laptop ne geçerse aldı oynamaya başladı, oyun cd si taktı ama görseniz cd yerini kıracaktı resmen biraz daha zorlasa.. eşimde bir şey diyemedi, bende öyle. belki içinde özel resimlerimiz, dosyalarımız var kimsenin görmesini istemediğimiz anlayamıyorum böyle rahat aileleri. bir de yatak odasına da gitti şifonyeri karıştırıyor iyice sinirlendim. kendi ablamın çocukları olunca gördüğümde uyarıyorum, yapamıyorlar. ama eşim kırılmasın diye tek kelime etmedim. bir de salondan annesini kaldırdı, başka odaya götürdü, anne salonun kapısını kapat birşey göstericem diyor. annesi kapatmadı, geldi çocuk kapattı kapıyı... içim içimi yedi. çok gerildim, konuşurken bile gözüm çocuğu takip etti. ünitenin camı kırılacaktı az daha... size de gelen böyle misafirler oluyor mu, nasıl baş ediyorsunuz? aileleri değil de, sırf çocukları yüzünden evime gelmesini istemediğim insanlar var.
çocukların çoğu duracağı, oturacağı yeri bilmiyorlar. hepsinin elinde bilgisayar, tablet, cep telefonu.. hiç bir çocuk yaşının oyuncağı ile oynamıyor..
iyide hangi cocuk birbirini ısırmıyokı ya senınkıde sacma olmus tamam cocugunun canı yanmıs ama kadın ii senin sacına yapısmamıssTeşekkür ederim. Geçenlerde arkadaş oturmasına gittik, birinin çocuğu aynen anlattığnıız gibiydi çocukların oynadığı odaya gidip baktım sık sık bakarım oğluma ne yapıyor diye, çocuk çocuk değil bildiğin terminatör ikaz ettim dinlemiyor bir de saygısız sanane diyor bana. Annesine söyledim bir bak istersen diye kalktı uyduruktan baktı aaa benimki evde de böyle hareketli vallahi aman oynasınlar sonra toplarız dedi içeri geçti tekrar. Aradan biraz zaman geçince oğlum ağlayarak geldi yanıma oğlumun elini öyle bir ısırmışki anlatamam dişlerinin izi çıkmış bende film koptu artık o an annesine kalkta çocuğunla ilgilensene biraz oturdun kaldın oraya yapıştın sanki o koltuğa oğlumun eline bak dişleri içine geçmiş resmen bu ne böyle ya böyle çocuk mu yetiştirilir dedim. Kadın çok bozuldu çocuk onlar ne yapayım yani dedi çocuğuna sahip çık başkalarına zarar vermemeyi öğret mesela, ortalığı savaş alanına çevirmemeyi de öğretebilirsin dedim. Şimdi benimle konuşmuyor çokta umurumda değil konuşması açıkçası.
ani oldu gelmeleri. ben mutfakta hazırlık yaparken, almış laptopu eline. tableti de istedi, şarjı yoktu. şarjı nerde diyor bunun eşimde bana sordu, dedim ki dayımlarda unuttum şarjını yok. annesi ile konuşuyoruz gözüm çocuğu takip ediyor. hiçbir şey diyemedim.valla kapan kapsın canım kımse benım yatak odama giremez en nefret ettigim sey ayrıca neden tablet laptop cep telefonu bunları sakmaladın daha gelmeden akıl edemedin mi istedigindede sarjı yok bozuk vs de alınanda alınsın mesela bibloları elledginde hemen gülerke bi müdahale ayy yengecim ben bunu cok pahalıya aldım yada bunu cok sevdigim bi arkadasım aldı desen öyle herseyi ortada bırakmak kapıyıda kitle yatak odasına gidersen sende yanında git sesli bi sekilde aa cok ayıp yatak odasına girilmez de annesi babasıda duysun
Oooh agzina saglik iyi demissineeee çocuğun kulağını çektiğimizde dahi çocuğa şiddet diye paralanan insanlar var ,belliki hiç kızmamışlar yavrucaklarına..kızsalardı birileri bi köşeden şidddeeeeeet diye parlayacaktı vesselam şimdi çocuk nasıl yetiştirilir bende bilemedimee beri gelin dinleyek sevgili pedagoglar..
bu arada ben susmadan duramazdım konu sahibi şu çocuğa bir dur deyin derdim madem aile oldunuz ablamın çocuklarına nasıl höd diyorsam bunlara da derdim..kırılan kırılsın bi çocuk onlarda mı
o aileler konuyu okuyup, yorum yapamadılar sanırım. ama şu yorumlara okusalar keşke...Sürekli gündeme gelen bir konu.
diyemedim, çünkü çok alınganlar. buluttan nem kapıyorlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?