çocuklarına ''dur'' demeyen anne, babalara çok kızıyorum

Çocuklarım küçük olduğu için evimde konsol tv ünitesi falan yok. Çocuklu misafirlerim geldiğinde çok rahat ediyorlar. Büyük örtülerim var çocukların yemek yedikleri yere seriyorum dökülürse yerler kirlenmiyor. Karıştıracak bir şey olmadığı için sadece oyuncak dağınıklığı oluyor. O da mühim değil.
Ben mümkün olduğunca çok yakınlarım dışında bir yere gitmiyorum. Çocukların peşinde dolanmaktan ne yediğimizden ne içtiğimizden anlıyoruz eşimle. Öyle karıştıran döküp saçan çocuklar değil benimkiler ama yinede rahat edemiyorum. Mümkünse ben davet ediyorum. Kafam rahat oluyor :)

susmazdımda evime davet etmişim sofradayız
öbür oğluna dedi oğlum bezi getir dedi ben zannettim altına sercek meğerse değilmiş
iş işten geçti halıyı da geçtim de

elini yıkaman yemeğe devam etmesi bööö çocuğun ağzına da vermesi beni bitirdi
gidince sofradaki her şeyi attım küp şekere kadar

çok zekisin bunu deneyeceğim

ben sırf bu sebeple 10 yıllık günümden ayrılmak zorunda kaldım
ben yeni evliyim/evliydim 15 aylığım şu an
bana gleceklerini bildiğim için ve annelerde sağolsunlar çook rahat oldukları için
istemedim ve giremedim güne
çünkü;biz aile olarak misafiri çok severiz egede misafire can verirler ammaaa
eğer o çocuklar benim mobilyama,eşyama,halıma vs zarar verirlerse istemem arkadaş
ben ne emekleerlde almışım yapmışım
ark çocuğu kırılmasın d,ye çizdiremem yani
bn yiğenlerime bile sürekli uyarırım teyzecim/halacım diye
bir günümüzde arkadaşın 3 yaşındaki çocuğu ev sahibinin plazmasına kumanda ile vururuyordu ve annesi gördüğü halde yapma demedi veya almadı diyorki;ounasın birşey olmaz
yahu bu çizilir,kırılır,patlar yok kadın yerinden kalkamdı
ogun dedim yok eflinam sen günden çıkmalısın diye
bu arada bizim günümüzde 9 bayan ve 11 çocuk vardı

çüş yani, insanın sofraya saygısı olur. hadi kendi evinde altını değiştirirken bir şey sermiyor, başkasının evinde sersin. pes yani, kocası haklı demekki...

allahımmm tam dayaklık veletler ya..

ben kucukken mısafırlıge gıttımm mı koltuktan ınemezdım.tuvaletım gelirdi anneme sessızce hareket yapar ızınle gıderdım tuvalete.acıktıgımı soylemezdım.mısafır sofrayı kurardı.yanında usulca oturur yer kalkardım...erkek cocugu varsa evde asla tek bırakmazdı benı..nolur nolmaz ...sapık mıdır nedır dıye..

ıyı kı boyle asırı tıtız bı annem varmıs...

sımdı bende cocuklarımı aynen boyle buyutucem

hıcte sorunlu yada basık kısılıkte olmuyosun

çok cazgırım..lafımı esırgemem..aç kalmam açıkta kalmam..demek ki oyle cocugu kısıtlayınca yok ıcıne kapanık falan olmuyomus...

ne kadar iyisiniz. şahsen ben sabredemem

Annem bende ki sabri gördükçe senden anaokulu öğretmeni olurmuş der bu yüzden:) Ne elindeki yagi sürmesi ne bisküvisini geze geze yemesine sinirlenmiyorum hic...

Hani kirilacak esyalarimi yukarıya topluyorum tükenmez kalem ve boyalari kaldiriyorum gerisi zaten telafi edilebilir şeyler..

Anneler çok boğuluyor bazen.. misafirlikte az nefes alsinlar diye de düşünüyorum. Belki de bu sabrim simdilik cocugum olmadigi için daha fazladir...malum hem kendi hem başka cocuga sabir zor biraz..

valla seni ben de sevmiyorum deseydin

çok doğru bir karar vermişsiniz. o ne ya öyle 9 kadın 11 çocuk.

Ayy midem kalkti... Uyuz kadin ya iste o çocukta kendi gibi olacak ne yapsin yavrucak

iyide hangi cocuk birbirini ısırmıyokı ya senınkıde sacma olmus tamam cocugunun canı yanmıs ama kadın ii senin sacına yapısmamıss
Ne alaka?
Her cocuk isiriyor mu nerden çıktı bu?
kizim 4 yasinda bir krz bile bu davranışı sergilemedi.
o kadar cok yere gider geliriz bir cocuk da kizimi isirmis değil.
Butun cocuklar bunu yapmiyor.
kuzenimin 3 yaşındaki oglu disleri ciktigindan beri isirir herkesi.
ama ona da vazgecirmek adina sadece aaa yapma cocugum diyorlar.
ya da otobuste birini isirmis mesela, bunu cocugun yaninda gulerek anlatiyorlar. Kadina da gicik olmustum vs diye. E haliyle bu cocuk isirmaktan vazgecmiyor.
otobüste bir cocuk gelip beni isiracak olsa yapistirirdim herhalde anasi aaa yapma cocuuum dediginde.

agzına saglık canım...gerızekalı..kuduz aşısı yaptırsaydın nolur nolmaz :) ...valla cocuguna laf gecıremeyıp kıçını mınderden kaldırmaya aciz bırının arkadaslıgını cokta umursamamak lazım

Bende bir anneyim 4 buçuk yaşında bir oğlum var. Hiç kimsenin evini karıştırmaz. Gittiğimiz gezmede gözüm sürekli üzerinde olur zaten. Yanımızda oyuncak götürürüz onunla oynar. Ev sahibine bir zararı olmaz tek zararı bana olur. :) Eğer yanında çocuk yoksa illaha benimle oynamak ister. Otururum bir süre bende oynarım onunla. Misafirlikte çocukla yere oturup araba sürüp bir taraftanda insanlarla iki çift laf konuşmaya çalışırım. Olsun ben böyle de mutluyum. Çoluğuyla çocuğuyla ilgilenmeyen, yapma etme demesini bilmeyen,çocukların eline tablet, telefon vs verip başından atan anne baba ya karşıyım! O çocuğu dünyaya getiriyorsanız ilgilenmesini, eğitmesini bilin yahu!

benim ablamda kendi evinde döktürmez hiç dökülenide çocuklarımıza toplatır. bize gelince kırarlar dökerler karıştırırlar ev harp alanına döner bunda tık yok. öylecede bırakır gider

iyide hangi cocuk birbirini ısırmıyokı ya senınkıde sacma olmus tamam cocugunun canı yanmıs ama kadın ii senin sacına yapısmamıss
Hepsi isirabilir evet ama annesi hic tepki vermiyorsa sinirden delirirdim ben de. Neden benim cocugumun cani yansin ? Kalkip sahip çıkacak

Ben de uyuz oluyorum öyle çocuklara çocuklara da değil aslında annelerine,kendi evlerin de eşyalarına zarar verdiriyorlar mı acaba..
Bir de sen kızsana ben söylersem dinlemez modelleri var bunların ben niye kızıyorum senin çocuğuna arkadaş senin veremediğin terbiyeyi bi saatte ben mi vereyim??

bence bu sabrınız kendi çocuğunuzu daha iyi yetiştirmenizi sağlar. sabır sukünet hoşgörü = çiçek gibi bir evlat :)

Sağol canım, söylediklerime hiç pişman değilik ayrıca konuşmaması da tesadüf oldu :) yalnız buradan bir arkadaş tepkimi abartılı bulmuş hangi çocuk ısırmıyormuş ki hala o yorumun şokunu atlatamadım üzerimden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…