- 8 Temmuz 2014
- 2.284
- 1.248
- 163
- Konu Sahibi maviduvar1
-
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Benim kardesimle aramda 12 yas var ve iyiki okadar yas var ben onun annesi oldum ablasi oldum arkadasi oldum :) okadar guzel bi duygu ki iyiki kardeslerim var diyorum, kesinlikle insanin bi kardesi olmali dunyanin en guzel duygularindan biri de kardesinizin olmasi bence :)
hele sizden kucukse onu sahiplenirsiniz benimsersiniz ben kardesime asigim cook seviyorum bence pisman olmazsiniz :)
Merhaba hanımlar
Oğlumun doğumunda yaşadığım bazı sağlık sorunları nedeniyle uzun zaman çocuk düşünmedim. Sonra ara ara yokladı beni ikinci çocuk isteği. Ama hiç cesaret edemedim. Eşim de destek olmadı nana. Doktorum da pek olumlu konuşmadı. Öyle kaldı gitti. Şimdi yeniden düşünmeye başladım. Tabi doktorumun da onayı olusa. Ve varsayalım okey dedi.
1. Ben 36 yaşındayım . Kocaman kadın oldum. Nasıl olur hamilelik
2. Oğlumla arasında 10 yaş olacak. Çok fazla. Kardeşlik bağı kurulur mu
3 . 10 yılda. Sonra bir daha uykusuzluk diş gaz Baş edebilir miyim
4 yine kv geldi gelecek stresi. Bir sürü insan başımda
5. Evde 3 yıldır yardımcım var. Bu bebeği daha rahat büyütüyüm. Daha sakin daha endişesiZ. Bakıcı da hazır. Yardımcım bakar ona.
6. Alıştık gezmeye tozlar rahata
Kafam çok karışık olduğu için karmakarışık yaZdım farkındayım.
Kısacası iki çocuğu arasında bu kadar ara veren annelerden olumlu ve olumsuz yönlerini duymaya ihtiyacım var. Ve tabimi diğer annelerden ve çocuk sahini olmayan bayanlardan da yorumlara...
Çok teşekkürler....
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi
Oğlumda pek birşey anlamamıştım. Işimde de çok sıkıntılı bir dönemdeydim. Şimdi işte olmak istediğim yerdeyim. Oğlum için de iyi olacağını ümit ediyorum. Bayramdan sonra gideceğim doktora. Bakalım ne diyecek.Ilk çocuğum daha Karnım da suan :) ama dışardan bakınca kardeşlik bağı çok güzel kurulur merak etmeyin hem bi daha çocuk sahibi olmak uzun aradan sonra bence çok güzel bi duygu olur :))
note3 kadinlar_klubü
Bence arkadaşınızın düşüncesi komik. Ben de 10-11 yaşlarında iken bir kardeşim olmasını çok istemiştim.Hafta içinde bir arkadaşla oturuyorduk. Yanımızdan bi kadın geçti. Yanında 12-13 yaşlarında bir oğlan ve bebek arabasında bir bebek vardı arkadaşım aaaa ne komik. Boyunca oğlu var bir de bebek yapmış falan dedi. Çok kötü hissettim. Haftaya doktor randevum var. Ve ben de tam o kadın gibi olmak istiyorum.
Zaten kafam bu konus kazan gibi. Sağlık sıkıntılarım da var. Doktorumla görüşünde o ne derse o göre davranacağım ama insan ister istemez düşünüyor.Bence arkadaşınızın düşüncesi komik. Ben de 10-11 yaşlarında iken bir kardeşim olmasını çok istemiştim.
Uzun arayla çocuk yapma fikri, nedendir bilmem, bana hep sıcak gelmiştir. Ancak bunu uygulamak benim için yaşımdan dolayı pek mümkün olmayacakŞu anda 29 yaşındayım, ilk bebeğime hamileyim.
Eğer niyetine girdiyseniz, imkanınız varsa, şartlarınız da uygunsa kim ne der hiç düşünmeyin derim. İnsanlar her zaman söyleyecek birşey bulurlar nasılsa.
Şu yazdığını okudum ya tüylerim diken diken oldu. Gözlerim doldu.Benim de kardeşimle aramda 10 yaş var, ablam da 12 yaş büyük kardeşimden. Sonuç; kardeşim olmasa sanırım bir yanım çok eksik kalırdı. Kaldı ki cinsiyetlerimiz farklı, o erkek ben kızım. Ama de ki şu hayatta en büyük destekçin kim, ilk aklıma o gelir. Ablamla aramızda 2 yaş var, en yakın arkadaşım, sırdaşım, canımın yarısı, ama gel gör ki erkek kardeşimle çok farklı bir ilişkimiz var. Sanki hem çocuğum gibi, hem abim gibi, o kadar çok seviyorum ki onu. Anneme hep diyorum keşke ondan sonra bir kardeş daha yapsaymışsınız :) Şimdi tatilde mesela, 2 haftadır ayrıyız, o kadar özledim ki. Evlenince mesela en çok onu özlerim gibi geliyor. Aramızda nesil farkı var, farklı cinsiyetteniz, ama beni en çok o anlar, en çok ondan akıl alırım. Bir tanecik kardeşim bak, anlat anlat bitmez. Hiç düşünmeyin böyle şeyleri. 36 yaş da hiç geç değil. Sonuçta ilk kez anne olmayacaksınız...
İyi dileklerin için teşekkür ederim.Zaten kafam bu konus kazan gibi. Sağlık sıkıntılarım da var. Doktorumla görüşünde o ne derse o göre davranacağım ama insan ister istemez düşünüyor.
Teşekkür ederim desteğin için. Şnşallah sağlıkla kucağına alırsın bebeğini. Sen de düşünebilirsiniz ileride 2. Bebeği. Ben oğlumu doğurduğumda 27 yaşındayım. Şimdi 36.
Neden bu fikre sıcak bakıyorsun. Sebeblerini merak ettim
İyi dileklerin için teşekkür ederim.
Çocuğumun kardeşi olmasını isterim Allah nasip ederse. Kardeşin önemli olduğunu düşünüyorum. Ama aralarında çok yaş farkı olamayacak benim yaşımdan dolayı.
Tabii bunları konuşmak benim için çok çok erken henüz ilk bebeğimi bile kucağıma almadım.
Bu fikre sıcak bakmamın nedeni sanırım kendi küçüklüğümdeki küçük bi kardeşe sahip olma isteğim. Bir de çevremde bu durumda olan çok örnek var ondan da olabilir.
Doğru veya yanlıştır bilemem ama aralarında çok yaş farkı olan kardeşlerin ilişkilerinin de farklı olduğunu düşünüyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun. Doktorunuzun yönlendirmesiyle sağlıklı bir karar verirsiniz. Umarım herşey gönlünüzce olur.
Çok teşekkür ederim.Tekrar teşekkürler
Benim bu yaştan sonra çocuk istememin tek sebebi oğluma kardeş olsun.
Rabbimhayırludını verir inşallah.
Hayırlı doğumlar dilerim
Ablamla 11 abimle 2 yaş var aramizda.abimle kavga gürültü geçiniyoruz.sürekli kavga ederiz
Ama ablamla asla öyle bi durumumuz olmadi bir kere saygisizlik yapmadim ona o bana kizar normalde ben sinirliyim gecimsizim ama onun karşısında susarım o ne derse o olur farkli bi saygi oluyo arada yaş farki olunca.benim 2 çocugum var aralarinda 2 yaş var biri 4 biri 6 yasinda cok zor üst üste olunca.hep kavga kıyamet☺
Amin canim hepimizinkini.Oynuyolar ama en ufak bi şeyde kavga ediyolar yaş arasi az olunca daha çok kavga oluyo sürekli bi yariş icinde oluyolar.Ben de hep yaş arası az olunca birlikte oynuyorlardır diye düşünürüm. Yaş arası çok olunca aile gibi olunur mu
. Allah bağışlasın yavrularını
Amin canim hepimizinkini.Oynuyolar ama en ufak bi şeyde kavga ediyolar yaş arasi az olunca daha çok kavga oluyo sürekli bi yariş icinde oluyolar.
Çok da güzel bi aile olur neden olmasın?Allah hayırlısını nasip etsin.
bu aslında göreceli bir durum.abimle aramda 1 yaş.
ikiz gibiydik birbirimizi yerdik hala da iyi anlaştıgımız söylenemez iyi ki var diyorum ama :)
en yakın arkadaşımın da kız kardeşi ile arasında
10 yaş var.iyi anlaşıyorlar fıstıkla.ablası saçını yapıyor alışverişe çıkıyorlar beraber her zaman uyaran bir ablası var.çok tatlılar
bir de komşumuzun oğlu ile kızı arasında 12 yaş var.oğlan rahattım sen geldin huzurumu bozdun psikolojinde kardeşine karşı.yanlış anlamayın olumlusu da var olumsuzu da bu tamamen sizin çocuklarınızla ilişkinize göre şekillenecek bir şey allah kalbinize göre versin inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?